Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1714 - Alexandrova rozhledna u Adamova


Popis

Alexandrova rozhledna stojí na kopci Špičák (496 m n. m.) nad městem Adamovem. Je to kamenná rozhledna a stojí zde již více než 120 let. V roce 2008 začala rekonstrukce rozhledny a v květnu 2009 došlo k znovuotevření.

Mapa

Navštívil jsem Alexandrova rozhledna u Adamova

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Městský úřad, Adamov (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Zámek Křtiny - infocentrum (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ROZHLEDNY
Kraj/okres:
Jihomoravský kraj/Blansko
Poloha:
49°17'51"N 16°40'20"E
Hodnocení:
2.938
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1714 - Alexandrova rozhledna u Adamova


05.08.2023 - dostupná bez problému
28.07.2022 - dostupná bez problému
21.05.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

René Pietschmann
René Pietschmann
TZ
Známka koupena na úřadě za 21kč.
 
René Pietschmann
René Pietschmann
TZ
Zakoupena na OÚ Adamov
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
známka
Na zámku v Křtinách
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
TZ 1714
Zakoupena na zámku Křtiny, kde mají 8 známek z okolí.
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
TZ
Tentokrát se to povedlo: Loni v létě jsem při návštěvě rozhledny s koupí známky neuspěl - byl pátek a na MÚ Adamov zavřeli včas. Dnes byla úřední doba delší a známku mám. Prodává se za 21 Kč.
 
Jan Plaček
Jan Plaček
Známka
V Křtiny na recepci zámku.Mají tam asi 5 známek.
 
Daniel a Anna Coufalovi
Daniel a Anna Coufalovi
TZ 1714
Městský úřad v Adamově.
Po-Pá-úřední hodiny v pokladně-21Kč.
 
Jan Jonáš
Jan Jonáš
TZ
Známka zakoupena za 21,- , neuvěřitelné
 
Petr Duba
Petr Duba
TZ 1714
Křtiny, na zámku.
 
alex
Rozhledna
Lépe je jít na rozhlednu z Adamova zastávky, než Adamova nádraží, i když vzdušnou čárou je to blíže :-)
 
Petr
trafika blansko
V trafice v Blansku o TZ nic nevi. Mozna jsem narazil na spatneho prodavace :-)
 
L+D+D+N Nesibovi
L+D+D+N Nesibovi
TZ
jsme zakoupili na recepci Zámeckého hotelu ve Křtinách za běžnou cenu.
 
Vlaďka Macháčková
Vlaďka Macháčková
TZ
po roce konečně známka přidána do sbírky ;-) zakoupena v trafice, děkuji za rady viz níže ;-) prodej známek nijak značen a známka stále 39 kč ale mám ve sbírce i dražší
 
František Jaroušek
A-centrum
Známka k dostání v tzv. A-centru na Nádražní ulici v trafice. Obchod není nijak označen a známky nejsou vystavené. Je třeba se zeptat prodavačky. Cena je celkem vysoká - 39 Kč. Ale zase je známka k dispozici i o víkendech, kdy je na Městském úřadu zavřeno. Rozhledna je skvělá a přístup nejpohodlnější od Babic nad Svitavou po zelené značce.
 
Tomáš
Alexandrova rozhledna
TZ rozhledny zakoupena v trafice nákupního A-centra, kousíček od Adamov zastávka.
 
Vlaďka Macháčková
Vlaďka Macháčková
nezakoupena
dle webových stránek městského úřadu je prodej turistického materiálu v pátek 8-12hod. byla jsem na místě cca o půl dvanácté a bylo zavřeno...
 
Tomáš Parák
Tomáš Parák
Alexandrova rozhledna
Známka zakoupena na Městském úřadu Adamov za neuvěřitelných 21Kč.
 
Pavla
22.7.2014
Auto jsme nechali v Babicích nad Svitavou a šli jsme pěšky : Alexandrova rozhl. - U sedmi dubů - Adamov - Františkova huť v Josefově - Jáchymovka - Byčí skála - Babice cca 16km. TZ rozhledny jsme koupili v Adamově v trafice u nádraží za 39,-
 
Eva Rosenbergerová
Eva Rosenbergerová
...
Nevím, jak to bylo v roce 2012 - viz komentář níže - ale v Adamově rozhodně stojí za zhlédnutí Světelský oltář. Tam jsme také turistickou známku rozhledny koupili.
 
Natalunka
Známku nemám
Rozhledna je super a my jsme šli z Babic (na rozcestníku psali 2,5km), cesta nádherná, klid všechno super ale pokud si vyberete cestu Babice-rozhledna-Babice neseženete známku, jelikož v Babicích ji nikde neprodávají, což je velká škoda jelikož já se do Adamova přez všední den asi nikdy v životě nedostanu ani nevím co bych tam dělala :(
 
Lasy
Známka koupena na pokladně městského úřadu. Dokonce stojí míň než 30 korun.
 
Petra
Můžete i s kočárkem
Na rozhlednu jsme vyrazili z Babic, autem jsme dojeli až úplně k lesu. Cesta od tam velmi pohodlná i pro kočárek, šlo se stále po zelené značce, cesta široká a převýšení minimální. K rozhledně jsme s dětmi dorazili za necelých 45 minut. Nenáročný terén, příjemná procházka - a je velmi legrační jít k rozhledně z kopce :-) Výhled na Adamov je nádherný, opravdu stojí za to. A všude kolem lesy - no paráda! Určitě jsme zde nebyli naposledy. Známku jsme v neděli 17.30 nesehnali, kostel v Adamově byl zavřený. Škoda, že ji neprodávají třeba v hostinci u kamenného kola, kde jsme sehnali Starou huť a Býčí skálu...
 
vláďa
Známka zakoupena v kostele v Adamově za 35,- Kč. Rozhledna je pěkně opravená a výhled z ní celkem ujde. Akorát se člověk nesmí koukat na Adamov. To fakt není moc pěkné město.
 
Iva
Na faře jsme bohužel nepochodili ale stačilo zavolat na mob. tel. dobrovolného průvodce a ten ochotne do 5 min. přišel, prodal nam TZ a ukázal kostel. Telefon je na vyvesce před kostelem vpravo dole.
 
jirkacek
Alexandrova rozhledna
Na rozhlednu jsme se vydali z města Adamov. Někde jsem četl, že se jedná o prudký výšlap - nám to tak nepřipadlo - možná proto, že jsme autem dojeli až nad paneláky, kde začíná stezka zeleně značená. Ta nás přes rozcestí U sedmi dubů po 1,5 km zavedla až k rozhledně. Pokud se sem vydáte pěšky z nádraží, tak vám nezávidím, protože při pohledu z rozhledny na nádraží, koleje a projíždějící vlaky nám to připadlo jako nádherná modelová železnice. Výhled na Adamov a třeba na vysílač Hády je úchvatný. Fotky a další informace najdete na http://www.turistika.cz/mista/alexandrova-rozhledna-u-adamovaRazítko a turistickou známku jsme koupili po předchozí SMS domluvě v kostele svaté Barbory v Adamově, kde jsme si prohlédli rovněž Světelský oltář.
 
Martin
Samoobsluha, zmiňovaná u známky č.1565 už neexistuje a místo ní je tam Hruška, kde ale o známkách nic neví. Škoda, protože v zimě o víkendu se známka zřejmě nikde nedá koupit. Nebo ano?
 
Juan
1714
Známečka k dostání na městském úřadě v Adamově, přímo na pokladně, za jedinečných a úžasných 21,-
 
magipriba
Rozhledna krásně opravená,výhled pěkný,Adamov se ne každému líbí,ale já si myslím,že toto městečko má svou atmosféru a určitý genius loci. Na pokladně Městského úřadu známka skutečně jen za 21,- a k tomu pohled rozhledny zdarma! K tomu výběr z dalších pohledů k zakoupení. Tomu říkám péče o turisty! Otevírací doba pokladny PO - PÁ 8 - 11 h. Překvapivě dobře jsme se najedli v restauraci Pod Horkou. Doporučujeme!
 
Pivoš
Chtěl bych jen upozornit, že tuto TZ na rozdíl od č.1565 v samoobsluze nákupního centra neseženete.
 
Lex
Známku jsme zakoupili bez problémů v pokladně na městkém úřadě. Trošku ještě byl led po cestě ale nakonec jsme se nahoru dostali. Rozhled moc krásný, ve schránce návštěvní knížka, ale bohužel jsme zapoměli něco na psaní, tak snad se příště podepíšeme.
 
Tomáš Ocetek
byl jsem na rozhledně. Výhled jsem si užil v květnu minulého roku při otevření. Proč to ale celé píši je SUPER CENA známka stojí 21,- Kć prej kvůli tomu že nemohou provádět výdělečnou činnost.
 
Tomáš Ocetek
Vřele všem doporučuji navštívit tuto rozhlednu je zde super výhled jen nesmí zrovna bejt děsná chumelenice a viditelnost nulová jako se stalo mě dnes. mě to ale nevadilo hlavní je že mám známku a
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek