Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1749 - Hrad Bradlec


Popis

Zřícenina hradu leží na stejnojmenném zalesněném kopci nad obcemi Újezdec a Bradlecká Lhota. Hrad Bradlec dostal své jméno od bradla, na kterém byl postaven. Je to dvacet metrů vysoká skála, skalní ostroh či bradlo.

Mapa

Navštívil jsem Hrad Bradlec

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Muzeum, Muzejní nám. 181, Železnice (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Hrad Kumburk (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Klenotnice a TIC Nová Paka, F.F. Procházky 70 (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Informační středisko, Husovo náměstí 44, Lomnice nad Popelkou (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Liberecký kraj/Semily
Poloha:
50°29'21"N 15°24'50"E
Hodnocení:
2.885
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1749 - Hrad Bradlec


05.03.2024 - dostupná bez problému
17.01.2023 - dostupná bez problému
07.01.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
tz
TZ Na Klepamdě, mají i Kumburk. Asi kilometrová procházka od hospody na hrad. Podle dávno spadlých stromů přes tur. stezku se o místo nikdo moc nestará.Konec konců zřícenina se zřítila už dávno....
 
René Pietschmann
René Pietschmann
TZ
Známka dostupná v Klenotnici Nová Paka.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známka koupena v muzeu v Železnici. Stoupání na kole od Železnice zcela nevhodné.
 
wenzel
Bradlec
Z hradu se toho už moc nedochovalo, k vidění je pouze pár zdí a brána na nejvyšším bodě kopce. Je zde i mnoho tištěných informací o hradu. Zřícenina je v lese dobře ukryta a jelikož jsme přišli již za šera, do poslední chvíle jsme netušili, kde přesně ji hledat. TZ k mání v hospodě Klepanda.
 
Michal Staněk
Michal Staněk
Tz
Zakoupeno v hostinci Na Klepandě..
 
Richard Rienessl
Richard Rienessl
nedostupnost
TZ koupena v TIC v Lomnici nad Popelkou.
 
Josef Bušek
Josef Bušek
TZ hrad Bradlec
Navštíveno dnes. TZ dostupná bez problému v restauraci Na Klepandě mají i razítko. Od restaurace je to 1,5 km lesem vidět je i rozhledna Tábor a okolní kopce. Chvilku se jde do kopce ,ale stojí to za to. Z hradu samotného se to už moc nedochovalo jen nějaké to zdivo ,ale moc pěkná zřícenina doporučuji navštívit.
 
Jan Plaček
Jan Plaček
Známka
Známka zakoupena v IC Nová Paka.
 
Vladimír Huml
Vladimír Huml
TZ
Známka zakoupena v IC Lomnice.
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
TZ
zakoupena v íčku na náměstí v Lomnici.
Možno koupit i Na Klepandě, ale pouze v pátek odpoledne a o víkendu. Dobře a levně jsme se zde najedli na cestě mezi Bradlecem a Kumburkem, kde byl kiosek uzavřen (v sobotu!), takže ohledně koupě TZ hradu Bradlec bych se na Kumburk nespoléhala...
 
Vladimír Hruška
Vladimír Hruška
TZ
Jak TZ Kumburk, tak TZ Bradlec zakoupena v restauraci Na Klepandě
 
Eva Rosenbergerová
Eva Rosenbergerová
...
6.7.2015, kdy byl svátek bylo Na Klepandě zavřeno. Naštěstí jsme známku koupili bez problémů na Kumburku, kde jsme natrefili na partu nadšenců zvelebujících tohle místo.
 
Jan Pásler
Jan Pásler
Dva hrady a jedna turistická hospoda
Zřícenina asi 1 km od restaurace Na Klepandě, to je taková typická turistická restaurace, dobře a v přijatelných cenách tu vaří, otevřeno pátek, sobota, neděle. Lze k ní dojet autem, autobusem jen ve všední den, nejbližší vlak v Syřenově, asi 3 km (zastávka až na dolním okraji obce, Klepanda nahoře). Výlet se dá spojit s návštěvou hradu Kumburk (rovněž TZ), který je od Klepandy asi 1,5 km.
 
jirkacek
Hrad Bradlec
Hrad Bradlec jsme navštívili dávno předtím , než zřícenina získala svou turistickou známku. U příspěvku hrad Kumburk o tom píšu, že i tento nedaleký hrad by měl mít své kolečko...Po prohlídce nedalekého hradu Kumburk jsme autem popojeli na křižovatku k hospodě Na Klepandě a odtud jsme šli po modré značce k 1 km vzdálenému hradu, který stával na kopci nad obcemi Újezdec a Bradlecká Lhota. Z hradu se do dnešních dnů dochovalo velmi málo. Přesto se nám zde líbilo, jako na každé zřícenině. Podle staré pověsti se na hradě Bradlci i na blízkém Kumburku kdysi zjevoval přízrak krásné Bílé paní. Vypráví se, že mladou manželku hradního pána, původem z Kumburku, zaklela do této podoby místní čarodějnice. Bílá paní se často zjevovala lidem a pomáhala jim. Leckdo ji spatřil, ale jakmile se pohnul nebo promluvil, zjevení zmizelo. Na smrtelné posteli čarodějnice prozradila svůj hrozný čin a Bílou paní se podařilo ze zakletí vysvobodit. O hradu Bradlec se samozřejmě dočtete na www.turistika.cz, vyhledejte uživatele jirkacek a zadejte Bradlec - dozvíte se víc.
 
Libor
23.04.2011 (So) - TZ Bradlece i Kumburku dostupné jak Na Klepandě (dobře vaří), tak i na Kumburku - pohodlná cesta na Bradlec po modré od Klepandy cca. 1,5 km (až na ten závěrečný krátký ale docela strmý výstup přímo na zříceninu)
 
Renda
Znamku jsme koupili v restauraci na Klepandě kde maji i TZ č.1062 Kumburk.
 
Slávek Č
TZ k dostání i v KIS v Lomnici nad Popelkou spolu s No.1062 a TV.
 
Qwippy
Známka dostupná v infocentru na náměstí v Lomnici nad Popelkou. Krásná zřícenina, v íčku mají i Kumburk, Tábor a samu Lomnici, ale ne že si je tam jen vyzvednete bez návštěvy míst :D ta stojí rozhodně za návštěvu. Navíc všechna místa se dají pěšky navštívit během jednoho dne, pro středně zdatného turistu si navíc z Tábora se nabízí zkratka na Bradlec přes koleje a lesním úvozem do Bradlecké Lhoty bez chůze po silnici.
 
libor
Známka koupena 21.11. v restauraci Na Klepandě kde mají i známku Kumburku.
 
Martin
Bradlec
"Dle informace od kastelána(jestli se to dá tak říct)na sousedním Kumburku (viz Miloš 26. 7. 2010)..." I ZŘÍCENINY TYPU BRADLECE MAJÍ SVÉ KASTELÁNY. BRADLEC HO MÁ V MÉ OSOBĚ JIŽ CCA 20 LET. TAKŽE SE "TO" TAK OPRAVDU ŘÍCI NECHÁ. S POZDRAVEM. MARTIN V. TZ BRADLECE JSOU K MÁNÍ NA STEJNÝCH PRODEJNÍCH MÍSTECH JAKO TZ KUMBURKU. BRADLEC I KUMBURK JE POD SPRÁVOU SDRUŽENÍ PRO ZÁCHRANU HRADU KUMBURKU.
 
vláďa
Romantická zřícenina ukrytá v lesích nad Bradleckou Lhotou, z které je to po zelené k hradu pořádný výšlap.Známka k dostání v restauraci Klepanda a na Kumburku.
 
black demon
TZ zakoupena v sezoním infocentru u rozhledny na vrchu Tábor.
 
Míša
TZ dostupná také v infocentru v Lomnici nad Popelkou
 
Markéta
Známka v prodeji od 31.7.2010 na Kumburku. Od tohoto víkendu bude dostupná ještě v restauraci na Klepandě a v obchodě v Syřenově (otvírací doba zveřejněna na www.kumburk.cz).Pokud známku neseženete, můžete si o ni napsat na sprava.hradu@kumburk.cz, poštovné neúčtujeme.A jen pro doplnění: naše občanské sdružení NENÍ místní, proto jsme na hradě hlavně o pracovních víkendech.
 
Miloš
Prodej známky.
Hrad dnes navštíven.Známka tam v prodeji není.Dle informace od kastelána(jestli se to dá tak říct)na sousedním Kumburku,by se známka Bradlec měla prodávat tam,ale až tak od září-října.Rýmařov jim je ještě nedodal,prý jsou teprve ve výrobě.Na hradě Kumburk není prodej známek trvalý.Jelikož hrad má ve správě místní občanské sdružení,otevírací doba zdejšího kiosku s občerstvením a suvenýry závisí na volnu jeho členů.Pro víc informací se má sledovat web hradu Kumburk,až bude známka v prodeji,bude to tam uvedeno.Miloš
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek