Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 176 - Šiklův mlýn


Popis

Westernové městečko s pravidelným programem a řadou služeb pro návštěvníky.

Mapa

Navštívil jsem Šiklův mlýn

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Westernové městečko Šiklův mlýn (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Strašidelný zámek Draxmoor - Dolní Rožínka (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
WESTERN
Kraj/okres:
Vysočina/Žďár nad Sázavou
Poloha:
49°28'28.6"N 16°10'0.85"E
Hodnocení:
2
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 176 - Šiklův mlýn
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 176 - Šiklův mlýn


22.08.2021 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Prý je známka dostupná dole v městečku, ale to si musíte koupit vstupenku za 360 Kč, tak jsem se na to vyprdl a nechám si ji poslat z Rýmařova.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Šikland
V Šiklandu jsme byli ubytováni v rámci pracovního pobytu. Areál je to obrovský. Bydleli jsme v hotelu Colorado, který je navržen ve western stylu. Vybavení pokojů mírný nadprůměr, jídlo v restauraci nic moc. Klasický český rádoby um, většina bez chuti, rozhodně bych očekávala více. Samotné městečko bylo mimo sezónu zavřeno, ale mohli jsme si ho alespoň projít. Stylové domečky jsou pěkné a věřím, že v létě to tu vypadá jinak, když to zde žije. Odměnou nám bylo pomazlení s tamními zvířátky, která jsou na návštěvníky zvyklá. V sezóně toto místo určitě navštivte, vypadá to nadějně.
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
Dostupnost včera
Známku jsem pořídil po chvíli hledání v obchůdku westernového městečka označeném General Store. Infocentrum v městečku mělo stažené rolety, infocentrum u vstupu TZ neprodává.
Na strašidelném zámku v Dolní Rožínce známku Šiklova Mlýna nemají.
Cyklistům doporučuji cestu spojující městečko a bránu kolem rozhledny, stoupání je rovnoměrné a neprojíždí se kempy.
 
Jitka Pikula
Jitka Pikula
TZ nedostupná
Ve westernovém městečku TZ vyprodaná, na alternativně uváděném prodejním místě v Dolní Rožínce prý tuto TZ nikdy ani neměli...v nabídce pouze TZ Draxmoor.
 
Zdeněk Čurda
Zdeněk Čurda
Návštěva mimo sezónu
Aspoň že probíhala akce Čas. Malá (3 a půl roku) se projela na koni a navštívili jsme labyrint u hrobníka a viděli pávi. Pojedli v Salonu a šli kolem vypuštěného koupaliště. Budeme se muset vrátit o prázdninách.
 
Václav Vrhel
Václav Vrhel
Nic moc :(
Už to zdaleka neni to co dříve. Byl jsem tam asi před 7 lety a je to velkej rozdíl proti současnosti. Odpovídal tomu i počet návštěvníků. Znovu už tam určo nepojedu.
 
Marcela
Ochotný personál
V areálu jsme se stavili cestou na chalupu. Otevírají až později, nyní se tam rekonstruuje hotel a další budovy. Nicméně jsme narazili na paní v infokanceláři, která nám známku v pohodě prodala a přidala ještě letáček na letní sezonu a veškeré informace o provozu a nabídce dovolené.
 
dickee@seznam.cz Bayer
dickee@seznam.cz Bayer
Šiklák
Známku jsme koupili v infostánku ve westernovém městečku. Měli jich dostatek. Městečko je opravdu velice pěkné, spoustu zábavy pro celou rodinu, personál ochotný. Jen ubytování v pensionu (pozor nejedná se o hotel) Coloradu Grand by mohlo být za ty penízky trochu lepší, ale nejsme nároční a náladu nám to neskazilo. Takže děkujeme všem sympatickým obyvatelům a doporučujeme ostatním, kteří zde ještě nebyli.
 
Petr Vlasák
Petr Vlasák
Naše dovolená
Strávili jsme zde naší týdenní dovolenou.Známek i ostatních suvenýrů všude dostatek.Rozhodně to tu stojí za návštěvu a to nejen pro vyznavače western a country.
 
Kristýna Šimíčková
Kristýna Šimíčková
TZ
Vyprodáno, nešla sehnat nikde =(((
 
Kristýna Šimíčková
Kristýna Šimíčková
Re: Re: TZ
Dcera tam byla s babičkou a obě říkaly, že nebyla, tak nevím...
 
Petr Vlasák
Petr Vlasák
Re: TZ
Byl jsem zde v týdnu od 10-17.7 a nesetkal jsem se,že by někde nebyla.Viděl jsem ji v každých informacích,jak v kempu,tak v městečku,tak nevím...
 
Roman
Známka
Turistická známka sehnána v informačním centru přímo v e westernovém městečku.Sice oficiálně zavřeno ale příjemná paní na informacích my donesla jednu známku z tří stovek neprodaních.A jako bonus sem si prohlédl celý areál........takže mnohokrát děkuji,i když bez programu ale to mě nevadilo.
 
Martin Karabina
Martin Karabina
honba za známkou
Sehnat na Šikláku TZ je fakt síla.Posílají vás z jednoho místa na druhé a všude jen "nemáme" dokonce jsem zaslechl jak paní povídá...prodala jsem i tu vystavenou s utrženým kupónem...no co na to říct?Nakonec jsem ji sehnal v osadě u indiánů.Takže: lovu zdar!!!
 
Zero
Na Šikláku jsem byl poprvé a westernové městečko se mi líbilo. Ceny normální, prostředí příjemné, scénky zdařilé a zábavné. (tedy kromě šaška, přijel jsem na western, ne do cirkusu!) TZ však nebylo možné sehnat ani na Ičku, ba ani na jednom, snad z více, než desítky různých prodejen suvenýrů. (všude měli vyprodáno)
 
jerry720
Šiklův Mlýn
Na Šiklák jezdím s výjimkou loňského roku pravidelně už 8 let. Musím říct, že ty první roky, co jsem tam začal jezdit, byly mnohem lepší, než teď. Teď je to takový nějaký divný, takový moc komerční, no nevím... Chybí mi tam i spousta herců, třeba Richard, Henry, Veronika, nevím kam odešli. Jinak program na městečku je báječný, je na co koukat a člověk tam v pohodě vydrží opravdu celý den. TZ jsem bez problémů zakoupil v Suvenýrech U Trapera.
 
Jiří Kaluža
Březen
Byl jsem tam v březnu na školení ale bohužel známku neměli. Ale jinak je to tam super
 
Michaela Fajmanová
V půlce září zavřeno
Obrovské zklamání...trmáceli jsme se s ročním miminem 120 km, abychom zjistili, že provoz je jen o prázdninách. Naštěstí byl nedaleko pěkný hrad Pernštejn, který nám sobotní den zase vylepšil. Myslím, že by Šikland by měl aktualizovat své webovky a dát vědět, že neprovozuje. Nebyli jsme totiž jediní napálení - za cca 15 minut tam strávených přijelo asi deset dalších aut plných dychtivých návštěvníkuů.
 
OGGY
Velmi profesionální úroveň pracovníků, výborné kulisy, prostě neváhejte
 
Libor
Velmi pěkné městečko a jako celodenní výlet super,škoda jen té známky. Na IC mi bylo řečeno "že už známku nemají a jelikož je konec sezóny tak už ani objednávat nebudou" :-( nu což...
 
Martin
Jako místní jsem si udělal výlet na kole pouze pro známku, městečko znám dobře z dřívějších let. Menší rozčarování. na pokladně u hlavní brány známku nemají a ani mít nebudou. Známka je dostupná jen v obchodu se suvenýry uvnitř komplexu, kam můžete až po zaplacení vstupného(cyklista 90,-). Naštěstí vím i o dalších přístupových cestách a známka mě stála jen běžných 25,-:)
 
kolodej
Jsem rád,že toto místo je přístupné non stop.Má kritika je přistup financovaní vstupného, jelikož jsme přijeli na toto místu v odpoledních hodinach v sobotu počítali jsme že tak známé a dosti navštěvované místo je možno hradit vstupné kreditní kartou.Jaké bylo naše rozčarování,opak je pravdou!!!!Parkovné uhrazené a po třista metrech chůze z parkovacího místa zklamaní.Takže znechuceni odjiždíme, čeka nás přibližně 150km cesta domů bez westernových zažitků.Nejhorší na tom všem je,že tak pro nás v tu chvíli bylo akce získání známky.ZKLAMÁNÍ není a nemáme na pokladně kde by měla býti.Co na to říci jediná věc pro nás je příznivá to že jsme jen projížděli,tak snad někdy příště......
 
Netorack
Byl jsem tímto městečkem velice příjemně překvapen. Osobně se mi více líbí tento koncept (kdy se zaplatí jednorázové vstupné a představení jsou pak v ceně), než např. to jak je to v Boskovicích. Vstupné 180,- (studentské slevy nejsou, pouze děti a rodiny). Klidně by se tam dal strávit úplně celý den (a to jsme s sebou neměli jediné dítě). Fakt pěkné.
 
JirkaS
Městečko ještě zavřené, ale dostali jsme se až k bráně. Jeli jsme tam dle navigace, ale v tomto případě je asi lepší řídit se instinktem. Takže buď od Zvole, nebo od Bobrové na Mirošov a Blažkou. Ke konci už jsou ukazatele.
 
pulse
..
Asi od 13.00 do 18.00 jsme byli v aquaparku,potom tam přišel nějaký kovboj a hlásil,že dnes je vstup jen 1 sk, tak jsme neváhali a ihned jsem se do western city vydali a bylo to fakt skvělé, hlavně efekty, nic podobného jsem dřív neviděl..... vydrželi jsme tam od 18.00 asi až do 22.00 ..... nejlepší byla hororová jízda. !!! DOPORUČUJI !!!
 
Jelínci
Skvělý výlet
Výborný tip na výlet, celá rodina byla příjemně překvapená celým areálem a především všemi vystoupeními v přírodním divadle. Člověk se ocitne opravdu jak na divokém západě, také díky tomu, že si může půjčit dobové šaty (i když to není zrovna levná záležitost), ale dětem se to líbilo. Ani jsme nepočítali s tím, že tam prožijeme celý příjemný den. Turistická známka byla k dostání u jednoho ze stánků ze suvenýry bez problému.
 
Luboš
Hledej.... šmudlo
Nádherný ranč se zajímavým programem. Horší to bylo se známkou... posílali mě od IC k suvenýrům, ke generelu... nakonec jsem jí sám náhodou objevil v bance...
 
Lenka
Komentář
Rány v příběhu Dynamit mě ohlušovaly ale právě to se mi v něm nejvíce líbilo.Přivezla jsem si s tama : turistickou známku,zmenšený lapač snů na koženém provázku,indiána vytlačeného na kolečku z kůže a malý kaktusek.Vše bylo moc prima.
 
Lenka
Výlet se třídou
Chodím do ČTVRTÉ třídy.Nejvíce se mi líbil kvíz.Domnívám se že naše třída měla jen jednu chybu.Příběh Dynamit byl nádherný.Indiánská vesnice byla také krásná.Nejvíc nás dostala sauna.Ani naši PÁŤÁCI to nevěděli.
 
Jelen
Je vše OK
Moc jsem nepochopil předchozí příspěvek Mariky, ale pokusím se v ryzí češtině (na rozdíl od předchozího příspěvku) popsat stav z 17/8/2006:Za vstupné 170,-Kč dospělý a 85,-Kč dítě je stav rozumný, je to sice drahé, ale je na co se dívat. My jsme s dětmi (8 a 10 let) vydrželi od 9,30 do 15,45 v dobré náladě, pořád bylo co vidět, organizace výborná. Pro pobyt na amfiteátru doporučuji nějakou pokrývku hlavy při slunečném počasí, celkem dost "pere" na hlavu. Tur. známku měli (v městečku) sice poslední, ale za 25.-Kč, bez problémů. Parkoviště za 20,-Kč, bez problémů. Lidí bylo ve všední den tak akorát, asi na akci o sobotách bude přeplněno. Ale určitě všem doporučuji - hurá ať žije western....
 
marika
Vyste Debilové
Na Šíklu se bere ohlet na turisty a dost velky. A Liborek je fákt super že něco takového zařídil a postavíl!!!! a jestlí to zdědí jeho syn Ondra tak to bude potomnej western v ČR. Tosi pyšte ten je šikulka. A když to zdědí jeho dcera Veronika tak to možná krachne a možná ne( možná je taková že jí moc nebávi si hrát na frajerku ale stará se o Šikl. No Prostě Liborové děti!!!!!! A proč si myslite že stoho má velké penize? On je podlemě natolik zadlužený. Z čeho by platil Sypku a Šiklak na Slovensku? přece z uvěru. A to nejsou mále uvěrky. Tojosou milionové. De vydět že jste pouhým naštěvníkem a jeto provás turistická atrakce. A nedívate se už kolem. A známky tam měli vždy!!! Cosi myslite o Liboroví že se o takové věci nestará a by tam něměl známkyy?Co si myslim o Liboroví? Je to super chlap a usměvavy i když má problemy. A o ostatních? Jsou to pouze lidí které to baví a davají do toho vše. Mluvila jsem z Veronikou Mičkovou a ta říkala že divadlo jí baví. A to je tak i z ostatníma. Akorat u hopana ho divadlo už přestalo byvít. A Wileama Habonyho taky pry odiždí do Irska. a Chose čeka až bude mit nabidku aby mohl točit filmy. Inak to všechny baví. A openíze česku tak nejde protože to docela si myslim krachuje už tam jezdí každym rokem měně lidí a Šikl nedě nic proto aby tam měl větší navštěvnost a ne menší. Co si myslite o Šiklů na Sloivensku???????? Jak se oto stara pan Ondra Šikl??????????
 
Romana
šiklův mlýn
Při zakoupení známky na recepci, obsluhující požadoval za známku 30kč ??? (zbytek peněz nevrátil, s tím, že u nich známka stojí 30,-)Může si opravdu dávat každý cenu známky jakou chce, nebo je stále jednotná cena 25,-kč?Romana
 
gerbera
Parkovné mělo stát 20,-- Kč / dle webu / a stálo 100,-- Kč !!!! Dost aut proto parkovalo na příjezdové cestě.
 
Erva
DRAHO !!!
Známku prodávají za 30,-Kč a zdůvodňují to tím, že je na ní nový typ kupónu, na kterém je však paradoxně jednotná cena vytištěna... Cena TZ zapadá do koloritu celého městečka, které je předražené a to na všech frontách ...Jinak to ale stojí za to, moc pěkné, vychytané do detailů, opravdu mě lákala půjčovna kostýmů ...
 
Michal Lounek
Prefektní zážitek!!!!Známky mají na vrátnici jen někdy.
 
Petr F.
Nejsou a letos už nebudou!! Ptal jsem se proč a řekli PROTO!!
 
Miloš
Nepřijeli jsme na prohlídku městečka, protože ho známe. Chtěli jsme jenom známku. Bohužel v pokladně jim
došly, ale řekli, že ve městečku ještě mají. Odmítli jsme kvůli známce platit dalších 150 korun. Jednání
personálu mi připadá trochu neseriózní. Myslím, že není problém známky z městečka na pokladnu u vstupu donést.
Samozřejmě, pokud je k tomu vůle, ale ta v tomto případě nebyla ani v náznaku.
 
Karolka
Dne 17. 7. 2003 známku bohužel neměli a paní v pokladně ani nedokázala říct, kdy bude. Každopádně jsem si
nechala vstupenku a poslala ji do Rýmařova. Návštěva městečka i bez úlovku známky stojí ta to. Bylo to tu
perfektní!
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek