Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1775 - GALERIE a muzeum M. D. Rettigové


Popis

Magdalena Dobromila Rettigová se narodila v roce 1785 ve Všeradicích. Česká spisovatelka je známa především jako autorka knihy Domácí kuchařka. Muzeum M. D. Rettigové bylo otevřeno v červnu 2010.

Mapa

Navštívil jsem GALERIE a muzeum M. D. Rettigové

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
GALERIE a muzeum M.D.Rettigové, Všeradice
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
SKANZENY A MUZEA
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Beroun
Poloha:
49°52'23"N 14°6'34"E
Hodnocení:
2.724
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1775 - GALERIE a muzeum M. D. Rettigové


06.07.2023 - dostupná bez problému
10.09.2022 - dostupná bez problému
04.05.2022 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Pavel Fryček
Pavel Fryček
Muzeum
Trochu zklamání. Muzeum sice má tři poschodí,ale o p.Rettigové jen přízemí a málo. Celý komplex opravený i s restaurací. V ní ceny se přibližují pražským.
 
Jan Janíček
Jan Janíček
1775
Nádherně rekonstruovaný areál, jistě i expozice asi stojí za to, ale restaurace otevřena až od 11 hod. 2 hodiny čekání byly, vzhledem k dalšímu programu, přepychem.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Galerie zavřená, v restauraci nemají.
 
Libor Horáček
Libor Horáček
Vlakem, pešky, autobusem
Návštěvu bych doporučil. A to i v patrech. V prvním je expozice života na vesnici. Ve druhém výstava obrazů. A ty nejsou špatné.
 
Zdeňka Nemravová
Zdeňka Nemravová
tz
Od žel.st. není vůbec značeno, kde se muzeum nachází! Také vchod do areálu řádně neoznačen. Člověk neví, zda může vstoupit nebo ne. Stará branka a vrata bez cedulí. Pochvala za opravený špýchar.Expozice nebyla špatná. V rest. dobré řezané pivo Všerad za 28,-
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Všeradice
TZ koupena přímo na pokladně muzea u velmi obětavé a milé paní. Muzeum se nachází v pěkně opraveném špýcharu. Bohužel expozice trochu zklamání, na to že je Rettigová rodačkou byla expozice o ní dost chudá. Ve druhém patře nějaká expozice venkovského nářadí. Do dalších pater už jsme ani nešly, má tam být výstava obrazů. Když to shrnu tak nás to moc neohromilo, škoda. U muzea se nachází útulná restaurace kde je velmi ochotná obsluha, jedna z nejlepších svíčkových co jsem kdy jedl a k tomu místní domácí pivo. Místo doporučuji k návštěvě, ale muzeum by chtělo trochu zlepšit expozice.
 
Pinďa
žádná změna
Po letech jsem opět navštívil toto místo. TZ dostatek, v muzeu i restauraci vstřícno a příjemno a k tomu velmi pitelné pivo ze zdejšího minipivovaru. Doporučuji.
 
Petr Duba
Petr Duba
TZ 1775
Koupil jsem dnes poslední známku ze stojánku, tak asi momentálně nebudou mít další...
 
Ondřej Fiala
Ondřej Fiala
Otevřeno i v listopadu
Velmi povedené muzeum, oproti předpokladům bylo otevřeno i v listopadovou sobotu!
 
MARTIN PŘIBÍK
MARTIN PŘIBÍK
Všeradice
Skvělá restaurace s minipivovarem !
 
Michael Bronec
Michael Bronec
Krásné místo
Vřele doporučuju k návštěvě!
 
Libor
25.05.2013 (so) - TZ zakoupena v muzeu (galerii) M.D.Rettigové, pěkná interaktivní expozice upoutala i mé malé děti (5 a 7 let)
 
Karolína Bártová
Vřele doporučuju!
Jedním slovem SKVĚLÉ!!!! Vřele doporučuju, hlavně rodinám s dětmi. Mnohému se přiučí! Jednička s hvězdičkou!
 
Věra
Tento objekt mohu doporučit k návštěvě. V rekonstruovaném objektu již kromě galerie funguje i stylová restaurace. Obojí rozhodně stojí na návštěvu.
 
vláďa
V areálu stále ještě probíhá rekonstrukce, ale až to dodělají, tak to bude převelice zajímavé místo. Otevřeno středa-pátek 9-16 a o víkendu 10-17 hod. Známek dostatek. Do Všeradic jsem se dostal super výšlapem z Králova Dvora, přes Koněpruské jeskyně a obec Vinařice. Cesta sice trochu náročná, ale příroda úžasná.
 
Pinďa
Klidně navštivte
Areál je ještě v rekonstrukci, ale galerie s muzeum je hotové. V přízemí je zajímavě podaná výstava o životě M.D.Rettigové, s možností odhalit svoje znalosti a čichové schopnosti. V prvním patře je v současnosti výstava fotografií z Brd, ve druhém vystaveny obrázky a pod střechou sálek s podiem pro příležitostné vystoupení. V areálu se i v zimě pracuje, má zde být restaurace s minipivovarem a ubytováním. Návštěvu doporučuji i v zimním období, muzeum je vytápěné. TZ dostatek a v pokladně mají i malé, ale pěkné razítko.
 
KamPa
Po roce jsme opět navštívili Všeradice,a další ročník Vaření se zámeckou paní.Rekonstrukce stále pokračuje,ale to nevadí při pořádání této akce,při které se dá dobře najíst napít a pobavit.Své kuchařské umění zde letos předváděli kromě profesionálních soutěžících kuchařů i herci O.Navrátil a N.Konvalinková při společném vaření polévky.Tak zase za rok.
 
Loeppky
Zatím počkat...
Zámecký areál v rekonstrukci,takže jste na stavbě,galerie otevřena,ale krom informačních tabulí a pár obrázků k vidění nic není.Expozice se vlastně stále teprv připravuje...ale plány zněly dobře takže za rok?Za dva? Rekonstrukce areálu má být dokončena v květnu 2013 a dle obrázků toto místo pak bude stát rozhodně za návštěvu! TZ dostatek a bez problémů.
 
KamPa
Dne 18.9 se konal na zámeckém dvoře ve Všeradicích IV.ročník kuchařské soutěže O putovní pohár M.D.Rettigové.Na nádvoří bylo možno za zakoupené 30Kč stravenky ochutnat neobvyklá jídla,např.lamu na česneku,či antilopu,k tomu hrály živé kapely,a točené 13°pivo Matuška bylo také chutné.Už se těšíme na další ročník.Muzeum se nachází v nově zrekonstruovaném špýcharu a stojí za návštěvu,i když jsme od něj čekali více.Otevřeno út-pá 9-16,so+ne 10-17 hod.
 
Slávek Č.
?????
Může mi někdo zodpovědně vysvětlit,proč u GALERIE a Muzea M.D.Rettigové ve Všeradicích(o.Beroun) najdu webové stránky Královéhradecké oblasti?
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek