Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1835 - Zámek Hrádek - Muzeum Františka Pravdy


Popis

Zámek Hrádek se nachází 5 km od města Sušice. V zámeckém areálu je Muzeum Františka Pravdy a park s barokní kompozicí. Expozice muzea je sestavena z exponátů zapůjčených sušickým Muzeem Šumavy, dobových exponátů, které František Pravda prokazatelně užíval. http://www.zamekhradek.cz/zamekhradek/

Mapa

Navštívil jsem Zámek Hrádek - Muzeum Františka Pravdy

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Recepce zámku Hrádek (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZÁMKY
Kraj/okres:
Plzeňský kraj/Klatovy
Poloha:
49°15'39.74"N 13°29'53.05"E
Hodnocení:
2.571
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1835 - Zámek Hrádek - Muzeum Františka Pravdy


29.12.2023 - dostupná bez problému
20.07.2023 - dostupná bez problému
11.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Ze za
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
Re: TZ
Zámku.
 
Jan Kaiser
Jan Kaiser
Předražená známka za 45 Kč
Po letošním zdražení známek na doporučených 40 Kč prodávají známku za 45 Kč. Na dotaz, jestli by nebylo fér, aby prodávali známku taky za max. 40 Kč jako jinde, zvláště když se cena oproti loňsku zvýšila, odpověděla recepční Jana Hoogstraaten jednoduše, my ji prodáváme za 45. Zámek nese název Muzeum Františka Pravdy. František Pravda byl katolický kněz, psal povídky v duchu katolické morálky a s důrazem na křesťanské hodnoty. Do svých povídek vkládal národnostní a buditelské tendence. (Viz cs.wikipedia.org.) Doufám, že provozovatele (Zámek Hrádek, s. r. o., tedy rodinu Ing. arch. Pavla Lejska) duch zesnulého katolického kněze pořádně postraší. :-)
 
David Sirotek
David Sirotek
TZ
TZ koupena v recepci zámku/hotelu. Jinak, hezký zámeček + hezká zahrada... Pokud už zde budete, doporučuji se zajet podívat na malou zříceninu tvrze Kašovice (asi 1,5km na severozápad). ;-)
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Zámek Hrádek
Turistická známka zakoupena na recepci zámku, který funguje jako hotel, přesto jsou zde možné prohlídky. Vstupné stojí symbolických 30 Kč za osobu, proti záloze dostanete tablet s audioprůvodcem a po zámku si chodíte sami. Zámek je krásně opravený, prohlídka velmi zvláštní když míjíte hotelové hosty. Po prohlídce oběd v zámecké restauraci, kterou doporučuji, výborně zde vaří a ceny nejsou nijak přehnané. Místo rozhodně doporučujeme k návštěvě.
 
Linda Valentová
Linda Valentová
Prohlídka s audioprůvodcem
Velmi pěkně zrekonstruovaný zámek! Určitě by mi nevadilo zde strávit romantický víkend:-) Co mi však vadilo jako turistovi bylo, že se s audioprůvodcem (což samo o sobě je supr, páč si volíte vlastní tempo) pohybujete mezi hosty hotelu-myslela jsem,že to bude nějak oddělené,ale ne ne. Takže jsem tak po různu potkávala lidi vycházející s pokojů a bohužel moc jsem neviděla soudní a erbovní sál,protože ty slouží jako restaurace a bylo mi opravdu trapné si tam mezi hosty pouštět audioprůvodce a tak vůbec se tam mezi nimi promenovat s báglem na zádech a pohorkách na nohách:-D Ale jinak moc pěkné, cena taky pěkná 30,- a pro pány: v recepci taky pěkná a navíc milá slečna;-D
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Zámek
Park přístupný i mimo otevírací dobu zámku/restaurace. Ta je otevřena 11-22(23) to mi vypadlo. Známka vlevo na recepci hotelu. Zámek působí velmi prijemne, přátelsky, je opraveny velice citlivě a místní říkali, ze kdyby se toho současný majitel nechopil, rozhodne by to spadlo. Jídlo vyborne.
 
Hynek Sladký
Hynek Sladký
Prohlídka zámku
Po zámku-hotelu si s výborně udělaným audio průvodcem chodíte,jak vám to vyhovuje.Známky bez problémů na recepci.Velmi přívětivé vstupné 30,-Kč.
A na závěr v restauraci opravdu vynikající guláš plus super vrchní.
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Hrádek
Zámek i přilehlá zahrada jsou moc pěkně zrekonstruovány. O tom se člověk může přesvědčit i podle fotografií na info tabulích v parku, kde je vidět stav před rekonstrukcí. Restaurace v zámku nás mile překvapila velice příjemnými cenami, na recepci měli známek dostatek.
 
jerry720
Zámek Hrádek.
Návštěva v sobotu 17. 09. 2011. Zámek i park je krásně zrekonstruován, v areálu zámku se nachází hotel, restaurace, Muzeum Františka Pravdy a kaple sv. Valburgy. Muzeum je v září otevřeno v sobotu a v neděli od 10.00 h do 16.00 h, vstupné je 70 kaček pro dospěláka. Momentálně na zámku probíhá i Výstava panenek paní Eriky Holubové. TZ jsem bez problémů pořídil v recepci zámku, která se nachází vlevo ve vstupní hale.
 
karel z klatov
na recepci hotelu jsou každý den,tak je nakup bez problemů.opravený zámek je moc pěkný a hospoda přívětivá.K.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek