Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1977 - Chotilské muzeum střední Vltavy a balónového létání


Popis

Expozice muzea balónového létání v Chotilsku ukazuje historii i současnost balonového létání vč. informativní části o výrobě balonů a dalších náležitostí vzduchoplavby. http://www.balonovemuzeum.cz/

Mapa

Navštívil jsem Chotilské muzeum střední Vltavy a balónového létání

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Chotilské muzeum střední Vltavy a balónového létání (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
SKANZENY A MUZEA
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Příbram
Poloha:
49°46'12"N 14°21'10"E
Hodnocení:
2.765
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1977 - Chotilské muzeum střední Vltavy a balónového létání


21.06.2023 - dostupná bez problému
08.05.2023 - dostupná bez problému
07.05.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
TZ
TZ v muzeu.Moc zajímavá expozice o historii obcí před zaplavením Slapskou přehradou. Balonové muzeum je dočasně přebudované na ubytovnu pro ukrajinské matky s dětmi.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra.
 
AJA AJA
AJA AJA
TZ
muzeum slouží i jako informační centrum, TZ dostatek nejen z muzea, ale i okolních rozhleden a vyhlídek, velmi ochotná obsluha
 
Eva Pavlíková
Eva Pavlíková
TZ1977
Muzeum jsme navštívili při výletu na rozhlednu Veselý vrch. Mají tu i jeho známku. Expozice balónového létání je moc pěkná. Zajímavé informace o využití balónů v první i druhé světové válce s fotografiemi z té doby. Také sbírka známek s motivy balónů, technické výkresy, balónové koše i technické části. Ve druhé místnosti jsou pak vzorky materiálů, ze kterých se balóny šijí, rozpletený koš, fotografie i podrobný popis výroby. Druhá část muzea o starém toku Vltavy je také velmi poutavě připravena. Manžela zaujala výstava veteránů motocyklů JAWA. Zastavila jsem se tu pouze díky turistické známce a nelituji.
 
Ondřej
Ondřej
Muzeum
Nádherné expozice, načerpána spousta nových poznatků - mohu jen doporučit
 
Jaroslav Beneš
Jaroslav Beneš
Milé jednání
Mile mě překvapilo, že známky prodávají ještě za starou cenu 30 Kč. Příjemné jednání slečny či mladé paní mě potěšilo. Kromě TZ místního muzea nabízejí též TZ Mokrsko a Drtinova rozhledna a též VTZ k slavnostnímu otveření Drtinovy rozhledny. Jinak nikde nikdo, ani v muzeu, ani na návsi.
 
Pinďa
Poučné
Nevelké muzeum s příjemnou pokladní a dostatkem TZ. V expozici balonového létání se návštěvník dozví spoustu zajímavých informací a na vlastní ruce si může osahat materiál ze kterého se balony šijí. Také se zde dozvíte, proč jsme ve světové špičce výrobců horkovzdušných balonů. Muzeum si TZ určitě zaslouží. Bez ní bych tuto expozici nejspíš nenavštívil.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Muzeum
Turistická známka koupena přímo na pokladně muzea, které zároveň slouží i jako informační centrum Chotilska. Otevírací doba v sezóně je totožná i u infocenta a to od 09:00 do 17:00 hodin úterý až neděle. Malé muzeum s pěkně udělanou stálou expozicí o starém toku Vltavy v prvním patře muzea a historii balónového létání v další části muzea. V přízemí muzea velmi pěkná výstava o krbových kamnech ze středověku nalezené ve stavbách z okolí. Návštěvu muzea doporučuji, klidné místo bez davů turistů a velice pěkně udělané expozice.
 
Jan Lutrýn
Jan Lutrýn
Chotilsko
Rozsahem nevelké muzeum stojí určitě za návštěvu, kromě známek i razítko a spousta propagačního materiálu a pohlednic. TZ koupena v pokladně muzea u velmi ochotné a příjemné paní spolu s TZ 2145 Drtinova rozhledna na Besedné.
 
Martin JAROLÍMEK
Martin JAROLÍMEK
Muzeum v Chotilsku
Návštěva v sobotu 18. 07. 2015. Kromě stálé expozice o střední Vltavě a balonovém létání zde momentálně probíhá i výstava historických bicyklů. Jinak informace o zaniklých obcích na střední Vltavě je perfektní, zajímavý je i model řeky, jak vypadala před napuštěním přehrady. TZ bez problémů k sehnání v pokladně muzea.
 
Ladislav Svoboda
Ladislav Svoboda
Chotilsko
Otevírací doba květen a říjen weekendy a svátky 9-16 hod., červen až září denně mimo pondělí 9-17 hod. Vstupné 40,- Kč, pěkná je hlavně část o zatopených obcích Slapskou přehradou.
 
Libor Marek
Libor Marek
24.05.2014
Krásně zrenovovaný objekt s překvapivě zajímavou expozicí o staré Vltavě a o balonovém létání. TZ bez problému v pokladně muzea, moc milá obsluha.
 
Ruda
TZ
TZ v muzeu dostupné v sezoně, já ji sehnal na OÚ, jsou zde velice vstřícní lidé. Mají zde i TZ No. 1208: Veselý vrch Chotilsko Mokrsko.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek