Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 200 - Pražský hrad


Popis

Sídlo českých králů v Hlavním městě Praze.

Mapa

Navštívil jsem Pražský hrad

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Pražský hrad - Museum shop
Toto místo prodává také turistickou známku
Pražský hrad - Starý královský palác
Toto místo prodává také turistickou známku
Pražský hrad - Obrazárna
Toto místo prodává také turistickou známku
Loreta - suvenýry, Loretánská 106/23, Praha 1
Toto místo prodává také turistickou známku
Café galerie, Zlatá ulička u Daliborky 32, Praha 1 (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Praha/Praha-město
Poloha:
50°5'25.88"N 14°23'58.38"E
Hodnocení:
2.953
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 200 - Pražský hrad
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 200 - Pražský hrad
Obrázek č. 3, Turistické známky, No. 200 - Pražský hrad


03.03.2024 - dostupná bez problému
10.02.2024 - dostupná bez problému
06.01.2024 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
V suvenýrech.
 
Matěj Bartoš
Matěj Bartoš
TZ
V suvenýrech.. Jinak netřeba cokoliv psát.
 
Josef Busek
Josef Busek
TZ
Pražský hrad už jsem navštívil v minulosti. Hrat jsme prošli do císařské jízdárny na výstavu bankovek. TZ už mam z dřívějška.
 
:D
Re: TZ
Hrat???? No to mi poser holý záda :D K zblití...
 
Tomáš Nebeský
Tomáš Nebeský
TZ
Zakoupena v Museum shop na pražském hradě 23.10.2018
 
:)
Zakoupena v suvenýrech na Pražském hradě
 
Aleš Nekvapil
Aleš Nekvapil
TZ
Pražský hrad jsem navštívil, jako rodilý Pražák, již nespočetně krát. TZ jsem ale pořídil až 11. července 2015. ;) Největší kouzlo má stejně ale při setmění a při menším návalu turistů. :0)
 
Michal Trnka
Michal Trnka
Pražský hrad
Známka zakoupena v "muzejním stánku". Klasicky na informacích ji nemají a přehazují si vás jak horký brambor. Z nedělního výletu do Prahy jsem hodně zklamán. Jel jsem hlavně kvůli výročním známkám Karla IV. o kterých na hradě vůbec nevěděli a na staroměstské radnici fronta minimálně 100 lidí... Jenom jsem se utvrdil v tom, jaká Praha je a proč jí nemám rád.
 
Miluše Mikešová
Miluše Mikešová
TZ 200
Prohlídka hradu-známka zakoupena v IC
 
Petr Orvoš
Petr Orvoš
TZ 200
V pohodě dostupná.
 
Lenka Richtrová
Lenka Richtrová
TZ 200
Koupeno v infu na III. nádvoří.
 
Jiří IPSER
Jiří IPSER
Známka
Známka zakoupena v suvenýrech v průchodu z druhého na třetí nádvoří (katedrála sv.Víta) .známka je hned u vstupu po levé straně platí se u pokladny ,známek bylo dost.
 
Petra
Známku mají
TZ zakoupena přímo na hradě, ale ne jak jsem tedy někde četla v průjezdu mezi 2. a 3. nádvořím, ale v obchůdku se suvenýry v galerii na 2. nádvoří. Jen ty davy, ty davy... obrňte se trpělivostí :-)
 
dickee@seznam.cz Bayer
dickee@seznam.cz Bayer
.
Pražský Hrad je jistota krásných architektonických památek. Doporučuji navštívit velice pěkně a vkusně opravenou Zlatou uličku, Chrám sv. Víta nebo třeba Vladislavský sál. Byli jsme moc spokojeni.
TZ jsem na koupil v Turistashop prodejně v Bělehradské 63. Mají tam obrovský výběr snad všech TZ i TN, které Praha nabízí. Vřele doporučuji navštívit tuto prodejnu.
 
Helena Lhotková
Helena Lhotková
Prohlídka hradu
Naučná ztezka minulostí.
 
Vojtěch Janský
Vojtěch Janský
Re: Re: Prohlídka hradu
:D
 
Pravidla českého pravopisu
Re: Prohlídka hradu
Vám by bodla spíš naučná "ztezka" pravopisem
 
Vít Martinů
Vít Martinů
.
Známka též dostupná v trafice v dolní části Václavského náměstí (před Korunou)
 
Aleš Strouha
Aleš Strouha
TZ
Známku neprodávají v IC na Hradě, ale v obchůdku se suvenýry, který je v průjezdu mezi velkým nádvořím a katedrálou. Známek dostatek, lidí ještě více :-)
 
Jiří Dvořák
Jiří Dvořák
.
TZ mají dostatek na nádvoří hradu za 30 kč.Jinak moooc lidí " kdybych to jen věděl,tak bych tam nechodil "alespoň o prázdninách.
 
Ládis
Nikde na Pohořelci jsme známku nesehnali. Na Hradčanském náměstí je vyprodána (začátek sezóny). Až přímo na hradě v průchodu mezi II. a III. nádvoří. U vstupenek ji namají, ale alespoň vás správně nasměrují.
 
Pindrucha
TZ zakoupena bez problémů za 30,- suvenýry na Hradčanském nám. Suvenýry Pohořelec č.2 zavřené (sobota dopoledne)
 
Kanar.21
Známka zakoupena v suvenýrech na Hradčanském náměstí... Z toho pozitivního to je vše, paní chtěla za známku 35 Kč, když jsem jí řekl že obvyklá prodejní cena je 30 Kč tak mě řekla ať si jdu koupit do suvenýrů na hrad, tam že stojí 50 Kč... Razítko neměla nebo dát nechtěla, celkový dojem z obsluhy bídný, hold nebyli jsme němečtí turisté ale pouze Moraváci co si došli koupit známku... No třeba jen paní neměla svůj den...
 
jerry720
Pražský hrad.
Návštěva ve státní svátek ve středu 28. 09. 2011 odpoledne. Na prohlídku tohoto největšího hradního areálu v ČR by si musel návštěvník vyhradit min. 2 dny, aby stihl projít všechno, co tento klenot a jeho okolí nabízí. Doporučuji se na Pražský hrad podívat z ptačí perspektivy, tzn. vystoupat 287 točitých schodů na vyhlídkový ochoz (Velké) Jižní věže katedrály sv. Víta, odkud budete mít z výšky 60 metrů hrad a Prahu jako na dlani. Během výstupu na ochoz spatříte největší zvon v ČR - 15-ti tunový zvon Zikmund, a dva další menší zvony. Při výstupu je dále možno spatřit věžní orloj. Vstupné je 150 kaček, ke vstupence dostanete krásnou pamětní minci s motivem uvedené věže a zvonu. TZ jsem bez problémů pořídil v prodejně suvenýrů Museum shop v průchodu z II. na III. nádvoří.
 
martín
Pred par dny jsem se byl podivat i vevnitr v katedrale rano jeste dobry po 10:00 hrozne mooooc lidi ale znamek maji dost v infocentru
 
libor
Známka koupena dnes bez problému v suvenýrech na hradě. Měli jich tam plný stojánek a proutěný koš.
 
Michael
V suvenýrech na Pohořelci byli vysloveně přátelští...
 
Pavla
suvenýry jsou na pohořelci několikery, ty nejblíže tramvajové zastávce neví nic, ale ty o kousek dál, směrem k hradu mají nejen TZ200, ale i TZ1001-Strahovský klášter.
 
Pavlis
Pohořelec 18
Potvrzuji, že jsem byl dnes dnes Na Pohořelci 18 a ani nevědí co to je turistická známka :-(
 
Kleio
V pohodě...
Mé předtuchy nezdaru při lovu této známky se naštěstí protentokrát nenaplnily...U katedrály v malém krámku se suvenýry, na stojánku asi ještě 6-8? "keksíků". Se samolepkou za 30 Kč. Na požádání razítko, krámek je obtěžkán pohledy, magnety a jinými "typickými" suvenýry - Praga(česky tady neseženete ani pohled, ty turisti...). Pokud by se vám nedařilo najít krámek, na informacích poradí....
 
Miamir
Po návštěvě Prahy sem by zklamán neboť se mi nepodařilo u žádne z turisty hojně navštěvované památky zakoupit turistiskou známku řek bych že to je docela problém
 
Vladimír
Zmatečná informace na těchto stránkách
Tabák na Pohořelci 18 žádné známky nevede. Na Hradě již za 30.-Kč
 
Jarda
Potvrzuji slova Václava, 25Kč se samolepkou přímo na Hradě. Ale pozor, za tu chvilku co jsem stál ve frontě šli 4ks přede mnou tak snad mají zásobu.
 
Václav
TZ č.200
TZ č. 200TZ Pražský hrad se samolepkou k dostání v suvenýrech pražského hradu za 25Kč.
 
ironst
na Hradě známka vyprodaná, stejně jako Petr jsem ji sehnal v tabáku na Pohořelci i s Petřínskou rozhlednou a klášterem, ale od všech měli poslední 2ks. navíc to v Praze znám, pro turistu, který sem přijede zdaleka na jeden den a na Hradě známku nesežene to může být velký problém
 
Petr
Známku na hradě měli vyprodanou.Sehnal jsem ji až v tabáku na Pohořelci.K sehnání byla i známka č. 470 Petřínská rozhledna a č.1001 Strahovský klášter.
 
euroskeptik
Jedna z mála snadno získaných známek v Praze, měli přímo na hradě
 
magipriba
Znamku PRAZSKEHO HRADU maji v TABAKU na POHORELCI,ktery se nachazi kousek od Strahovskeho klastera. Maji i jeho znamku a take PETRINSKOU ROZHLEDNU.
 
Adam
V pohodě!
Známku jsem koupil cestou na hrad v Nerudově ulici v obchodě-U červenýho beránka.(25kč)Známek bylo docela dost a měli i Hlavní město Praha a Strahovský kláštěr.
 
Martina
Známku jsme dostali v pohodě v suvenýrech v průchodu mezi II. a III. nádvořím. před chrámem sv.Víta. Ten si určitě prohlédněte, je opravdu nádherný :-)
 
Pavlina
Pražský hrad stál za navštěvu známek kupa k sehnání bez problému.
 
Petr
Pražský Hrad ,jo samozřejmě moc hezká památka ,ale známku na Hradě neměli ani v jedinných suvenýrech ,ale pohled s razítkem problém nebyl ,naopak ještě slečna přidala hezký úsměv :-))
 
pavel
Dle doporučení ze stránek jsme si byli pro známku v knihkupectví před Hradem, i razítko jsme dostali. Známku však měli poslední, tak si kamarád musel pro ni do suvenýrů před Sv. Vítem. Tam jich měli dostatek. Super počasí, ná´dherný výhled z věže Sv. Víta - stojí za to vyšplhat 287 schodů...
 
Martin
TZ se dala bez problémů sehnat v prodejně suvenýrů v průchodu před katedrálou. Dali i vybrat.
 
Marie
Turistickou známku jsme koupili na Pražským Hradě v suvenýrech.
 
Pavel
O turistické známce 200 v Praze dne 12.9.2007
V knihkupectví u sv. Víta na Hradčanském nám. se dá sehnat, info v Kaprově ulici 1 neexistuje, místo něho tam mají krámek rusové se suvenýry. V tabáku "První na ráně" u Strahovského kláštera ji také mají, společně se známkami 1001 a 470. Jinak s ostatními místy je to zatím bledé - stále nemají.
 
Luisa
V újezdě známku nemají, na Nerudovce taky ne a v Pražském hradě taktéž. Na Národní od června infocentrum není. Knihkupectví jsme nezkoušeli, ale pravděpodobně ji taky nemají.
 
Klára
POZOR!V Praze jsou zrušeny prodejny TZ!
Pro turisty, kteří budou bloumat po pražských turistických známkách... Infocentrum Around Prague je už druhým rokem zrušeno v ulici Karlova (je ale přitom uvedeno v turistické mapě). Stejně tak je zrušeno infocentrum v laterně magice, takže zde se již známky také neprodávají. Pražský Hrad se mi sehnat nepodařilo, je permanentně vyprodaný!
 
anel
TZ stále nemají. Nejprve jsem byla v suvenýrech na 2.nádvoří, tam mě paní poslala k podchodu u sv.Víta, tam ale taky nic.....
 
Jakub
Známku v suvenýrech stále nemají, prý je dostanou až po 13.8.07. Ale v knihkupectví u Sv. Víta je dostanete bez problémů. Prodejních míst by ale určitě na Hradčanech mohlo být více, případně by stávající prodejci mohli mít větší zásobu známek.
 
Malviny
je ostudne, ze na takovem miste TZ nemaji...
...asi stejny stav jako v zoo, normalni je, ze znamka neni. Shanel jsem v suvenyrech, seznam prodejnich mist s sebou nenosim, takze knihkupectvi jsem nezkousel, protoze jsem o nem nevedel.
 
Majka
Na Pražském hradě v suvenýrech bylo zavřeno, takže jsme šli do knihkupectví Sv. Víta, tam ji měli. Když o hodinu později na Pražském hradě otevřeli, stejně tam tz neměli.
 
Pet
Známku jsem zakoupila bez problémů v suvenýrech za 25,-- Kč, mají jich dostatek.
 
kosta
Známka pouze v knihkupectí
Shánět známku na Pražském hradě nemá smysl neb už je prý dva měsíce nemaj.Mají ji jedině v knihkupectví U sv. Víta na Hradčanském náměstí...
 
MIREK BOUDA
ZNÁMKA NEBYLA,BYLO VYPRODÁNO
 
Markéta
Já moc štěstí neměla, ještě zkusím to knihkupectví. Jinak v infocentrech i na Hradě ji nemají už hodně dlouho, je beznadějně vyprodaná. I když ji prý objednávají, tak to nevypadá moc slibně. Je to škoda, protože právě Pražský hrad je velkým lákadlem jak pro cizince, tak pro našince.
 
Miška
Tak v knihkupectví známku měli! Hurá! Ale stejně by se s tím mělo něco udělat, protože slečna včera mi řikala že známku nemají už delší dobu, a když známky dostanou, tak jsou za chvíli vyprodané...
 
Miška
V suvenýrech na Hradě známku nemají prý již 14 dní!! Byla jsem tedy dost zklamaná...ještě zkusím štěstí zítra a někde jinde:-(
 
Vladimír JINDRA
Udělejte s tím něco
Známku nemají a prodavačka sdělila, že známky když dostanou, tak jsou za 20 minut pryč
 
Kikina
V suvenýrech na Pražském hradě známku nemají, prý již asi měsíc. Pochybuji, že si o ni nenapsali. Je ostuda, když nelze známku koupit na jednom z nejnavštěvovanějších míst v Česku. Snad nestačí výrobní kapacita výrobce (když teď rozšířil nabídku i do dalších zemí). Kdo ví...
 
Honza
Tak v infocentru na hradě neměli nic, v suvenýrech taky nic, až v obrazárně se mi podařilo koupit poslední známku. Kamarádka odešla s prázdnou. Možná by to chtělo napravit. Jinak známka samotná je přímo překrásná :-)
 
Miri
Pěkné a turistická znímka k dostání
 
tom
Příjemně strávené odpoledne... Pražák prostě nikdy nesklame...
 
Monika
Měli, měli. V suvenýrech na Hradě
 
Michal
Známku mají, ale chce to pevné nervy a vystát si frontu kde budete zaručeně jediní Češi.
 
Adélka
Pražský hrad
Paráda!!Tz mám z Prahy a další.V suvenýrech sice byla fronta a než jsme se dostali na řadu....A těch cizinců hrůza.
 
Tatík
Turistických známek dostatek v infocentru Újezd (pod lanovkou).Na Hradě jsme byli letos o muzejní noci,volný vstup ale přitáhl příliš velké davy.
 
Hache
známky jsou vyprodané
Na známku jsem se ptala v Infocentru na Újezdě a v Nerudově ulici. Byli tam ochotní, ale známky jsou bohužel vyprodané.
 
oranus
Paráda,prostě paráda ! Mě tam zašla mamka a když jsem tam byl sám tak tz neměli.
(-:
 
Lukineček
Pražský hrad
Známka je k dostání v Infocentru Klementinum. Zvláštní je, že před rokem jsem koupil Tz s Hradem a přes známku
byl protažen celý most. A dne 26.5.05 jsem koupil Tz s celým Hradem s mnoho detailů, kouskem Karlova mostu a
stromem.
 
Tomáš KaňKa
Krása Prahy
Nádhera.Je tam mnoho krásných a zachovalých památek.Prsťe supééééééééééér.
 
DJ_BuBen
hezký
pěknýale těch zahraničních turistů a jak se chovaj :(to nejsou lidiprodejních míst je tu dost
 
Josef
Jděte pro známku
do knihkupectví u sv. Václava, je hned před branou do hradu vedle arcibiskupství. Cizinci tam takřka
nezabloudí a prodávající paní je nesmírně ochotná. Mají taky nádherné razítko.
 
Ivo Šafus
Nevím, jestli to byly oficální suvenýry, ale byly to suvenýry na Hradě a děvčata u pokladny věděla, o co se
jedná, dala vybrat (známky tedy nejsou co do kvality nic moc, tak jemný vzor se asi blbě vypaluje), dokonce
cena byla správně. Turistů všude plno, chodit se tu nedá, fronta i u Zlaté uličky na vstupné. Kde jsou zlaté
časy volného přístupu...
 
Pirko
Zlata ulicka je po pate hodine zdarma. (I kdyz chapu, ze pro mimoprazske to asi neni moc utesujici informace.)
 
Ondra
Známka v těch oficiálních suvenýrech je v pohodě k mání. Jenom na dveřích nemají takovou tu nálepku a vevnitř
nevisí ani takové to kolo s okolními známkami. A taky se to nejmenuje "Oficiální suvenýry" ale
Pražský hrad - Prague castle Museum shop. Je špatný, že za vstup do Zlaté uličky se platí. Do katedrály jen,
když se chcete podívat do krypty s mrtvými předky národa. A cena normálně do paláce je také pěkně mastná.
Podívejte se na čestnou stráž a na jejich uniformy, už dlouho nebudou.
 
Klárinka
Spíš jsem si připadla jak někde v cizině,než u nás!A pokud chcete prohlídku Pražského hradu zaplatíte stejně
jako cizinec 180,-- Kč a prohlídka v čestině je tak max.2x za den,ale německy,anglicky,francouzky,to je k
mání.Není to trošku nefér?
 
Natálie Stejskalová
není
Vyprodáno !!!
 
Autowest
toto místo asi nepotřebuje komentář. Jen - lepší sem jít v horším počasí a mimo sezonu, jinak zakopáváte o
turisty všech koutů světa a nevychutnáte tu atmosféru..
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek