Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 203 - Vodní hrad Švihov


Popis

Středověký hrad s unikátním vodním opevněním, severně od Klatov.

Mapa

Navštívil jsem Vodní hrad Švihov

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Hrad Švihov - pokladna
Toto místo prodává také turistickou známku
Informační centrum Švihov
Toto místo prodává také turistickou známku
Dárkové zboží - galanterie, Nám. Dr. E. Beneše 149, Švihov
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Plzeňský kraj/Klatovy
Poloha:
49°28'43.58"N 13°17'5.64"E
Hodnocení:
3
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 203 - Vodní hrad Švihov
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 203 - Vodní hrad Švihov


05.08.2023 - dostupná bez problému
05.08.2023 - dostupná bez problému
06.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
TZ
TZ na pokladně hradu.Zajímavá prohlídka, milá průvodkyně, krásné počasí i okolí. Co víc si přát.
 
Jan Johánek
Jan Johánek
TZ 203
Za 35,-Kč koupena v IC Švihov u ochotné obsluhující.
 
wenzel
Švihov
Velice zajímavý hrad, jenž je obehnán vodním příkopem, po kterém se dá svézt lodičkou. Okolo hradu vede stezka, je možno narazit na sokolníky a jejich představení. Nádvoří hradu je rozlehlé, nechybí stánek s občerstvením, před WC nás pak zaujaly modely českých hradů a zámků. Prohlídka úžasná i díky skvělému průvodci Filipovi. TZ bez problémů na hradě.
 
Zdeňka Nemravová
Zdeňka Nemravová
TZ
Pozor-od 12.10-12.50 je pokladna zavřená. Pohádkovou TZ-Tři oříšky pro Popelku, novou verzi TZ 203, a výroční Po stopách Popelky-to vše mají. TN nejsou.
Probíhá krásná výstava papírových modelů hradů a zámků a také krásné malované výkresy žáků z Klatov. Bufet funguje, báječné pivo Černá paní. Krásné prostředí, supr
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Hrad Švihov
Tak v současné době je bohužel příkop upuštěn z důvodu nějaké rekonstrukce. Každopádně i tak stojí hrad za návštěvu. Je to zachovalá, velmi členitá stavba. Mají otevřeny všechny tři okruhy. Navštívili jsme "Kuchyni" a "Hrad" a doporučuji oba dva, i když o něco více se mi líbil "Hrad". Průvodkyně milé, stejně tak paní na pokladně. Vstup se psy bohužel ani v batohu není možný, takže jedině se vystřídat a nebo je nechat doma. Na nádvoří je občerstvení a příjemné posezení, takže není problém si zde příjemně oddychnout. Parkoviště placené kousíček od vstupu na návsi, s taxou 10 Kč/hod.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známka bývala na pokladně hradu.
 
Milan Doležal
Milan Doležal
TZ
TZ dostupná v pokladně hradu, krom vstupu do hradu lze na půl hodinky zapůjčit pramici a projet se vodním příkopem kolem hradu, čehož jsme také využili.
 
Pavel Petřík
Pavel Petřík
Dostupnost TZ
TZ zakoupena v pokladně hradu. Jak exteriéry, tak interiéry stojí za vidění. Prošel jsem si hlavní okruh a dozvěděl se spoustu zajímavého o zdejším zakladateli hradu. Velice zvláštní osobnost. Prohlídka byla poutavá. Pokud pojedu příště kolem, rád bych viděl i druhý okruh zaměřený na středověkou kuchyni. Prohlídka věže bohužel uzavřena - momentálně připravují novou expozici. Hrad Švihov vřele doporučuji jako místo pro zastavení.
 
Michaela Fojtíková
Michaela Fojtíková
Na apríla 2017
První den sezony 1.4.2017 byl hrad připraven dobře. Jen jsme se trochu křížili se svatebním obřadem a na prohlídku museli chvilku počkat, tak nás průvodkyně hnala, že jsme ve skluzu...
Myslím že i pro svatebčany nebylo nic noc probírat se mezi turisty dožadující se prohlídky. :-) Jinak hrad je pěkný, možná se mi líbil víc zvenku než zevnitř :-).Hrad má velmi silné zdi takže je uvnitř fakt zima :-). Myslete na to. TZ v pokladně bez problémů.
 
Lukyn
Na apríla 2016
v pátek 1.4. jsem navštívil hrad Švihov. Škoda že v dubnu mají otevřeno jen o víkendech. Tak jsem si hrad obešel aspoň okolo i tak pěkné + jsem viděl bobra u vody, pokud to byl bobr. Turistickou známku jsem koupil na úřadě ve Švihově, ale i tak pěkný výlet.
 
Libor Marek
Libor Marek
01.08.2015
Na hradě předváděli své umění mistři dělostřelci, byly to pěkné šlehy... TZ v pokladně bez problémů.
 
Petr Pícha
Petr Pícha
Vodní hrad
Souhlasím s ostatními.Hrad z venku působí zchátrale,ale vnitřek opravdu příjemný. Fotky z natáčení 'Popelky' jsou zajímavé. Filmaři jsou koumáci. Také doporučuji procházku kolem hradu,pěkné 'panorámata' :-).
 
MARTIN PŘIBÍK
MARTIN PŘIBÍK
ŠVIHOV
Známku jsme zakoupili přímo v pokladně hradu, mají ji i v DÁRKOVÉM ZBOŽÍ na cestě z náměstí k hradu. Tato prodejna má podle cedule otevřeno po - so 8-16, ne 11-16. Na nádvoří hradu příjemné venkovní posezení v hospůdce s točenými Svijany.
 
Pavel Semanský
Pavel Semanský
Sobota
TZ dostupná dne 1.3.v pokladně hradu,spolu s VTZ 1287-Po stopách Popelky,vydanou k výstavě,kterou jsme s mnoha dalšími zájemci navštívili.Byly zde vystaveny kostýmy,fotografie z natáčení na hradě a okolí,a životopisy tvůrců a herců této pohádky.Ostatní prostory hradu byly uzavřeny.
 
Franta
oprava
Trošku mne polekal prvotní pohled z nádvoří na samotný hrad. Vypadá dosti zanedbaný, ale interiéry hradu jsou úplně něco jiného. Nakonec jsme z prohlídky odcházeli mile překvapení. Určitě návštěvu doporučuji.
 
Franta
krásné exteriéry
Trošku mne polekal prvotní pohled z nádvoří na samotný hrad. Vypadá dosti zanedbaný, ale exteriéry hradu jsou úplně něco jiného. Nakonec jsme z prohlídky odcházeli mile překvapení. Určitě návštěvu doporučuji.
 
Dana
Super!
Bezva prochazka po mestecku i kolem hradu. Na hrade sikovny mlady pruvodce. Jidlo v hradnim arealu fajn. Znamka dostupna bez problemu na pokladne. Dokonce i pocasi bylo na jednicku. Co vic si prat?
 
Veselka
Dávám výbornou!
Opravdu dávám jedničku všem, kteří přispěli k tomu, že hrad byl přístupný i v pondělí 7.5.02012. Turisté, kteří využívali prodloužený víkend, rádi přišli a nebylo jich málo. Myslím, že to byl velice zdařilý krok ke spokojenosti turistů na našich památkách. Známek i pohledů dostatek v pokladně hradu. I tomu segedinu již ve zmiňované restauraci dávám palec nahoru.
 
L. Šťastný
Dnes jsme se vydali na hrad Švihov. Protože jsme přišli tak akorát na oběd, tak jsme vyzkoušeli zdejší resturaci U hradu. Jídlo celkem rychle připravené (10 minut). Mnou objednaný Segedín chutnal celkem dobře. Na pokladně hradu jsme si zakoupili vstupenky na prohlídkový okruh Hrad.Prohlídka celkem pěkná až na průvodce který se ani nepředstavil a mlel tak jako když to chtěl několik let ze sebe vysypat. Po prohlídce jsme se prošli kolem hradu kde se dobře fotilo. Tento výlet bych označil za pěkný.
 
HonzaB
Na prohlídku jsem tentokrát nešli a spokojili jsme se s velmi příjemnou procházkou podél celého areálu hradu. Do hradu se podíváme, až bude syn trošku starší. V porovnání třeba s Velharticemi nebo Kašperkem jsem měl trošku obavu, že by se při prohlídce nudil. Ale třeba se mýlím... Ale i tak to byl moc hezký zážitek
 
jerry720
Švihov
Poslední návštěva v sobotu 23. 04. 2011. Kromě prohlídky hradu si udělejte čas i na procházku okolo celého areálu, odkud se naskytnou zajímavé pohledy na hrad a vodní příkop. Návštěvu hradu, kde bydlela filmová Popelka v podání Libušky Šafránkové, můžu jenom doporučit. TZ bez problému pořízena v pokladně hradu.
 
Renča
Krásný výlet a moc pěkný hrad.
 
Jana
Moc pěkný hrad, doporučuji se na něj jet podívat.
 
Jana Čtveráková
Švihov
Hezký hrad, i místo, hlavně působivé prostředí s vodou
 
vláďa
Noční prohlídka hradu
Včera jsme se zúčastnili oživlých nočních prohlídek na hradě a bylo to super.Učený pán Půta švihovský, ač je v literatuře uváděn jako muž krutý a bezohledný, se k nám choval velmi mile. Doporučuji i udělat si kolečko kolem hradu, z každé strany je kouzelný, ale nejkrásnější pohled je na něj přes vodní příkop a ještě k tomu, když zapadá sluníčko tak to nemá chybu. Známek měli dostatek v pokladně.
 
JirkaK
Hrad se mi moc líbil. Zatím jsem navštívil 1. okruh , ale příští rok bych jsem se sem chtěl vrátit na 2. okruh.
 
kacka
suprový výlet
 
Honza Pásler
Hrad určitě stojí za vidění, ocenit musím i perfektní výkon slečny průvodkyně, kdy nám řekla spoustu zajímavého a dokázala to prokládat množstvím vtipných poznámek.
 
Romča
Vodní hrad Švihov
Po delší době jsme navštívili vodní hrad Švihov. Po rozsáhlých opravách vypadá moc krásně. Vlastní budova hradu, nádvoří, opevnění i vodní příkop opravdu stojí za shlédnutí!! V pokladně byly příjemné slečny, které ochotně poskytly požadované informace. TZ mají dostatek, rovněž také všechny turistické materiály. Doufám, že se nám podaří shlédnout i jednu z nočních prohlídek hradu, které se konají v srpnu a září.
 
Karel
česká klasika
decentní průvodkyně s velkými znalostmi a trpělivostí, citlivá rekonstrukce. Místy moc dětí a atrakcí pro ně, ale pro zájemce o českou historii vřele doporučuji.
 
don.ed.hardy
opět super výlet,tentokrát jsem navštívil i hradní restauraci a super :)
 
don.ed.hardy
vše bez problémů...doporučuji udělat si i malý výlet okolo hradu stojí to za to
 
Longer
Nadherna prohlidka a zajimava historie hradu. TZ dostek i dalsich propag. materialu...
 
Tatík
Velká chvála průvodcům a samozřejmě kastelánovi! Turistických známek, pohledů i suvenýrů dostatek, oba okruhy za 90,- (70,-) Kč zajímavé, mezi nimi byl i čas na obhlídku zbytku opevnění a části vodního příkopu.
 
Helena
Prohlídka Švihova byla velmi zajímavá a to hlavně díky mladému průvodci,který se představil jako Mikuláš,příjmení jsme si nezapamatovali.Jeho výklad byl plný historických informací, ale také zajímavostí, při nichž nám naskakovala husí kůže/zavraždění šlechtici v jídelně.../ a které nás i pobavily/obraz s J.Žižkou na záletech/.Vřele doporučujeme.
 
Verča
Zákaz focení!!!
Včera jsme navštívili vodní hrad Švihov, s prohlídkou jsme byli až na zákaz focení spokojeni. Bohužel neměli turistické známky, což nás dost zklamalo, hlavně proto, že je Švihov dost navštěvovaný hrad, tak by mohli být lépe zásobeni. Fotit se smí jen na nádvoří.
 
Kastelán hradu Švihov
Bártíkům...
Milí Bártíci. Přiznám se, že jsem váš loňský povzdech bral jako ten poslední... Jsem velmi potěšen, že jste přese všechno ještě jednou dorazili a že jste "neshledali závad". Slečnu Lenku z pokladny pochválím. Stejně jí to dlužím, protože na ní ze strany návštěvníků byla slyšet pouze chávla! Takže, budete vítáni i nadále! Těším se a přeji pěkné dny. Lukáš Bojčuk
 
Pampelice
Skvělá prohlídka
- 26.8.2006 ,. noční prohlídka pojatá formou příběhu byla naprosto skvělá. Pro děti lehce strašidelné, nicméně byly nadšené. Díky za příjemnou sobotní noc.
 
Bártíci
Kastelánu hradu Švihov!
Přijeli jsme!! Nečekáni, nezváni, ale zjevili jsme se. Vybrali jsme si všední chladný propršený den. Úterý 15.8.2006. Tedy, spíše jsem byli vysláni přítelkyní Mandy pro již dříve chtěný klíček od hradu. a tentokrát můžeme pět pouze chválu. Všeho dost, vše k dostání!!! A u pokladny opravdu ochotná dívka. trošku jsme ji zaskočili dotazem, odkdy na Švihově prodávají dřevěné pohledy, ale snažila se a docela nás tentokrát potěšilo, že se k návštěvníkům nepřistupovalo jako k obtížnému hmyzu. Ten dojem jsem nabyli po minulých dvou návštěvách! a hrad je opravdu SUPER!!!! Pane Kasteláne, je to opravdu jen o tom, jaké lidi si tam vyberete!! Děkujeme a fakt jsme potěšeni!!!!!!! Lovu zdar!! Bártíci!!
 
Scotty
Pochvala
Městečko stále ještě prochází obnovou pozemní komunikace, ale co se týče hradu - jedním slovem SUPER !!Krásná průvodkyně podává velmi fundovaný výklad o historii tohoto velmi zajímavého typu hradu a i přesto, že interiéry nejsou nijak přecpány mobiliářem, je prohlídka opravdu zajímavá a stojí za návštěvu. Nemohu jinak, ale správě švihovského hradu uděluji ve svém soukromém hodnocení 10 bodů z deseti. A všem hnidopichům a kverulantům posílám svůj dlouhý španělsko-britský nos !!
 
Věrka
Upozornění
Chtěla bych jen upozornit všechny, kteří se chystají na švihovský hrad, že tam jsou značné dopravní
komplikace. Probíhá tam výstavba kanalizace, a proto je zčásti uzavřené parkoviště na náměstí dr. Eduarda
Beneše (kousek od hradu) a navíc je všude spousta bahna - zvlášť při současných deštích. Doufám, že vás to
od návštěvy hradu neodradí. Jen pro jistotu holinky s sebou:-)
 
Kastelán hradu Švihov
Bártíkům
Milí Bártíci. Kritiku přijímám, všechno se vždy nepovede. Je mi však líto, že kvůli tomu už nikdy
nepřijedete... Ještě o tom přemýšlejte a případně se přihlašte. Bude lépe, slibuji. Přeji pěkné cesty po
památkách, nenechte se odradit... S pozdravem, Lukáš Bojčuk
 
Bártíci
Tak jsme se znovu vypravili na Švihov. Otevřeno až od 13.00 a všude inzerovaná zámecká restaurace zavřená.
Takže čekání venku v zimě. tentokrát TZ byla. A tak jsme po paní v pokladně chtěli pamětní klíč. Jo, pane
kasteláne, jsme hnusní! :-) Tak nám bylo sděleno, že je letos doprodali a pro letošek neobjednávali. Že to
udělají až na sezonu. Jestli švihovskou nebo turistickou?? To nevíme. Pane kasteláne, ty zážitky na Švihově se
přibarvovat nemusí. Tohle mluví za sebe. A je to škoda, protože prohlídka hradu je nádherná a vlastně celý
Švihov je skvělé místo. Ale byli jsme tam podruhé v roce a už nikdy nepřijedeme. Pokud bychom chtěli upomínku
na hrad, je lépe si ji objednat od výrobce. Škoda, že tak působivé místo občas zkazí lidé s laxním přístupem k
práci. Lovu zdar!! Bártíci!!
 
Marfush
Na Švihově je paní průvodkyně prostě kouzelná...moc kráně tam bylo.
 
Kastelán hradu Švihov
REAKCE
Zápisy z letošního roku jsou velmi vtipné. Ještě že si lidé velmi rádi přibarvují... :-)
 
Martina
Turistickou známku jsme koupili naprosto bez problémů za 25 Kč. (měli ji možná jen proto, že již mají na
Švihově sezonu :-) I když zvenku není hrad moc pěkný, prohlídka byla nádherná a slečna průvodkyně velmi
sympatická. Doporučujeme všem!
 
HaV
I přes to že pršelo prohlídka byla zajímavá. Bohužel autobus tam jede ráno a zpět už nic.
 
Bártíci
Známka nedostupná!!!!! Milí lidé v pokladně sa na nás zazubili a na dotaz zda mají TZ uvdiveně, leč stále s
de.... úsměvem na rtech odvětili že nikoliv, protože JÍ JEŠTĚ NEOBJEDNALI A BUDOU JI MÍT AŽ V SEZONĚ !!!!! Na
upozornění, že jim nějak uniklo, že sezona již běží, upřesnili dobu švihovské sezony: To bude v červenci a v
srpnu...... Na takovou inteligentní a logickou odpověď jsme již nenašli slov a raději krásný hrad opustili.
Tak turisté, ne že budete jezdit po republice! Hajdy domů, sezona je jen dva měsíce... Lovu zdar!! Bártíci.
 
Zuzka
Nádherný hrad, opravdu stojí za zhlédnutí.
 
Ernest
Známka neni
je objednána a navíc přes všední dny zavřeno kvůli natáčení :(
 
Ardbena
Hrad byl o svátcích uzavřený, jinak se až do půli srpna provádí jen o víkendech, protože na hradě probíhá
nějaké natáčení.Škoda vypadá pěkně a zajímavě, takže zkusíme příště.
 
Mc.cvok +adelait
Hrad je krásný,známky a pohlednice ve velkém množství.
 
Křivan
Hrad pěkný,známky došly
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek