Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 300 - Zámek Kozel


Popis

Lovecký klasicistní zámeček, postavený v lesích jihovýchodně od Plzně nejvyšším lovčím Království českého, hrabětem Janem Vojtěchem Černínem z Chudenic.


Mapa

Navštívil jsem Zámek Kozel

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Zámek Kozel (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZÁMKY
Kraj/okres:
Plzeňský kraj/Plzeň-jih
Poloha:
49°40'14.62"N 13°31'48.22"E
Hodnocení:
3
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 300 - Zámek Kozel
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 300 - Zámek Kozel


21.10.2023 - nemají sběratelský předmět
19.08.2023 - dostupná bez problému
06.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Lukáš Škobrtal
Lukáš Škobrtal
Zámek
Zámek pěkný, doba prohlídky asi 50 minut. Známka k dostání v pokladně.
 
wenzel
Kozel
Zámek je to velice zajímavý a nevšední, není patrový, některé místnosti nejsou od sebe oddělěny stěnou, ale pouze přepážkou kvůli efektivnějšímu vytápění. Mnohé má Kozel společné s nedalekými Nebílovy. Vstup do zámku a nádvoří je přes bránu, která se otevírá pouze před prohlídkou. Vstupenky se kpují v budově naproti na rohu. V parku je kavárna, v nedělním odpoledni bylo narváno. Doporučuji si projít park až dolů k Lopatskému rybníku, kde můžete sledovat labutě a kačenky. Parkování je možno kousek od rybníka, případně druhé parkoviště je nad zámkem, kde se jede lesem přes vedlejší silnice. Obě jsou za 50 kč. TZ zakoupena u pokladny.
 
D
Re: Kozel
Turistické známky mají za 40,- jako všude, to jste se asi přepsal. :)
 
Zdeňka Nemravová
Zdeňka Nemravová
TZ
Mají obě, jen TN nejsou, jen vizitky. Jinak nááádhera, super prohlídka, šli jsme jen 3. Průvodkyně bezvadná a ukázala vše, protože nás bylo málo. Je zde i MAXI-známka. Výborný kafe a nádherná dubová alej od vlaku k zámku. A ten park, prostě nádhera......
 
Jana Čtveráková
Jana Čtveráková
Zámek kozel
Známka zámku vyprodána.
Měli jen známků hrádku Lopata .
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Také ze zámku.
 
Petr Glajch
Petr Glajch
TZ
Dostupná bez problémů,stará i nová verze,kupoval jsem i TZ Hrad Lopata,včetně vizitek.
 
Jan Holeček
Jan Holeček
Nemají TZ
Uprostřed turistické sezóny na poměrně atraktivním místě nemají TZ. Prý jsou již přes týden objednané a čekají na dodání.
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Kozel
Tak tady se mi líbilo.Pěkný zámek,prohlídka taková klasická. Ale co je na Kozlu nelepší je ten jeho park a prostředí. Krásné a uklidňující procházky po stezkách. A úplně nejlepší bylo když jsme si půjčili pramici (za 100 Kč na jak dlouho chcete) a projeli se po Lopatském rybníku,který je též nádherný a plný ryb. Určitě doporučuji hlavně pro toho kdo hledá klid a pěknou procházku. Oběd v restauraci V podzámčí u rybníku podprůměrný.
TZ na pokladně v zámku i s TZ Lopata.
 
Pavel Petřík
Pavel Petřík
Dostupnost TZ
Známka zakoupena v pokladně zámku společně s TZ 1534 Lopata (tu přímo v místě nakoupíte). Loveský zámek Kozel je přímo pohádkový, co mě však zklamalo byl absolutní zákaz focení... Parkování je možno pod i nad zámkem (platil jsem za auto 50 Kč).
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Kozel
Pěkný zámeček s hezkými interiéry a parkem, k němuž patří i přilehlý Lopatský rybník, který ve včerejším pěkném počasí přímo lákal k projížďce na pramicích. Známek dostatek v pokladně zámku.
 
Vladimír Huml
Vladimír Huml
TZ
Zámek, který nemá úplně zajímavý vzhled, překvapí pěkným parkem a okolím. Jen místní rybník byl zarostlý tak, že půjčení loďky bylo spíš za trest, dle pozorování snaživců, kteří vynaložily to úsílí se projet a posekat vodní trávu pádly... :-) Naštěstí obsluha předem varovala, že to půjčení nemá cenu.
 
Libor Marek
Libor Marek
02.04.2016
Byli jsme příjemně překvapeni krásným okolím zámku. Prohlídka s dětmi s opravdu zábavným (a i pro dospělé vtipným) skřetem Radoušem, doporučuji (pokud to tedy bude ten náš Radouš :-)). TZ v pokladně spolu s TZ 1534 (Hrad Lopata, který jsme také navštívili).
 
Martin JAROLÍMEK
Martin JAROLÍMEK
Zámek Kozel
Návštva v sobotu 24. 10. 2015. TZ bez problémů zakoupena v pokladně zámku Kozel.
 
MARTIN PŘIBÍK
MARTIN PŘIBÍK
aka magipriba
Známku lze zakoupit i na pokladně veřejného WC, jen pár metrů od pokladny zámku. Výhodou je delší otevírací doba toalet, takže pokud je pokladna zámku již zavřená, vyražte pro známku sem. V nabídce je i cca 5 druhů pohlednic.
 
Jan Fridrich
Jan Fridrich
Kozel
Zámek je nádherný. Bohužel co úplně zkazilo dojem z prohlídky byla průvodkyně - starší hubenější paní. Prohlídku vzala jako sprinterské závody s "odmletím" naučeného textu a bez možnosti si vystavené věci prohlédnout.
 
Pavel Semanský
Pavel Semanský
Sobota
V sobotu 7.6 TZ dostupná v pokladně spolu s VTZ-13.komnata.
Vstupné neřeším,věřím,že peníze jdou do oprav.V době naší návštěvy se např.opravovala fasáda.
S průvodcem jsme byli naprosto spokojeni,ačkoliv jím nebyl nikdo jiný než skřet Radouš,jehož způsob výkladu a zvláštní humor sklidili úspěch.
Prohlídku v rámci projektu Otevřte 13.komnatu doporučujeme.
 
Richard Röder
Kozel
Souhlasím s tím, že vstupné je vyšší, než jsem očekával. Interiery jsou hezky upravené a stojí za prohlídku. Zklamáním byl výkon průvodce. Mladá slečna oddeklamovala naučené a neuměla dát prohlídce přidanou hodnotu, kterou dobří průvodci umějí.
 
Vladimír Jelínek
Vladimír Jelínek
jelda4
Krásný i zámecké interiéry
 
Franta
prohlídka
Jedno z nejdražších vstupných, které jsme na našich hradech a zámcích platili. Na druhou stranu je vidět, že peníze jdou do oprav samotného zámku a přilehlých budov. Krásně udržovaný park. Určitě stojí za návštěvu.
 
Tomáš
Stav
Do konce roku otevreno snad jiz jen o vikendech. Znamky vyprodane, mely by byt za cca tyden - 8-9.10. Parkovat lze za 30Kc zde, oficialni parkoviste je drazsi: http://www.mapy.cz/#x=13.525258&y=49.667469&z=17&l=3&d=muni_4834_0_1&c=14-23-27-28-29-30-h&q=Stahlavy&qp=11.324716_48.414179_19.523943_51.074692_6
 
Tomáš
Stav
Do konce roku otevreno snad jiz jen o vikendech. Znamky vyprodane, mely by byt za cca tyden - 8-9.10. Parkovat lze za 30Kc zde, oficialni parkoviste je drazsi: http://www.mapy.cz/#x=13.525258&y=49.667469&z=17&l=3&d=muni_4834_0_1&c=14-23-27-28-29-30-h&q=Stahlavy&qp=11.324716_48.414179_19.523943_51.074692_6
 
Michaela
Zámak opravdu moc pěkný, na prohlídku jsme našli - cena je dost vysoká 140,- Kč za dospělou osobu. Park udržovaný, jen se nesmí vstupovat na trávu, což s tříletým dítětem jde dost těžko. Ještě se platí za parkoviště 40,- Kč na den. Známka koupena v pokladně bez problémů.
 
Monika
Zámek je moc hezký, park upravený, ale cena je přemrštěná - 120,- Kč za dospělou osobu. Cena je neadekvátní prohlídce, která je cca 30 - 40 min.
 
Jiřina
Překvapuje mě, že zámek Kozel má na turistické známce jen erb. Vždyť zámek s jízdárnou a kaplí je na pohlednicích a byl by to krásný motiv i na turistickou známku! Erb většinou nikomu nic neříká.
 
mappy
Známka koupena v pokladně zámku. Dovnitř jsem nešel, už jsem místní expozici viděl dříve...
 
dadik
Velice pekne misto, ale od lonska trosku podrazili
 
Zuzík a Frtík
Na zámku nás provedla moc milá paní, která měla výklad uzpůsoben opravdu na míru. Ve skupině nás šlo asi jen 15, z toho 2 děti, kterým se paní věnovala v každé místbosti, tím je zabavila a i děti zámek bavil. To se vidí jen málo kde, což je škoda, protože rodiče berou na většinu zámků i děti do 6 let a ty se tam opravdu musí nudit, zvlášť když je venku teplo na koupámí se někde u vody :-(
 
Nika
Dnes jsme navštívili zámek.Ten je opravdu pěkný a TZ nám prodala moc milá paní v takovém zastrčeném krámečku.TZ měli vystavené už jenom 3!!
 
JirkaK
Zámek jsem navštívil dne 13.7.2007. Bylo tu hodně lidu. Mimochodem na parkovišti se platí za místo ne za hlídání!
 
JirkaS
Vzhledem k počasí (celodenní déšť) lidí málo, ale známkám počasí nevadí, a tak známek dostatek.
 
Radek
byl jsem tam asi v první třídě a musím říci že je to moc krásné byla to vůbec moje první známka a bez ní bych jich asi více neměl.jinak zámek moc hezký hlavně vevnitř
 
Jelen
Krásný zámek
Opravdu stojí za navštívení, krásný, malý, přehledný, opravený, upravená zahrada, zrovna byly asi 4 svatby v kapli, všem doporučuji.
 
DAN
Zámek Kozel
Parkovné 40,- Kč (případně 30,- Kč vedle oficiálního). Okolí zámku upravené, za řekou hřiště na minigolf, hned vedle restaurace, kde dobře vaří za rozumné ceny - minutky do 85,- Kč. Poté stoupání rozsáhlým a upraveným parkem k zámku. Vstupné do zámku 80,- Kč. Prochází se celkem 24 pokojů. Nevýhodou je, že pokoje jsou velmi malé a skupinka cca 25 lidí má problém se do jednotlivých místností vejít tak, aby všichni mohli sledovat vyprávění průvodkyně.Známka za 25,- Kč k dostání bez problémů v hlavní pokladně, k tomu pamětní medaile, spousta fotografií a suvenýrů. Dále lze navštívit bývalou jízdárnu, kde probíhají výstavy. Vstupné 20,- Kč - platí se přímo u pokladny v jízdárně. Vedle hlavní pokladny je k dispozici WC a venkovní posezení v cukrárně.
 
Tatík
Lovecký zámek Černínů je krásný,park bezvadně upravený.Prohlídky po 20 osobách á 20 minut,průvodkyně schopná,vstupné 80,- (60,)-Kč.Polední přestávka 12-13 hod.se dá přečkat v café Kozel a parku.Turistických známek dostatek v suvenýrech v pokladně.
 
Ivča
TZ dostatek
v pokladně zámku. V jízdárně vystavuje Adolf Born. Bohužel je otevřeno jen do 16 hod.!
 
Dita
ať žije socialismus
1.7. i 8.7., tj. v době promocí Západočeské univerzity zřejmě provozovatel této krásné památky dostal značný
obolus, že neměl zájem otevřít pokladnu, aby siúčastníci, často této akce mohli alespň koupit pohled
potažmo i TZ. Studenti jsou přitom na některých oborech až z Moravy. Kapitalista by jistě uspořádal i mini
prohlídku nebo nabídl jinou atrakci a je zde čím se chlebit.Tudí mohu hlási TZ nedostupná
 
PavelS.
Toto období je ideální pro návštěvu historických objektů. S průvodkyní jsem si prošel tento krásný zámek sám a
její výklad jsem měl jen pro sebe. Dojem z návštěvy mi nepokazilo ani to, že TZ měli v pokladně sice v
igelitovém sáčku, ale za 30,- Kč. Poté jsem si prošel okolní lesy a navštívil blízkou zříceninu hradu Lopata.
 
Hana Burianová
Nádherný zámek
Zámek je skutečné skvostný, včetě okolí.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek