Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 311 - Klášter Teplá


Popis

Jeden z nejstarších českých klášterů, založený blahoslaveným Hroznatou pro řád premonstrátů. Barokní stavba s románským jádrem.


Mapa

Navštívil jsem Klášter Teplá

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Obchůdek v klášteře Teplá
Toto místo prodává také turistickou známku
Klášter Teplá - suvenýry
Toto místo prodává také turistickou známku
Klášter Teplá - pokladna
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
CÍRKEVNÍ PAMÁTKY
Kraj/okres:
Karlovarský kraj/Cheb
Poloha:
49°57'59.54"N 12°52'40.88"E
Hodnocení:
3
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 311 - Klášter Teplá
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 311 - Klášter Teplá


24.09.2023 - dostupná bez problému
05.08.2023 - dostupná bez problému
02.08.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
TZ
V pokladně kláštera nemají, pokladní mi doporučila "včelařský obchod" v areálu. To je prodejna suvenýrů, asi zaměřená na zisk, takže známka za 45 Kč.
 
Honzík
TZ
Nemají
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známka z pokladny.
 
Petr Orvoš
Petr Orvoš
TZ
Dostupná na několika místech uvnitř kláštera (pokladny 1, 2 a u vstupu v suvenýrech). Klášter je rozhodně úžasný, prohlídkové trasy za 100,- nebo 130,- časově na sebe navazují, paní průvodkyně počkají i na malé opozdilce z předchozí prohlídky (třetí trasa do štol bohužel až odpoledne od 15:00, tak to jsme už nešli). restaurace vedle kláštera v hotelu - nelze platit kartou - škoda, jinak tam vaří opravdu dobře. Řeholníci - nespatřeni:-)
 
Vratislav Blažek
Vratislav Blažek
TZ 311
Známek mají dostatek na obou pokladnách. Razítko výroční na 1. pokladně-knihovna(100,-Kč) a razítko kláštera na 2. pokladně-prohlídka Život v klášteře(130,-Kč). Doporučuji navštívit oboje,měli jsme štěstí na super mladou,hezkou a hlavně dobře česky mluvící průvodkyni. Okolí kláštera je také SUPER:mlýn,vodní hry,park,zahrada opata,Hroznatův strom atd. TN bohužel ještě vyrobena není!!!
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Klášter Teplá
Turistická známka v pohodě dostupná na pokladně kláštera, v prodeji mají i výroční známku 800. výročí úmrtí blahoslaveného Hroznaty. Prohlídku kláštera jsem absolvovali před dvěma lety, to jsme zde kupovali i číslovanou známku. Dnešní návštěva byla z jiného důvodu. Část kláštera je po rozsáhlé rekonstrukci, při naší návštěvě zde akorát probíhala nějaká slavnost, takže všude plno lidí. Doporučujeme procházku parkem kolem kláštera kde můžete shlédnout novou křížovou cestu. Příjemná procházka parkem. Pro milovníky starých hřbitovů doporučujeme návštěvu nedalekého bývalého klášterního hřbitova, který je neudržovaný a zdevastovaný. Pro nás velké nepochopení proč se klášter o tento hřbitov nepostará.
 
jan ružička
jan ružička
klášter Teplá
známky k dispozici na pokladně kláštera
 
Josef Kotek
Josef Kotek
klášter Teplá
vyprodáno
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
28. 8. 2015
Monumentální stavba tyčí se nad krajinou z velké dálky. Z větší části zrekonstruovaná, na pravém boku zajímavý vodní mlýn. TZ v pokladně :-)
 
Aleš Strouha
Aleš Strouha
V infocentru
Známku prodávají také v infocentru v Teplé.
 
Martin Průcha
Martin Průcha
Dostupnost
Známka zakoupena v klášteře
 
Pavla
TZ vyprodány, dle informace pána v pokladně koupí nové, až dostanou další peníze, tak asi jen v Rýmařově.... v městě Teplá tuto TZ nemají.
 
Kateřina
Klášter navštíven 21.7.2012, známka dostupná v pokladně. Vstupné pro dospělého: 100 Kč.
 
Jirka
Známka od 11. 7. vyprodaná. Byli jsme na prohlídce, můžeme doporučit. Interiér pěkný, jen průvodkyně občas neví, o čem mluví - například spletla zasvěcení klášterního kostela - Nanebevzetí Panny Marie místo správného Zvěstování Páně.
 
jerry720
Klášter Teplá.
Návštěva ve středu 06. 06. 2012. Ve vstupní bráně do areálu kláštera je prodejna s českými suvenýry, ale tam TZ nemají. Tu lze sehnat až v pokladně kláštera.
 
Marfi
Neúcta k českým turistům
Využili jsme dnešního nádherného dne a těšili se mimo jiné na prohlídku kláštera. Ta je každou hodinu a my začátek propásli o pár minut, pokladna zavená a tím pádem i známka nedostupná. Tak jsme se prošli po okolí a vrátili se před další celou, ale s prohlídkou nepořídili byla v němčině. V další celou taky v němčině a na dotaz v pokladně kdy bude v češtině jsme se dozvěděli že možná ve tři odpoledne, bez záruky tak ať si čtyři hodinky počkáme. Rozumím tomu, že německé autobusy s důchodci jsou zajímavější než česká rodina, ale proč české turisty úplně odradí to opravdu nevím...
 
Martin
TZ
známka k sehnání i u stánku se suvenýry u Karoliiny kolonády v Mariánských lázních
 
Michal
návštěva č.2
Po předchozí návštěvě z minulého týdne jsme navštívili v sobotu 15.7.2011 od 16:00 zde uváděný varhanní koncert. Super zážitek, další varhanní koncert se bude konat 13.8.2011.Tentokrát už známku na pokladně měli, takže v pořádku.
 
Michal
V pokladně kláštera známku neměli, jinak klášter stojí určitě za návštěvu. Prohlídka trvá cca 45 minut. Doporučuji k návštěvě.Co se týká celého areálu, škody tam bolševik napáchal velké. Na prohlídku je dobré se objednat.
 
magipriba
V pokladně kláštera známka se samolepkou za 30,-. Za vchodem do areálu výborná prodejna se včelími produkty včetně mnoha druhů medoviny.
 
Kroupovi
Dnes jsme se v klášteře byli podívat. Velice pěkné a zajímavé, zvlášť bazilika(kostel). Průvodce velice ochotný. Odpověděl na všechny otázky. Vřele doporučujeme.
 
Libor
18.06.2010 - TZ v klášteře v pokladně, bohužel, prohlídka možná jen s průvodcem (a to bychom museli déle než 1 hodinu čekat, navíc zrovna jen v němčině), nicméně klášter i z venku vč. klášterní zahrady s rybníkem pěkný
 
Jarda
TZ Teplá
Známka se dá koupit i na nonstop recepci v hotelu.
 
Romča
Klášter Teplá
V neděli 19. dubna 2009 jsme navštívili premonstrátský klášter Teplá. Je to skutečně rozsáhlý areál. Jak píší ostatní, je poznamenám minulou dobou. Přesto jsou kostel a park nádherné. Tyto všem doporučuji. Na vlastní prohlídku jsme se bohužel nedostali z důvodů rovněž níže uvedených. Asi jsou zde opravdu preferováni Němci před našincem!!!! České prohlídky se tu zřejmě neorganizují, jen německé. Co si o tom mají lidi myslet? Přesto nám ne moc ochotná paní v pokladně prodala pohledy i TZ, kterých zde mají dostatek.
 
Roman
Známka v pokladně bez problému. Klášter je sice poznamenaný z dob vlády bolševika působením motostřelecké divize,ale knihovna,kostel a park jsou nádherný. Doporučuju.
 
Pinďa
Doplnění předchozího
Klášter je, kromě ledna, otevřen celoročně
 
Pinďa
Byl jsem sám
TZ jsem bez problému koupil v pokladně. Ochotná pokladní mě jich několik položila na pult, abych si mohl vybrat. I razítko jsem dostal. Má obrázek na výšku. Protože jsem prý byl od rána první návštěvník, nemusel jsem čekat na další prohlídkychtivé a klášterní trasu si i s výkladem vychutnal samojedinný. Pokud tam přijdete a na dveřích bude cedule, že pokladní provází, tak chvíli počkejte. Je na všechno sama.
 
Martin Lišák Plzeň
Hezké místo
Ahojky,v klášteře se nám moc líbilo,i když je dost zdevastovaný...návštěva kostela stojí za to !Placky mají v pokladně.
 
Keži
Klášter
TZ bez problému v klášteře.Pro smrtelníka normální památka,ale pro věřící a tělesně postižené "snad" místo uzdravení???Málem mě ten obsah 4 autobusů zabil nebo přinejmenším v davu nadšených přidusil!!!Už nikdy do tohoto kláštera nevstoupím.
 
Vendula
Uvnitr klástera jsem nebyla, ale i procházka po jeho pozemcích byla pekná.
 
Vendula
Uvnitr klástera jsem nebyla, ale i procházka po jeho pozemcích byla pekná.
 
Věrka
Prohlídka kláštera opravdu stojí za to. Jediné co trošku zkazilo náš celkový dojem bylo, že nám v 10:15 sdělili, že další ČESKÁ prohlídka začíná až ve 12:30 (německé výpravy byly zřejmě objednané - jinak by mě o to více mrzelo, že Němec má v Čechách před Čechy přednost:-( Alespoň jsme měli dost času na procházku poměrně rozsáhlým parkem, návštěvu městečka Teplá a na výborný oběd v restauraci Stará pošta (viz. TZ 1066).
 
Julie
Prohlídka i v tuto podzimní dobu - mimo turistickou sezonu bez problémů. Stav kláštera odpovídá probíhající rekonstrukci. Stojí za návštěvu. Nedaleko od vchodu se nachází " Zahrada Teplá", kde se Vám dostane milého přivítání i radyjak postupovats květinkami i bylinami, příjemní lidé a pěkné prostředí.
 
proch
Prohlídka kláštera nestojí za moc, ze zdi koukají kabely-příčinou je trvalá rekonstrukce. To co je tam nejhezčí je kostel, Hroznatova hrobka a překrásná velká knihovna.
 
Petula
Oceňuji, že tato památka má otevřeno krom ledna i v zimním období. Návštěvu vřele doporučuji, je opravdu na co
koukat. V březnový den jsem měla paní průvodkyni jen pro sebe:)
 
Klárinka
Prohlídka
Moc jsme spěchali,abychom stihli poslední prohlídku. No stihli jsme ji,ale konala se v němčině!Takže jsme na
žádnou nešla,jsem přece v ČR a nebudu chodit na prohlídky v Němčině.Tomu říkám diskriminace!To by se v
cicizně nestalo,aby měli přednost ciciznici před našincema.Pouze u nás!
 
Eda
Pozor na malou nepřesnost v označení prodejního místa. Prodejna suvenýrů je u vstupu do klášterního areálu,
ale tam TZ v žádném případě nemají. Koupíte je až v pokladně, která je přímo v budově kláštera a kde se také
prodávají vstupenky. Jinak souhlas s předchozími příspěvky - klášter rozhodně stojí za návštěvu.
 
Evík
Tenhle klášter je to nejlepší ze západních Čech!!!
 
leestee
Docela pekny klaster
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek