Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 239 - Andělská Hora


Popis

Kdysi významné městečko a hrad, dnes zřícenina nedaleko Karlových Varů.

Mapa

Navštívil jsem Andělská Hora

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Obecní úřad Andělská Hora (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Karlovarský kraj/Karlovy Vary
Poloha:
50°12'20.54"N 12°57'50.53"E
Hodnocení:
2.875
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 239 - Andělská Hora
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 239 - Andělská Hora


18.10.2023 - dostupná bez problému
26.08.2023 - dostupná bez problému
28.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Libor Douša
Libor Douša
TZ
TZ zakoupena v café galerii v Andělské Hoře u obecního úřadu. Hezké prostředí!
 
Lenka Richtrová
Lenka Richtrová
:-)
TZ zakoupena v sobotu 8.7.2023 v rohovém domku naproti rozcestníku. Stačí zazvonit u vrátek. Mají zde i další upomínkové drobnosti. Výhled ze zříceniny je nádherný.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Známka v café galerii kde toho mají spoustu a odtud potom kousek na magickou andělskou horu.
 
Jiří VELECHOVSKÝ
Jiří VELECHOVSKÝ
TZ
V galerii, bez problémů i o svátek.
 
Zdeňka Nemravová
Zdeňka Nemravová
TZ
koupeno v Andělské café galerii, vedle OÚ. Spousta upomínkových dárků-andělíčků. Výborné kafčo a borůvkový koláč, příjemná obsluha. Krásné prostředí i okolí, super!!!
 
Jiří Vaníček
Jiří Vaníček
Andělská Hora
Parkování u kostela pod hradem, odtud krátký výšlap po schodech na hrad, který nabízí kromě historických informací také krásné kruhové výhledy po krajině. Zřícenina je udržovaná a postupně opravovaná. TZ v rohovém domku kostelníka pod svatostánkem, kde pán nabízí různé druhy suvenýrů a rád si s vámi pokecá. Získali jsme také tři razítka. Místo prodeje TZ je označené.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známku jsem zakoupil před 2 roky v jednom rodinném domě pod hradem. Měli nálepku známkové místo.
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
Hrad a známka
Zřícenina je postupně upravována (zpevnění zdiva, zábradlí) a turista promine vysílací stožár v nejvyšší věži, když hrad na to nějak vydělat musí a z dobrovolného vstupného to nebude nic moc. Vynikající rozhled na Krušné hory a Slavkovský les.
Známka zcela bez problémů v domku u kostela, je to hned u turistického rozcestníku.
 
Miroslav Slovjak
Miroslav Slovjak
TZ
TZ k dostání v rodinném domku u kostela pod zříceninou hradu. Ochotný pán po zazvonění (asi v 17:30 hod.) donesl spoustu sběratelských předmětů a navrch měl ještě 3 krásná tur. razítka. Poskytl také informace o trojbokém kostele v Andělské Hoře - prý jsou takové jen 2 v Evropě. Jinak na zříceninu je celkem snadný přístup, částečně po schodech. V současné době tam probíhají stavební práce za účelem zakonzervování stavu. Zřícenina je volně přístupná. Byl jsem tam po 17. hodině.
 
Vladimír Müller
Vladimír Müller
dostupná bez problémů
Dole pod zříceninou je zřetelně označený rodinný domek, kde majitel prodává TZ i konkurenční vizitky.
 
Aneta Janečková
TZ
TZ z Andelske hory bez problémů. U kostela bydlí pan (před brankou má červený vykricnik) stačí zazvonit. Pan má jak TZ tak magnetky,razítka atd...
 
Jaroslav Melichar
Jaroslav Melichar
uzavreno
Dnes, 12. dubna zavreno. Respektive u schodu smer zricenina cedule s napisem Zakaz vstupu, pada kameni. Dle mistnich stav cca 2-3 tydny zpet, utrhla se cast skaly. Jeden mistni tvrdil, ze tam 3/4 prichozich jdou i pres zakaz bez problemu, druhy mistni pronesl, ze on by tam nesel momentalne. Neriskovali jsme to s malym prckem, tak snad nekdy priste.
 
Václav Král
Václav Král
TZ
známka dostupná v sobotu ráno v potravinách pod hradem.. čekala na mě poslední :-)
 
Pavel Fryček
Pavel Fryček
TZ
TZ v obchůdku přímo pod zříceninou, otevřeno do 17hodin. Je vidět snaha o opravu bývalého hradu.
 
Renata
hodnocení
Známku nelze nikde zakoupit,potraviny měli zavřeno,na cedulce nápis otevřeno od 16,00hod,byli jsme tam v 11hodin.Pohlednice zakoupena v íčku v K.Varech.Hrad je celkem pěkný,ale všude byl binec,spousta rezatého nářadí a celkový nepořádek.Chyběly tam už jen injekční stříkačky.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
29. 2. 2016
Známku můžete koupit i v potravinách u kostela, mají na dveřích nálepku prodejního místa. Zřícenina hradu podstupuje rekonstrukci, ale přijedu se podívat znovu nejdřív za 5 let :-)
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Andělská Hora
TZ koupena v kostele Nejsvětější trojice u silnice na Karlovy Vary nebo taky na Prahu. K prodeji mají mimo známku i pohledy, magnetky, mají i krásné razítko. Malá obec s krásným kostelem a ještě krásnějším hradem, z něhož je jeden z nejkrásnějších výhledů do okolí. Rozhodně doporučuji, hrad je sice v rekonstrukci, ale bez problémů přístupný a ani žádné větší omezení.
 
Pavel Semanský
Pavel Semanský
Pondělí
Volně přístupná hradní zřícenina,která prochází opravou,je poměrně rozlehlá,a je z ní krásný rozhled.
Informační tabule s plánkem hradu se ale nachází v obci za kostelem,kde lze zaparkovat.
 
Mirek Kňourek
Mirek Kňourek
...
pokud je prodejním místem myšlen pbecní úřad jako takový, tak vězte, že lze zakoupit i v knihovně, která je v budově úřadu. vstřícná a ochotná obsluha, z hradu krásný výhled, doporučuju i procházku ke kapli
 
Pepa
Krasny vyhled, amaterske pokusy o opravu hradu
Takze krom vysilace uprostred uvidite pohazene kyble, flasky, prkna apod. krasy... Pozor na dlouhou poledni pauzu kolonialu.
 
Koloniál Pod hradem
Otevírací doba
Květen-Září: Po-Ne 9-12/15-17h
Říjen-Duben: Po-Pa 9-12/15-17h, So-Ne 9-12h
 
Lenka Komárková
Lenka Komárková
zimní návštěva
Zřícenina volně přístupna po celý rok. Jelikož byl únor, tak pěkně fičelo a cestičky namrzle. Výhled pěkný, jezírko zamrzlé. Antény uprostřed hradu :-( Známka nekoupena - úřad v pátek zavřeno a konzum měl 3hodinovou polední pauzu:-(
 
HonzaB
Potvrzuji dostupnost TZ v Konzumu pod Hradem i v neděli dopoledne. Samotná zřícenina je moc pěkné místo, zvláště v zimní zasněžené krajině působí romanticky.
 
Pavla
zřícenina opravdu krásná, jen ten vysílač to trochu hyzdí. Konzum otevřen i v neděli 9-12, tak TZ bez problemu zakoupena,mají i dostatek různých pohledů.
 
Myšák
TZ zakoupena také v konzumu pod hradem - v sobotu odpoledne. Sice bylo zavřeno, ale příjemná paní majitelka byla přítomna a s úsměvem známku prodala...Vzápětí dorazili další turisté pro něco dobrého. Ideální prodejní místo ! Navíc hrad je opravdu krásný (zastihli jsme akorát svatbu), počasí ideální ... no co mám povídat :)
 
Kristy13
TZ jsme koupili v sobotu dopoledne v konzumu pod hradem. Zřícenina je opravdu krásná, rozlehlá a s parádním výhledem po okolí... Jediné, co hyzdí dojem, tak satelitní anténa na vrcholu, škoda. Ale i tak rozhodně doporučuji navštívit.
 
Trnov
TZ zakoupena v Konzumu pod hradem, otevřeno i v sobotu 15.00 - 17.00 hodin. Velice milá obsluha. Návštěvu zříceniny doporučuji. Krásný výhled.
 
Macik
TZ v pohodě v KONZUMU POD HRADEM, velice milá a ochotná paní , má otevřeno i v neděli dopoledne ;-)
 
roman
...
krásný výhled do okolí....nic náročného při výšlapu nahoru kolem kostela, doporučuji všem... jen ten vrchol a antény k sobě moc nejdou
 
Libor
29.03. - zříceninu určitě doporučuji. jen satelitní věž umístěná uprostřed je fakt děsná :-(, TZ jsme sehnali v konzumu, mají otevřeno ráno a pak až odpoledne od 16.00, tak jsme si počkali a zajeli se mezitím podívat do nedaleké Dubiny (TZ nedostupná) a Kyselky - Radošovský most (TZ jsme sehnali)
 
Romča
Andělská hora
17. listopadu 2009 jsme navštívili hrad Andělskou horu. Výšlap od kostela do mírného kopce směrem na hrad opravdu stojí za námahu. Výhled z nejvyššího bodu hradu je opravdu úchvatný. Hradní areál je rovněž krásně tajemný. Za naší návštěvy jen trochu foukal silnější vítr. TZ jsme zakoupili v konzumu vedle kostela. Přestože měli zavřeno, ochotný prodavač, jež zrovna skládal bedny s pivem do auta, nám TZ Andělskou horu prodal. Patří mu za to velký dík!!
 
Štěpánka
V hospodě U Gimajze známku nemají, pohled za 10kc, razítko firemní. Místo je to ale nádherné.
 
magipriba
KONZUM POD HRADEM a KOLONIAL ANDELSKA HORA jsou jedno a totez misto,prodava tam prijemna pani,znamek dostatek,k tomu 3 druhy pohledu . Podle jejich slov znamku U GIMAJZE prodavat nechteji a KOSTEL NEJSVETEJSI TROJICE se momentalne opravuje,takze znamku lze nyni zakoupit pouze v kolonialu. Vyhled z hradu luxusni !!!
 
Michal
Krásný výhled do širokého kraje. V koloniále mají i v neděli!
 
jarda
správně se hospoda jmenuje "u gimajze", tak tady známky momentálně nejsou ale v kolonialu pod hradem jich je dostatek.
 
Gabi
Nemá to chybu
TZ bez problémů k dostání v kolonialu, jinak za jasného počasí výhled z Andělské hory do všech světových stran - nemá to chybu! doporučuju vzít s sebou i dalekohled. Nedaleko je letiště Olšová Vrata, lze pozorovat přistávající a vzlétající letadla.
 
Tatík
Turistických známek dostatek v koloniálu Pod hradem na náměstí, otevírací doba viz níže (dokonce i sobota a neděle dopoledne!). Výhled ze zříceniny opravdu bezvadný, historie hradu je na tabuli nad kostelem.
 
Shawadu
Fantastický výhled všemi směry. Doporučuji i výšlap na Šemnickou skálu.
 
Martin Plzeň
krásný hrad
Vřele doporučuji,nádherná zřícenina,výhled jako z pohádky.Známku mají v koloniálu.Krásné romantické místo !
 
Gábi
Zřícenina
Zřícenina hradu je bohužel zavřená kvůli opravám.
 
Charles
známka
Známka se dá koupit bez obtíží v místním koloniálu a to Vš.d. 9:00-12:00 a 15:00-17:00 so 8:00-12:00 ne 10:00-12:00.Krásný výhled z hradu na okolí jedním směrem i na okouzlující skládku.
 
Ivana
známka
Andělskou Horu jsem navštívila dopoledne a opravdu v Hostinci M + M i v Krčmě u Gumajzů měli zavřeno, ale nečekaně známku měli v místním koloniálu.
 
hanka
znamka
při cestě do Varů jsme se kolem 10.00 zastavili na Andělce, bohužel ani v hostinci u Gimajzlů ani v M+M neměli
otevřeno. Na cestě zpět kolem 20.30 se už v hostinci M+M nesvítilo a v krčmě známky neměli, prý za 14 dní.
Takže zbytečná zastávka, nenapadlo nás vzít si razítko.
 
ruza
No. 239 nedostupná
Ač je 15:45, hostinec M+M, který má otevírací dobu od 15:30-21:00, měl zavřeno. O Krčmě u Giajzů ani nemluvím,
má otevřeno od 17:00 a ani nemá vyvěšeno, že se tu známky prodávají. Snad bude mít štěstí někdo
jiný.Hrad je opravdu překrásný, nádherné výhledy.
 
Bára
znamka
V Krcme u Gimajzu znamku vubec nemaji. Ale v hospode M+M jiz ano.
 
David
Známky došly a další budou až za týden! Hezká zřícenina! Určitě tam vyrazte!
 
Ivo
U Gimajzů ve všední den (čtvrtek, 16:00) zavřeno, pusto, prázdno, ani otvírací dobu nikde nemají. Na
náměstíčku v hostinci ale jiná, známky bez problémů
 
Jiří
Zatím známka stále nedostupná
 
Zirafka
Znamky mely pry dorazit v patek, bohuzel nedorazily, takze chudak pani musela v sobotu razitkovat o sto sest.
 
Marta
Andělská hora
V úterý 20.5.2003 jsme navštívili Andělskou horu. Prolézání bylo pěkné, ale známku jsme nedostali ani jsme se
neobčerstvili, jelikož jsme tam byli dopoledne a v hospodě, kde prodávají turistickou známku, mají otevřeno až
od 15 hodin.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek