Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 243 - Kámen


Popis

Kompaktní gotický hrad na žulovém "kameni" nedaleko Pacova. Dnes muzeum motocyklů.

Mapa

Navštívil jsem Kámen

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také výletku
Hrad Kámen (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Vysočina/Pelhřimov
Poloha:
49°25'27.59"N 15°0'50.81"E
Hodnocení:
2.853
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 243 - Kámen


14.07.2023 - dostupná bez problému
14.07.2023 - dostupná bez problému
02.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Pavla Veselá
Pavla Veselá
TZ
určitě stojí za návštěvu, zajímavé místo, výhledy do okolí od hradu krásné, hezký park. za návštěvu stojí i synagoga Nová Cerekev nedaleko.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
Tz
Tz na pokladně. Tady jsem byl docela neplánovaně, protože mi zbyl čas a rozhodně nelituji. Prohlídka zajímavá, měl jsem moc milou průvodkyni jen pro sebe. KDo se sem chystá, neváhejte. Od září bude hrad na 4 roky uzavřen kvůli opravám. Jednoznačně doporučuji prohlídku kaple, která je nedaleko. Je to samostatný okruh. Je po rekonstrukci, neskutečná práce restaurátorů na štukové výzdobě i všem ostatním.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
Re: Tz
Jen ještě doplním, zaparkoval jsem pod hradem u coopu zdarma, ale v sezóně se možná platí.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Zakoupeno na pokladně.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Hrad Kámen
Auto jsme zaparkovali na návsi kousek pod hradem, za automobil se platí jednotné parkovné 30 Kč. Navštívili jsme oba prohlídkové okruhy (hradní místnosti i muzeum motocyklů). Výklad trval asi hodinu a byl celkem obsáhlý, moc původního se zde nezachovalo, ale i tak jsou pokoje celkem bohatě vybavené. Muzeum motocyklů je spíše určeno milovníkům motorek, pár těch opravdu starých kousků mne také zaujalo, ale zbytek bohužel nedokážu moc ocenit. I tak ale stojí za shlédnutí. Minimálně se totiž dostanete na vyhlídkovou hradbu, z které je krásný pohled do okolí a na skály pod hradem. Každopádně mne osobně nejvíce dostala v tomto období nádherně kvetoucí skalková zahrada, ostatně jakožto i celý park, určitě se jím projděte.
 
Markéta Solařová
Markéta Solařová
Změna turistické trasy
U Kámene probíhá výstavba obchvatu a červená turistická značka ve směru Pacov - Kámen je dočasně vedena obchvatem po silnici (dobře označeno). Jen na výstupu z lesa je větší množsví včelstev, doporučuji to obejít vlevo lesem nebo vpravo po poli. I když jsel šla klidně a co nejdál po cestě, tak jsem dostala žihadlo.
 
wenzel
Kámen
Hrad předčil má očekávání. Krásně opravený hrad na skále tvoří dominantu stejnojmené obce. Část vnitřních prostor slouží jako muzeum motocyklů, nádherný je okolní park a skalka. Parkoviště pod hradem je zdarma, u cesty také restaurace. TZ dostatek v pokladně za starou cenu 30kč.
 
Lucie Růžičková
Lucie Růžičková
hrad Kámen a jeho park
Hrad má nepůvodní vnitřní vybavení, takže jsme pro tentokrát zvolili druhý prohlídkový okruh věnovaný motorkám a rozhodně jsme neprohloupili. Moc pěkná expozice. Třešinkou na dortu je naprosto luxusní zámecký park, paráda!
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
15.7.2017
Za 180 Kč jsme si koupili rodinné vstupné a prošli hrad bez průvodce do míst kde to bylo možné. Je tam výstava motocyklů, hrad je velkou dominantou kraje u silnice.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
Kámen
Nádherný hrad který neprávem nepatří mezi tu nejužší "elitu", asi pro chybějící původní vybavení. Ale návštěvou rozhodně neprohloupíte, hrad je krásně zrekonstruovaný a milá a veselá paní průvodkyně byla jedna z nejlepších, jaké jsem kdy na hradech potkal (i když o některých historických zbraních nepodávala úplně nejpřesnější informace :-D)
 
Nela Beranová
Nela Beranová
Hrad Kámen
Pěkný hrad a okolí, rozhodně stojí za návštěvu.
 
Lenka
Kámen
Krásný hrad,perfektní mladý průvodce,nádherné motorky.Doporučuji návštěvu.Oběd v Čížově byl tečkou za prima dnem.
 
Zdeněk Hamada
Zdeněk Hamada
Hrad
Hrad byl pro nás moc milým překvapením. Dalším místem o kterém člověk neměl ani tušení a doslova ho uchvátilo. Moc příjemná průvodkyně, prohlídka sklepení, zajímavého interiéru, muzea motocyklů a výstavy dud nebo dudů? I prostředí kolem hradu je moc pěkně upravené - hradby, zahrada. Doporučuji.
 
Franta
milé překvapení
Z placeného parkoviště v centru obce z je to ke hradu coby 'kamenem' dohodil. Malý, ale hezký hrádek postavený na kameni. Nádherně upravený park. Určitě sem zavitejte:-)
 
Libor Marek
Libor Marek
17.07.2013
Hrad nás příjemně překvapil, je opravdu hezký. TZ zakoupena v pokladně hradu.
 
Lenka
Pěkný hrad a krásná zahrada, příjemná slečna v pokladně i na prohlídce.
 
Jan Lutrýn
Krásný hrad, stojí určitě za vidění, velmi fundovaný výklad milé průvodkyně.Pozor však na "Restauraci V podhradí", prostředí dost odpudivé, ve 13:15 žádná hotová jídla, paní vrchní se vymlouvala že "neměla čas", pouze předražené "minutky" typu smažený sýr za 120,- (!) Kč.O nějakých 6 km dál v Čížkově v podstatně přívětivějším prostředí o 100 % vyšší kvalita za nižší ceny...
 
Lukáš Buček
Krásná zahrada, od hradeb až po jezírko. Pěkně stavěný. Prohlídku jsme nestihli, ale alespoň jsme zhlédli výstavu starých motocyklů.
 
libor
Známka koupena na pokladně hradu. Jinak prohlídky jsou už s průvodcem.
 
jerry720
Hrad Kámen
Hrad Kámen jsem navštívil v pátek 20. 08. 2010. Je to moc hezký objekt, to že je bez průvodce mi vůbec nevadí, ba naopak. V hradní části jsou vystaveny dva zajímavé hodinové stroje, v zámecké části je pak kromě nádherných interiérů k vidění sbírka historických motocyklů zn. Jawa a ČZ. TZ bez problému pořízena v pokladně hradu.
 
jerry720
Hrad Kámen
Hrad Kámen jsem navštívil v pátek 20. 08. 2010. Je to moc hezký objekt, to že je bez průvodce mi vůbec nevadí, ba naopak. V hradní části jsou vystaveny dva zajímavé hodinové stroje, v zámecké části je pak kromě nádherných interiérů k vidění sbírka historických motocyklů zn. Jawa a ČZ. TZ bez problému pořízena v pokladně hradu.
 
mint
8.8.2009Hrad je nádherný, ve výborném stavu s krásnou zahradou, dobře přístupný hned ve vesnici. Trochu je škoda že jsou prohlídky jen bez průvodce, jelikož "stručný tištěný" průvodce je tedy opravdu stručný a ne vždy člověk ví o čem tam právě čte. Ale k prohlížení je toho na hradě opravdu hodně. Otvírací dobu tedy mají psanou různě, někde s polední přestávkou někde bez, ale oficiálně na pokladně mají 9-17 teď v létě. Vstupné rozumné, za focení uvnitř je příplatek 30 Kč, psi mají stále vstup povolen (za 1 Kč:). Přímo na hradě je WC, malé občerstvení (kavá, čaj, nanuky, ap.:), restauraci dole ve vesnici jsme nezkoušeli, obecní parkoviště je placené. Známky mají v pokladně včetně všeho ostatního, pokladní příjemná - i sama nabídla razítko na pohled.
 
thief
Kámen
Hrad je vidět už ze silnice. Od placeného parkoviště je to kousek. Známka je v pokladně. Prohlídka hradu je bez průvodce a dovnitř můžete i s psíkem.
 
Romana
Známka bez problému, hrad i okolí je super, prohlídka bez průvodce je ideální pro malé děti, do hradu nám pustili i pejska - yorkšírka. Stálo to za to zastavit.
 
Paja
Prostě Kámen
Jezdím tudy do Obrataně za kamarádem a až dnes mě napadlo se tu zastavit.Hrad je super i vystavené motorky.Paní v pokladně -milá a příjemná a i trochu si s náma zašprýmovala- že prý nám vstupenky na hrad neprodá - ona nám je dá jen tak -když už je ten státní svátek... :-)))Vlastní prohlídka byla bez průvodce,jen s tištěným vše podstatné vysvětlujícím letáčkem.Doporučuji
 
Míša (10 let)
Hrad je nádherný,obsluha výborná a vstřícná. Měl jsem štěstí, protože tam měla jenom 2 Turistické známky.
 
Táňa
Při nedělní výletu se nám do cesty připletl tento hrad, který jsme tolikrát minuli. Mile mě překvapil, hlavně hradní zahrada poskytla pastvu pro oči, právě kvetoucí skalničky byly nádherné. V pokladně seděla příjemná, sdílná paní, jedinou vadou na kráse jsou opět ti průvodci, tomu našemu bylo asi 14 a doplňujících informací bychom se od něj asi nedočkali. Ještě, že je tady ta diskuze a informovaný Luboš.
 
Kocour
O hradu Kámen jsem toho před jeho návštěvou moc nevěděl, ale opravdu mě překvapil. Je umístěn v nádherné krajině, dobře udržovaný a i bezprostřední okolí hradu je moc hezké. Paní u pokladny mi dokonce velmi ochotně tři čtvrtě hodiny pohlídala kolo, abych stihl kompletní prohlídku. Brigádníci průvodci jsou bohužel co se týče informací opravdu tak trochu stroje, je na nich vidět, že k místu nemají až tak vřelý vztah. Když už mluvíme o strojích, je zde ke shlédnutí výstava historických motocyklů, pokud vás zajímají mašinky. Ještě jedno překvapení mi hrad přichystal, totiž když jsem v jednom salónku našel stejný koberec, jaký máme na chatě u krbu. :)
 
Luboš
Na nádvoří si povšiměte větracích komínů u vašich nohou. Bohužel studentka s papírem v ruce na své brigádě
coby průvodkyně vám neřekne více než co je napsáno. Tak ty větrací komíny pocházejí od podzemních prostor,
které tu jednotky PTP budovali pro řídící středisko letiště okupační sovětské armády jenž je na dohled od
hradu. Letiště se mělo rozšiřovat a hrad Kámen byla jen kamufláž pro toto letiště. Tehdá se místní divili proč
už tak zdevastovaný hrad je najednou opravován.
 
Alice
Nádhera
Souhlasím s názorem Petra. Vracím se na hrad Kámen pravidelně každým rokem. Krásná poloha, pěkná zahrada a
žádná nuda pro děti, doporučuji.
 
Petr Novák
myslím že mě překvapilo, jak krásnej hrad Kámen je,,já nevím jak jiní, myslím že jsem docela vzděšlanec v
historii, ale o tomhle hradu jsem toho moc nevěděl..doporučuji,,,hlavně zasazení v krajině je perla..
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek