Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 275 - Zákupy


Popis

Gotické, renesanční a konečně barokní residence ve stejnojmenném městečku východně od České Lípy. Od poloviny 19. století občasné letní sídlo rakouské císařské rodiny.

Mapa

Navštívil jsem Zákupy

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Zámek Zákupy - pokladna (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZÁMKY
Kraj/okres:
Liberecký kraj/Česká Lípa
Poloha:
50°41'14.23"N 14°38'36.94"E
Hodnocení:
2.901
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 275 - Zákupy


21.10.2023 - dostupná bez problému
24.05.2023 - dostupná bez problému
13.08.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

wenzel
Zákupy
Zámek jsme navštívili v odpoledních hodinách a stihli poslední prohlídku. Zámek momentálně prochází rozsáhlou rekonstrukcí jak interiérů, tak exteriéru. Zámek je z podstatné části zahalen lešením a plachtami, ale ne všechny jeho části. Přístupná je také zámecká zahrada a park, i na těchto místech je patrná činnost rekonstrukční. Na nádvoří zámku můžete obdivovat papoušky a andulky. Bohužel uvnitř zámku je zakázáno fotografovat, velká škoda, interiéry jsou velice pěkné, řekl bych, jedny z nejkrásnějších v celém regionu. Pod zámkem hned u hlavní silnice je velké parkoviště, které je zdarma. O kousek vedle penzion a venkovní posezení, do centra Zákup to trvá pěšky pár okamžiků. TZ jsme koupili v pokladně zámku.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známku jsem zakoupil na pokladně zámku.
 
Milan Šperka
Milan Šperka
TZ
koupena v pokladně zámku.
 
Jana
Jana
Dobrý den chtěla bych poslat turistickou známku
 
Josef Bušek
Josef Bušek
TZ
Zámek jsme navštivili 7.12.2019. Je to moc pěkný zámek kousek od centra města. Za naší návštěvy probíhala na zámku vánoční prohlídka. Bylo to moc zajímavé hodně zvláštní bylo že na zámku měli za vlády Františka Josefa I. několik stromků po celém zámku. Jediné co nás trochu mrzelo bylo že medvěd byl zalezlí a nebyl vidět za naší návštěvy. TZ dostupná bez problémů na pokladně zámku mají i dvě razítka. Zámek určitě doporučuji navštívit je moc hezký, jak v létě tak v zimě.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
My jsme medvěda viděli a na prohlídku zvolili dětský okruh zavzpomínali na mládí .
 
Milan Kudláček
Milan Kudláček
tz
Známka v pohodě zakoupena přímo na zámku.Je tam moc krásně
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Zákupy
Turistická známka koupena přímo na pokladně zámku, mají zde i pěkné razítko s medvědem. Medvěda jsme při návštěvě zámku bohužel neviděli, byl asi někde v tom horku schovaný. Jako prohlídkový okruh jsme zvolili ten celým zámkem, první část prohlídky po reprezentačních a soukromých pokojů císaře Ferdinada byla moc pěkná, druhá už byla trochu nuda, kromě zámecké kaple, ta je luxusní. Po prohlídce zámku procházka parkem, který je díky dlouho trvajícímu suchu úplně sežehnutý od slunce. K návštěvě doporučuji morový sloup na náměstí, údajně druhý největší u nás a kostel sv. Fabiána a Šebestiána. Na náměstí se nachází i sezónní infocentru, ale známku zde nekoupíte, pouze pohledy a konkurenční vizitky, k dispozici razítko města.
 
Václav Toth
Václav Toth
Medvěd
Místní zámecký medvěd dnes někde lenošil nebyl bohužel vidět. Známka bez problémů na kase.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
TZ
Známka bez problémů dostupná v pokladně na zámku. Zámek je pěkný, i když ničím nevyniká nad desítky dalších, co jich po republice máme. Doporučuji zajít si na nedaleké náměstí, kde je nádherný morový sloup, za který by se nemuselo stydět ani daleko větší město.
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Zámek Zákupy
Známka zakoupena v pokladně zámku. Velmi ochotný pán v pokladně.
 
Ondřej Otáhal
Ondřej Otáhal
Zákupy
Super a zaujal mě starý výtah.
 
Jiří Vošvrda
Jiří Vošvrda
výroční známka
VTZ Neobjevené památky není k dostání,platila prý loni,nemají potuchy,že je platná i pro letošek.Jinak zámek skutečně stojí za prohlídku.
 
Martin Průcha
Martin Průcha
Dostupnost
Známka zakouna na zámku. A mají tam i živého medvěda :-)
 
Tereza
super
Zámek super, až na ty chátrající budovy v zahradě, ale snad se brzy zadaří sehnat peníze na opravy :-)
 
Jan Pokorný
Jan Pokorný
Eduard Held muzeum
Zámek i park jsou pěkné, jen medvěda jsme neviděli. Prohlídku s princeznou jsme nestihli, tak jsme aspoň s dětmi prošli strašidláky ve sklepě. Podnik V Podzámčí kvůli strategii nevařit před 15. hodinou, i když z hotovek již ve 13 hod. už téměř nic není (pro děcka už vůbec ne), nedoporučuji. Co ale určitě doporučím je muzeum masopustního a karnevalového zboží, které se nachází na náměstí. Děti a ostatní tvořivci si mohou vybarvit masku na obličej, poté nás pan majitel ochotně provedl muzeem a poučil nás nejen o této raritní výrobě, ale i o okolí a historii města. Dokonce nás nechal vyzkoušet si i obří nasazovací hlavy. Palec nahoru, tohle nás fakt bavilo!
 
René Pietschmann
René Pietschmann
TZ
Pěkný zámek i zahrada. Méda v příkopu už taky nespí. K dostání i VTZ Neobjevené památky.
 
Honza Pásler
Toto místo opravdu stojí za návštěvu. Prohlídka zámku zajímavá a hlavně není rozkouskovaná do několika okruhů, jak je mnohde zvykem. U zámku krásný starý park, jen škoda těch chátrajících (a nepřístupných) teras. Ale snad také dojde (a zejména se najdou peníze) na jejich opravu.
 
Iška
Na prohlídku jsme šli dopoledne v deset hodin, nikdo kromě nás tam nebyl, a tak jsme šli sami čtyři se slečnou průvodkyní, prohlídka byla moc hezká. Interiéry jsou dochopvané po císaři Ferdinandovi Dobrotivém, epileptikovi, který v roce 1848 abdikoval ve prospěch synovce Františka Josefa a pak se uchýli na zámek Zákupy. Ve zdejší nádherné kapli měl také svatbu následník trůnu František Ferdinand d´Este s Žofií Chotkovou.
 
Petr Š.
Rozhodně doporučuji návštěvu!
Nádherný zámek. Vstupné 100,- Kč, ale stojí to za to. Na zámku jsou krásné interiéry. Po dobu naší návštěvy sice proběhly tři svatby, takže byl na zámku docela "cvrkot", ale na průběh prohlídky to nemělo vůbec vliv. Cyklistům kolo ochotně dají pod zámek. Pokud bude hlad či žízeň, doporučuji restauraci V Podzámčí - dobré ceny, příjemná obsluha. Známka je již se samolepkou = 30,- Kč.
 
magipriba
Známku jsme koupili v pokladně zámku,mají verzi se samolepkou za 30,-. Můžeme doporučit nedaleké přírodní koupaliště,vstup za 20,- a zázemí na dobré úrovni.
 
Matulinka
Rozhodně navštivte!
Z tohoto zámku jsem byla nadšená. Většinu místností mají s perfektním vybavením, nikde to nevypadá, že by to "splácali" dohromady z toho, co kde vzali. Zámek i teď vypadá velice obyvatelně. Jediná taková chybička je, že tam pořád není elektrika, a tak jsme celou prohlídku museli absolvovat potmě, ptz zrovna pršelo a bylo zataženo.
 
Tatík
Vstupné 80,- (60,-) Kč, prohlídkový okruh trvá hodinu, věnován Habsburkům. Zajímavý je jeden z nejstarších výtahů v Evropě (lidský pohon). V opravené voliéře žádné ptactvo nebylo, park hezký, ale budovy kolem padají dál. Otevírací doba viz níže, jen teď v dubnu a v říjnu pouze sobota a neděle. Turistických známek a pohledů dostatek v pokladně.
 
jirkacek
Zákupy a medvěd
Během dovolené jsme se dne 1.7.2008 zastavili na zdejším zámku na prohlídku. Bylo docela teplo, ve výpravě nás bylo jen 8 ( my jsme 4 ) , prohlídka šla jako po másle a možná proto nás zde nic velkého nezaujalo. Medvěd se povaloval ve svém příkopu. Dobré bylo, že jsme na prohlídku čekali jen 2 minuty. Paní v pokladně skvělá, nechala nás právě ty dvě minuty vybírat TZ a přidala dvě pěkná razítka a pas Tolštejnského panství....Do parku jsme už nešli.....
 
Kolchar
TZ zakoupena 16.6.08 bez problémů. Nádherné expozice, překvapivě udržovaná zahrada. Mínus jezírko a totální smutek z hospodářské budovy u parku.
 
A+K
Prohlídka zámku byla fakt super, fajná průvodkyně a mnoho zajímavých věcí. Akorát jsme navštívily zámek v rekonstrukci služebnické chodby což nás velice mrzí. Ale jinak moc pěkné !!!
 
Vláďa
Velmi zajímavá prohlídka, zámek je spojen s posledními roky života habsburského císaře Ferdinanda V. Velmi nepříjemný dojem na mě ale udělala zdejší zámecká restaurace, kde po 55 minutách čekání na jídlo mě bylo sděleno, že obsluhují podle pořadí jak kdo přišel, protože všichni chtějí jen minutky. To jsme psychicky neunesl a odešli jsme. Jen tak mimochodem. Měli jsme objednané špagety.
 
opička
Zámek byl velice zajímavý, příjemná průvodkyně, na nádvoří naproti pokladně je přes prosklenné dveře vidět pěkně zařízená zámecká kuchyně, která není součástí prohlídkového okruhu. Medvědi v zámeckém příkopu a pěkný park v anglickém stylu, přední část ve francouzském stylu se bohužel zatím opravuje.
 
pinďa
Skvělá průvodkyně, krásné interiery. Poprvé se mě stalo, že jsem absolvoval prohlídku ve 3. Průvodkyně a dva okukovatelé. Myslel jsem, že prohlídka bude zrušena. Děkuji. Doporučuji i návštěvu blízkého okolí. Hrad Sloup, muzeum v Novém Boru atd.
 
granule
Zámek moc pěkný a dokonce jsem mohla na prohlídku i se psem, a to s velkým psem. Zámek je spojen s habsburky a
císařem, dokonce se zde konala svatba Žofie Chodkové. Vstupné dospělí 60,-Kč. Prostorné parkoviště pod zámkem.
Tel. 487857278, kastelánka p. Aulová, e-meil martina.aulova@seznam.cz IV. a X. 9-16 ST - NE, V. - IX. 9 - 18
ÚT - NE, poslední prohlídka 6O min před zavřením. Krásní medvědi ve výběhu, vyplazoval na nás ze stromu jazyk.
Krásně malované stropy, zajímavá prohlídka. V Zákupech jinak ještě najdete velmi zajímavý kostel a vedle něj
starou rychtu. Viděla jsem jen z venku a srchitektonicky velmi zajímavé.
 
J&D
Na zámku byla v sobotu svatba, takže byla prodleva mezi prohlídkami cca 2 hod, což nás nemile překvapilo.
Jinak zámek je zajímavý - hlavně výzdoba od Navrátila, ale i výtah nebo medvědi jsou fajn. Ve městě mimo zámek
nic není, zajímavá je nedaleká Česká Lípa.Pokud pojedete do Zákup vlakem, je lepší vystoupit ve stanici
Božíkov - pak půjdete na zámek přes město, ze stanice Zákupy je to okrajem městečka, kde není nic zajímavého.
 
Michal Dlask
Známku dne 31.7.2004 měli v pokladně zámku. Zámek stojí za prohlídku !!!
 
Petr Hanuš
známka
zámek Zákupy - dle informací na pokladně zámku dosud není
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek