Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 289 - Třeboň


Popis

Starobylé město, v 16.století sídlo Rožmberků. Renesanční zámek byl prvním sídlem Schwarzenberků v Čechách.


Mapa

Navštívil jsem Třeboň

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Schwarzenberská hrobka, Třeboň - Domanín (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Papírnictví - hračky, Masarykovo nám. 85, Třeboň
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Sklo - porcelán, Masarykovo nám. 88, Třeboň
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Unios tourist shop, Zámek Třeboň (velké zámecké nádvoří) (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Zámek Třeboň (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
TIC, Masarykovo náměstí 103, Třeboň (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZÁMKY
Kraj/okres:
Jihočeský kraj/Jindřichův Hradec
Poloha:
49°0'11.44"N 14°46'10.25"E
Hodnocení:
2.959
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 289 - Třeboň
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 289 - Třeboň
Obrázek č. 3, Turistické známky, No. 289 - Třeboň


27.08.2023 - dostupná bez problému
12.08.2023 - dostupná bez problému
03.08.2023 - předražený sběratelský předmět




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Pavel Coufal
Pavel Coufal
známka za 55 Kč
V suvenýrech na zámku mají známku za 55 Kč s tím, že to Rýamařov zdražil
 
Petr Orvoš
Petr Orvoš
TZ
Zakoupena v IC Třeboň na Masarykově náměstí. Samotný zámek s parkem je nádherně včleněný do centra města. V zámku je několik hezkých prohlídkových okruhů z dob Petra Voka a Švarcenberků. Sídlí tu i archiv a momentálně tu je i výstava minerálů a bylinek.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známku mám z infocentra.
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Třeboň
Známka (se dvěmi motivy) zakoupena na pokladně Schwarzenberské hrobky. Dostupná i v IC Třeboň. Hrobka je nádherná, doporučuji.
 
Lenka Richtrová
Lenka Richtrová
:-)
TZ zakoupena v infocentru na náměstí. Dostupné jsou zde i TZ 1901, 1922, 2283, 2559. Krásné město i okolí.
 
Oldřich Jasenský
Oldřich Jasenský
Všechny na jednom místě
Známka k dostání v infocentru na náměstí a to včetně všech dalších co jsou spojeny s Třeboní.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
13. 7. 2019
Známka má dvě strany a motivy míst jsou od sebe docela dost daleko. Zámek je hezký poblíž náměstí a hrobka je v parku u rybníka - skutečný skvost. Až se divím že nemá samostatné číslo? Tím jak se známky houfně tvoří, brzo k tomu nejspíš dojde.
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Zámek
Prohlídku zámku jsme bohužel nestihli tak nemůžu interiéry hodnotit.Z venku je zámek a přilehlý park ale moc hezký. Vřele doporučuji,TZ na náměstí v IC.
 
Matouš Mlčkovský
Matouš Mlčkovský
Tz
TZ dostupna v TIC, v suvenyrech na zamku a v Schwanzeberske hrobce za 35 kc.
 
Alka
Pěkné historické a lázeňské město
Už při vjezdu do města Třeboň člověka zaujme okolní příroda, zejména množství rybníků: Svět, Rožmberk, Vítek... Rovinatá krajina doslova láká k vyjížďkám na kole, asi proto je tu tolik cyklistů - alespoň o prázdninách okolo poledne počet cyklistů na Masarykově náměstí výrazně převyšoval počet chodců. Není se co divit, na náměstí je spousta věcí k vidění - Vyhlídková věž staré radnice, Dům Štěpánka Netolického s rybnikářskou expozicí, Vratislavský dům s akváriem, nedaleko se pak nachází zámek Třeboň nebo třeba Pivovar Regent. Podél břehů rybníka Svět, po němž se můžete plavit i na lodi, se dá dojít ke Schwarzenberské hrobce (po asi 1,2 km dlouhé stezce směrem na Domanín). Dejte si pozor na to, že zde dodržují polední pauzu, v sezóně cca od 11,30 do 13 hod. A pro rodiče dětí jedno upozornění před návštěvou - kaple hrobky je opravdu nádherná, samotná krypta se však nachází 1,5 metru pod hladinou rybníka Svět, je neosvětlená, studená a je zde uloženo 26 rakví s ostatky členů rodu Schwarzenberků - o téměř každém z těchto členů průvodce vypráví jeho životní příběh i způsob skonu. I dospělého z toho mrazí, natož malé děti...
 
Petr Helstein
Petr Helstein
TZ
Vydali jsme se trasou A a za sebe musím říci, že se dostavilo zklamání. Z venku byl zámek s přilehlou zahradou krásný, při vstupu do první místnosti je to nádhera, ale postupně nadšení uvadalo. Čekal jsem od zámku, kde dožil poslední z Rožmberků více. Působilo to na mne jako když máte omezený rozpočet a chcete udělat velkou šou. Pár rekvizit tuhle na stěnu, pár knížek do skříně se zmínkou, že Petr Vok měl obrovskou knihovnu pak zavítáte do alchymistické dílny a tam na vás koukají kýče. Bohužel to nezachránil ani perfektní výklad slečny průvodkyně. Zámek je rozdělen do 3 tras ale myslím si, že kdyby byla pouze jedna za 150Kč zanechalo by to ve vás větší dojem. Bohužel laťku nastavil hodně vysoko zámek na Hluboké a v Českém Krumlově, takže, možná kdybychom to šli v opačném pořadí, nebylo by mé hodnocení takové záporné.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Třeboň
Překrásné historické město, které by mělo mít svoji vlastní TZ. Tur. známka koupena v třeboňském infocentru na náměstí u velmi milé a ochotné paní. Známky mají v prodeji jak na zámku tak i v hrobce. K prohlídce jsme si vybrali první okruh kde právě probíhala nějaká výstava kytek takže se chodilo samostatně bez průvodce. Musím napsat, že výstavu mohla být klidně uspořádána někde jinde, ne na hlavním okruhu, pro nás dost zklamání. Za to prohlídka hrobky byla výborná, pěkný výklad od obou průvodců, dole v hrobce poté tak trochu mrazení v zádech když vidíte všude okolo ty rakve. Hrobka by někdy v budoucnu měla mít taky svoji vlastní TZ, rozhodně by si jí zasloužila.
 
Nela Beranová
Nela Beranová
Zámek Třeboň
Pěkný zámek v srdci Třeboně s krásným parkem okolo. Uvnitř výstava "Zahraniční mise českých vojáků". Známka zakoupena v IC na náměstí.
 
Petul@
TZ
Třeboň je krásné město a souhlasím, že by hrobka zasloužila vlastní TZ, nicméně nevím, jestli je to jen můj případ, ale koupila jsem TZ Zámek Třeboň č.289 a když jsem se ptala v hrobce, jestli mají také známku, bylo mi řečeno, že známka je dvoustranná, tedy z jedné strany zámek, z druhé hrobka..já si prohlédla svoji zakoupenou TZ a vida-z obou stran je zámek...paní na pokladně říkala, že toto ještě neviděla a já teď vlastně nevím, kde se stala chyba, jestli je to tak v pořádku nebo mám jakýsi unikát...nevíte o tom něco milí zdejší cestovatelé?
 
wenzel
Zámek Třeboň
Známek hojně na zámku, v IC a hrobce. Prohlídka zámku pěkná, na TZ z jedné strany zámek a z druhé hrobka. Jen nechápu, proč nemá hrobka samostatnou známku. Když jsem psal do Rýmařova, jestli by si nezasloužila svou vlastní TZ, odpověděli mi, že to dají do hlasování.....a přes půl roku se již nic neděje. Tak asi nic :-(
 
Pavel Petřík
Pavel Petřík
TZ
TZ zakoupena v IC na náměstí, hodně upomínkových předmětů, milá a ochotná obsluha. ;-)
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
TZ
TZ v IC na namesti v Třeboni. 9-12; 13-17; prijemne IC
 
Ivana Nešpůrková
Ivana Nešpůrková
TZ
Nejdříve koupel v rybníku bal hrobka .
 
Helena Lhotková
Helena Lhotková
TZ
Návštšva Schwarzenberské hrobky. Na první pohled monumentální stavba a taky že jo.
 
Aleš Strouha
Aleš Strouha
TZ
Turistická známka je normálně v prodeji v Infocentru v Třeboni na náměstí.
 
Petr Lískovec
Petr Lískovec
Paráda
Hrobka je velmi krásná architektonická památka a prohlídka je neméně zajímavá. Myslím, že by si zasloužila vlastní známku. Dostupnost TZ bez problémů přímo u vchodu do hrobky.
 
Jan Pásler
Jan Pásler
Schwarzenberská hrobka
Schwarzenberská hrobka je překrásná stavba, neustále obležená množstvím návštěvníků, kteří odtud opravdu neodejdou zklamáni. Z poutavého výkladu paní průvodkyně se dozvíme mnoho zajímavého o tomto šlechtickém rodu a zejména o věcech posledních některých jeho příslušníků.
Domnívám se, že vedle Třeboně (lázeňského města, zámku) by si tato památka zasloužila samostatnou TZ.
 
Eva Stojaspalová
Eva Stojaspalová
Třeboň
Malebný vchod do města podloubím, kde se člověk ocitne jak v jiném světě. Náměstí je krásné, domečky s podloubím vymalují krásnou atmosféru. TZ zakoupena v IC, zde jsem kupovala u autoatlas TZ.
 
K8
Prodejní místo
Suvenýry- Nové Hrady - opět další z žertů v prodejních místech
 
Pindrucha
TZ zakoupena bez problémů v IC. Výhled z věže na město překrásný.
 
Verča
Známku jsme obdrželi v hrobce. Slečna průvodkyně moc hezky vyprávěla, takže vřele doporučuji navštívit hrobku. Je to tam moc hezké. Prohlídka trvá zhruba 30 minut. Vstupné pro studenty je 30 Kč a pro dospělé myslím bylo 50 Kč. Myslím si, že to není příliš. Na zámku je to také moc hezké, zvláště v zámecké zahradě. Na prohlídce jsme nebyli, proto nemohu posoudit.
 
Martin Sklenář
turistické nálepky
Zámek Třeboň
 
Mipix
Velkolepé město, možná je den na pohlídku i málo. kdo má štěstí, potká i vodníka. TZ k mání v Íčku.
 
pavla
zámek,pivovar,hrobka
návštěva 13.8.2011. TZ mají v IC na náměstí i v pokladně zámku. Město krásné, procházka po hrázi až k hrobce kráná, jen nás překvapila 1,5hodiny dlouhá polední pauza, tak pozor na to při návštěvě. Naučná stezka okolo rybníka Svět je krásná a místy zcela bez turistů. Zámek turistů plný, ale prohlídka byla velice zajímavá i pro děti a nebyla vůbec nudná. Město krásně malebné, i v prudlém dešti. mufloni ve výběhu u pivovaru pěkný.
 
apple123
TZ Třeboň
TZ na Íčku na Masarykově náměstí nemají, dostupná v papírnictví na témže náměstí. Třeboň nádherné město i okolí, určitě doporučuji návštěvu.
 
jerry720
Třeboň
Třeboň jako taková, zámek, pivovar, hrobka a rybníky, to je balzám na duši. Už jsem zde byl několikrát a vždy se sem rád vracím. Toto místo rozhodně doporučuji a u mě ještě jedno velké plus. Ačkoliv je turisticky velice atraktivní, tak tady nekouká komerce z každého rohu, jako na jiných místech. TZ jsem bez problémů pořídil dne 25. 04. 2011 v pokladně zámku.
 
buffoun
Infocentrum
O víkendu nespoléhejte na infocentrum na náměstí, je v sobotu a v neděli zavřené (alespoň tedy tak bylo nyní, první říjnový víkend). Bohužel s tím není přístupná ani věž, protože cedule na vstupních dveřích věže odkazuje na vypůjčení klíče v infocentru.
 
Kampa
TZ
Myslím si,že Třeboň by neměla mít jenom jednu TZ.Bylo by spravedlivé aby zámek měl svou,Schwarzenberská hrobka také,a ještě bych dal historickému pivovaru Regent.
 
Legra
Třeboň
Na tomto zámku jsem byl podruhé a určitě né naposled,,je tam moc krásně s nádherným náměstím
 
Lenka
Známku mají jak na zámku, tak ve Schwarzenberské hrobce. Ta je také moc hezká, stojí to za návštěvu. Zámek má 2 prohlídkové trasy, ta první je myslím hezčí. Na nádvoří probíhal zrovna festival Okolo Třeboně.
 
baz36
Hrůůůza
Třeboň je ukázkou toho jek to dopadne když kultůru převálcuje komerce výhled na draze zrenovované naměstí vám znemožní jakasi potvora kterou si postavl místní restaurater pocelém prostředku náměstí předzahratka čítajicí asi 20 slunečniku!!! Ať děláte co děláte chodíte po náměstí sem tam pořad koukáte do slunečníků před zámkem postavený karaven s hod dogy a před kašnou mají stánek indianání jedíná šance jak si udělat alspoň trochu obrázek o kráse místního náměstí je vyšplhat na radniční věž.Zamecký park je zatím v pohodě coš takhle páni třebonští konšelé přestěhovat sem krumlovskou točnu to by byla nádhera co??
 
Michal Pech
IKS Třeboň
Dostupné bez problémů..:-D
 
gabča
ryby
třboň je hezký město až na ty ryby, člověk tam nenajde restauraci bez ryb. když se podívám do menu tam je jenom ryba, ryba, ryba, ryba, ryba a zase jenom ryba :D ale v celku dobrý
 
magipriba
TZ zakoupena v infocentru na namesti,je skutecne velice pekne provedena,na jedne strane zamek,na druhe Schwarzenberska hrobka,pro mne prvni cislovana s ruznymi motivy na rubu a lici . Pro milovniky ryb doporucuji restauraci SUPINA,rychla a mila obsluha,kvalitni jidlo,vyborna mistni dvanactka REGENT,pravda,ceny mozna trochu vyssi nez v dalsich trebonskych restauracich,ale stoji to za to.
 
Veronika
Malebné městečko s překrásným zámkem! Sice prohlídka se nám moc nelíbyla, až na poslední místnost, ale zámecký park je v poho. Byli jsme i na výstavě "Třeboňsko a okolí" , ale kromě šíleného množství vypreparovaných zvířat tam vůbec nic zajímavého nebylo... Čekali jsme víc. Pokud bude počasí vylezte si věž! Jo a šechny restaurace jsou dost drahé... TZ dostupné u věže i v zámku.
 
Miloš
Nádherné město i zámek.Doporučuji vyhlídku na Třeboň z radniční věže není to ňáká extrémní víška,ale výhled do okolí Třeboně je nádherný.
 
Hanka
Je to pěkný zámek, TZ sevám moc povedla. Doufám že zámek ještě někdy navštívím.
 
Petr M.
Super město! Určitě jděte mrknout na Schwarzenberskou hrobku (navíc fajn procházka kolem rybníka).
 
vláďa
Známka nebyla dostupná na zámku, jinak v infocentru a ve Schwarzenberské hrobce jich měli dostatek. V Třeboni je toho dost na zhlédnutí. Historické centrum, kde v době naší návštěvy byly závody veteránů, pěkný zámek se třemi prohlídkovými okruhy, unikátní Schwarzenberská hrobka a to vše zasazené do malebné krajiny třeboňských rybníků. Prostě super výlet.
 
Kristýna
povedla se
Moc se vám ta turistická známka povedla je moc hezká a originální!
 
Ondřej Hubálek
Opravdu hezké prošel jsem všechny tři trasy.
 
Verča
Nenechte se nakrknout
Zámek je moc hezký a stojí za vidění, ovšem malé upozornění pro všechny co se rozhodnou stravovat na náměstí v Rybí Restauraci. Obsluha byla tak rychlá, že si nás stihla všimnout po 10 minutách, za dalších 10 minut nám byly doneseny nápoje a jídelní lístky, a od té doby se nic dalšího nedělo, vrchní se motal po zahrádce jako vítr v bedně ptal se asi u tří stolů jestli mají objednáno, všichni samozřejmě neměli, tudíž jsme po 30 minutách zaplatili předražené a vypité pivo a volně odcházeli, číšník neumí počítat i tak nás o korunu natáhl což zřejmě musí aby si vydělal...
 
Peťula
Třeboň je moc krásně město.Známky byly k dostání na náměstí v infocentru a v papírnictví.Měli samotnou
Třeboň,Jakuba Krčína i Jižní Čechy pohádkové.Asi 5 km od Třeboně je rybník Rožmberk.Je u něj i stánek s
občerstvením.Doporučuji návštěvu zámku a Schvarcenberské hrobky.Za hrobkou je kostel sv.Jiljí.Také moc
hezký.Moc krásný výhled je i z třeboňské věžě.Naskytne se krásný pohled na náměstí a okolní krajinu.
 
Libor
Známka v IC, v pokladně zámku na malém nádvoří v suvenýrech venku. V IC i VTZ Vilém z Rožmberka, Jakb Krčín,
Jižní Čechy pohádkové - Šumava 2005.Město hezké, rybníky taky, zámek zrovna tak. Prohlídka má tři
samostatné okruhy, ale dle mě by se měly vidět všechny.Kdo jede vlakem, doporučuji až na zastávku Třeboň
-lázně, je to do centra a k zámku blíž než z hlavního nádraží.
 
Vera a Zdenek
Třeboň stojí za to
12. ledna tohoto roku byla známka k dostání bez problémů a to sice ve zdejším Infocentru, kde nám velmi
vstřícná slečna poskytla veškeré potřebné a nepostradatelné informace. Prohlídka města stojí za shlédnutí v
každém ročním období. Nejpozoruhodnější byly především třeboňské rybníky ( i když částečně vypuštěné, ale o to
zajímavější), exteriér Schwarzenberské hrobky, historické centrum města a malebné okolí Třeboně.
 
Pirko
Tahle znamka se nekomu moc povedla. Je takova ... originalni. Bacha at si nekoupite dve... :-)
 
dana
v třeboni v papírnictví se dá sehnat výroční známka jižní čechy 2004-kapr jakub s medailí EU. v infocentru a
na zámku je vyprodaná.
 
Ardbena
Kdo jezdíte s dětmi doporučuji kromě známky zakoupit pro děti Vandrovní knížku, kde jsou vypsaná města
Jižních čech a tam lze v každém IC ještě získat razítko kapříka Jakuba, právě do této knížky.Dětem se to
moc líbí, je to skvělý nápad!Hlavní pohádková kancelář kapříka Jakuba je v Českých Budějovicích.
 
DANA
ZNÁMKU MAJÍ U HROBKY.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek