Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 290 - Kačina


Popis

Nejvýznamější empírový zámek v Čechách, letní sídlo hraběte Chotka.

Mapa

Navštívil jsem Kačina

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Zámek Kačina - pokladna (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZÁMKY
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Kutná Hora
Poloha:
49°58'54.42"N 15°20'46.92"E
Hodnocení:
2.88
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 290 - Kačina


29.09.2023 - dostupná bez problému
08.07.2023 - dostupná bez problému
06.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známku mám ze zámku.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Zámek Kačina
Zajímavý zámek, je to architektonicky něco jiného, než jsme běžně zvyklí. My jsme tu zažili výstavu psů, takže před zámkem bylo opravdu živo. Vstup se psy v taškách je povolen na všechny prohlídkové okruhy. Vybrali jsme si II. a III. okruh. II. okruh toho zas až tolik nenabízí, ale podíváte se do veliké knihovny a divadla s původními kulisy. III. okruh byl informačně nabitý a krom krásného empírového nábytku jsme si odnesli mnoho zajímavých informací od velmi milé průvodkyně. Ceny za vstupy nejsou vyvážené, tyto okruhy stojí stejně, ale nedají se porovnávat. Každopádně oba doporučuji, když už sem člověk jede, peněz nelituje. Co ale výslovně nedoporučuji, je restaurace pod zámkem hned u hlavní s názvem Na huse. To je totiž katastrofa, jídlo hrozné (nečerstvé brambory opečené, aby to nebylo poznat) a personál též nic extra.
 
Libor Hančar
Libor Hančar
Nádherný zámek a jako bonus africké trhy - 14.12.2019
Na zámek to máme kousek ale bohužel jsme se na výlet dostali až nyní o Adventním víkendu. Prošli jsme jeden z dostupných okruhů, kde bylo vše Vánočně nazdobeno a tak zde byla příjemná atmosféra, no až na tu zimu brr.. Součástí byly i africké trhy s čerstvým ovocem přímo od zdroje, pár kousků jsme si také pořídili a upalovali do vedlejšího skleníku. Tam jsme se příjemně ohřáli a při tom obdivovali krásu orchidejí a dalších rostlin, vřele návštěvu doporučujeme :)
 
wenzel
Kačina
Obrovský zámek pár kilometrů východně od Kutné Hory nás velmi mile překvapil. Pohled zvenčí je opravdu nádherný, a to jak ze strany od hlavní silnice, tak zezadu ze zahrady. Snad časem opraví fasádu a bude to dokonalé. Před zámkem je možno obdivovat rozsáhlé lány levandule, jejíž vůně je cítit téměř všude. Interoéry jsou rovněž pěkné, absolvovali jsme dva prohlídkové okruhy, přičemž ten první zavede návštěvníky do sklepení a hospodářských prostor- vřele doporučuji. Naše prohlídka byla navíc zpestřena divadelním představením. Dodatečně děkujeme průvopdkyni Evě za krásný výklad obou prohlídkových okruhů. Naproti zámku je možnost oběda. TZ dostatek v pokladně zámku.
 
Veronika Hrabovská
Veronika Hrabovská
Zámek
Pěkný zámek se zajímavými interiéry. Vlastnictví Národním zemědělským muzeem je matoucí, měl by patřit spíše pod NPÚ. Příjemná paní průvodkyně i paní v pokladně.
 
Alka
Milé překvapení
Zámek Kačina nás po cestě z Kutné Hory opravdu mile překvapil. Návštěvu tohoto rozsáhlého empírového zámku určitě doporučuji. I když z vnějšího pohledu jsou na budově patrné jisté nedokonalosti, z vnitřní expozice jsme byli nadšeni. Na výběr byly v září ve všední den celkem 3 okruhy: hospodářské zázemí, zámecké interiéry a Chotkovská knihovna a divadlo (o sobotách a nedělích pak ještě další 2 okruhy). Otevírací doba od května do září út-ne 9-17h, v dubnu a říjnu jen soboty, neděle a svátky. Vstupné 100 Kč pro dospělého a pro děti a mládež do 18 let zdarma, což si zaslouží pochvalu! Výklad byl poutavý, ovšem vítanou příležitost k odpočinku nabízí opravdu rozsáhlý anglický park.
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
zámek
dali jsme prohlídku hospodářských prostor - je tam krásná maštal. Pak jsme měli interiéry - moc krásné pokoje a SUPER průvodkyně - asi jedna z nejlepších, co jsme kdy kde potakali.
 
Antonín Bartošík
Antonín Bartošík
Zámek
Příjemná paní v pokladně, příjemná průvodkyně, zajímavá prohlídka,ale nej... byl výklad pana zahradníka ve skleníku. Nikdy bych neřekl, že mě bude tak zajímat povídání o všelijakých tropických rostlinách. Mohu vřele doporučit!
 
Kamila Brichtová
Kamila Brichtová
Návštěva zámku
Bohužel se nám nepovedlo do pokladny dostat, i když to vypadalo, že by tam někdo mohl být. Takže pouze vnější dojem nebyl nijak úchvatný. Alespoň malá náplast v podobě Restaurace U husy, kde jsme se dobře najedli.
 
Martina Kalinová Augustová
Martina Kalinová Augustová
Kačina
Zámek krásný, bohužel lehce ošuntělý, ale absolutně nevyužitý potenciál, který zámek skýtá Všude spousty krásných laviček, bohužel nikdo na nich nesedí. Je to veliká škoda. Paní v pokladně velice nepříjemná a dvě ze tří průvodkyň otrávené :-(. Příště už ne.
 
David Brkl
David Brkl
Kačina
Krásný zámek,park,skleník,hezké prohlídkové okruhy,dostatek TZ,ale velmi nepříjemná paní v pokladně,nakonec jsme litovali,že jsme radši nezajeli na nedaleký zámek Žleby...znovu už nezavítáme
 
Helena Lhotková
Helena Lhotková
Výlet s rodinou
Z Kolína cestou přez památky
 
René Pietschmann
René Pietschmann
...
Zámek je opravdu pěkný.Okruh jsme prošli s Duchem Rudlou. Jeho VTZ mají v zamecké restauraci za 40kč. Když jsem se ptal proč,tak odpověd byla jen vykulený oči a ticho.
 
Ladislav Svoboda
Ladislav Svoboda
Kačina
Turistických dostatek v pokladně. Výlet na celý den, pokud chce člověk zvládnout všechny okruhy.
 
joshula
Krásný zámek
Zámek obrovský, ale krásný. Paní na pokladně po ránu mírně nevrlá a na naše přání, nám přidělila okruh podle vlastního uvážení, tak aby zaplnila kapacitu. Do vstupného by mohla být zapojena i návštěva galerie (kočárky). Určitě stojí za návštěvu! VTZ stále není.
 
JardaM
13. komnata?
Opravdu krásný zámek. Výběr z pěti okruhů. Bohužel neměli VTZ Otevřte 13. komnatu. Paní v pokladně o ní neměla ani tušení, ale prý se jí na to již několik návštěvníků ptalo. Kde je zakopaný pes? U zadavatele nebo u výrobce?
 
Daniel Drábik
Daniel Drábik
Nádherný zámek
Návštévu Kačinského zámku můžeme vřele doporučit. Absolvovali jsme okruh za doprovodu "ducha" Rudolfa Chotka a byli jsme nadšeni.
 
Zdenda
Známku jsem kupoval již dříve v Ičku v K. Hoře. Prohlídku prvního okruhu vřele doporučuji, muzeum českého venkova je nádherné. Vyplatí se začít prohlídku v muzeu zemědělské techniky v Čáslavi kde k jejich platné vstupence dostanete i volnou vstupenku na první okruh zde na zámku Kačina. Nezjišťoval sem jestli to jde i obráceně, ale obě místa nejsou daleko od sebe tak se to nechá zvládnout v jednom dni. :-)
 
libor
I když zámky moc nemusím,u tohoto jsme se rozhodli udělat výjímku a absolvovat prohlídku. Absolvovali jsme trasu českého venkova a vůbec jsme toho nelitovali.
 
Iška
Paní v pokladně byla velice ochotná, ale známku neměla.
 
Alena
Dnes jsme navštívili tento zámek a byli jsme překvapeni jeho krásou. Rozhodli jsme se pro okruh o dějinách rodu Chotků a pro okruh divadlo a knihovna. Průvodkyně byla moc milá, v pokladně byl dostatek pohledů i známek. Jen jedna věc nás mrzí a to malé povědomí o něčem tak krásném a zajímavém. Vřele doporučujeme návštěvu.
 
K8
Prodejní místa
Kde je zámek a kde je muzeum??? A proč je muzeum "zemské" ?
 
David
9. září jsem po 10 letech opět navštívil zámek Kačina. Pořád je to nádherný zámek s krásným okolím, které je bezva na procházku a relax. Doporučuji všechny okruhy. Každý má něco do sebe a každý něčím zaujme.
 
HonzaB
Možná by se zdálo, že 1. prohlídková trasa (muzem českého venkova - expozice strojů, pomůcek v zemědělství a života na venkově) není zas tak moc zajímavá, ale pokud jdete na prohlídku s dětmi, tak je to ta nejlepší volba. Prohlídka totiž probíhá bez průvodce a tak si můžete sami zvolit "tempo" prohlídky. Je zde spousta velmi zajímavých exponátů.
 
Luboš
Známka se dá bez problémů koupit na zámku v suvenýrech.
 
PPK
Prohlídka zámku velmi pěkná s dobrým výkladem. Známka však nedostupná a paní pokladní asi ani neví, kdy bude.
 
Katka
Kačina je krásný zámek, který určitě stojí za vidění, my tam byli 2hodiny před koncem prováděcí doby a navíc jsme za sebou měli už celodenní výlet po K.Hoře,takže jsme se rozhodli navštívit jen 1 ze 2 okruhů, které přicházely v úvahu (jinak jsou okruhy 3), váhali jsme mezi knihovnou a divadlem a mezi historií zakladatelů rodiny Chotků, nakonec zvítězila šlechta a divadlo navštívíme zase při příštím výletu.Průvodce byl starší pán, myslím že p.Čvančara, který mluvil krásně nahlas, skoro recitoval, naprosto zápaleně mluvil o věcech, které říká asi dnes a denně, ale vůbec ho to nenudilo.Nejdřív vypadal jako bručoun, v úvodní místnosti nás všechny sprdnul, že stojíme na parketách a ne na koberci,který je k tomu určený (byl natažený v kulaté místnosti do podoby "+".Myslím, že to stačilo říct slušně.Někdo měl to štěstí, že stál zrovna na koberci, někdo jiný měl smůlu, že stál mimo.Jinak jsme při venkovní procházce poznali všichni,že se tady točila reklama na paštiku Májku s Bolkem Polívkou.
 
Meffy
Navštívili jsme Kačinu, od které jsme si poměrně dost slibovali. Už v první místnosti jsme ale zjistili, že výklad pana průvodce bude dost zajímavý, a to nemluvím o velmi zvláštní české němčině, kterou překládal slova z textu německým spolunávštěvníkům. Zkrátka a dobře - koho neodradil výklad, ten vyhrál. Bohužel však takových lidí ve výpravě moc nebylo.
 
Kocour
Asi jsem si na Kačinu vybral špatný den, v neděli 15. tam totiž probíhal festival historického tance a i když tanec byl radost pohledět, nad zbytkem se vznášel temný stín špatné nálady. Organizátorka festivalu zavedla jednotné vstupné tanec+zámek na základě dohody s majitelem zámku, o čemž ale nevěděli ve vlastní zámecké pokladně, všichni tam byli naštvaní na bezejmenného pachatele. Třetí okruh byl zrušený, protože v divadle se vystupovalo... Zahrady bohužel působily trochu neupraveně, místy zarostlé kopřivami a s neodklizenými větvemi ulámanými ze stromů. Kamarád říkal, že Kačina je nejhezčí na jaře, když je všechno v květu. Jinak ale doporučuji navštívit kdykoli, třeba se NEtrefíte do nějakého festivalu. :)Ostatní informace viz Granulin příspěvek, na ty je obvykle spoleh. Klobouk dolů, Granule! :)
 
pepi
Na závěr sezóny se státní zámek Kačina moc nevyznamenal. TZ nebyly, a ani nebyl nějaký zájem, aby byly
dostupné. Pohledy ze zámku taktéž nebyly. Celou situaci zachránily pouze expozice zemědělského muzea a výklad
pana průvodce o stavitelích zámku.Ještě že aspoň byly vstupenky.Jinak bylo vše v platnosti, co psala Granule.
 
Market.Km
Zámek se mi moc líbil - perfektní knihovna, lékárna i divadlo. Prohlídka samotného zámku (komnat) byla také
zajímavá. Provázel nás postarší pán, který byl moc příjemný a hodný. Na všechny tři okruhy je nutné vymezit si
tak 3 hodiny.
 
raarsek
3 okruhy
Kačina je moc pěkný zámek. Jsou tam 3 hodinového okruhy, tak se tam člověk musí podívat na několikrát. Vybrali
jsme si divadlo a knihovnu a nelitovali.
 
Granule
Kolínsko
Zámek kačina je opravdu nádherný. V mapě případně hledejte obec Sv. Mikuláš, V každé mapě Kačina není jako
místopisný název. tel. zámek 327571170, e-mail kacina@kacina.cz, www.kacina.cz. Otevřeno 1. 4. - 31. 10. 8-17,
zámek otevřen až od 9.00. Celkem 3 trasy, každá cca 1 h.. Poslední zámecká trasa začíná v 16.00. 1. trasa
muzem českého venkova - expozice strojů, pomůcek v zemědělství a života na venkově, 2. trasa zámek - historie
rodu Chotků, 3. trasa - knihovna, divadlo. Cena vstupenek 1 trasa 50/25,-Kč, dvě trasy 70/35,-Kč, tři trasy
100/50,-Kč. Otevřeno je každý den!!! i v pondělí. V pondělí probíhá v zámku úklid a v sobotu jsou zde svatby,
tak musíte počítat s omezením. nejlepším dnem na prohlídky je prý pátek a i neděle.. Prohlídky začínají vždy
v celou hodinu.
 
Hana
Bylo mi řečeno,že už nebudou doručeny.Co je natom pravdy?Předem děkuji za kladné vyřízení.
 
Péťa
V sobotu jsme si udělali pěšky výlet na zámek Kačina, ale ani několik kilometrů v úmorném horku úspěch
nepřineslo. Známku na pokladně neměli, navíc paní pokladní byla dost nepříjemná, že oni za to nemůžou,oni to
neobjednávají. Někdy by bylo lepší známky objednat když docházejí, ne až když dojdou úplně.
 
Rena
Známka v pokladně nedostupná, paní pokladní je dotazy na známku již značně rozladěná, v hospodě známka též
není. Škoda, že při prohlídce zámeckých interiérů není možné vidět i knihovnu. Čekat na další okruh prohlídky
není vždy možné.
 
Míša
Zámek je nádherný, škoda že známka neni dostupná. Okolí zámku je také překrásné, když zasvítí sluníčko, nemá
to chybu
 
jenda
známka nedostupná ani v pokladně zámku, ani v hostinci
 
Pavlína N.
Prohlídka - trasa č.2
Zámek je zajímavý. Trasa č.2 začíná zámeckou knihovnou (bomba!), lékárnou. Pak se jde do patra, kde je výstava
obrazů týkající se zemědělství. Končí se divadlem (hezké). Trasa č.2 zahrnuje i prohlídku skleníků a
bylinkářské zahrádky - ta je ale přístupná pouze v létě. V dubnu nebylo nic k vidění, proto nás tam nevzali.
 
Danča
Na prohlídku si rezervujte celý den, kromě zámku a divadla je tu obrovské muzeum vesnice. Je tam toho mraky.
 
ivan
Zámek je překrásný, ale dejte si pozor při jeho hledání - vjezd do zámku je v zatáčce u hospody a ze směru od
Kutné Hory se lehce přehlédne.
 
Tomáš Pánek
známka byla vyprodaná.
Známku jsem nedostal ani v restauraci Na huse i v zámku byla vyprodaná.Zámek se nám moc líbil.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek