Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 302 - Kratochvíle


Popis

Hodnotná renesanční vila s vodním příkopem, lovecký zámeček Viléma z Rožmberka.

Mapa

Navštívil jsem Kratochvíle

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Zámek Kratochvíle - suvenýry (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Muzeum JUDr. O. Kudrny, Mírové Nám. 248, Netolice (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZÁMKY
Kraj/okres:
Jihočeský kraj/Prachatice
Poloha:
49°3'32.22"N 14°10'6.03"E
Hodnocení:
2.813
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 302 - Kratochvíle


08.08.2023 - předražený sběratelský předmět
08.08.2023 - předražený sběratelský předmět
30.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Martina Jarošová
Martina Jarošová
Turistická známka
Turistická známka v suvenýrech na zámku Kratochvíle v prodeji za 50,-
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
Tz
Tz za 50,- jsem nekoupil. Zámek ale moc pěkný.
 
Renda
Předražená známka
Známka v pokladně zámku 50kč.A ostatní suvenýry taky cenový mazec.Známka koupena v Netolicích za běžnou cenu.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Jsem měl z pokladny zámku.
 
Martin König
Zámek Kratochvíle
Nádherná zahrada s báječnou cukrárnou. Zajímavá prohlídka zámku, doporučuji navštívit.
 
Jiří Dvořák
Jiří Dvořák
Zámek
Určitě stojí za prohlídku.Ve všední prázdninový den nebylo tolik lidí.
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Kratochvíle
Zde jsme si prohlédli jen zahradu,která je pěkná a pěstují zde i různé bylinky.TZ bez problému v suvenýrech.
Na pokladně u vstupenek,trochu rozmrzelá paní.Zahrada je za dvacku.
 
Vladimír Huml
Vladimír Huml
TZ
Koupena v IC Netolice.
 
Alena Kosťunová
Alena Kosťunová
TZ
Známka koupena v IC v Netolicích.Mají zde i známky město Netolice,Archeopark Netolice a Poutní kostel Lomec.
 
wenzel
Kratochvíle
Velice zajímavý zámek stojící uprostřed jezírka. Vstupné do interiérů platí i do zahrady, jinak samotný vstup do zahrady je za 20kč. Zámecká zahraje je úplně jiná, neý na jaké jsme zvyklí z jiných zámků. Pěstují zde jabloně, třešně, brambory, řepu, salát, jahody a mnoho dalších druhů zeleniny (řekl bych, že odtud odebírá nedaleká restaurace kousek nad zámkem). Podle slov průvodkyně je pro prohlídku v těchto dnech nejlepší čas na úplný konec, kdy do "nejreprezentativnější" místnosti dopadá nejlepší světlo. Známky měli jak v suvenýrech vedle kasy, tak i v IC Netolice (budova muzea).
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Kratochvíle v Netolicich
V zámecké prodejně ani v pokladně jsem TZ neviděla, maji ji v IC v Netolicich, ktere je otevřené denně. Zamecka zahrada nadchne každého zahradnika i zahrádkáře.
 
Martin Staněk
Martin Staněk
TZ za 35
Na zámku je TZ za 35, takže kdo bude mít cestu přes Netolice doporučuji koupit tam
 
Jitka
princip
Souhlasím přesně s Radimem!
Známka za 35.-??? Taky mě to naštvalo,dostala jsem stejnou odpověď. že tam prostě tolik stojí!
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
TZ
Moc hezký zámek, měli jsme i super průvodce. Známka bez problémů, ale cenu nevím, kupovala jsem více věcí a nějak jsem nepostřehla, zda známka stála více či ne.
 
Radim
Fojtík
Známka za 35,-!!! Čert vem 5 korun, ale jde o princip. Odpověď jsem dostal "Tak to tady máme nastavený." Brigádnice na kase za to samozřejmě nemůže, ale naštvalo mě to. Stàtní zámek a takhle trapně si přivydělávat! Kdo sdílí můj nàzor, doporučuju koupit na muzeu v Netolicích. Stejně jako známku archeoparku, tam sem nikoho nenašel, kdo by mi ji dnes prodal.
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Kratochvíle
Známek dostatek v suvenýrech na zámku a k dostání je i v IC v Netolicích. Okolo zámku krásná zahrada a ve vodním příkopu krásné velké ryby.
 
Martin JAROLÍMEK
Martin JAROLÍMEK
Zámek Kratochvíle.
Návštěva v sobotu 06. 06. 2015, exteriéry a hlavně interéry zámku jsou úžasné. TZ bez problémů zakoupena v prodejně suvenýrů (vpravo v průjezdu).
 
David Frantík
David Frantík
Renesance
Známka dostupná v pokladně zámku. Renesanční interiéry po rekonstrukci stojí za shlédnutí. Především štuková výzdoba je v ČR unikátní.
 
David Frantík
David Frantík
....
TZ dostupná v pokladně zámku. Nádherné interiéry po náročné rekonstrukci stojí za shlédnutí.
 
magipriba
Kratochvíle
Známka bez problému zakoupena v pokladně zámku, vstup do zámecké zahrady á 20,-.
 
Míša
Na zámku jsem byla vícekrát, známku jsem zakoupila ale až při svatebním obřadu své kamarádky. V suvenýrech jich měli dost. Co se týče prohlídkové trasy, jistě stojí za shlédnutí. Většina vybavení jsou repliky nebo věci dovezené například z blízké Hluboké. Romantická procházkla upravenou zahradou také stojí za to, třeba se vám poštěstí a budete mít možnost získat i nějaké to paví pero. Umělý vodní příkop doplňují labutě a nějaká ta zlatá rybka. Nezapomeňtě se podívat na komínky lemující střechu kolem dokola táhnuvší se kamenné zdi - žádný z nich totiž neuvidíte dvakrát.
 
Míša
Na zámku jsem byla vícekrát, známku jsem zakoupila ale až při svatebním obřadu své kamarádky. V suvenýrech jich měli dost. Co se týče prohlídkové trasy, jistě stojí za shlédnutí. Většina vybavení jsou repliky nebo věci dovezené například z blízké Hluboké. Romantická procházkla upravenou zahradou také stojí za to, třeba se vám poštěstí a budete mít možnost získat i nějaké to paví pero. Umělý vodní příkop doplňují labutě a nějaká ta zlatá rybka. Nezapomeňtě se podívat na komínky lemující střechu kolem dokola táhnuvší se kamenné zdi - žádný z nich totiž neuvidíte dvakrát.
 
plechovka
Kratochvíle
Navštívili jsme letos Tábor a blízké a vzdálenější okolí a známku se nám podařilo koupit na všech známkových místech, bohužel mimo Kratochvíle.Slečna v suvenýrech moc sdílná nebyla, prodávat TZ asi není ten správný byznys.
 
Alča
Nevím jak je možné aby v hlavní sezóně neměli známky a paní v suvenýrech to evidentně nevadilo, četla si vesele noviny, ikdyž nad ní člověk stál.
 
Markét
Na Kratochvíli jsem byla celkem třikrát a ani jednou se mi nepodařilo známku sehnat, tak snad letos :))
 
Josef Kouba
Moc pekny zamek. :-)
 
Tatík
Turistických známek i pohledů dostatek v suvenýrech proti pokladně. Absolvovali jsme hlavní okruh za 90,- (50,-) Kč, prohlídky každou celou hodinu, expozice věnovaná Rožmberkům velmi pěkná (výstava animovaného filmu byla odstraněna před třemi léty). V restauraci před vchodem rychlá obsluha a dobře vaří-museli jsme čekat, protože ve 12:00 hod. se nesešlo 5 lidí na prohlídku. Parkoviště stojí 40,- Kč a vzhledem k dostihům odpoledne nestačilo.
 
Luboš
6.7.2010 nedostupná TZ :-(
V IC v Netolicích TZ Kratochvíle neměli. Měli 1710 - Archeopark Netolice a 793 - Netolice - obě dvě známky bych zrušil, na tomto místě nemají co dělat! To už může mít TZ pomalu každý kámen, díra či strašidelný mlýn.
 
Lucka
Známku jsme si zakoupili na infocentru v Netolicích - 30,- nová. Dále si na infu můžete zakoupit známky 1710 - Archeopark Netolice (25,- stará) a 793 - Netolice (30,- nová)
 
Mr. Lordi
!!!
Tak já se z toho už vážně po...u, po třetí jsem byl na kratochvíli a po třetí mi řikli že možná za 14 dnů, razítko potvrzující účast mi nebyli schopní vydat, už mi to vážně začíná lézt krkem...
 
AFIk 2811
Nj blíží se konec sezóny, poslední víkend, kde se dá očekávat nápor lidi a...TZ samozřejmě nejsou..
 
Markéta
Kratochvíle je moc příjemné místo. Stojí za shlédnutí. Jen mě mrzelo, že TZ byly vyprodané. Asi proto, že zde bylo moc hezké divadelní představení Obludárium, bratří Formanových, a lidé TZ hodně kupovali, ani se nedivím...Prohlídka zámku je skvělá i díky průvodkyni-chválím. Bylo jí rozumnět a odpovídala zasvěceně na dotazy.Doporučuji.
 
Jenda
zámek
Zámek jsme navštívili 14.7.2009, krásné počasí a překrásná zahrada nám umožnili prožít krásnou romantickou procházku. Prohlídka byla velmi krásná - po dlouhé době velmi dobrý průvodce. Jen škoda že neměli známku.
 
Marie
cyklotůra
S partou jsme putovali na kolech, v parku bylo krásně, upraveno, největší atrakce pro nás byl páv, pěkně pózoval, prohlídky probíhali, ale my jsme to vzdali, tlačil nás čas.
 
Tereza C.
Svatební návštěva
Přátelé se brali na zámku Kratochvíle a my zde v mezičase bez problémů známku sehnali. Byla sobota odpoledne.
 
renda
Zavřeno
o vikendu jsem s dětmi navštívil zámek, bohužel je expozice zámku zavřena. Info o této skutečnosti jsem obrdžel samozřejmě až po zaparkování a zaplacení parkovného. :-( a třešnička na dortu: Známku v pokladně nevedou a stánek se suvenýry je otevřen až v květnu.
 
Iša
Před dvěma roky jsme navštívili zámek a TZ neměli. Přesně toto se nám opět stalo nyní. TO UŽ NAŠTVE!
 
Kocour
Lovecký zámeček Kratochvíle je moc hezky architektonicky řešený, co se týče posazení do vodního kanálu a obklopený různými okrasnými stromy a květinami. Vnitřek není nijak oslňující, nechám na vás, zda průvodcům budete věřit či ne. Na jiných zámcích a hradech zase na druhou stranu najdete hromady věcí, které odtamtud přivezli bůhví odkud, tohle je jen opačný extrém.V pokladně můžete krom známek, vstupenek a suvenýrů nakoupit i spoustu dětských publikací, bylo to tam jako v knihkupectví. :) Zámek má také svého osobního páva, který se většinou potuluje po areálu a já osobně jsem ho našel dřímat v jedné klenbě v obvodové zdi.
 
Zuzka
Byla jsem tu letos v červnu s dětmi. Známek dostatek. Prohlídka vhodná i pro prťata. S průvodcem pouze první část, zbytek samostatně v libovolném tempu. Děti byly nadšené z naaranžovaných scén z různých animovaných filmů. V cukrárně v areálu příjemné posezení, milá obsluha. V červnu tu nebyl žádný nával, takže jsme si návštěvu užily v pohodě a bez front.
 
Radka
Zámek je moc pkný, jen ta výstava anim. filmu na zámek ne zrovna patří, i když deěti to ocenily. Známek bylo
dostatek.
 
Bobek
Re: Ad predchozi prispevek
No ale co tam bylo před rokem 1979?
Kdysi už nevím kdy jsem na zámku Kratochvíle byla a průvodce se nechal slyšet že tam byli ubytovaní mentálně retardované děti. Co je na tom pravdy???
Nikde tuto informaci nemohu najít
Poze jsem našla že tam byly byty pro ouředníky......
 
Eda
Ad predchozi prispevek
Nejsem si jist, nakolik je informace o skladu obilí v zámku pravdivá. Vím jen, že koncem r.1979 byl zámek v
rekonstrukci (to jsme se do něj marně dobývali) a brzy na to (krátce po r. 1980) v něm otevřeli muzeum
animovaného filmu. Ale plně s Anetou souhlasím, že v zámku tohoto "formátu" by měly být především
historické expozice dokládající např. rožmberskou minulost (byť by šlo o předměty přivezené z jiných objektů)
a rozhodně ne filmová výstava, která tu nemá jakékoli historické opodstatnění.
 
Aneta
cekala jsem neco jineho! :(
Cekala jsem opravdu neco jineho, myslela jsem ze bude vse krasne vybavene, jako ostatni zamky! Ale opak je
pravdou. Hned na zacatku, kdyz sme vesli do kaple ( to uz byla prohlidka ) tak nam pruvodkyne oznamila, ze
vsechny mistnosti jsou bez nabytku a toho ostatniho... pry za doby komunistu zamek slouzil, jako sklad
obily...tim padem se vsechen nabytek rozprodal do ciziny. V mistnostech je ukazka jak vznikal film, ikdyz se
mi to libilo, nebylo to ono!
 
Eda
Dne 1.9. jsme dorazili do naprosto vybrakované prodejny v zámku. Nejenže neměli známku (paní tvrdila, že jí
urguje z Rýmařova každý den), ale měli i minimální výběr pohledů. Z místopisných publikací pouze jeden sešitek
o zámku, jinak nic. Opravdu - konec sezóny jaksepatří.
 
Roman
Známku už mají.
Dnes mají turistických známek již dostatek.I když za týden bych za to ruku do ohně nedal,protože se tu houfují
opravdu davy turistů.
 
David
Známky mají údajně objednány, ale zatím jim nedošly. Obchod se suvenýry byl zavřený, paní z obchodu tam byla,
připravovala se na otevření. Jinak na zámku je umístěna trvalá výstava historie českého animovaného filmu.
 
Mažír
Zámek je sice super, návštěvníci se jen hrnou, ale v pokladně nás ujistili, že turistická sezona už skončila a
známky tudíž nemají. Podivná logika. Nezbývá než koupit si pohled a pro známku si poslat.
 
Růžička
Informace o návštěvě
Toto nižší hodnocení přiřazuji jenom z důvodu neúměrné velikosti skupin návštěvníků, určované správou zámku,
která je vzhledem k vnitřním prostorům expozice neůměrná. Známka byla údajně vyprodána.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek