Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 303 - Náměšť na Hané


Popis

Barokní zámek na úpatí vrchu Kosíř na Hané. Unikátní sbírka historických kočárů.


Mapa

Navštívil jsem Náměšť na Hané

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Zámek Náměšť na Hané (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZÁMKY
Kraj/okres:
Olomoucký kraj/Olomouc
Poloha:
49°35'54.65"N 17°3'46"E
Hodnocení:
2.881
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 303 - Náměšť na Hané
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 303 - Náměšť na Hané


24.08.2023 - dostupná bez problému
14.05.2023 - dostupná bez problému
18.06.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Zakoupeno na pokladně zámku.
 
wenzel
Náměšť na Hané
Zámek stojí na kopečku nad obcí a co se týče jeho půdorysu a architektonického uspořádání nejbližšího okolí, jedná se o jedinou stavbu tohoto typu ve střední Evropě. Prohlídka zámku pěkná, na jejím konci spatříte dva nádherné kočáry. Prohlídka byla doprovázena psí společností, v zahradě zrovna probíhala jejich výstava. Hned vedle zámku je restaurace, TZ zakoupena u pokladny.
 
Oldřich Jasenský
Oldřich Jasenský
Prohlídka zámku
Známka v pokladně i s dalšími suvenýry včetně známky číslo 729. Prohlídka opravdu pěkná, stručná a věcná.
Na zámek se dostanete od nádraží po červené, zámek je na kopečku a jde vidět. Kdo přijede autem, tak se dá vyjet až nahoru k zámku. Jen parkovacích míst je jen pár u Zámecké restaurace naproti hlavnímu vchodu do zahrady.
 
Zdeněk Hamada
Zdeněk Hamada
Zámek
TZ koupena na zámku. Zámek nás mile překvapil. Je moc pěkný, krásné stropy, zajímavé interiéry, po zámku vypůjčené miniatury pokojíčků a dva kočáry. Nábytek ze zámku byl zapůjčen při natáčení filmu Amadeus.
Prohlídka trvala asi hodinu.
Paní průvodkyně byla příjemná a celkem vtipná.
Doporučuji.
 
Adam Novobilský
Adam Novobilský
Re: Zámek
Naprosto souhlasím. Moc hezky tam je. Na zámku jsou moc milí :)
 
L+D+D+N Nesibovi
L+D+D+N Nesibovi
TZ
v pokladně zámku, který je otevřen duben, říjen SO + NE 9 - 16 hod. a květen - září ÚT - NE 9 - 17 hod.
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Zámek Náměšť na Hané
Známka bezproblémově pořízena v IC zámku.
 
Barbora Havlová
Barbora Havlová
Zámek
Zámek jako takový je krásný, dnešní velikonoční prohlídka ovšem za moc nestála. Slečna průvodkyně se opakovala, výklad byl dost nudný a na to málo otázek, které někdo měl, nebylo odpovědí. Což je škoda, exponáty jsou krásné, čínský porcelán, knihovna i Mánesovy obrazy stojí za to. Trvala cca hodinu, známka zakoupena v IC přímo na zámku, kde mají také nedaleký Ludéřov. P.S. Restaurace hned u zámku má opravdu dost omezený výběr. Ale obsluha milá a na zahřátí/hladový žaludek to stačí.
 
Tomáš Parák
Tomáš Parák
Náměšť na Hané
Známka zakoupena v IC na zámku.
 
Lysohorský
Zámek v Náměšťi na Hané
Íčko v přízemí zámku skvěle vybavené, seženete tam co chcete. Hezký výklad o historii zámku, poutavé. Milá bloncka paní průvodkyně. Fajné Jenom mě trochu zamrzela zřejmě nefunkční fontánka v zámeckém parku a slabý výběr denního menu v místním občerstvení kousek od zámku. Celkově doporučuji , dá se to.
 
Pinďa
nemáš ho tam
Jirkáček je možná blbej, ale taky slušnej! Ne každý poděkuje průvodkyni za ochotu a pochopení a ještě varuje před pomalou obsluhou.
 
Pavlovsk1066
hmm
Nesouhlasím s uživatelem kuba...zámek je krásný!
 
kuba
celkem pěkný zámek
Zámek není nic moc ale zahrada je velmi pěkná. Známka dostupná bez problémů.Průvodkyně jsou milé
 
máš ho tam
jirkacku, všechny strašně zajímá, jak seš blbej a jedeš na oběd někam do háje
 
jirkacek
Kouzelný zámek
Dnes na velikonoční pondělí jsme opět navštívili s rodinou tento pěkný zámek. Průvodkyně jsou zde perfektní , i když zde byly davy lidí, vše zvládli. Zvláště jedné paní průvodkyni bych chtěl poděkovat , protože jsme si koupili v poledne vstupenky na 15 hodin a jeli na výstup Velký Kosíř. Vše bychom v pohodě stíhali , kdyby jsme se nezdrželi v Čechách pod Kosířem v penzionu Mánes na obědě, respektive, kdyby byla obsluha a kuchař rychlejší , nepřijeli bychom zpět do Náměště v 15.20. A zde se dostávám k tomu, proč bych rád poděkoval jedné průvodkyni - ač již byla v polovině trasy ( přízemí zámku ) , dovolila nám přidat se ke skupině , prohlédnout si 1.patro zámku , poté historické kočáry a nakonec se s námi samotnými vrátili na začátek prohlídkové trasy - přízemí zámku. Děkujeme. Známky měli k dispozici , jak TZ 303 , tak TZ 729 Keltská svatyně. Mají zde pěkné razítko zámku, zato příšerné vstupenky. Vstupné na celý zámek 70 kč, děti 40 kč , vše trvá hodinu , můžete jít i na prohlídku pouze poloviny zámku , ale nikoli za poloviční vstupné ( dospělí 50 kč). Zámek je opravdu pěkný, téměř kouzelný a my jsme zde dnes nebyli poprvé. V říjnu se zde konají večerní strašidelné prohlídky s nutnou rezervací vstupenek předem. V létě zde najdete akce v parku pro děti. Když budete mít štěstí, svezete se okolo zámku historickým kočárem. V zámku je i výstava historických kočárků , na které se platí vstupné zvlášť. Určitě stojí zato sem přijet nejen pro TZ , ale i na prohlídku zámku , nebudete zklamáni.
 
Zuzka
Krásný zámek
Zámek ve velmi mile překvapil, hlavně velmi šikovná a příjemná průvodkyně. Starodávné kočáry byly úchvatné. Rozhodně doporučuji zámek navštívit. Mají otevřeno denně (mimo PO) od 9 do 18h.
 
Katka
Toto místo k návštěvě doporučuji. Zámek i park je pěkný a v těsné blízkosti se nachází Terezské údolí, které určitě stojí zato.
 
Adam
Ač ještě v sezóně, byl zámek v době mé návštěvy (17.10.2007) uzavřen - doporučit mohu park, který určitě stojí za procházku -, známku (kterou v přilehlé Zámecké restauraci neznali) jsem se vydal shánět dolů do "města"... čímž jsem si celkově zkazil dojem z celého místa. Silnice stále v dezolátním stavu (vlastně jsou to cesty s kusy něčeho, co kdysi silnicí bylo a zasypané sutí, prach se zvedá po celém okolí a jediná záchrana je ujet - pokud vám vprostřed hlavní cesty nestojí bagr ruchající do země...). V žádném obchodě ni pohostinství (ani na náměstí TGM) o TZ v životě neslyšeli... no, nevím, jestli známku 303 ve své sbírce oželím, nebo se někdy vydám do těchto končin znovu...
 
Gumidek_01
Zámek i výstava kočárů se nám velmi líbila, zámecký park krásný a udržovaný. TZ zámku mají v pokladně dostatek, k dostání i TZ č.729 - keltská svatyně u Ludéřova. Spokojenost, doporučuji pizzerii Antonio pod zámkem (cestou od železniční zastávky na ni narazíte).
 
Jarmilka
Zámek tam je moc hezký a je tam i výstava kočáru a kočárek,ale silnice nedokázali napravit po opravě kanalizace,tak autem jet max.10 na tachometru,nebo ulítne kolo:-)
 
jiřík
známeček mají dost.k dostání i 729-keltská svatyně.od nádraží po žluté značce asi 1 km alejí přímo k zámku
 
Pavel
Oprava
Dne 7.5.2005 byla známka dostupná (omlouvám se za překlep), dokonce měli TZ 729 - Keltská svatyně u
Ludéřova.Návštěvu vřele doporučuji.
 
alpenstock
Koupš v zimě
TZ se dá sehnat v období listopad až březen v Po až Pá od 8.00 do 15.00h v kanceláři zámku, případně tel. 608
726 683
 
Lenča
Otevírací doba: od května do září: út-ne 9-17 hod.duben, říjen: so, ne, svátky 9-16 hod.Vstupné: 60,-/90,-Kč (dva okruhy). Zajímavá je výstava kočárků - 10,-Kč.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek