Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 410 - Horažďovice


Popis

Středověké město na zlatonosné Otavě pod hradem Prácheň, s barokním zámkem a zbytky opevnění.

Mapa

Navštívil jsem Horažďovice

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Městské muzeum Horažďovice, TIC - zámek (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HISTORICKÁ MĚSTA
Kraj/okres:
Plzeňský kraj/Klatovy
Poloha:
49°19'15.03"N 13°41'57.64"E
Hodnocení:
2.847
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 410 - Horažďovice
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 410 - Horažďovice


09.03.2024 - dostupná bez problému
28.09.2023 - dostupná bez problému
27.04.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
10. 8. 2011
TZ pořízená v infocentru.
 
Miroslav Slovjak
Miroslav Slovjak
TZ
TZ dostupná v obou IC.
 
Josef Busek
Josef Busek
Velká omluva
Moc se omlouvám tato správa o těchto TZ o ktých jsem psal patřily k otáčivému hledišti v Českém Krumlově nějak jsem to omylem překlikl proto jse ještě jednou omlouvám Josef.
 
Josef Busek
Josef Busek
TZ
TZ zakuopena 3.3.2019
TZ zakoupena v suvenýrech na zámku měli zde ještě no 116 Vltava Český Krumlov, no 1742 Grafitový důl a no 1455 Granátník u Českého Krumlova.
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Horažďovice
Moc pěkné město s historickým jádrem se spoustou zajímavých míst. Známka dostupná v infocentru na náměstí a i v IC na zámku, které má otevřeno o víkendech i během zimních měsíců.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
Horažďovice
Pěkné městečko. Na náměstí krásný kostel, pár pěkných zbytků hradeb, zejména Červená brána, v uličkách je různě poschovávaných pár krásných domků a zejména zámek mě velmi mile překvapil. Doporučuji.
 
Lenka Klicperová
Lenka Klicperová
Zámek
V neděli odpoledne, po chvíli dobývání, jsme koupili obě TZ (město i zámek) přímo na zámku. Paní po chvíli zmatků byla velmi ochotná, nicméně bylo potřeba zabouchat na okno. Město moc hezké
 
Lenka Niklová
Lenka Niklová
IC CIAO
Projížděli jsme Horažďovicemi v neděli dopoledne, IC CIAO sídlící na náměstí má provozní dobu podle vývěsky jen v pracovní dny, takže máme opět smůlu.
 
Vlaďka
Nová adresa IC
Rádi bychom všechny upozornili na změnu adresy našeho informačního centra.
Nově sídlíme přímo na náměstí. Turistických známek máme dostatek.
Těšíme se na Vás.
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Horažďovice
Známka dostupná v mapovém centru na náměstí. Město malebné.
 
Franta
Známka zakoupená v místním IC v hotelu Prácheň a přídavkem několik dalším tipů na prima výlet po okolí.
 
magipriba
Po několika letech od poslední návštěvy Horažďovic jsem byl tentokrát lehce rozladěn. Skvělé INFORMAČNÍ CENTRUM u zámku zrušeno a nahrazeno prodejnou BOTIČEK. Na kiosku Prácheň cedule NA PRODEJ. IC CIAO má 2 vchody - jeden přímo z ulice, druhý z hotelu Prácheň. Na dveřích z ulice otevírací doba : po - pá 9-12.30,13.30-17, so 9-12. Na dveřích z restaurace uvedeno so,ne ZAVŘENO. Byli jsme tam v sobotu odpoledne, takže netušíme, která informace je správná. V restauraci mají pizzu průměrné kvality. Vycházka na Prácheň po zelené značce byla super.
 
jerry720
Horažďovice II.
Po více jak měsíci jsem se opět zastavil v Horažďovicích a samosebou jsem navštívil i místní CIAO. I když je mimosezóna, tak je CIAO slušně vybaveno veškerými potřebnými turistickými materiály, a to nejen z regionu, ale i ze širokého okolí. Slečna je milá a ochotná, bez problémů poradí. TZ No. 410 i TZ No. 807 mají na pultě dostatek, krom toho mají i TZ No. 109 a asi tři nebo čtyři VTZ. Nevím, jak funguje protější Kiosek Prácheň, ač měl mít včera otevřeno do 15.30 h, tak již před 15. hodinou byl uzavřený. Koukal jsem přes okénko dovnitř a TZ mají v plastovém košíčku.
 
jerry720
Horažďovice
Horažďovice navštěvuji poměrně často, naposledy jsem se tady zastavil v neděli 10. 10. 2010. Náměstí s kostelem, zámek i muzeum stojí určitě za prohlídku. Pokud budete shánět TZ, tak otevírací doba CIAO je Po-Pá 09-12.30, 13.00-17.00, So 09-12. Provozní doba protějšího Kiosku Prácheň je dle umístěné cedulky takto: Po 11.00-15.30, Út zavřeno, St 13.00-15.30, Čt zavřeno, Pá 13.00-15.30, So-Ne zavřeno. Dále je zde uvedený telefon, na který lze zavolat v době nepřítomnosti obsluhy v případě zájmu o větší nákup.
 
Simča S.
Omluva
Omlouvám se za chybu, Zámek Horažďovice je 1646 a ne 1647 - slepě jsem číslo opsala od Tomáše. A když chybu, tak hned dvakrát.... tak pardóóón...
 
Simča S.
To bude asi omyl!!
Tomáši, u nás (kiosek Prácheň) jsi určitě nemohl koupit TZ 109 - Strakonice. My totiž odmítáme prodávat TZ z jiných míst. Takže ANO - máme 410 - Horažďovice, 807 - zřícenina hradu Prácheň a 1647 - zámek Horažďovice, ale NIC jiného. 109 jsi nejspíše koupil v CK Ciao..., která provozuje IC kromě Horažďovic i ve Strakonicích a Blatné a tudíž má jejich TZ: Je otázkou nakolik je košér prodávat v Horažďovicích TZ Strakonic a Blatné, ale to už není moje starost....
 
Simča S.
To bude asi omyl!!
Tomáši, u nás (kiosek Prácheň) jsi určitě nemohl koupit TZ 109 - Strakonice. My totiž odmítáme prodávat TZ z jiných míst. Takže ANO - máme 410 - Horažďovice, 807 - zřícenina hradu Prácheň a 1647 - zámek Horažďovice, ale NIC jiného. 109 jsi nejspíše koupil v CK Ciao..., která provozuje IC kromě Horažďovic i ve Strakonicích a Blatné a tudíž má jejich TZ: Je otázkou nakolik je košér prodávat v Horažďovicích TZ Strakonic a Blatné, ale to už není moje starost....
 
Tomáš
IC CIAO v hotelu Prácheň známku nemělo, ale měli ji hned naproti ve stánku u parkoviště. Vč. dalších TZ 1647,807 a 109. Pán ve stánku ke známkám sám od sebe přidal informační leták Otavská plavba www.otavskaplavba.cz
 
Iška
Horažďovické íčko CIAO už nesídlí v zámku, ale na Strakonické ulici. TZ v íčku dostatek, leží volně na pultě, můžete si vybírat, jak chcete. Navíc ještě měli TZ č. 109 hrad Strakonice a č. 511 zámek Blatná. A k tomu ještě cca 8 různých výročních známek. K dispozici byla i razítka a spousta pohledů ze širokého okolí. Jen známku 807 hrad Prácheň neměli, ale tu jsme v pohodě dostali v kiosku Prácheň hned vedle íčka. Doporučuji na oběd zajít do hotelu Zlatý jelen na náměstí, kde jsou k dostání obědy do 60,- korun.
 
Simča S.
Pozvánka pro VTZ SLAVNOSTI KAŠE
program:Pátek 27.6.2008 - Městské muzeum - 19:00 hod - Přednáška o historických zbraníchSobota 28.6.2008 - náměstí - celý den řemeslný jarmark8:00 - 12:00 - středověké muzicírování12:00 - 16:00 - kaše na rynku - soutěž o nejlepší kaši13:00 - 16:00 - dětský koutek - v parčíku u faryod 12:00 - pouliční divadla pro děti a dospělé, šermířská vysoupení, hudební vystoupení16.00 - módní přehlídka středověkých kostýmů17:00 - kašová bitva18:00 - vyhlášení nejlepších receptů18:30 - soutěž o největšího jedlíka kaše20:00 - v Parkánu - Don Quijote de la Mancha - divadlo vzniklé pod dohledem Boleslava Polívky
 
Pinďa
Už jsem ho objevil
Simčo, omlouvám se, ale už jsem ho objevil, hned při své další návštěvě Horažďovic. Jenom mě není jasné, jak jsem jej tenkrát mohl přehlédnout, když je umístěný na tak strategickém místě a navíc hned u parkoviště. Asi jsem nejspíš nějaký momentálně zaostalý. Ale stejně, dík za návod. Pˇ
 
Simča S.
Kde j kiosek - pro Pinďu i další :-)
Tak pokud najdete náměstí, tak v jeho jednom rohu je kostel, v drohém rohu zámek (s výbornou pizzerii a cukrárnou :-) ), proti kostelu (ve 3. rohu) je jednosměrná ulice Z NÁMĚSTÍ (mezi poštou a komerční bankou) a konečně ve 4. rohu - tedy proti zámku, hned vedle radnice - je HLAVNÍ ULICE vedoucí do náměstí (také jednosměrná). Touto ulicí cca 200m (jinak je to i směr na nádraží)dojdete k (po levé straně) Policii a (po pravé straně) našemu kiosku. Teď už kromě TZ 410 město Horažďovice a TZ 807 Hrad - Prácheň máme i VTZ slavnosti kaše a vTZ Jmeniny města.... Tak se na vás těšíme!!!!
 
magipriba
v infocentru dostatek TZ MESTO HORAZDOVICE i TZ HRAD PRACHEN,navic asi patnact dalsich vyrocnich TZ,casto dosti obskurnich,napriklad VYROCI ZASTRELENI POSLEDNIHO MEDVEDA V CECHACH,velmi ochotna pani a spousta pohledu,knizek a dalsich suvenyru,pizzerie v prostorach zamku velmi dobra
 
Pinďa
Kde to je?
Pěkné náměstí a mňam, mňam dortíky v cukrárně nedaleko Íčka. Simčo, napiš sem prosím, kudy ke kiosku. Nemohl jsem ho najít a možná, že se to bude někomu také hodit. Zvlášť, když máte známek habakuk:-) V Íčku mají několik habakuků razítek a výstava motorek v místím kině, také namá chybu. Výstava končí 30.11.07 Předpokládám, že Íčko i Simča, ne :-))
 
Simča S.
Provozní doba
Provozní doba KIOSKU PRÁCHEŇ!!!!Provozní doba je opět rozšířena pondělí - pátek 8:30 - 18:00sobota 8:30 - 17:00 neděle 9:30 - 16:30Koleček města i Práchně máme habakuk a těšíme se na vás :-)))
 
zdenda
Infocentrum v sobotu otevřeno pouze do 11,00. Naštěstí známka v kiosku Prácheň
 
Simča S.
Pozor - přechodně uzavřeno
Kiosek Prácheň si dovoluje upozornit na uzavření od 3.2. do 11.2. (jarní prázdniny našich dítek :o) ), abychom nabrali síly na další NON-STOP provoz.
 
Tyrolák
Na IC Ciao je znát, že to je "íčko" přifařené k cestovce. Musel jsem dost dlouho čekat, než se slečna přestala věnovat zákaznici, která vybírala zájezd. Jasně, já jsem koupil známku za pětadvacet, ta dáma zájezd za patnáct tisíc... Měli i známku No. 807 Hrad Prácheň - Velké Hydčice.
 
Luděk
Horažďovice
IC na náměstí je zrušené, TZ mají na zámku - TIC Ciao nebo v kiosku Prácheň, jak správně napsala Věrka
Švihovská
 
Věrka
Známka dostupná bez problémů spolu se známkou hradu Prácheň v kiosku Prácheň v Horažďovicích.
 
Ramon Trosecký
V kiosku Prácheň (mimochodem je v Horažďovicích) mají známky bez problému a ještě ty výroční (ty my ale
nekupujeme). Město je pěkné, oku lahodící jsou "Masné krámy" a hezké je místní muzeum na zámku.
 
Ardbena
V IC měli zavřeno a muzeum samozřejmě také, zřejmě nepochopili, že lidé měli volno a vyrazili za památkami a
že jich tu bylo.V cukrárně nám příjemná paní dala razítko (doklad o zdejší návštěvě), když jsme však
vyjížděli z náměstí stál tam kiosek,který měl otevřeno.Takže známku nakonec máme!
 
Mc.cvok +adelait
Hezké město...i nám pršelo,ale náladu nám spravil kiosek s TZ,i s novou s kaprem Jakubem jako členem EU.Hezká
známka.
 
turistka Klára
infocentrum
Infocentrum uzavřeno, podle informace ochotného pána z kiosku provozovalo město info jen 9 měsíců a od 1.1. je
zavřeno. Co bude dál se neví. Kiosek otevřen stále denně, v neděli až od 10:30, TZ mají (i Prácheň a
kapra 2003 i 2004 ) a dají vybrat.dobrý lov kolečekKlárka
 
Kukanová Julie
Doporučuji návštěvu Info centra, velice ochotná slečna. Podá i další informace.Současně i razítka do pasů.
 
Mažír
Město vypadá skvěle i když hnusně prší! V kiosku jsme dostali i kapra Jakuba s batohem a Prácheň, kam jsme
zrovna mířili. slečna nám poradila, jak se tam dostat, ale varovala, že se to špatně hledá.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek