Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 551 - Průhonice


Popis

Romantický zámek na místě původního hradu jihovýchodně od Prahy, přebudován novorenesančně, obklopený unikátním parkem a oborou s rozlohou 240 ha.


Mapa

Navštívil jsem Průhonice

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Pokladna Průhonického parku, Zámek 1, Průhonice (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZÁMKY
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Praha-východ
Poloha:
50°0'2"N 14°33'26"E
Hodnocení:
2.908
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 551 - Průhonice


17.11.2023 - dostupná bez problému
12.11.2023 - dostupná bez problému
23.06.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Tomáš Procházka
Tomáš Procházka
TZ
Na pokladně u vstupu o parku u zámku, mají ještě i TZ po stopách slavných filmových pohádek.
 
Jakub Kaválek
Jakub Kaválek
TZ
Na pokladně.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Zakoupeno na pokladně zámku.
 
Jiří Rus
Jiří Rus
TZ
Krásná procházka. Trochu špatné značení. Jelikož je park poměrně rozsáhlý a začalo pršet, a v celém areálu není jakýkoli přístřešek tak kdo není nachystán, tak může krásně promoknout.
 
Jan Janíček
Jan Janíček
špatná lokalizace TZM Průhonice 0551
Průhonice jsou okres Praha - východ, nikoliv Praha - západ.
Jan Janíček 32138
vlastnú rukú
 
Aleš Nekvapil
Aleš Nekvapil
TZ
Překrásné a magické místo! :) Úžasná procházka kolem rozkvetlého alpina, vysokých stromů, krásných vyhlídek, rozlehlých rybníků. Člověk zde potká i milé spolucestovalele na zdolávání překážek (dokonce i malé zkušené psí průvodce yorkshire ;) ). Ke konci jsem poseděl na nádvoří zámku u dvou vystupujících hudebních skupin. Podtrženo, shrnuto - člověku se odtud nechce pryč. =)
 
Adéla Zemanová
Adéla Zemanová
:)
Průhonický park navštíven dne 24.4.2016. Zaparkovali jsem bez problémů u hlavní brány 30kč/hod, kde jsem koupili i vstupenku, známku i další suvenýry.
 
JK
Prodejní místo
Rozhodně stojí za návštěvu :-) známka v prodeji na hlavní bráně spolu se vstupenkami a suvenýry :-) Lepší parkování je na "vedlejší" bráně, ale tam známku nemají.
 
Radim Fojtík
Radim Fojtík
Báječné
Kdo jen trochu miluje přírodu, musí tam zajet. Byl sem tam na skok kvůli firmení akci, ale během léta se tam musím znovu podívat a to na celý den. Fakt krasný park...
 
Václav
park
Moc pěkný park, doporučuji.
 
Matěj PLUHAŘ
krásné
Průhonický park krásný, návštěva příjemná a naučná. TZ sehnána bez problémů v turistickém centru potažmo v prodejně vstupenek.
 
gallisek23
Výlet
Tak včera jsem navštívil s rodinou zámek a hlavně zámeckou zahradu. Vstup pro dospělého do zahrady je 50,-Kč to je dobré. Jen to parkování před vstupem je 30,- Kč/na hodinu a to fakt hodně. Ale je tam taky vstup a kdo to tam zná tak je to u ( bývalé hájovny a tam je parkovné 40,-Kč na celý den). Jinak je park opravdu moc hezký a dětem se tam moc líbilo. TZ známek mají hodně a kdo zaparkuje u hájovny tam se TZ neprodávají jen vstupné do parku , ale dojděte až k zámku a tam nemusíte opustit areál a paní vám jí prodá z boku pokladny. Na místním zámku a v zahradě v minulosti bylo natočeno hodně českých pohádek. Park se nedá ani za celý den projít a proto kdo má rád čistý vzduch a hlavně klid tak těm návštěvu opravdu doporučují stojí to za návštěvu. My jsme prošly jen přední část ( už nebyl čas ), ale i ta je nádherná.
 
Michael Bronec
pěkné
V pokladně byly dvě moc příjemné paní. Park je krásný, hlavně doporučuju druhou část, kde je dlouhé jezero. Má to atmosféru. Pokud máte dojem, že příroda by neměla být dostupná takhle draze, druhou část chrání jen nepříliš vysoká zeď, která má v sobě navíc díry a místy chybí docela... :) Je to ovšem zcela jinde, než jsou ke koupi známky, a ten park se asi taky musí za něco udržovat...
 
Liala
V říjnu byl na zámku den otevřených dveří, vstupné zdarma, ovšem vstup do parku zaplatit musíte (50kč), stejně jako parkování (30kč/h). Nicméně procházka parkem v podzimních barvách a ještě pod modrou oblohou za to rozhodně stála. V zámku byly otevřené některé sály a prostory, kam se normálně dostanou jen svatební hosté. Návštěvnost ten víkend více než hojná, ale užili jsme si to, krásné místo, doporučuji :-)
 
Pařez
Hezké, škoda jen, že vstupné je tak vysoké. V Buchlovicách mají vstup do parku za 10 Kč. Škoda taky, že není přístupný zámek, který přímo láká k prohlídce. Parkoviště za 30 Kč, ovšem kdo umí, ten umí..
 
Stoupa
nic extra jsem neočekával, ale zámek a hlavně přilehlý park za ním mi skoro vyrazil dech, nádherné místo...spousta zeleně, rybníky, potoky a malé vodopády utváří spolu s pěkným zámkem obraz jak z pohádky :-) jen škoda, že se nedá jít dovnitř zámku, nicméně návštěvu doporučuju, ideální na procházku a posezení s partnerem/partnerkou ;-)
 
Tatík
Všechno podstatné je v příspěvku Martiny níže. Ještě upozorňuji na gloriet (malou rozhledničku) na vyvýšenině po levé straně parku, bohužel ve zcela dezolátním stavu. Na rozkvetlé rododendrony je třeba ještě asi 2 týdny počkat.
 
Martina
Park je opravdu nádherně upravený, dal by se tu v pohodě strávit celý den. Svačinu ale sebou, nic se tam koupit nedá. Od dubna je otevřeno až do 19.00, známky k dostání v pokladně. Vstupné 40,-, děti 20,- kč. Zámek je pro veřejnost uzavřený, sídlí tu botanický ústav. Přístupná je pouze malá výstavní síň s výstavou o založení parku. Kdo jede autem - parkoviště je před branou, ale za hrozných 30,- za hodinu. Návštěvu vřele doporučujeme. Zmiňovaná dendrologická zahrada je na druhé straně Průhonic, taky moc pěkná. Otevřeno od dubna, parkoviště zdarma, ale není to tur. známkové místo.
 
JINDRA
Dendrologická zahrada v Průhonicích je taky krásná. Je otevřená duben až říjen od úterý do neděle od 9:00 do
18:00 .Prodej vstupenek do 17:00 v zimních měsících a o státních svátcích uzavřena.Obojí se mi líbilo stejně
jak dendrologická zahrada tak průhonický park.Určitě navštivte obojí a počítejte s délkou prohlídky alespoň
dvě hodiny na každou.
 
Milan Bárta
Známka k dostání v pokladně bez problémů,park je moc krásný,zámek je bohužel pro veřejnost nedostupný.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek