Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 591 - Ladovy Hrusice


Popis

Malebná obec nedaleko Velkých Popovic, spjatá s tvorbou malíře a spisovatele Josefa Lady.

Mapa

Navštívil jsem Ladovy Hrusice

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Restaurace U Sejků, Hrusice 25
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
NEZAŘAZENO
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Praha-východ
Poloha:
49°54'35"N 14°44'15"E
Hodnocení:
2.856
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 591 - Ladovy Hrusice


07.05.2023 - dostupná bez problému
19.08.2022 - dostupná bez problému
02.04.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Matěj Bartoš
Matěj Bartoš
TZ
V moc pěkné restauraci
 
Petr Mařák
Petr Mařák
Turistická známka
Bez problémů k dostání ve žluté restauraci/hospodě. Výčepní ochotný.
 
Jan Plaček
Jan Plaček
Známka
TZ je jen v té žluté hospodě. V té také bylo plno. Naproti původní hospoda U Sejků nevypadá dobře,je tam prázdno a vevnitř naštvaný výčepní(možná majitel).
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
TZ dostupná v HRUSICKÉ hospodě(Hrusice 23) naproti hospodě u Sejků.(Hrusice 25). Obě dvě hospody na sobě nesou znak hospody "U Sejků".
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
TZ
Dovoluji si oponovat názoru níže. Hospody U Sejků jsou dvě, stojí naproti sobě. V č.p. 25 známky nemají, v č.p.23 ano. Myslím, že turisty až tak nezajímá, která je původní , ale kde známku koupí.Stejně mi není jasné, jak se mohou dvě hospody naproti sobě jmenovat stejně(tedy pokud nemají stejného majitele), to musí přinášet spíš problémy, než výhody.
 
Martina
Tothová
Dobrý den.Precetla jsem Vaše připomínky. Jen jsem chtěla napsat, že hospoda U Sejků je jenom jedna!A to č.p.25..To je ta původní!Foto nejde přiložit bohužel..Děkuji.
 
Známka dostupná
Restaurace U Sejků č.p.23 v Hrusicích má Turistických známek dostatek. Druhá hospoda se stejným názvem ihned naproti Turistickou známku neprodává.
 
Jan Johánek
Jan Johánek
TZ
V hospodě U Sejků TZ nemají, prý zrovna došla, ale přišlo mi, že servírka nejdřív nevěděla o čem mluvím.Známka koupena v Hrusické hospodě přes ulici.
 
Petr Moučka
Petr Moučka
Změna místa
Známka se nyní neprodává U Sejků , ale v restauraci naproti a dále zřejmě v muzeu.
 
lol
Re: Re: TZ
Děkujeme za smysluplný příspěvek...
 
Veronika Balašková
Re: TZ
jak je ten svět malý!!!ČAU Aleši...koukám jak blázen,že sbíráš turistické známky!!!
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
U Sejků
Dvě hospody proti sobě a k tomu se stejným názvem, to je něco, co uvidíte asi jenom v Hrusicích. Každopádně dnes kolem poledne byla otevřena pouze ta v čísle 23, kde jsme bez problémů zakoupili TZ. Jídlo hodnotit nemůžu, syn měl pouze Kofolu.
Vesnička je pěkná, s mnoha odkazy na Ladu a Mikeše, jen těch aut tam na sobotu svištělo nějak moc.
Škoda, že kostel sv. Václava je zcela nedobytný.
 
Zuzana Lašťovková
Zuzana Lašťovková
tz
Musím pochválit obsluhu restaurace, ač jsme dorazili hodně brzo před otevírací dobou, přesto nám ochotně pán známku prodal...
 
Jaroslav Beneš
Jaroslav Beneš
Dvě hospody
Pozor v Hrusicích mají hospody u Sejků dvě. Já jsem si pamatoval pouze jednu a v té mi známku neprodali. Musel jsem přes ulici do druhé, kde mají známek dostatek.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Hrusice
Tur. známka zakoupena v restauraci u Sejků přímo v Hrusicích. V prodeji mají i výroční TZ Mikešova cesta, na požádání i pěkné razítko. Restaurace má otevřeno každý den od 11 do 23 hodin. Dominantou obce je kostel sv. Václava, který je známý z Ladových obrázků.
 
Jaroslav Brabec
Jaroslav Brabec
TZ
Doporučená prodejní cena už není 30 Kč, ale 35 Kč. Máte to na hlavní stránce TZ, tak nežehrejte na pětikorunu.
Jinak po přečtení komentářů jsme dlouho zvažovali jídlo v hospodě. Nakonec jsme si dali a bylo to v pohodě. Gulášek pana hostinského moc dobrý, zbytek rodiny si taky pochutnal na dalších jídlech. Jen je to tam trochu dražší, v 5 lidech nám to trochu provětralo peněženku. Hrusice samozřejmě super.
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
TZ
jojo známka dostupná v restauraci a stále stojí 35
 
Marek Kříž
Marek Kříž
dostupna znamka
Známka zakoupena v restauraci U Sejků za 35 Kč.
 
Petr Strnad
Petr Strnad
Spokojenost
Známka zakoupena v restauraci U Sejků. Sice za 35 Kč, ale cena 30 Kč je jen doporučená. Jinak restaurace příjemna, obsluha milá a rychlá. Jídlo dobré.
 
Tursho
Předražený sběratelský předmět
Turistická známka i nálepka dostupné, ale předražené - TZ 35,- Kč TN 20,- Kč
 
Martina Svobodová
Martina Svobodová
TZ
TZ dostupná bez problému v restauraci. Však za 35kč.
 
Roman
TZ
TZ dostupná bez problémů v restauraci U Sejků, ale za 35 Kč.
 
Rudolf Carvan
Rudolf Carvan
Cena
Za známku výčepní požaduje 35,-Kč.
 
Aleš Strouha
Aleš Strouha
TZ
Turistická známka koupena za 40 Kč
 
David
Mikešova cesta
Hrusice pěkné, do hospody jsem s dětmi nešel. Možná bych to ale udělal, kdybych věděl, co mě čeká dál. Čekal bych, že ten (podle propagačních materiálů z Hrusic Jan Zenkl) kdo bude vybírat trasu Mikešovy cesty (největší místní turistický hit) bude mít na paměti, že po ní budou chodit rodiny s malými dětmi. Určit valnou část trasy po silnicích kde jezdí auta (a někdy fakt hodně rychle) opravdu není dobrý nápad. A místa kde dávají razítka - zastavení Mikešovy cesty: infocentrum v Mnichovicích - v sobotu otevřeno do 12:00 a hned další zastavení hotel Myšlín - v sobotu oevřeno od 18:00. Co to je? Trasa pro děti? Celou dobu šlapat s prckama asfalt, kde navíc není žádný stín a v každé zatáčce s nimi skákat do příkopu před místním závodníkem s vytuněnou škodovkou.... na rodinný výlet to opravdu není!!! Trasa navíc vede místy, kde není možný rozhled po krajině a pro děti je neskutečně dlouhá. Doporučuji s ratolestmi 8+ na kočárek zapomeňte rovnou.
 
otakar b.
Zřejmě se od zápisů zde z loňského roku něco podstatného změnilo. Do Hrusic jsme se těšili, také kvůli známé hospodě U Sejků, kterou jsme si vybrali jako cíl pro sváteční oběd. První zklamání: V poledne se nepodávali minutky a dvě hotová jídla, která jsme si tedy objednali, dopadla katastrofálně: Na jídelním lístku nabízená grilovaná zelenina byla ve skutečnosti nedokonale rozmrazená zmrazená polévková směs, na talíři místy ještě zmrzlá!!!, to není legrace!!! Jídlo jsme vrátili, od obsluhy ani slůvko omluvy či vysvětlení, peníze nám prý vrátí. Ale my měli hlad, co teď. Maďarský guláš byl přesolený, maso tuhé, nedodělané a samá šlacha. Zkusili jsem tedy nakládaný hermelín, na tom se snad nedá nic zkazit? A opět špatně: Sýr byl naložený maximálně 1 hodinu a měl konzistenci jako želatina. Neradostný výsledek, byl to náš nejhorší kulinářský zážitek za posledních 5 let!!! Snad to zavinil letošní maximální úplněk..............Do hospody U Sejků už nikdy:-(((
 
jerry720
Hrusice.
Návštěva v sobotu 24. 09. 2011. Po prohlídce Ladova památníku a po prohlídce vesnice jsem si zašel na pozdní oběd do Hořejší hospody U Sejků. Hrusickou baštu za 95 kaček doporučuji, měl jsem co dělat, abych to do sebe nabouchal:-) No a k tomu nealko Staropramen, co víc si člověk může dopřát. TZ jsem bez problémů sehal v této hospodě, měli i VTZ Mikešova cesta 2005.
 
eMPage
Návštěvu restaurace doporučuji už jen z důvodu místní svíčkové, která je orpavdu výborná a za takřka lidovou cenu 88 korun.
 
Alena
TZ dnes zakoupena v restauraci U Sejků,při ,,Pochodu kocoura Mikeše,, :-))
 
cris7
Velmi pěkná vesnička,příjemná atmosféra,a restauraci u Sejků vřele doporučuji,hlavně venkovní grilování,příjemný pán za grilem,ceny velmi nízke!
 
David
známka
dnes známka v pohodě dostupná v hostinci u Sejků, DOPORUČUJI!!!!
 
Iška
V památníku Josefa Lady prodávají za 30,- dřevěná kolečka s obrázky, která však nejsou číslovanými turistickými známkami. Tz koupíte v restauraci U Sejků na návsi proti kostelu.
 
Michael
Hospoda je velmi příjemná, doporučuju! :)
 
Iva
v restauraci u sejku dostupná bez problému..
 
Waynee
Pěkná procházka i Hrusice, ale Mikešovu cestu po silnici moc nedoporučujeme. Lepší cesta okolo Hubačovského rybníku do Mnichovic.
 
Kubanek Tomáš
Krásný výlet,hlavně pro děti i ty "dospělé". Nenechte se zmást obecní nástěnkou u značeného parkoviště.Tam píšou,že otevřeno je jen od čvrtku do neděle.Je otevřeno každý den krom pondělí. Známka se prodáva v hostinci U Sejků a velice chutně tam vaří.
 
Mari
Nebyla známka
O víkendu jsme byli s naším pejskem v Hrusicích. Nejdřívě pěšky z Mirošovic, v hospodě známka nebyla a doporučili nám muzeum. Zkusili jsme muzeum na obecním úřadě. Ale muzeum bylo myšleno jiné. V muzeu J. Lady měli otevřeno do 12:00, byli jsme tam v 11:50, ale bylo již zavřeno, tak jsme šli do Senohrab a vlakem do Mirošovic. Nutně známku musím mít, takže jsme si zajeli znovu autem a v muzeu opět zavřeno, zřejmě prohlídka. Další prohlídka až v 16:00, takže jsem zkusila telefon a známky mají jen vlastní, turistické ne. Škoda, ale jen pro mě :-). Vesnička celkem pěkná, hospoda také. Jídlo nám také chutnalo.
 
FrancescoAffogato
Pěkný výlet
V Hrusicích jsem byl po dlouhé době a byl jsem mile překvapen. Zatímco cca před deseti lety nebylo ve vesnici kromě muzea a desky na domě nic, tentokrát mě ihned od parkoviště provedla vesnici Mikešova cesta se spoustou povedených informačních cedulí. V hospodě U Sejků velice ochotný hostinský a v muzeu snad jestě více milá a ochotná paní průvodkyně.P.S. co se týče příspěvků níže, nechápu bratři turisté co v takové vesničce očekáváte.Z Hrusic jsem odjížděl s pocitem, že si svého rodáka váží a to je dobře.allora marameo
 
Zdenka
Hezký den, pročetla jsem si komentáře na této stránce ještě před návštěvou Hrusic... Možná o to větší bylo dnešní zklamání... Jídlo v hospodě U Sejků zčásti nepoživatelné (hovězí vývar viděl kus hovězího leda z rychlíku :-(, muzeum Josefa Lady je takové... statické... Údaje o známce neposkytnu, nepídila jsem se po ní. Jsem z toho taková rozpačitá. Ale nezrazuji, je dobré udělat si vlastní úsudek. Tak šťastnou cestu! Zdenka
 
AFIk
TZ byla prodána hodinu před otevřením. A pan majitel velice ochotný. K dostání i VTZ Po stopách kocoura Mikeše. Jinak Hrusice jsou velice pěkná vesnička a ani dnešní deštivé počasí jim neubralo na kráse
 
Pařez
Navštívili jsme Hrusice zrovna v poledne, když vyzváněl zvon z kostela. Idylka. V hospodě pár lidí a velmi dobrá "Hrusická bašta" jen za 85 Kč. TZ v pohodě a mají ještě Mikeše (2005). Musím říct, že kdo navštívil hrusickou hospodu U Sejků, jako by prošel celé Hrusice.
 
Míša
Krásná vesnička, v hospodě mají i známku výroční (ještě 2005). Doporučuji navštívit i památník Josefa Lady, který je moc krásný a jsou zde velmi vstřícné průvodkyně. Suprový byl taky Pašíkův chlívek :-)
 
Pet
Hrusice jsou velice hezká vesnice, navštívili jsme Památník Josefa Lady a díky soutěži pořádané OÚ, jsme poznali místa Hrusic, kam J. Lada umístil své pohádkové postavy.Závěrečnou tečkou byla návštěva Restaurace u Sejků, která je stylově vyzdobena Ladovými kresbami. (Překvapila nás velkým výběrem jídel za příznivé ceny).
 
jan landa
ladovy hrusice
krásná vesnice. viděli jsme rodný dům josefa lady a CHlívek čuníka pašíka.Z drávy došli.
 
Klára
I VTZ z r.2005
Dokonce jsem v hostinci u Sejků koupila VTZ z r.2005 Mikešova cesta.
 
simeon
Hezké místo
Hrusice stále mají cosi kouzelného. Bylo mi tam dobře. V hospodě bylo plno, jídlo dobré a levné. Výzdoba drží motivy Ladových kreseb (tedy až na obrázky chlapíka a ženštiny informující, kde jsou záchodky - trošku přehnané). Příjemnou českou atmosféru vesnické bodrosti občas narušují povýšenečtí pražáci, kteří dávají personálu hospody sežrat to, že jsou kdovíco. To jsem sám viděl u jednoho stolku. Místo se mi líbilo a určitě se tam zase někdy vrátím. Škoda jen, že muzeum na OÚ bylo zavřeno (sobota kolem půl jedné), žádné ladovské pohlednice jsem nenašel - jsou ale v infocentru v Mnichovicích.
 
Tatík
Otevírací doba památníku Josefa Lady beze změny, vstupné 40,- (10,-) Kč, prohlídky vždy jen v celou hodinu. Pohledy a upomínkové předměty mají, známku ale jen vlastní propagační, pro turistickou se musí do hospody U Sejků, za výčepem jich mají dostatek. Jídlo dobré.
 
Honza Pásler
Chvála mimosezonnímu času
Posezení U Sejků má teď v zimě úplně jinou atmosféru než v létě, kdy je tu plno výletníků. Člověk snáze
zapadne mezi těch pár domorodců a tak nějak lépe se s nimi sblíží.
 
Granule
Posázaví
tak druhý pokus 4. 9. 2004 byl úspěšný. Mám známku. paní průvodkyně byla moc ochotná a tpělivá s dětmi. Můžete
zde zakoupit moc pěkná pexesa a knížky s ilustracemi J. lady. Stojí to za to akdyž přijdete zrovna mezi, tak
navštivte kostel, hospůdku u Sejků nebo modely A jedličky. Jsou to modely domků podle J. lady. Stojí za
vidění. Památník J. Lady tel. 323655204, výstava modelů A Jedličky, obecní úřad Hrusice tel. 323655326
 
Daniela
Restaurace nebo hospoda?
Syn byl vloni v prosinci v Hrusicích na výletě se školou (2.třída). Celý natěšený se chystal k získání další
známky. Vrátil se mi zklamaný se slovy: "Pani učtelka mě nepustila do hospody pro známku, tak nic
nemám." Přivezl kalendář a pohledy, ale je to důkaz o návštěvě Hrusic, když tyto pohledy zakoupíte v
celé ČR? Snad jen jeho slohová práce ve školním sešitě malého druháka by mohla být důkazem :-)
 
Tomáš
Úterý v 9 hodin ráno asi nebyl nejlepší čas k návštěvě. Bohužel muzeum má zavřeno a hospoda ještě taky. Tak
mám fotky, snad to bude stačit. Škoda, těšil jsem se na kocoura Mikeše...
 
granule
Sázava
V rámci toulání podél Sázavy jsem dne 16. 7. 2004 zajela i do Hrusic. Bohužel muzeum J. Lady už bylo zavřené.
prohlídky jsou ST - NE 9-12 a 13-16, vždy v celou hodinu, tedy v 9,10,11,13,14,15,16.00. Nemá smysl zvonit,
musíte počkat. Soutěž 8 x 4 - radio Impuls x Žaket, mají jen zde, v hospůdce nemají. Na OÚ mají modely A.
JEDLIČKY, otevřeno je 9-13, 13-16. Jinak Hrusice jsou pěkné, jen už neodpovídají tolik malebným obrázkům J.
Lady. Zajděte ke kostelu vedle hospůdky a tam je informační panel. V hospůdce krásné malby. Známku u pohled s
razítkem mají bez problémů.
 
Pepa & Ája
Restaurace je kousek od zastávky autobusu (jezdí tam linka PID od Stránčického nádraží přípojná k vlakům do
Praha-Benešov, je v 2. pásmu PID, z Prahy potřebujete tedy 4-pásmovou jízdenku). V Ladově muzeu mají prohlídky
vždy v celou (s výjimkou 12,00). Jinak v okolí je několik značených turistických cest, my jsme šli do
Ondřejova na hvězdárnu za další známkou...
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek