Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 63 - Prášily


Popis

Významné východisko tras k rozhledně Poledník, Prášilskému jezeru a jezeru Laka.

Mapa

Navštívil jsem Prášily

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Chata KČT, Prášily 100
Toto místo prodává také turistickou známku
Hostinec u Michala, Prášily 111 (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Infocentrum, Prášily 110 (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Informační centrum, 1. máje 12, Železná Ruda (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ŠUMAVA
Kraj/okres:
Plzeňský kraj/Klatovy
Poloha:
49°6'15.01"N 13°22'44.86"E
Hodnocení:
2.875
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 63 - Prášily


14.08.2023 - dostupná bez problému
14.07.2023 - dostupná bez problému
20.07.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Vilma Pospíchalová
Vilma Pospíchalová
Výlet
Šumava
 
Vilma Pospíchalová
Vilma Pospíchalová
Výlet
Šumava
 
Slavomir
Prasily
Dostupná bez problémov v turistickom centra
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
V infocentru Prášily.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Udržovaná vesnička.
Vesnička je sice maličká, ale útulná, domky a penziony jsou zde udržované, na mnoho z nich si můžete prohlédnout malované výjevy nejen z Prášil, ale i okolí. Podívat se můžete i na soukromou botanickou zahradu s přilehlým výběhem bizonů. Archeopark bohužel vyhořel, ale vstupní bránu a několik dalších objektů lze omrknout i tak, vstup je zdarma.
 
Richard Rienessl
Richard Rienessl
IC zavřené
Po 16. hodině v Prášilech TZ nekoupíte, ani jedno prodejní místo není otevřené. Restaurace a kavárna otevřená, tam ale známku nemají. Je to pořád stejný problém, IC mají omezenou otevírací dobu.
 
Lenka Přibilová Černá
Lenka Přibilová Černá
SUPRR
DÍKY
 
Vojtěch Janský
Vojtěch Janský
Prášily
TZ Prášil zakoupena dne 4.7.2016 ve zdejším infocentru. Výborně se v Prášilech dá najíst v Penzionu Škarda. Jinak jsem zde byl s rodinou na týdenním pobytu, ubytováni jsme byli v chatě KČT.Je naprosto otřesné, co naši vojáci s Prášily udělali. Odstřelili kostel, poničili a zbořili desítky domů včetně pivovaru a koupaliště. Kdyby se do vývoje Prášil nikterak nezasahovalo, byly by prý velké, aspoň podle výkladu majitele Penzionu Škarda, pana Petra Škardy, jenž zde osmnáct let vyrůstal v období hluboké totality a jenž zde pocítil, jaké to je žít a dospívat v naprosto uzavřené a izolované obci od okolního světa, jako Sušice! Kvůli vysvětlení zdejší složité poválečné situace doporučuji zhlédnout moc pěknou výstavu v dřevěné stodole. Dále doporučuji se jít podívat na zdejší nejvýše položenou botanickou zahradu v České republice, bohužel ve dnech našeho pobytu narušenou probíhající stavbou nějakého hotelu v její blízkosti. V Prášilech je dále archeopark (ten jsme bohužel nenavštívili),cukrárna, dva obchody, malý sportovní areál a někoik penzionů. Dovolená v Prášilech se mi moc líbila, doporučil bych ji všem, co mají rádi Šumavu a celkově české hory.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Prášily
TZ koupena v IC Prášily, ketré má i momo sezonu otevřeno ÚT - Ne od 08:30 do 15:30. Známku mají i v IC Restaurace u Michala se spoustou dalších TZ. Za návštěvu doporučuji Botanickou zahradu - nejvýše položenou v Čechách, Archeopark Prášily s mohutnou vstupní branou. Za návštěvu stojí ještě odkryté základy kostela nad chatou KČT vpravo u silnice.
 
Linda Valentová
Linda Valentová
Prášily
Krasna,upravena vesnicka. Parkovne na cely den 70,- Pekny vychozi bod k Prasilskemu jezeru a k Poledniku-je to sice dost do kopce,ale dobre znaceno a moc fajn vylet:-)
 
Libor Marek
Libor Marek
2.8.2015
Prášily mají co nabídnout - pěkná osada (jako jediná v okolí byla ušetřena demolici), malá botanická zahrada i s bizony, malé keltské hradiště a pěkný lanový park, kde se vyřádily naše děti. Skvělé výchozí místo na Prášilské jezero i na Poledník, to jsme si mákli ... TZ i TZ okolních míst + razítka k dispozici v místním IC.
 
K + E
Prášily
TZ koupena v infocentru Prášily se spoustou jiných suvenýrů. Výborná cukrárna na náměstí, mohu jen doporučit po cestě je z Prášilského jezera.
 
magipriba
Prášily
Známky Prášily, Prášilské jezero, Jezero Laka, Stará Hůrka a Poledník stále bez problému k zakoupení v informačním centru v Prášilech. Restaurace U Michala si stále drží svůj kvalitní standard.
 
vláďa
Známka bez problémů k sehnání v infu v Železné Rudě.
 
jerry720
Prášily.
V Prášilech jsem byl poprvé ještě v době, kdy bylo toto území hermeticky uzavřené armádou a vstup tam byl pouze na povolenky. Pamatuji si na ty dopravní značky, které byly osazené na silnici od křižovatky Skelná do Prášil - "Dej přednost v jízdě tankům a obrněným vozidlům" :-) Ale dost nostalgie, dnešní stav komentovat radši nebudu ... Jinak turistickou známku jsem bez problémů sehnal při mé poslední návštěvě v sobotu 17. 09. 2011 v místním "Íčku", které se nachází po levé straně silnice při příjezdu do obce od Skelné (sídlí vpravo v přízemí v budově pošty a obecního úřadu).
 
Michal s retrívry Aileen a Verčou
V Prášilech jsme v IC zakoupili hned několi známek, také Prášilské jezero, Poledník a býv.Starou Hůrku. V obci jou hezké budovy, také botanická zahrada, ohrada s daňky a hned vedle s koníky :)
 
Pinďa
o víkendech
TZ jsem koupil od příjemné íčkařky v budově místního obecňáku. Otevřeno je i o víkendech. Zavřeno je v pondělí a tuším, že i v úterý.
 
magipriba
Známku jsem zakoupil v infocentru vedle restauce U MICHALA. Měli také Památník Hůrka, Poledník a Jezero Laka. Prášilské jezero jsem koupil poslední kus. Známku Prášil a Prášilského jezera také prodávají v přívěsu na parkovišti na Slunečné. Infocentrum v budově Obecního úřadu bylo v otvíracích hodinách bez udání důvodu zavřené. V RESTAURACI U MICHALA se lze dobře najíst za rozumnou cenu,obsluha přívětivá.
 
Radek and Jana
TZ koupena dne 14.7. v IC v Železné Rudě. Velmi příjemný a ochodný pán poskytl množství informací.
 
Marek
Prášily
Známku jsem sehnal bez problémů v info, také prášilské jezero a laka. Dobře jsme se najedli ve vedlejší restauraci u Michala můžu vřele doporučit
 
Veronika G.
V infocentru nepříjemný pán, v chatě KČT naopak pán velice příjemný a ochotný, nicméně výsledek stejný - známku už několik dní nemají...
 
Veronika G.
V infocentru nepříjemný pán, v chatě KČT naopak pán velice příjemný a ochotný, nicméně výsledek stejný - známku už několik dní nemají...
 
Veronika G.
V infocentru nepříjemný pán, v chatě KČT naopak pán velice příjemný a ochotný, nicméně výsledek stejný - známku už několik dní nemají...
 
Honza Pásler
Předchozí můj příspěvek patřil k TZ 506
K samotným Prášilům:Dorazil jsem sem v neděli v 16 hod. U vchodu do chaty KČT jsou dva zvonky, ani na jeden z nich nikdo nereagoval, všude jako po vymření.Infocentrum otevřené denně:1.VI. - 30.IX.: 8.30 - 17.001.X. - 31.V.: 9.00 - 15.00Takže mimo sezonu je oteřeno především v době, kdy jsou turisté ještě v terénu. Když už mají otevřeno denně, proč by tam nemohli být alespoň do odjezdu posledních autobusů ?Po občerstvení v místní restauraci jsem se znovu vydal k chatě KČT a měl jsem štěstí. Správcovi zde už byli (na chatě bydlí) a jelikož se chystají na malování, nemají zde žádné hosty a předtím byli na procházce. Jsou to moc příjemní lidé, sběratelé TZ, milovníci zdejšího kraje. Hezky jsem si s nimi popovídal.V prodeji též TZ:97 Poledník506 Prášilské jezero855 Jezero Laka1122 Památník komunistického zla HůrkaStejně si ale myslím, že by bylo vodné tyto známky prodávat i někde jinde, třeba v některé restauraci. Správcovi zde přece nemusí vždy být (chata je jen ubytovací).
 
Honza Pásler
Jezero je asi 3 km od Prášil na červené značce směr Poledník. Příjemná procházka.Známka ke koupi na chatě KČT v Prášilech (podrobnosti viz Prášily)
 
Ilona
V chatě KČT jen oznámení, že mají plno, na zvonění nikdo nereagoval :-( (4.8.2006 cca ve 12:15)
 
Luboš
Známky dočasně vyprodány. K dostání budou na začátku příštího týdne, po 10.7.. Stále platí, že chata KČT je Zlaté místo. TZ 63 v IC Železná Ruda nevedou.
 
jirkaS
V IC Železná Ruda TZ63 - Prášily nejsou.
 
Andilek@Prazdroj
TZ jsme sehnali v chatě KČT, kde byli velice ochotní i přes poměrně pokročilou odpolední hodinu.
 
sam03
TZ v infocentru,mají taky Prášilské jezero (506),jezero Laka (855) a Hůrka (1122),VTZ Lugnasad mají v
infocentru U Michala.
 
Ahasver
Jezero Laka má No.855 a ne 885 jak jsem mylně uvedl.
 
Ahasver
V místním Infocentru mají a prodávají i TZ No.885 (Jezero Laka), která ještě dnes (20.09.2004) není ani na
internetové mapě. Zatím je jich dost.
 
Killer
Já měl štěstí. Před devátou hodinou ranní dne 4.7.2004 jsem koupil obě TZ (No.63 + No.506). Pán byl ochotný.
 
MilanL
Podivný přístup
O prodej známek v Prášilech se stará chata KČT (mimo Prášil prodávají také Prášilské jezero, č. 506) ale
jejich přístup k věci je dost podivný: v chatě přes den většinou nikdo z personálu neni a v obecním infocentru
známky nemají protože, podle slov pána, který v infocentru prodával, jim je vedoucí chaty KČT nedal. Nechápu,
proč prodej nezajišťuje některá z restaurací nebo prodejna, kterých je v centru Prášil dost a mají otevřeno
stále (a hlavně tam pořád někdo je)
 
Ondřej Janský
Nedostupnost
22.8.2003 - přesto, že se známka prodává na dvou místech nebyla dostupná (v chatě KČT nebyl nikdo z personálu
a v Infocentru měli dovolenou).
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek