Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 762 - Lipová-lázně


Popis

Léčebné lázně na severním úpatí Jeseníků, konkurující nedalekým Priessnitzovým vodoléčebným lázním unikátní vinnou kůrou.

Mapa

Navštívil jsem Lipová-lázně

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
JESENÍKY
Kraj/okres:
Olomoucký kraj/Jeseník
Poloha:
50°13'41"N 17°8'29"E
Hodnocení:
0
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 762 - Lipová-lázně
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 762 - Lipová-lázně


19.09.2023 - dostupná bez problému
23.07.2023 - dostupná bez problému
06.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Tomáš Procházka
Tomáš Procházka
TZ
Květinka je zavřená a prý už delší dobu, zakoupeno v infu u nádraží. Jen mě mrzí že lázně a tahle známka má odlišný místo prodeje.
 
Lukáš Fiala
Lukáš Fiala
TZ
Muzeum a info v pondělí zavřeno, takže koupeno v textilu, hračky, drogerie.
 
wenzel
Lipová-lázně
Maličky lázeňský areál, který stojí za krátké zastavení. Bohužel v současné pandemické době lázně mrtvé, bez lidí, bez života :-( Celý areál se postupně zvelebuje, opravují se zde ve velkém domy i stezky. TZ jsme nesehnali, prodejní místa buďto uzavřena, nebo v krámku naproti kostela TZ neměli, jelikož se prý momentálně nevyrábí čerstvé kusy a staré již byly vyprodány.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Lipová Lázně
Městečko, kde se střídají krásné opravené domy/penziony s barabiznami na zboření. Areál lázniček je sice maličký, ale stojí za procházku. Stejně tak určitě navštivte maličké muzeum Johanna Schrotha, které je hned vedle nádraží. Pokud se chcete najíst, klasické hotovky najdete v restauraci Na Rychtě a nebo klasickou všehochuť v restauraci Grohmanka přímo v areálu lázní.
 
Hana Mátlová
Hana Mátlová
dostupná
Ani jedno místo není řádně dohledatelné na mapě nebo na webu. Na penzion jsme se nemohli nejdřív dozvonit, později už naštěstí ano.
 
Václav Toth
Václav Toth
TZ
Dostupná bez problémů v Pensionu Slatina.
 
Michal Chromik
Michal Chromik
Lipova
Dnes zakoupena TZ v květince, výletky a nálepky budou podle prodavačky dostupné do měsíce, udajně se vyrábí nová kolekce výletek a nálepek
 
Petr Loefner
Petr Loefner
TZ
Otevírací doba muzea je od 1.10. pouze v úterý a v pátek 13-17. 21.4. (pátek) zavřeno! Úžasné IC. Naštěstí jsem TZ zakoupil v knihovně na obecním úřadě.
 
Edward Kaczmarczyk
Edward Kaczmarczyk
TZ
ZNAMKA ZAKOUPENA V KVETINCE U HLAVNI SILNICE.POZDRAV.
 
íčko
TZ zakoupena v infocentru u příjemné dámy, kde jsme zakoupili i moc dobrou Jesenickou bylinkovou medicínu :)
 
Jan Pásler
Jan Pásler
Schrottovo muzeum + infocentrum
Ospalá vesnice (nebo snad městečko?), informační centrum otevřené jen dva dny v týdnu (tuším středa a pátek) v domku pod nádražím, příchod po značně zdevastovaných schodech. V domku je i muzeum zakladatele zdejších lázní - propagátora léčby zajímavým a určitě velmi příjemným způsobem.
 
Miroslav Jerml
Miroslav Jerml
Turistická známka č. 762
Známka na prodejním místě Informační centrum, Multifunkční středisko Muzea nedostupná. Muzeum zavřeno – dovolená. Jelikož je známka spojena s lázeňským městem, navštívili jsme lázeňský areál, kde jsou jednotlivé lázeňské domy. Tyto domy byly k našemu údivu zavřené a nikde nikdo nebyl. Až večer jsem dopátral, že tyto lázně jsou od začátku roku 2015 v insolvenci a končí viz http://olomouc.idnes.cz/konec-zkrachovalych-lazni-v-dolni-lipove-fpa-/olomouc-zpravy.aspx?c=A150115_2131454_olomouc-zpravy_stk
V sousedství lázeňského areálu je krátká naučná stezka s názvem Aktivní stezka, kde na cca 2,2 km je připraveno několik pohybových úkolů.
 
Libor Vykoupil
Libor Vykoupil
muzeum
Muzeum zavřeno, jak se dalo v po tušit. Jenže s budovou muzea je spojeno i íčko, takže taky nedostupné. Udělal jsem si tedy procházku kolem hlavní cesty, kterou vroubí zaniklá samoobsluha a podobné krásy. Naštěstí jsem našel obyčejný nenápadný obchod a milou prodavačku. Známku měli.
 
Markéta BUBIK
Markéta BUBIK
Špatně dostupná TZ
V sobotu 10.5. odpoledne zde TZ nekoupíte. V muzeu u vlakového nádraží je "úžasná" antituristická otevírací doba jen St+Pá 13-17h od 1.4.2014. O pár set metrů dále je trafika Amfora, kde mají v sobotu otevřeno jen 7:30-11h a sousední prodejna Večerka TZ neprodává, logické že... Tak jsem zkusila zazvonit na dveře v domě s trafikou a pan majitel mi TZ naštěstí prodal mimo otevírací dobu.
 
Pavel Rybín
Pavel Rybín
Nekoupeno
Nekoupil... Infocentra zavřená a v trafice ji nemají...
 
miroslav varga
miroslav varga
Nekoupil
V sobotu odpoledne IC u nádraží zavřeno,trafika Amfora zavřeno,večerka nemá.
 
K + E
TZ koupena v trafice u hlavní silnice spolu s pohledy.
 
jerry720
Lázně Lipová.
Poslední návštěva v pátek 01. 02. 2013. Infocentrum a muzeum u vlakového nádraží bylo uzavřené, v prodejně Večerky TZ neměli, nakonec jsem jí sehnal v trafice vedle obecního úřadu. Tam jí měli bez problémů.
 
stochovak
Známka k dostání v infocentru pod vlakovým nádražím. V té době zde probíhá unikátní výstava biblí.
 
OGGY
Nejsem si zrovna jist nějakým plnohodnotým hodnocením tohoto turistického místa, takže zůstanu pouze u úvahy, o vzniku české fráze "byl na šrot", jelikož ve zdejších lázních pana Schrotta se mimojiné, v rámci terapie, konzumovalo víno, je tedy nasnadě, že někdy mohlo zajisté dojít k slovní hříčce "včera u šrota jsem byl na šrot". Tímto bych to nejspíše nechal k rozpracování učené pány vědního oboru cimrmanologie.
 
David
Známka 762
V neděli 24.6.2012 okolo 16,00 hodin jsme narazili na nějakou večerku - trafiku u hlavní cesty. Naše smůla byla, že se tam známky neprodávají a obsluha zrovna sledovala v TV přímý přenos F1. No hrůza!!!Když jsme vyšli ven, tak asi 10 metrů vedle byla Trafika AMFORA a tam byl velice příjemný starší pán. Měl pro nás poslední turistickou známku, ale dušoval se, že už má objednáno :-)Takže v Lipové - lázně jděte v neděli odpoledne přímo do Amfory, protože ostatní buď nemají, mají zavřeno anebo je nenajdete - takže musím potvrdit zkušenosti ostatních - bohužel :-(.
 
Karoska
Varování pro návštěvníky Jeseníků!!!
Chcete zažít "Noční můru v Jeseníkách"? Tak se ubytujte v Penzionu Later! Je to přesný prototyp rčení "Nahoře huj a dole fuj". Nenechejte se zlákat ani bazénem, tělocvičnou, posilovnou, saunou či vyumělkovaně nafocenými snímky. Žádné dlouhé rozepisování, prostě katastrofa!!! Hodnocení - mínus 100!!!
 
Vavřík
Míst se známkami je zde sice víc, ale ani v jednom jsme nepochodili, ve všech zavřeno, v íčku (muzeu u nádraží) dokonce o 25 minut dřív než byla otvírací doba, akorát jsem viděl paní odjíždět...no nic, napíšeme do Rýmařova.
 
Luboš
Kde???
Prodejní místa se špatně hledají... ideálně označit trafiku u obecního úřadu... označení chybí...
 
jirkacek
Lázně Lipová
Během dovolené v Jeseníkách jsme si v obci Lipová prohlédli areál lázní. Kromě lázeňských budov nás zaujal most přes řeku Staříč. Z mostní konstrukce stříkaly proudy vody do vzdálenosti asi 5 metrů. Po prohlídce lázní jsme šli na oběd do naší oblíbené restaurace Na Rychtě. Během třech týdnů dovolené jsme zde obědvali čtyřikrát a vždy jsme byli spokojeni. Po obědě jsme jeli ještě do muzea Johanna Schrotha , zakladatele lázní. Paní v muzeu nám pověděla o historii lázní a jeho zakladateli , dostali jsme také razítko a koupili známku. Poté jsme jeli do města Jeseník. Fotografie muzea, lázní a mostu si můžete prohlédnout na www.turistika.cz , vyhledejte uživatele jirkacek a moje turistické cíle. Získáte zde i informace o velmi zajímavé otevírací době muzea.SOuhrnné informace najdete v mých cestopisech, nejen o láznách v Lipové a Jeseníku, ale i dalších okolních turistických cílech.
 
Venca Koutecký
Známku nevedou ve Večerce - Trafice, Lipová - Lázně, ale koupil jsem jí v infu multifunkčního střediska. Je tam otevřeno do 17 hodin.
 
Petr
Známku jsem sehnal v trafice u silnice na Ramzovou.Nová dokonce jen za 28Kč.Pán to evidentně neprodáva pro peníze.Díky mu a více takových prodejců
 
Lucka
Známka zakoupena stále ještě stará za 25,- v trafice
 
Jarka
Ahojky, tur. známky mají v místních trafikách, zatím bez samolepky, cena zatím stále zůstává stejná za 25 Kč. Jinak Lipová stojí rozhodně za návštěvu, krásné lázenské městečko, široká možnost výletů v okolí Lipové, sběru tur. známek a rovněž ideální k bohatým zimním radovánkám, Navštěvu Lipové a Jeseníka mohu vřele doporučit.
 
MARKOS
AHOJKY. NA OÚ ZNÁMKY UŽ NEVEDOU. PORADILI MI TRAFIKU VEDLE NEBO MUZEUM. V TRAFICE 10M VEDLE OÚ JSEM JI SEHNAL V POHODĚ. JEŠTĚ TAM NĚJAKÉ MAJÍ. OTEVÍRACÍ DOBA JE PO-PÁ 8-12,13-17 SO 8-11. JINAK DO MUZEA JE TO ASI 1KM. HODNĚ ŠTĚSTÍ.
 
Romča
Lipová-lázně
Toto příjemné a klidné místo jsme navštívili 1.7.08. Prošli jsme krásný lázeňský areál a zakoupili rovněž TZ, kterých zde mají dostatek.
 
Petronelka
Lipová stojí za návštěvu. My tam byli ubytovaní a je to i dobrá základna k výjezdům pro lovení TZ. Známku jsme koupili v Amfoře. Lázně jsou moc pěkné a je tu spousta turistických tras.
 
Mikek
Ve vecerce znamky momentalne nemaji a v trafice je to s oteviraci dobou o vikendu dost blede. V infocentru je otevreno snad jen 2x za tyden.
 
Petr@
Lipová je moc pěkná, TZ jsme koupili v trafice Amfora, moc milá paní, mají také plno suvenýrů.
 
Pešek
V TrafikoInfu i na Obecním úřadě mají v OTEVÍRACÍ DOBĚ ZAVŘENO, hold jiná kultura...Známku jsem sehnal v Trafice Amfora ...
 
Tomáš
Známku jsem koupil v "TrafikoInfu" hned vedle Obecního úřadu. Šel jsem tam z nádraží asi 12 minut
po neposypaném chodníku. Trafika byla označena jako Infocentrum, je hned u silnice Jeseník - Ramzová a TZ
stála 20 Kč.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2891 Turistických známek
2828 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek