Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 764 - Jeskyně Na Turoldu


Popis

V nedávné době zpřístupněná krasová jeskyně u opevněného vrcholku nad Mikulovem, na jižním úpatí Pálavských vrchů.

Mapa

Navštívil jsem Jeskyně Na Turoldu

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Jeskyně na Turoldu, U Lomu 696, Mikulov (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Turistické informační centrum, Náměstí 1, Mikulov (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
JESKYNĚ A PROPASTI
Kraj/okres:
Jihomoravský kraj/Břeclav
Poloha:
48°48'60"N 16°38'24"E
Hodnocení:
2.905
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 764 - Jeskyně Na Turoldu


16.08.2023 - dostupná bez problému
28.07.2023 - dostupná bez problému
27.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z pokladny jeskyně, v infocentru nemají.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
23. 11. 2010
Turistickou známku jsme sehnali v informačním centru.
 
Oldřich Zelený
Oldřich Zelený
Turold
Známka zakoupena v pokladně areálu Na Turoldu, moc ochotná paní, bohužel jsme se strefili do termínu školních výletů a bylo plno, později jsem se již nestihli vrátit, příště to zkusíme znovu.
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Jeskyně Na Turoldu
Známka zakoupena v pokladně jeskyně. Zajímavá prohlídka s příjemnou průvodkyní, okořeněná jejími osobními zážitky z reakcí návštěvníků.
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
TZ
Mají u jeskyně, i v íčku Mikulov, ovšem schovanou za pultem, tak pozor na to... ;-)
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Jeskyně na Turoldu
Turistická známka koupena v informačním centru v Mikulově na náměstí. Chtělo by to připsat k prodejním místům známky. TZ měly i na pokladně přímo u jeskyní a ve vedlejším kiosku s občerstvením a suvenýry. Samotný vchod do jeskyní je od pokladny vzdálen ještě tak 300 metrů. Prohlídka této jedinečné jeskyně byla poučná a zajímavá, uvnitř jeskyně je to opravdu nádherné a je to úplně něco jiného než třeba Koněpruské jeskyně. Před vchodem do jeskyní se nachází geopark, který také stojí za návštěvu.
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Netopýři
Netopýři vyspávají, takže z návštěvy jeskyně nebylo nic, ale geopark přístupný, jakož i všechno okolo. Známka zakoupena v IC v Mikulově.
 
MARTIN PŘIBÍK
MARTIN PŘIBÍK
aka magipriba
Známku mají v pokladně jeskyně i ve vedlejším kiosku s občerstvením. V pokladně seděla značně nepříjemná paní.
 
Jan Ladislav Lác
Jan Ladislav Lác
TZ
Nádherné jeskyně s úžasnou Turoldskou výzdobou. Před jeskyní je i malý, pěkný geopark. V pokladně seděla milá paní, která si chtěla pořád povídat. + před pokladnou mají želvy.
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Večerní prohlídky
V úterý pořádají večerní prohlídky jeskyně při svíčkách. Škoda jen, že je u toho zapnuté i normální osvětlení. Svíčky jsou jen jakýmsi doplňkem. Jinak známek dostatek jak v pokladně jeskyně, tak i na mikulovském infocentru.
 
Petr
Pěkná prohlídka
Jeskyně moc pěkná,prohlídka zajímavá.Venkovní expozice hornin,na každé je kousek vyleštěné plošky.Prohlídku doporučujeme.
 
Libor
15.07.2012 (ne) - TZ zakoupena v pokladně, pěkná prohlídka se zajímavým výkladem mladé průvodkyně :-)
 
Míšánek
Pěkná a zajímavá prohlídková trasa. Škoda jen, že cesta tam je stejná jako zpáteční. Výklad byl odborný i vtipný zároveň, moc se mi líbil. Před jeskyní je expozice hornin a u každé je popis, návštěvník je může využít i jako místo k odpočinku a sváče.
 
Standa s rodinou
Doporučujeme
Na letošní dovču jsme na Znojemsko dojeli až ze severu Čech ( Šluknovsko ) a hledali jsme pěkný výlet a tuto jeskyni jsme objevili náhodou. Po opravdu zajímavé prohlídce a skvělém výkladu mladé průvodkyně jsme byli nadšeni , proto vřele doporučuju - NEVÁHEJTE koukněte tam stojí to zato. !!!
 
Michala
TZ bez problémů u jeskyně. Průvodkyně ochotná a vyprávěla spoustu historek co se jí v jeskyních přihodilo. Bohužel jsme se nemohli podívat do dolního patra, protože bylo zatopené.
 
adamek33
TZ
TZ k dostání v TIC na náměstí, zahlídnuli jsme ji i na pokladně jeskyně. Prohlídka jeskyně je pěkná, slečna průvodkyně ochotná a vtipná, přidávala i historky (z natáčení i života). Akorát do nejspodnější části nebyl přístup, protože spodní voda vystoupila o více než 4 m nad normál. V části jeskyně neběžela úplně všechna světla, ale ochotně nam průvodkyně půjčila baterku na prohlédnutí detailů. Výstup je cca 100 schodů ze spodní části jeskyně.
 
Lex
Svérázný pán na pokladně
Krásné místo ze kterého nám dost pokazil dojem pan prodejce vstupenek. Zřejmě ho práce ve státní svátek dost štvala ale nechápu proč to mají odnášet návštěvníci. Na pokladně logo prodejce TZ, vedle kasy stojánek plný TZ ale vousatý pán nám odvětil že není žádná prodejna suvenýrů. Nakonec nám tedy známku prodal aby nám nemusel vracet drobné. Pohlednici už jsme radši od něj nezkoušeli. Až na tento zážitek máme s pracovníky CAVES jen ty nejlepší zkušenosti. Nic jiného tam nebylo otevřeno a dokonce ani v Ičku v Mikulově žádná pohlednice z Jeskyní na Turoldu, ale aspoň známku máme:)
 
Luccac
Známka zakoupena 27.6.2010 na pokladně jeskyně. Měli jich dostatek za cenu klasickou cenu 30,-kč i s nálepkou. Prohlídka jeskyně je zajímává, určitě doporučuji k návštěvě. Pan průvodce byl vtipný:-)
 
taluma
Známku v pokladně neměli, sehnali jsme ji však v infocentru v Mikulově. Prohlídka byla pěkná, průvodce byl skvělý.
 
Veverka
Snad jsem se příliš namlsala slovenským jeskyněmi, ale přišlo mi, že tady není nic moc k vidění. Přesto má jeskyně svojí atmosféru. Bez velkých očekávání lze doporučit jako součást pounávací návštěvy krásného Mikulova.
 
Tatík
Turistických známek a pohledů dostatek v pokladně jeskyně i v infocentru Mikulov. Hezká je procházka k jeskyni kolem Kozího hrádku. Problém uvnitř kromě zimy byl s neustálým vyhýbáním dalším výpravám-22.7.2008 se chodilo po 15 minutách.
 
Wíla
Jo,jo,jo
Připojuji se ke kladným hodnocením ostatních respondentů.Geopark jednoduchý ,ale pro opáčko z přírodopisu super.Doporučuji.Jó a v jeskyni mají "popcorn".
 
Anies
Velice netradiční jeskyně a pěkná, určitě stojí za shlédnutí. Děti byly unešené i v geoparku, který je před jeskyní. Opravdu vřele doporučuji. Navíc příjemná paní průvodkyně s pochopením pro menší děti!!
 
Jarda
Fakt pěkný
Je to opravdu zajímavé.V létě doporučuji vzít sebou teplé oblečení,je tam dole kosa.Drahé poplatky za fotoaparát a kameru:-(
 
Jana
Prohlídka je sice krátká, ale určitě zato stojí. Zaujala mě pohádková místnost, kdy člověk skoro až nechce
věřit, co příroda dokáže vytvořit. Známku mají jak v suvenýrech, tak i v infocentru v Mikulově.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek