Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 778 - Svatojánské proudy


Popis

Nebezpečné vltavské peřeje u Štěchovi, odvěká plavební překážka, částečně odstřelená v roce 1643. Oblíbená trampská lokalita, dnes pod hladinou Štěchovické přehrady.

Mapa

Navštívil jsem Svatojánské proudy

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Chotilské muzeum střední Vltavy a balónového létání (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Obchůdek Zvonek, Štěchovice (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Restaurace u Melíšků, Jablonná 74 (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
VLTAVA
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Praha-západ
Poloha:
49°49'21.87"N 14°26'21.04"E
Hodnocení:
3
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 778 - Svatojánské proudy
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 778 - Svatojánské proudy


24.08.2023 - dostupná bez problému
27.05.2023 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)
29.04.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Stezka super známku jsem měl už z dřívějška takže jsem si ji jen splnil došel jsem až ke slapské přehradě kde jsem známku bohužel nikde nesehnal.
 
Jan Pásler
Jan Pásler
Prodejní místo infocentrum Maják
najdeme v poslední budově vlevo před hlavním vstupem do vodní elektrárny. Neplést s blízko ležící restaurací Maják! Budova má označení Multifunkční centrum, infocentrum má z ulice samostatný vchod, ve výloze maxiznámka. Otevřeno od úterý do neděle, bohužel zrovna já musím mít tu smůlu, že v sobotu 30.7. je z technických důvodů zavřeno.
 
Přemysl Homolka
Přemysl Homolka
Ještě doplňuji, že
v legendární trampské hospodě U Taterů žádnou známku neměli, ale místo rozhodně stojí za návštěvu. Zato hospoda V proudech v Třebenicích je zřejmě beznadějně zavřená.
 
Přemysl Homolka
Přemysl Homolka
Putovní TZ 2022
zakoupena v IC Maják (prof. Vl. Liszta 393) u ochotného prodavače, fotka s Maxiznámkou, vše naprosto bez problémů. Nedaleké IC elektráren však pouze po předchozím objednání.
 
Jitka a Ilja Sušánkovi
Jitka a Ilja Sušánkovi
Putovní známka
Putovní známka není k dispozici. Má být jen na jednom prodejním místě TZ 778 a jaksi nemají. Super podnikatelé. Je to i vizitka TZ, s.r.o., které toto dopustí výběrem jediného prodejního místa. Přitom v Rýmařově putovní TZ nikomu neprodají v daném roce a můžete mít třeba foto s majitelem prodejního místa...
 
Jiří Sobotka
Putovní TZ 2022
Putovní TZ zakoupena v Infocentru Maják (prof. Vl. Lista, 393) bez problémů. Ve výloze pěkná Maxiznámka pro No. 778 - Stavojánské proudy.
 
Lenka Komárková
Lenka Komárková
Putovní známka
Zakoupena v infocentru Maják ve Štěchovicích spolu s letošní putovní známkou. Mají tam i Maxiznámku. Dá se tam koupit i TZ 1865 Slapská přehrada.
 
Michal Vlček
Michal Vlček
Pracovní doba
Prodejní místo TZ má chaotickou pracovní dobu. Zavřeno a na obchůdku žádná pracovní doba jen jakési broušení které není shodné s otvírací dobou zde na vebu tak všichni pozor aby jste nebyli zklamaní po celodením výletu a odměna v podobě TZ žádná.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z obchůdku Zvonek.
 
Petr Novák
Petr Novák
TZ nemají
V restauraci V Proudech TZ nemají. Jestli ji měli jen vyprodanou, nebo jí už vůbec nevedou nevím, ne ptal jsem se.
 
Lenka Komárková
Lenka Komárková
TZ
Při procházení osadou Svatojánské proudy jsme potkali stoleček se suvenýry - známky, magnetky, přívěsky na krk. Paní měla tuto TZ a Přehradu Slapy. V Třebenicích jsme obědvali v jediné restauraci, co tu je a mají celkem nadsazené ceny. Za 3 obědy + 5 limo/pivo jsme dali 700.
 
Lenka
Kde ji zpetne sehna
Dobry den,
Jsem sberatelka drevenych turistickych znamek - krasna upominka z vyletu. Jen me mrzi, ze na spousta mistech i bohuzel zde nelze sehnat. Neslo by vymyslet nejaky automat jako je uz na mincovni znamky?
Lze nekde zpetne objednat?
Dekuji Lenka
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
Re: Kde ji zpetne sehna
Známku lze zaslat rovnou z Rýmařova po předložení důkazu o návštěvě. Další informace naleznete: Turistické známky - nechte si poslat
 
Libor Horáček
Libor Horáček
Vlakem, pešky, autobusem
Nádherná cesta osadami. Vydal jsem se ze Štěchovic a podle mne jsem udělal lépe, než kdybych šel opačně. Nejdřív jsem se podíval na elektrárnu. A pak po modré dál. Po čase se k modré přidá zelená, aby se za chvíli rozdělily. Modrá vede přes kopec, zelená s naučnou stezkou Svatojánských proudů, kolem řeky. Šel jsem zelenou a bylo to úžasné. Krásné výhledy. Když jsem ji prošel, tak se opět napojila na modrou a došel jsem až ke Slapské přehradě.
Zelená trasa není úplně náročná, ale je zde třeba určité opatrnosti. Dívat se nejen kolem sebe, ale také pod sebe, kam šlapete. Občas se jde po hraně svahu úzkou cestičkou, která byla ve dvou místech ještě zpola odplavená. Stačí špatně šlápnout. Za mokra tedy neradno procházet.
Cesta prochází osadami a hlavně nejznámější Ztracenou Nadějí. Chce to tedy zachovat klid a ctít, že vstupujete na území cizího obydlí. A nevstupovat, kam se nemá. U Ztracenky k totemu - je to pietní a pohřební místo.
Cesta trvá tak asi 4 hodiny.
 
Zdeněk Macháček
Svatojánské proudy
V období vládních opatření obrovský relax a balzám na duši. A k tomu nádherné počasí.
 
Eva Šinknerová
Eva Šinknerová
TZ
Dnes TZ zakoupena v Turistashopu na Bělehradské.
 
Kristýna Marková
Kristýna Marková
TZ
Známka je k dostání i ve štěchovickém obchůdku Zvonek.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Svatojánské proudy
Turistická známka v restauraci V Proudech vyprodaná, nakonec koupena v samoobslužném stolečku na cestě po naučné stezce Svatojánské proudy. Velmi milé, na prodej zde mají kromě známek, pohledy a magnetky. Procházka po naučné stezce balzám na duši, sice jsme došli tak do půlky pod vyhlídku Máj, ale po celodenním chození už jsme neměli sílu dojít do Štěchovic a zpět. přesto to stálo za to. V budoucnu rozhodně stezku dokončíme.
 
wenzel
Svatojánské proudy
V hospodě u Taterů zavřeno, úspěšný byl až druhý pokus v restauraci V Proudech. Z Třebenic jsme se šli podívat k řece pod hráz, jsou tam informační tabule se zajímavým púočtením a socha sv. Jana Nepomuckého.
 
Radim Kubelka
Radim Kubelka
Známka
Známka zakoupena v Hospodě u Taterů. Moc pěkný výlet na Slapskou přehradu.
 
Petr Vlasák
Petr Vlasák
TZ
Pro upřesnění, hospoda U Tatérů se nachází na modré turistické značce směrem na Kolnu(směr od hráze) v čp.6 na samém konci obce Třebenice.Zakoupena zde TZ 778 a 1865
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
TZ
zakoupena v hospodě u Taterů - je to sice trochu z ruky, ale velmi příjemný asi majitel, měl k dispozici i další známky - Štěchovice (1490), Slapskou přehradu (1865), Smetanovu vyhlídku (1529) a několik různých výročních (hlavně ročníky z Prahy do Svatojánských proudů).
 
Štěpán Šubrt
Štěpán Šubrt
TZ 778
V prodejně potravin v Třebenicích mají zrovna ve čtvrtky zavřeno, takže tam TZ získat nešla. Lze ji však bez problémů zakoupit v obchůdku Zvonek ve Štěchovicích.
 
Zdeňka Nemravová
Zdeňka Nemravová
tz
Náš turistický výlet ze Slap-Svatojánské proudy-Štěchovice po zelené a naše příjemné překvapení asi po 1 km chůze se objevil kouzelný stoleček. Na něm TZ, magnetky, krásné pohlednice a mistička s drobnými.TZ-778 už jsme měli z Prahy, ale ty pohlednice nešlo nekoupit. Zaplatili jsme a trochu nám to připomnělo Lesní bar v Horní Lipové. Skvělý nápad!!! Děkujeme, byl to i krásný výlet a úchvatné scenérie.
 
Vladimír Huml
Vladimír Huml
TZ
Zakoupena v obchůdku Zvonek ve Štěchovicích.
 
Zdeňka Nemravová
Zdeňka Nemravová
tz
na Bělehradské-dostatek
 
david
778
TZ 778-Svatojánské proudy a TZ 1865-Slapská přehrada zakoupeny v prodejně potravin v Třebenicích zcela bez problémů.
 
TZ
TZ 778-Svatojánské proudy a TZ 1865-Slapská přehrada zakoupeny v prodejně potravin v Třebenicích zcela bez problémů.
 
Martin Průcha
Martin Průcha
Dostupnost
Známka zakoupena v obchůdku Zvonek ve Štěchovicích (bral jsem poslední kus)
 
Ruda
TZ
TZ v potravinách hned na náměstí u autobusové zastávky.
 
Lukáš Jelínek
Lukáš Jelínek
.....
Po roce jsem opět vyrazil na cyklovýlet ke Slapské přehradě.Bohužel počasí vůbec nepřálo.Už jsem byl slušně hladovej,tak jsem se zastavil v obchodě u autobusový zastávky v Třebenicích a ejhle,měli tam i známky.
 
MD
Známku jsme získali přímo na zelené trase, asi kilometr směrem od Třebenic byl vedle jedné z informačních tabulí stoleček pokrytý známkami, magnety a pohledy, obsluha nikde, pouze na stolku mistička s drobnými... Vybrali jsme, spočítali, mističku obdarovali dalšími mincemi a když jsme se odebrali k odchodu, z domku nad námi ozvalo "Děkujeme" :)
 
LuckyLukys
Po dlouhý době jsem vyjel na kolo na sběr známek a moje cesta vedla i ke Slapské přehradě.Bylo to kousek,tak jsem zajel i k Taterům do hospody na jedno orosený a samozřejmě známku.Nepříjemným hlasem mi ženská řekla,že známky došli a při tom hnusu a beznaději okolo jsem si raději ani pivo nedal.
 
mulik
Hrůza, děs, běs
Tak jsem si zajel na výlet na Slapskou přehradu a při té příležitosti jsem si zajel do Třebenic k Taterům pro známku. Horší hospodu jsem snad neviděl, skleničky skrz není vidět ani proti sluníčku a ceny jak se zrovna majitel cítí. Myslím, že tam by se hygiena vyřádila. Navíc známky prej došly a objednávat se prej nebudou. Nikdy více
 
Michael (StrakaNaVrbe)
Velmi příjemná a svérázná hospůdka.O kráse Vltavy ani nemluvím...
 
Jan Lutrýn
V jinak velmi pěkné a útulné hospůdce u Taterů známky došly, podle pana vrchního ale brzy dorazí. V restauraci V proudech došly rovněž, budou ale až na jaře. Jinak výroční TZ ve velkém výběru na obou místech. Návštěvu lze i tak vřele doporučit.
 
jerry720
Báječná hospůdka
V trampské hospůdce U Taterů jsem se stavěl v sobotu 31. 07. 2010 okolo 15.00 h. Venkovní terasa byla plná, ale uvnitř hospůdky bylo prázdno. V klidu a v pohodě jsem si u točené limonády prohlédl její výzdobu, obzvlášť zajímavé jsou dobové fotografie, převážně z meziválečného období. Obsluha super, ochotná, i pár informací jsem dostal k historii hospůdky. Zaujaly mě dvě hesla, vyvěšené uvnitř hospody - "Hubte trampy, serou v lese" a "Hubte hajný, serou trampy" :-) TZ a VTZ "Z Prahy do Svatojánských proudů, Vzpomínka na Svatojánské proudy 03. 05. 2008" plná ošatka, vybral jsem si jakou jsem chtěl. Takže až se budete toulat v těchto legendárních končinách, tak se nezapomeňte zastavit v Hospodě U Taterů - vřele doporučuji.
 
Tatík
Dnes jsme si U Taterů dali polévku, turistických známek, výročních známek i suvenýrů plná ošatka. Zelená turistická cesta podél Svatojánských proudů samý sníh, led i bahno, je třeba počkat ještě pár týdnů.
 
Jirka
U Taterů známku ještě nemají, prý je před sezónou. Známku se ale dá sehnat přímo na Povltavské ztezce, někdo ji tam a pohledy a jiné suvenýry prodává přímo u řeky na zelené turistické značce
 
Arnold+Zdenka
Známky mají i v samoobsluze v Třebenicích.
 
Šárka a Martin
Krásné místo, velmi vydařený výlet. Známky jsme rovněž získali v osadě neboť hospůdku u Taterů jsme nenalezli.
 
Petr Brabec
Ztracenka
Známka k prodeji na osadě Ztracenka spolu s pohlednicemi . U Taterů poze So,Ne a v pátek až v odpoledních hodinách- spíše večerních.
 
Klára
I když měli mít v pondělí zavřeno, tak nás "přivítal" obrovský pes v doprovodu s maličkým a ti přivolali asi majitele. Ti nám pak rádi známku prodali i s pohledy a razítkem. Díky za ochotu!
 
Milan
31. května 2007 měli U Taterů jenom výroční známku Z Prahy do Svatojánských proudů. Hospůdka to je super, mnohem lepší než ta u autobusové zastávky, vyplatí se sem zajít. Ošetřenej Staropramen, točená kofola, i o všedním dnů řada "pábitelů". "Taterovi" mají i vlastní suvenýr - známku s logem Hubte tramy, serou v lese.
 
Radka
U cesty
Známku jsem koupila u nestřeženého stánku na zelené značce kousek od Třebusic. Měli tam i pohledy, propisky ve dřevě a knížku o Svatojánských proudech. Penízky se vhazovaly do mističky. Mile mě to překvapilo.
 
Fanda
Třebenice
Kromě známky 778 jsme si koupili také suvenýr hospody U Taterů. Je to stará trampská hospůdka s pěknou historickou výzdobou. Všem doporučuji.
 
otoman
Už je vyprodali
Byli jsme o víkendu 1.4.2006 na Slapech a mněli poslední známku.
 
Petula
Hospoda kolem 14:30 zavřená, ale známku prodávají i v obchodě se smíšeným zbožím přímo u autobusové zastávky.
Měli zde i známku 140 let Pražské paroplavby, bohužel poslední.
 
KOBLIH
Prčice out, Svatojánské proudy in
Toto je oblast zasvěcená trempům, chatařům a majestátní přírodě, tak blízko Praze a tak překrásný kout. TZ 778
+ VTZ 140 bez problémů za 25 Kč, výborné pivo ještě levněji. Nohám zdar.
 
Karel
Navštívil jsem Hospodu u Taterů, známka Svatojánské proudy a 140 Pražské paroplavby dosupná bez problémů. Z
hlavní cesty v Třebenicích je to ještě kousek k Taterům, ta procházka starými Třebenicemi stojí za to,
vypadají jako zapomenutý svět. V hospodě sedělo docela početné množství starých pardálů trempů a bylo tam
příjemně. Návštěvníkům samozřejmně doporučuji sochu sv. Jana a Ferdinandův sloup, neopomeňte na pohled z hráze
Slapské přehrady. Moc pěkný výlet.
 
evinos
Ma navsteva 24.4. kolem pate odpo.TZ bez problemu+vyrocni znamka 140 let prazske paroplavby.Velmi dobra
vychytavka je napsani otviraci doby hospudky dole na turisticke stezce co vede od Ztracenky.Hlavne se vyplati
nezakotvit v hospode u zastavky cervenobileho autobusu smer Praha a vypravit se do starych Trebenic k
Taterum.Po pul km zacne uplne jiny svet, kde se clovek nekouka na hodinky a citi se supr.Stylova klidna
hospudka s malou nabidkou tradicnich chutovek, ale predevsim bych chtel pozvednout pivecko.Nejsem priznivec
Staropramenu, ale tam byl opravdu neskutecne vytecny!!!!!!V klidu si odpocinout na zahradce, pochutnat si na
pivecku, krasne zavrseni vyletu!Ani jsme nelitovali, ze jsme se vykaslali na posledni bus smer Praha--17:10-v
nedeli-a spokojeny jsme jeli stopem.Da se i pri nedeli domluvit se zakaznikama na terase, kteri jedou z chalup
a stavili se na male a utopence pred odjezdem a vezmou vas smer Pragl.Personal ochotny a velmi
pratelsky.Proste me moc potesili a rozhodne jim fandim.Rozhodne se budu vracet!!!!
 
Jirka
Naučná stezka Svatojánské proudy
Na webu Štěchovic (www.stechovice.info) jsme zprovoznili stránku věnovanou pouze naučné stezce Svatojánské
proudy. Najdete tam mapy, fotografie, včetně leteckých, GPS soubor, kompletní přepis všech informačních
tabulí, odkaz na hospodu U Taterů s foto interiéru a turistické známky No.778 a ...
 
Zdeněk
Pro Honzu a Blanku
Ahoj šumavští trampové .-)Já jsem ten z Prášil, jak tam Honza trpěl se zubem, rsp.dásní.Nevím, jak je
to možné, ale prostě se s vámi nemohu spojit, emaily, které posílám od srpna asi nechodí, mob.telefony z jedné
stránky které jsem vyčmuchal jsou nedostupné...máme u vás snad ještě 2 knížky...o tom Povydří.Pokud byste
toto četli, ozvěte se mi, prosím, na 777/770249.Také bych mohl ukázat fotky z Prášil, kde vás máme s
kámošem zachycený.Rád bych se s vámi nějak viděl a probral ty knížky..Díky mocZdeněk Prášilský
 
Lenka
Niže uvedená otevírací doba mimo sezónu teoreticky souhlasí, mají ji vylepenou i na okně. Ale ve skutečnosti
je to jinak! V neděli 5.12.2004 ve 14,00 měli zavřeno, zamčeno a nikde nikdo!! Takže se na to asi moc
spolehnout nedá.
 
Honza a Blanka
Výroční známka
V hospodě U Taterů můžete zakoupit také VTZ 140 letpražské paroplavby. Teď mimo sezónu mají otevřeno: pátek
16 - 01 hod. sobota 11 - 01 hod.
neděle 13 - 21 hod.
 
martin
ja ji tak trochu znal . byla a navzdy bude zit v mych vzpominkach . trebenice , ztracenka a hospoda u tateru .
obradu ser bohuzel nezucastnim . jsem bohuzel mimo republiku v kanade . zatim cau , Martin
 
Honza a Blanka
Smutná zpráva
S lítostí oznamujeme všem kamarádům, přátelům a známým, že nás navždy opustila legendární babička
Taterová. Pohřeb se koná v pátek 30.července na hřbitově ve Slapech v 16.hodin.Honza a
BlankaOsada Svatojánské proudy
 
Franta a Pepa
Svatojánské proudy
Procházka podél Vltavy ze Štěchovic do Třebenic byla super , u Taterů v hospodě se opravdu zastavil čas. Všem
doporučujeme. Kniha Svatojánské proudy od Honzy a Blanky musí každého zaujmout.
 
Alena
Babí Taterová
je úžasná osoba, návštěvu vřele doporučujeme, je tam nádherně a stezka stojí za zhlédnutí. Budeme se rádi
vracet.
 
Alena
Babí Taterová
je úžasná osoba, návštěvu vřele doporučujeme, je tam nádherně a stezka stojí za zhlédnutí. Budeme se rádi
vracet.
 
granule
Svatojánské proudy
Známku jsme dostali v hospůdce "U Taterů". Babička Taterová i přes svůj úctihodný věk stále v
hospůdce obsluhuje. Už zde bylo mnoho chatařů na pivečku a dobrá nálada. Babí měla známku poslední, ale
říkala, že ještě večer jí přinesou další známky, že už přišly. Hospůdka je otevřená jen v pátek, sobotu a
neděli. Jinak babička Taterová zde bydlí. Představte si, že už 60 let zde žije a hodně pamatuje. Je s ní
krásné popovídání. Jinak příroda nádherná. Vřele doporučuji.
 
PEPA E.
U Taterů
V hospodě U Taterů bylo velice útulno a dobře. Známek, pohlednic a knih o Svatojánských proudech dostatek.
 
Petr Flögel
Známky
Krásná propcházka podle Vltavy ze Štěchovic do Třebenic.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek