Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 84 - Ondřejník


Popis

Turistická křižovatka na význačném vrchu jihozápadně od Frýdlantu nad Ostravicí.

Mapa

Navštívil jsem Ondřejník

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Roubenka Ondřejníček (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
BESKYDY
Kraj/okres:
Moravskoslezský kraj/Frýdek-Místek
Poloha:
49°34'50.88"N 18°19'6.36"E
Hodnocení:
2.654
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 84 - Ondřejník


01.10.2023 - dostupná bez problému
28.08.2022 - dostupná bez problému
02.08.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Kateřina zelena
Nedostupná známka
Známka Ondřejnik 84 i Roubenka Ondřejníček nejsou k dostáni. V IC ve Frýdlantu mi paní tvrdila že oni tyto znamky nesmí prodávat , že je smí prodávat jen na chatě Ondřejník která nefunguje!! A v roubence má pan majitel svoji známku bez čísla. Tak tomu moc nerozumím.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
Tz
Tz v roubence nemají, jen turistický suvenýr. Koupena v ic v Ostravici. V ic ve Frýdlantu neměli. Krásný výhled na Frýdlant a Beskydy. Nahoru jsem vyjel autem, měl jsem už v nohách výšlap na Lysou a nechtěl jsem pokoušet koleno. V sobotu odpoledne tu bylo jen pár lidí, přestože bylo nádherně. Tak jsem snad hodinu ležel v lehátku, kochal se výhledy a přemýšlel o nesmrtelnosti brouka.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Zakoupeno v infocentru v Čeladné.
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
TZ
V roubence Ondřejníček dnes za 45 Kč, v IC Čeladná za 40 Kč.
 
Monika Němcová
Monika Němcová
Tz
TZ dostupná i v IC ve Frýdlantu.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
20.2.2021
Byla zima, pešinka pokryta sněhem a ledem. Šli jsme ze směru od Frýdlantu po modré. Rodiny co šli už zpátky dolů, měli často boby a tim se chodnik stával jeste vice kluzký. Ale nesmeky toto vyřešily:-) U chaty jsme byli uz několikrát, je tam docela dobře vybavený bufet a samozřejmě tam mají TZ. A tentokrat jsme vyšli az na vrchol Ondřejníku. Vykácením lesa vznikl krásný vyhled do všech stran. Luxus :-)
 
Jana Jurková
Jana Jurková
Roubenka Ondřejníček
Známka koupena na Roubence Ondřejníček za 45 Kč. Parádní výšlap z Frýdlantu, dobré jídlo, milá obsluha, vyžití pro děti.
 
Adam
Adam
No. 84
Známka dostupná v IC Čeladná. Cena - 35 Kč
 
Richard Rienessl
Richard Rienessl
předražená TZ
Koupena v hotelu Čeladenka za 50,-Kč!!!
 
Ondřej
Novotný
I přes avizované prodejní místo Roubenka Ondřejníček měli jen nějakou magnetku.
 
Mira
TZ
Zakoupeno za největší cenu. 45 kč
 
Michal Štencek
Michal Štencek
TZ
Známka koupena v Roubence Ondřejníček. Známek dostatek, nicméně, aby někde prodávali známku za 45 Kč! Asi nejdražší známka co jsem kdy kupoval.. Asi horská přirážka..
 
Kamil Knybel
Kamil Knybel
Ondřejník
Známka na Ondřejníku vyprodaná :-(
 
Renata Placková
Známka na Ondřejníku
Počasí parádní, sněhu po kolena (a lidí nad hlavu). Jenom tu TZ mají za 40,- (zůstala jim) a info ve Frýdlantu je na webu otevřené i v sobotu dopoledne - ale v reálu ne. Takže i galerie smaltu a litiny je asi jen pro místní (otevíračka jen v klasickou pracovní dobu).
 
Svatopluk Hlisnikovský
Svatopluk Hlisnikovský
cena
Cena turistické známky 40 Kč. O těch 10 korun nejde, ale o princip :(
 
Markéta BUBIK
Markéta BUBIK
TZ v TIC
TZ k dostání v TIC (či Beskydské informační centrum www.infocentrumostravice.cz) v sobotu 24.01.2015 (8-12h) spolu s TZ 82 Ostravice a TZ 2041 Smrk.
 
Stanislav Szturc
Stanislav Szturc
TZ
Bohužel známka stále není :-( . V bufetu mě odkázali na infocentrum ve Frýdlantě. Bohužel zavřeno.
 
Tomáš Parák
Tomáš Parák
Ondřejník
Známka zakoupena ve Frýdlantském infocentru.
 
Milan Bartoň
Milan Bartoň
Ondřejník
Hezké místo, pěkný rozhled, ale chata zavřená, TZ v bufetu nevedou, takže koupena v BIC ve Frýdlantu.
 
Jan Malenka
Jan Malenka
TZ
Stále nedostupná, chata je v rekonstrukci a v bufetě ji nevedou. Ideálne se poohlídnout ve Frýdlantě.
 
cro-co 8
cro-co 8
TZ
Slunečné počasí.
 
František Trnovec
František Trnovec
TZ
TZ zakupena v BIC Ostravice,hoci mali zatvorene mila predavacka TZ predala v cene 30 Kc,Tz dostatok
 
Vichr
nedostupná známka
Pěkný výšlap směrem z Kunčic po zelené a přes skalku zpět. Škoda jen, že známka nebyla v bufetu ani na chatě :(
 
Dušan
Drahá TZ
V sobotu 27/7 2013 dostupná bez problému přímo na Ondřejníku v chatě Solárka i v bufetu. Ale ta cena...40,-Kč za známku..to už je i dost si myslím...
 
Ralfo
Známku jsme 8.5.2013 koupili v I-čku ve Frýdlantu n/Ostravicí
 
Radek29
Není
v sobotu 4.5. 2013 jsem byl s kámošema na Ondřejníku a známka nebyla ale jinak bylo tam fajně
 
Martin
Přátelé, noční výšlap, tedy v mém případě výjezd autem na Ondřejník a kochačka na noční krajinu pod Ondřejníkem směrem k FM a Ostravě...to nemá chybu!
 
JHS2308
TZ
Potřetí se mě už opravdu na Ondřejník s nejistým výsledkem nechtělo a tak jsem ji radši koupil v Beskydském informačním centru Frýdlant n/O.
 
Láďa
Známka bez problémů zakoupena v IC v Ostravici. Pozor v neděli mají zavřeno.
 
JB
Nedostupná
chata druhým rokem v rekonstrukci, bufet u ni známku nemá, takže nejspíš jen v informačních centrech. Na čepu Budvar...
 
apple123
Ondřejník
Na Ondřejníku jsou hezké snad jen ty výhledy na Lysou horu, Frýdlant a okolí.. Obsluha na chatě i v bufetu a jídlo celkem mizerie. Dnes jsem tam byl kolem oběda, a bylo tam hodně málo lidí. Doporučuji jen projít a stavit se cca 3,5 km dál na Oplálenou.
 
Tomáš Prokeš
Známku prý před dvěma roky zrušili.Obsluha katastrofální,jídlo hrozné a ceny předražené.Doporučuji s sebou vydatnou svačinu.
 
Lysohorský
84
Známku v pohodě seženete bez problému v IC Frýdlantu nad Ostravicí. Na tur. chatě je věčně nedostupná asi ji tam neobjednávají nebo co... , ale ve městě v klidu v íčku. Zajel jsem si dnes rychlostní cyklo z Frýdku-Místku do Frýdlantu n. O. a známku jsem sehnal. Cestu doporučuji , za Baškou jsou skvěle vidět Lysá hora, vyhlíží vás Smrk i Kněhyně před Frýdlantem i splav u mostu stojí za foto ..hned u něj je vidět Ondřejník i Skalka a okolní vrchy... :)* Ic je přes týden otevřene! PO-PA
 
Lysohorský
84
Známku v pohodě seženete bez problému v IC Frýdlantu nad Ostravicí. J
 
Michal
Znamku nemeli a pry ani nebude obsluha neprijemna. Infocentrum o vikendu zavrene takze zas nic :-(
 
Dominika
ani se nedivim
Nemaji znamku a ani mit nebudou, ale kdyz jsem videla obsluhu, ani se nedivim... Znamku si rovnou kupte v IC ve Frydlantu, rozhodne prijemnejsi :)
 
apple123
TZ neměli ani na chcatě, ani ve stánku. Ve stánku naproti chaty měli přeškrtnutou nálepku TZ, na dotaz zda mají: Nemáme a asi už nebudou. Na chatě ani nálepka TZ nebyla, nabízela mi nějaké plechové nevím co, ale klasické dřevěné TZ nemají. Co se s nimi děje? Asi by bylo fakt lepší dát TZ buď na Oplálenou do IC do Frýdlantu.Jinak dneska nádherné počasí, lidí plno a obsluha ve stánku nestíhala.
 
Jan Stoček
Známka dnes nebyla a dle sdělení servírky pán co je rozváží spolu s pohlednicemi tam již 3 měsíce nebyl a nikdo neví kdy přijede. Údajně je to normální stav.
 
Smudla
Ondřejník
4.8.jsem vylezl na Ondřejník abych si koupil známku. Chata v rekonstrukci, bufet otřesný z toho co měli napsáno v nabídce sotva desetina - čili pivo a minerálka. Tady chtít asi známku je bláhovost-prý jí nemají od začátku prázdnin. Člověk potom polemizuje, proč se hlasuje o nových známkách, když je potom na mnohých místech ani nekoupíte. Nebo proč se třeba známka prodává jen na jednom místě.
 
Karel Vesely
Dnes 4.8. chata Ondrejnik uzavřena, funguje jen stánek pod chatou, ale má neuvěřitelně pomalou obsluhu a TZ nemají!!!
 
Lucka
Známka byla 18.7. bohužel vyprodána
 
Jirka
Známky jsou
21. května jem v pohodě pořídil známku v Turistické chatě. Měli plný stojánek (takže cca 15 kousků).
 
Marián Kyral
Známku neměli, dle jedné servírky je zapomněli vyzvednout :-O Ta druhá se divila, byla přesvědčená, že už nikdy nebudou. Já doufám, že někdy budou.Pivo dobré, jídlo taky. Houpačka před chatou mimo provoz. Dámské WC jsem neviděl, ale ani to pánské není žádný zázrak.
 
Pavel
známky nebudou
Slova prodavačky venkovního kiosku:známky nejsou už rok a nebudou.Jak už bylo napsáno,přímo v chatě je razítko.Pokud není zájem o známky,nebylo by lepší známku přesunout na 3,5km nedalekou Opálenou???Zelňačka a řezaný Budvar výborný,obsluha příjemná.Dle manželky dámské WC v katastrofálním stavu.
 
Alena
Známka
Na Ondřejníku jsme byli v září 2010, známka nebyla a ani to nevypadalo, že by ji kdy měli. Oběd byl byl výborný do té doby, než nás začal obtěžovat svým řevem jakýsi opilec, takže jsme se rychle zvedli.
 
Slávek Č.
Párek v rohlíku nejlepší
Samozřejmě,že na Ondřejník se nechodí jen pro známku,ale jak je řečeno samot-ným výrobcem a distributorem TZ : turistická známka je doklad o návštěvě turis-tického cíle.A tak je to většině případů bráno a když už prodejce TZ přistoupilna to,že TZ bude na chatě Ondřejník prodávat,tak má udělat všechno,aby mohlkaždého turistu-zájemce o TZ uspokojit.Problémy,které prodejci brání TZ prodá-vat nikoho nezajímají.Takže nakonec nejlepší odměnou za výstup k chatě bylBudvar(!?) a párek v rohlíku v úpravě hotdog.Ale byl výborný.S půllitrem jiho-českého pěnivého moku v každé noze a s pohledem chaty s razítkem pro účel napsání si o TZ do Rýmařova v batohu, jsme se spustili do Kunčic p.O..
 
alex
Ondřejník
Nejsou ani v chatě ani v občerstvení před chatou..Výstup náročný a odměna žádná:-))
 
Kateřina
Slova obsluhy: ,,Známky nejsou a už nebudou", a za chvíli: ,,Známky přijdou za týden.". Tak by mě zajímalo jestli vůbec je tam někdy budou mít.
 
Pavel
Pokud chcete známku tohoto místa , je to celkem zbytečná snaha. Podle slov obsluhy již tři měsíce známky nemají a objednávat nebudou. Mají alespoň razítka
 
David Miller
TZ 84 Ondřejník
Dobrý den, dnes jsem byl na výšlapu na Ondřejníku. Bohužel TZ jsem se nedočkal, stím že mi oznámili že prý na ně již čekaji více jak 14 dní. Prosim udělejte s tím něco. a objednejte mi tam TZ. K moji smůle já si tam zapomněl účtenku. tak to zkusím jindy. :-)
 
Katka
smula
Stejně jako vloni tak i letos jsme s rodinou poslední týden v srpnu zavítali na dovolenou do těchto končin. Je zajímavé, že i vloni i letos TZ nemají. Bojím se, co nám řeknou příští rok v srpnu...
 
joshula
V chatě a ani v občerstvení známku nemají. Momentálně byla vyprodaná.
 
Zuzik@Frtik
Výlet z Čeladné přes Ondřejník do Frýdlantu výborná. Než člověk dojde na zelenou značku, tak se po žluté sice zapotí, ale stojí to za to. TZ mají v občerstvení u kapličky u chaty Ondřejník.
 
Hana Dajdová
Známka vykoupena školou v přírodě. Nicméně úžasná procházka, počasí vyšlo a ty výhledy. . . krása.
 
turista
chata na ondřejníku
Známka opět nebyla. Byl jsem pro ni v posledních měsících několikrát, ale je to marný, je to marný. Dokonce 1.1.2008 neměli ani k jídlu žádnou polévku, tak jsem si dal na jídlo pivo. Nechápu jak hospoda může ještě fungovat
 
Aleš Cáb
Známka nebyla, nicméně krásný výhled na Lysou horu
 
Jan Heger
Turistická známka byla dostupná bez problému, je tam moc hezky, až na to dnešní vedro. :-)))
 
Jan Heger
Turistická známka byla dostupná bez problému, je tam moc hezky, až na to dnešní vedro. :-)))
 
Hana Pusová
Ondřejník - Solárka
V zimě nebo v létě, kdykoliv návštěva Ondřejníku potěší. Po značce z Kunčic s dětmi, z Čeladné vhodné na horském kole, Z Frýdlantu klasika - po značce dojdou i senioři, strmě do kopce pro kondiční turistiku.Nahoře stánek i slušná restaurace.
 
Mirka
Nedělní výlet
Dne 30.03.2008 známka nebyla, ale jinak je to krásné místo odkud je vidět na Lysou Horu a úžasná procházka z Frýdlantu n O. přes Ondřejník, Opálenou až do Kunčice pod Ondřejníkem. Je to asi 10 km.
 
David
Dneska jsem tam byl a TZ nemají!!!
 
Filip
Chata Ondřejník
TZ dostupná bez problémů. Neměli akorát žádný pohled z chatou Ondřejník :-(Obsluha nicmoc.
 
raf
Známku v neděli 16.7. 2006 neměli. Ale bylo mi řečeno, že příští týden určitě bude.
 
Katka
Známky prodávají v občerstvení Solárka a v chatě Ondřejníku (chata Solárka - opravdu vyhořela). Bohužel je většinou nemají.
 
Lukašenko
Solárka
Mám chatu v Metylovicích a vím co se zhruba na Ondřejníku děje, a nechápu jak tu může být napsané prodejní místo ,,chata Solárka" když ta před cca 2 lety zhořela.... A jestli by tam někdo seděl na hromadě dřeva a jiných zbytků a prodavál známky, je velmi malá pravděpodobnost.
 
venca
MAJÍ TAM SUPER DLOUHÉ RAMPOUCHY A DOBRU STOPU.KOFULU ZA 15,-
 
Karolka
Krásný výhled! Nahoře mají pěkné mourovaté kotě a dvě kůzlata černé barvy. Asi sem nějak symbolicky patří,
protože černé kůzle je i na známce.
 
Cubas
Varování
Pozor, masív Ondřejníku je zamořen klíšťaty.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek