Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 893 - Frejštejn


Popis

Mohutné zříceniny strážního hradu nad řekou Dyjí, u začátku vzdutí Vranovské přehrady. Za posledního držitele Jan Krajíř z Krajku byl hrad pro jeho loupeživé skutky v roce 1440 dobyt a rozbořen.

Mapa

Navštívil jsem Frejštejn

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Obchod na Kopečku, Podhradí nad Dyjí 2
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Infocentrum, Náměstí 47, Vranov nad Dyjí
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Jihomoravský kraj/Znojmo
Poloha:
48°53'55"N 15°41'11"E
Hodnocení:
2.825
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 893 - Frejštejn
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 893 - Frejštejn


29.07.2023 - dostupná bez problému
28.07.2023 - dostupná bez problému
27.08.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Petra Urbánková
Petra Urbánková
TZ
Moc hezká zřícenina, dostupná v pohodě tajnou cestičkou u mostu nebo po žluté z druhé strany, bohužel teda v celém Podhradí ani zmínka, že se zde Frejštejn nachází :-( Známku jsem si chtěla koupit ve Vranově v TIC, ale tam mají otevřeno jen o víkendech, tak jsme pro ni jeli zpět do Obchůdku na Kopečku, tam se sice zastavil čas, ale známek měli dost :-)
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
25. 8. 2018
Turistickou známku jsme sehnali v obchodu na Kopečku.
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
TZ
Zřícenina neočekávaně rozlehlá, musel to být pěkný hrad.
TZ bez problému v obchodě na kopečku, je to cca 100 m od turistické značky po silnici směr Vranov. Obchod má denně kromě neděle 7-11, ale obsluhuje ho zjevně hospodský z hospody v témže domě, vzal mne z hospody do obchodu a známku prodal. Hospoda má otevřeno obvykle 14-22, o víkendu od 11.
 
Lucie Pechová
Lucie Pechová
TZ
Restaurace na Králindě má již nějaký čas jiného majitele a TZ už nevedou, sehnáno bez problému v IC ve Vranově nad Dyjí, ale otevřeno jen do konce září.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Zřícenina Frejštejn
Nevidím důvod, proč by tam nemohl člověk s dětmi, cestičky vedoucí přímo po zřícenině jsou sice strmé, kamenité a s kořeny, ale to už tak zkrátka většinou bývá. Rozhodně to ale není žádná zarostlá džungle, kde nic neuvidíte. K výhledům na samý okraj, který je krásně vidět odspodu z vesničky se dostanete také, vede tam více vyšlapaných cestiček, jen je potřeba to tam celé prolézt a vybrat si tu lepší. Přímo ke zříceniny lze navíc dojet autem, ale doporučuji auto nechat na parkovišti před kempem Králinda a poté udělat kratičký okruh vedoucí ke zříceniny a odtud dolů přímo k zámečku Lubo, kde si můžete prohlédnout několik podivných plastik jednoho surrealistického výtvarníka. Když přejdete most přes Dyji, můžete si navíc svlažit nožky na břehu řeky. V Králindě TZ nemají, údajně je k prodeji v obchodě u hospody Na Kopečku, ale v době naší návštěvy (krátce po 15. hodině) byl již zavřen. Snad tedy budeme mít štěstí ve Vranově.
 
Jana
Jana
TZ
Na Králindě již letos neprodávají,tak pouze krámek na Kopečku otevřen denně do 15 hodin,ani v restauraci v témže vchodě ji nemají,dobře a levně tam ale vaří :-)
 
Šárka Křenková
Šárka Křenková
Frejštejn
Známka zakoupena v íčku ve Vranově.
 
Luděk Slabý
Luděk Slabý
Špatný přístup
S malými dětmi tam ani nechodtě. Cesty jsou strmé, kořenovité. K výhledům se dostanete až poté, co se protáhnete džunglí kopřiv :-) TZ koupena v krámku Na kopečku.
 
Norbert Šabacký
Norbert Šabacký
zřícenina
Známka naštěstí bez problémů v téže hospodě-Králinda-jak popisuje odkaz wenzel.Jinak přesně jak popisuje
 
wenzel
Frejštejn
Vstup na zříceninu je na vlastní nebezpečí, jak hrdě hlásá cedulka na stromu. Zřícenina je rozlehlá, v mnoha zdech jsou praskliny a díry od prorůstajících stromů a kořenů. Známka zakoupena v rekreačním středisku (čti zahulené hospodě) Králinda asi po 10 minutách čekání na hospodského u výčepu, který pomalu ani nevěděl, co chci a co mi prodává. Lokál jsem opouštěl s úlevou a v oblaku cigaretového kouře. V neděli mě nenapadlo, že bude otevřen obchod na Kopečku, kde známky mají také mít, a hle, při zpáteční cestě jsem jel kolem a dvěře dokořán. Kdybych to byl býval věděl, tak jsem šel tam.
 
Petr Forejtek
Petr Forejtek
Dodatek
Bylo to 1.8.2015:-)
 
Petr Forejtek
Petr Forejtek
Dostupnost
V infocentru ve Vranově nad Dyjí známku neměli, vyprodáno.
 
L+D+D+N Nesibovi
L+D+D+N Nesibovi
Otevíračky
Restaurace na Králindě, která je nějakých 500 m od zříceniny, má otevřeno 11 - 13 hod. a 18 - 22 hod.
Infocentrum ve Vranově:
PO - PÁ 7:00 - 11:30 12:00 - 15:30
Podtrženo sečteno, kolem čtvrté známku neseženete nikde.
Zřícenina je volně přístupná a na vlastní nebezpečí.
 
František Daněk
František Daněk
TZ
Známka zakoupena v obchůdku u restaurace Na Kopečku.Vchod je stejný,restaurace vpravo,obchod vlevo.
 
Petra Bartyzal Munzarová
Petra Bartyzal Munzarová
Frejštejn
Nádherná zřícenina velkého hradu. Za značku "Na vlastní nebezpečí" se někteří neodvážili. :-) Mohu jen doporučit.
 
Miroslav Nastoupil
Miroslav Nastoupil
Známka
Zakoupená v ičku Vranov nad Dyjí
 
Ladislav Svoboda
Ladislav Svoboda
Frejštejn
Turistické známky a pohledy mají v restauraci Na Kralindě v Podhradí nad Dyjí. Od ní (pokud se tam dostanete přes výkopy) vede žluté turistické značení k zřícenině-asi 500 metrů. Býval to rozhlehlý hrad...
 
K + E
TZ koupena v restauraci a penzionu Na Králindě se dvěma pohledy. A to mi stačilo:D. Jinak zřícenina hradu velmi pěkná.
 
Libor
09.06.2012 - TZ zakoupena den předem v IC ve Vranově. Zřícenina pěkná, poměrně rozlehlá, děti si raději pevně držte. Pár metrů nad zříceninou pěkný lesní hřbitůvek a pomník obětem 1.sv. války, v obci podivínský umělec - skulptura před jeho domem na kraji obce je nepřehlédnutelná :-)
 
jerry720
Frejštejn.
Na zřícenině hradu Frejštejn jsem se byl podívat v pátek 26. 08. 2011. Zřícenina je to poměrně rozsáhlá a členitá, je volně přístupná a vstup je samozřejmě na vlastní nebezpečí. Z jedné části zříceniny je pěkný výhled na část obce Podhradí nad Dyjí. TZ jsem bez problémů pořídil v sobotu 27. 08. 2011 v "Íčku" ve Vranově nad Dyjí.
 
black demon
TZ zakoupena v infocentru ve Vranově nad Dyjí.
 
Pařez
2.6. tz koupena v restauraci na Králindě, což je ve vesnici pod hradem.
 
Petr M.
Krásná zřícenina. Když jsme tam byli, zrovna ji okupoval jeden loupežník a schovával si něco pod kameny. Pozor na něj!A btw - Víla má pravdu... :)
 
K8
Prodejní místo
Co to je - Podhradí ???
 
Víla
V Restauraci na kopečku známky nevedou!!! Bez problémů ji lze zakoupit v rekreačním středisku/restauraci Králinda pod kopcem na Frejštejn.
 
Lucka
Zakoupena na infocentru ve Vranově nad Dyjí....
 
Klárinka
TZ v Restauraci Kralinda
Restaurace na Kopečku v Podhradí nad Dyjí je zavřena, ale TZ se dá koupit v Restauraci Kralinda v Podhradí nad Dyjí. Zřícenina hradu je hned naproti nad ní, je volně přístupný.
 
Pinďa
Nemám
Na Kopečku je TZ vyprodána, Na Králindě otevírali až v 17 hod a v zamíchaným zboží v Uherčicích ji nevedou. Mají jenom Uherčice. Tak někdy jindy, až pojedu kolem.
 
Krtik
Velmi kouzelne misto, ma svou jedinecnou atmosferu. V dobach sve nejvetsi slavy to musel opravdu krasny hrad. Jinak TZ jsme koupili v Kralinde, kde byl velmi pomaly a neochotny hospodsky, navic zakoureno jako v nejakem doupeti.
 
Vavřík
Hrad je moc pěkný a v Králindě dobře podomácku vaří! Známka bez problémů.
 
vláďa
Zřícenina je moc pěkná, známka zakoupena v restauraci Králinda v Podhradí, kde paní co nás obsluhovala je velká příznivkyně TZ a členka KČT. Moc pěkně jsme si popovídali.
 
kalman
Restaurace
TZ sme koupily 12.6.08 V restauraci na Kopečku a vaří tam moc dobře. Meníčko jen za 49 kč,mají tam otevřeno cele léto.
 
Tatule
Restaurace
V Uherčicích známku neměli. Restaurace Na kopci (nebo Na kopečku) zase vypadá už roky zavřeně. Ale známek mají dost v restauraci Králinda poblíž centra obce Podhradí nad Dyjí (je tam poutač). Pozor, mají pauzu cca 14-17.00, už nevím přesně.
 
Eliška
Zřícenina docela hezká, přímo uprostřed vsi na sklále... Ale se známkou je to horší, v restauraci ji nemají (zřejmě už delší dobu) a jinak v celém Pohradí dostupná nikde neni. Vratěnín????? To je nějaké chyba né? Ani v jednom ze dvou krámků nemají ani ponění, co je to turistická známka. A ani jedn z obchodů nemá na dveřích (či okně) samolepku jako prodejní místo..
 
Eva
17. srpna 2007 turistickou známku v restauraci Na Kopečku neměli s tím, že jim došly:-) a nové zatím nepřišly. Ve Smíšeném zboží v Uherčicích vedou pouze TZ Uherčic.
 
Zuzka
Hezká zřícenina
Bohužel TZ 10.8.2007 neměli, ale jinak zřícenina velice pěkná. Viděla jsem už sice hezčí, ale za zhlédnutí určitě stojí.
 
Honza Pásler
Zřícenina přímo nad centrem obce Podhradí nad Dyjí působí opravdu impozantně. Vynikající je i dostupnost známky v restauraci Na kopečku:Pondělí - čtvrtek: 10 - 23Pátek - sobota: 10 - 24Neděle: 10 - 21
 
Iva
V restauraci Na kopečku mají TZ dostatek.
 
magipriba
v podhradi v restauraci/obchode zavreno,cesta k hradu oznacena smerovkou, vzhledem k jeho poloze primo nad centrem obce neni problem k nemu dojit,prodejni misto SMISENE ZBOZI UHERCICE,VRATENIN je nejaky omyl,jedna se o 2 ruzne obce,ve vratenine jsou 2 prodejny se smisenym zbozim,ani v jedne znamky nevedou,v uhercicich jsou tez 2 prodejny smiseneho zbozi,vzdalene od sebe cca 50 metru,maji pouze znamku UHERCICE
 
Lenka Hrnečková
Dotaz
14.9. jsme navštívily s kamarádkou zřícenínu hradu Frejštejn. Turistická známka má být dostupná (spolu s TZ
zámku Uherčice) ve smíšeném zboží a v restauraci Na Kopečku v Podhradí nad Dyjí. Ve smíšeném zboží nám bylo
řečeno, že je paní nenašla. Pokoušela se ještě jednou chvíly hledat, ale opravdu nenašla. Restarace (stejná
budova se smíšeným zbožím) byla zavřena. Paní prodavačka ve smíšeném zboží nám nebyla shopná vysvětlit kudy se
ke zmiňované zřícenině dostaneme. Značení je v obci bohužel nedostatečné. Je nějak vydavateli TZ kontrolována
jejich dostupnost a prodejní místa? Frejštejn je velmi pěkná zřícenina, bylo by škoda, kdyby o tuto zmámu
přišel. Díky za odpověď.Lenka Hrnečková
 
Lenka
V mapě je napsáno,že známka je dostupná jak v suvenýrech,tak v hospodě,v hospodě jí,ale neseženete a suvenýry
mají otevřeno jen do 17.00.Škoda,jinak je to moc hezké místo.
 
vofak
Známku nemají a prý asi letos už nebude.
 
Petr F.
Smažáků
jsme jako výletnická rodinka už pár snědli, ale to co nám připravili zde nepamatuji. Funěli jsme jako pr... a
to vše s kofolou a TZ 200,- Neuvěřitelné!!!
 
Petr Novák
zajděte na utopence
V restauraci na Kopečku mívali skvělé utopence, ale byl jsem tam už dost dávno, tak jestli to někdo ověříte...
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek