Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 900 - Rýzmburk


Popis

Zříceniny jednoho z největších hradů u nás, zvaného též Osek, na úpatí Krušných hor, v hlubokém údolí severozápadně od Oseckého kláštera.

Mapa

Navštívil jsem Rýzmburk

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Infocentrum, Rooseveltova 490, Osek (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Ústecký kraj/Teplice
Poloha:
50°38'2.56"N 13°39'52.56"E
Hodnocení:
2.849
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 900 - Rýzmburk


04.11.2023 - dostupná bez problému
19.10.2023 - dostupná bez problému
18.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Aleš Socha
Aleš Socha
TZ
Z oseka.
 
wenzel
Rýzmburk
Zřícenina hradu je dost rozlehlá, avšak už jsme navštívili i větší. Vychízeli jsme od kapličky na konci obce, asfaltová cesta vede docela prudce do kopce. Rýzmburk je místy dost zarostlý kopřivami a občas je nutno vegetaci obcházet. Z hradu se dochovaly především dvě věže, několik vysokých zdí nebo brána ve středu hradu. TZ dostupna v IC Osek v klášterní zahradě.
 
Holger Kraftzig
Holger Kraftzig
TZ
TZ in der Touristikinformatin in Oseg gekauft.
Burgruine leider schon sehr verfallen und zugewachsen.
 
Petr Hendrych
Petr Hendrych
Rýzmburk
Nádherná rozsáhlá zřicenina. Autem se dalo zaparkovat cca 1km od ní. Známku musím bohužel objednat. Infocentrum ve svátek nefunguje
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
TZ
Hrad je opravdu rozlehlý a natáčeli se tu páni kluci
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Hrad Rýzmburk
Turistická známka spolu s turistickou nálepkou v pohodě zakoupeny v oseckém infocentru, které se nachází přímo v klášterním areálu, mají zde i pěkné turistické razítko hradu. Na hrad jsme se původně chystali pěšky, ale po celodenním výletování už jsme na chození neměly sílu, autem jsem tedy zajeli až ke kapličce do stejnojmenné obce odkud je to do kopce klidnou chůzí k hradu kolem 20 minut. Hradní zřícenina je opravdu rozlehlá, hojně navštěvovaná, moc se nám líbily zachovalé detaily hradu jako je ostění oken atd. Moc pěkné jsou také zdejší stromy, jejichž kořeny se krásně proplétají hradní zříceninou. Z hradu jsou i malebné výhledy do okolí. Tohle místo jsme si po první návštěvě hodně zamilovali.
 
Arturio
Rýznberk
Jeden Rýznberk jsem již letos navštívil-leží kousek od Kdyně-ale tento nám s manželkou dal docela co proto.známka dostupná bez problémů,byla zrovna pouť a tak jsem ji zakoupil v klášteře.
 
BRUMLIK
HRAD
TZ JSEM SEHNAL V INFO .STREDISKU V KLASTERE OSEK HRAD JE TO ROZSAHLEJ AZ NA TEN PRISTUP
 
Radůza a Pitrýs
Dlouhá louka
Ještě jsme zapomněli připsat, že nová známku je vydána pro lokalitu Dlouhá Louka, což je jedna část Oseka a je k zakoupení v restauraci Rozcestí na Dlouhé Louce, kde je příjemné prostředí a voní novotou. Známka má číslo 1606 a na bližší informace se můžete podívat na www.krusnohorskyklub.cz nebo penzionrozcesti.eu . Hezké výlety eR a Pé
 
Radůza a Pitrýs
Osek
Je nám líto, že máte nemilé zkušenosti s prohlídkou zříceniny hradu. Bydlíme v Oseku a věříme, že je to turisticky zajímavé místo. Známku lze zakoupit v informačním centru v klášteře na náměstí města, kde mají zároveň i č. 925 Osek Klášter a na nádraží Osek město lze zakoupit výroční známku Historickým vlakem na oseckou pouť. Na infocentru nám poskytli i zajímavé materiály ohledně Naučné stezky přírodou a dějinami Oseka. Stezka je rozdělena na okruh přírodní a městský. V přírodním okruhu si lze prohlédnout Osecký klášter, Manufaktury v Oseku, Prameniště, Krušnohorskou železnici, pokusnou plochu ochrany lesních mravenců, Salesiova výšina (třetihorní usazeniny), Krušnohorský zlom (morfologický vývoj Krušných hor), dolování na stříbrnonosných žilách, spirálový lom na kámen, Krásnou vyhlídku, krušnohorské bučiny, zimoviště netopýrů, Vrásu, Vlčí důl, Rýzmburk, památník katastrofy na dole Nelson III a památný strom - převislý buk, který má 14 m. V městském okruhu pak je výchozím místem opět klášter, na náměstí kostel sv. Kateřiny, barokní domy, socha Jana Nepomuckého, budova lékárny,manufaktury, Dívčí školu, hospitál sv. Klementa, odpočivný kámen, kostel sv. Petra a Pavla, pomních prince Josefa De Saxe, Mariánský sloup, první českou zeměvrtnou společnost, Izolák (místo výhledu), torzo památného dubu (historicky označován jako Husův i Žižkův) a Krušnohorskou železnici - technická a kulturní památka ČR. Myslím, že je toho hodně, tak nás určitě navštivte. eR a Pé
 
Pavel M.
Výlet na Rýzmburk...
...se moc nepovedl, šli jsme po červené z Oseka, když jsme dorazili k hradu ocitli jsme se na dvorku nějakého domku, kde na nás vystartoval agresivní špindíra a sprostě nás i s dětmi vyhodil , že tam nemáme co dělat....
 
vláďa
Známek mají na Dlouhé Louce dostatek. Je odtud krásný výhled na České Středohoří. Ochotný pán, co nám známku prodával dal navíc i radu, jak se k Rýzmburku přiblížit autem a pak si udělat pěkný výlet i s dětmi. Stačí v jedné ze serpentin na silnici směrem na Osek nechat stát auto, v této serpentině začíná asfaltová cesta, po které se cca po 3 km dostanete ke hradu, který určitě stojí za navštívení, i když vstup na něj je jen na vlastní nebezpečí, čemuž se ani moc nedivím.
 
Pařez
Známky mají. Pán v penzionu přijde na zazvonění otevřít. Je odsud hezký výhled, ostatně - Panorama - to mluví za vše.
 
Martin ,,Lišák,, Plzeň
Sehnat známku bylo nad naše síly.
Ve čtvrtek 16.8. jsme byli na zřícenině hradu Rýzmburk.Krásné místo.Turistickou známku mají až na dlouhé Louce,což je dost daleko od místa hradu.Když jsme se na Dlouhou Louku dostali,zjistili,že známku nemají.Prý přišly,ale pošta je odeslala zpět,protože jim o zásilce nikdo nedal včas vědět.
 
Honzik
Rýzmburk
Zřícenina královského hradu Rýzmburk patří mezi jedny z největších v naší krásné České republiky. Je to jeden ze skvostů turistických cílů, který by měl navštívit každý, kdo miluje procházky v krásné a pohádkové přírodě Krušných hor. Já sám jsem si zakoupil TZ v penzionu Panorama v obci Osek - Dlouhá Louka, okr. Teplice v Čechách, kde se nachází příjemná obsluha, dobrá kuchyně a krásný výhled + rozhledna na celé České středohoří. Vdřele doporučuji a hrad Rýzmburk jest v seznamu těch historických monumentů, na které se rád znovu podívám.
 
DJ_BuBen
Když jsem si chtěl zříceninu prohlédnout z trochu menší vzdálenosti, vylezl na mě z baráku chlápek "Jestli něco sháním?" Evidentně se mu má přítomnost nezamlouvala a tak jsem se klidil... Jinak je škoda, že se známky neprodávají dole v Oseku.
 
Cobra a Bára
Panorama
Nádherný výhled, příjemná obsluha. Není co řeřit, tak vzhůru na Panoramu!!!
 
Iva+Jirka
Šli jsme pěšky z Duchcova přes Osek a pak náročným stoupáním jsme pokračovali až na Dlouhou Louku. Postupně jsme se probírali hustou mlhou, kterou jsme těsně pod Dlouhou Loukou překonali a odměnou nám byl nádherný výhled, při němž z mraků vystupovaly vrcholky Českého Středohoří a Krušných hor. Ačkoliv v penzionu Panorama mají v pátek oficiálně otevřeno až od 15.00 hodin, velmi ochotný majitel nás pozval dál, prodal turistickou známku (údajně jich má ještě dostatek) a nabídnul občerstvení. Nedaleko odtud je nově postavená věž telekomunikačního převaděče, která zčásti slouží i jako výhledové místo. Doporučujeme ! Zpět do Oseka jsme se vrátili přes vrch Stropník. V Oseku si určitě nenechte ujít prohlídku zdejšího Cisterciáckého kláštera.
 
Jana
Rýzmburk
Moc rada se svím přítelem oběvuji move zříceniny hradu a take nás zajímá hystorie zříceniny.Bohužel nemohu nikde obevit fotografie nebo obrázky ktere by zříceniny zachycovali v její cele krase kdy jeste stála.pokud nekdo víte o stránkách kde bych obrázky našla prosím napiste mi na email.předem moc dekuji Jana
 
Exner
Právě to je problém, že se v Oseku tato známka neprodává, přesto že je to k hradu tak 2 km. Prodává se až v obci Dlouhá Louka, což je ještě asi 4 km stále do kopce, ikdyž je od openzionu pěkný výhled, tak před týdnem známku stejně neměli.
 
Lenka
Dobrý den chtěla bych se zeptat kde se tato známka v Oseku prodává??Prosím odepište
 
Exner
Pán byl velmi ochotný, leč známku neměl.Prý včera prodal poslední.
 
raf
Penzion Panorama přesně vystihuje místo kde se nachází. Pokud je výborná vyditelnost je vidět odtud území od
Bíliny až po Chomutov.Kdo má štěstí na vynikající viditelnost dohlédne až do Prahy(Letňany,Prosek). Penzion má
otevřeno od pátku do neděle od 17:00 hod. Ovšem pokud zazvoníte v jinou dobu majitelé vám vyjdou ve všem
vstříc. Stačí zazvonit a hezky pozdravit. Kdo nevěří ať tam běží!!!
 
Kořez
Dlouhá Louka je na mapě i ve skutečnosti... Známku měli :-)
 
Jiří Novotný
Panoramu se mi podařilo najít bez problémů, stačí mít pouze mapu, na které už Dlouhou louku najde i dítě. (a
ne jako pisatel níže, který to nemoh najít :-)
 
Luděk Šíp
Uvedené místo se mi ani podle map nepodařilo vůbec najít. Ani místní občané nevědí kde se nachází. Dlouhá
louka nikdo nezná. Totéž "IC" městského úřadu.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek