Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 91 - Krásno


Popis

Obec a unikátní rozhledna jižně od Horního Slavkova.

Mapa

Navštívil jsem Krásno

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Muzeum, Zámecká 1, Sokolov (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Pokladna hornického muzea, Krásno (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Radnice - podatelna, Radniční 1, Krásno (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Hrad Loket - hradní suvenýry (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
SLAVKOVSKÝ LES
Kraj/okres:
Karlovarský kraj/Sokolov
Poloha:
50°6'5.53"N 12°47'11.01"E
Hodnocení:
0
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 91 - Krásno
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 91 - Krásno






Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Rozhledna volně přístupná po žluté značce která není moc vidět,ale trefíte podél dlouhé stoky se držte nalevo.
 
Vilma Pospíchalová
Vilma Pospíchalová
Výlet
Výlet
 
Kateřina
Známka Krásno
V sokolovském muzeu není dostupná uvedená známka.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známku jsem kdysi koupil v Bečově na zámku.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
TZ
Známka zakoupena v Bečově na zámku. Rozhleda je nádherná neobvyklá stavba která rozhodně stojí za návštěvu. Rozhled na zelené kopce okolo je taky pěkný, i když upřímně toho kromě nich moc vidět není, jen v dálce Andělská hora.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Rozhledna Krásno
Turistická známka se prodává i na pokladně hornického muzea v Krásnu, které má otevřeno do konce listopadu, poté až od března. Hojně navštěvované místo.
 
Pavel Fryček
Pavel Fryček
TZ
TZ dostupná na několika místech, ale škoda nenavštívit Krásno! Rozhledna zajímavá, pěkný rozhled a hornické muzeum v Krásně také stojí za to. Prohlídka v klidu cca hodinu.
 
Richard a Richard Röderovi
Richard a Richard Röderovi
Rozhledna
TZ dostupná v pokladně zámku Bečov. Rozhledna je opravdu hezká a postavená v netradičním stylu.
 
René Pietschmann
René Pietschmann
TZ
Známka koupena v IC Loket. Mají i VTZ Karel IV.
 
Lubomír Horák
Lubomír Horák
5.11.2015
Pěkně postavená rozhledna, ke které jsme se dostali náhodou, a nelitovali jsme.
TZ je bez problémů dostupná na radnici.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
27. 8. 2015
Krásná rozhledna s luxusními výhledy. I dostupnost po pěšince k rozhledně je velmi příjemná. TZ koupíte v hornickém muzeu Krásno.
 
Mirek Kňourek
Mirek Kňourek
...
samotný městečko toho příliš nenabízí, kromě zajímavého muzea a krásné rozhledny jako z pohádky
 
Tomáš Pekař
Tomáš Pekař
TZ 40,-
31.7.2014 zakoupena TZ přímo u rozhledny od stánkaře za 40 Kč.
 
Petr Mikš
Petr Mikš
Stojí za to navštívit.
Skutečně krásná rozhledna. Doporučuji. Známka zakoupena v Bečově, ve stánku pod rozhlednou byla vyprodaná.
 
Martin Průcha
Martin Průcha
Dostupnost
Známka zakoupena v hornickém muzeu
 
Jitka Kosíková
Jitka Kosíková
TZ za 45,- Kč
Krásná rozhledna, krásný výhled, ale fotky jen hezké. Hledání místa, odkud vyfotit rozhlednu je problém. Hned pod rozhlednou sídlí dodávka-pojízdná prodejna pohlednic, buřtů, plechovkového piva, keramických suvenýrů a taky známek za 45,- Kč. Místa, odkud není vidět na tenhle konzum, tak jsou ověšena plastovými pytli na odpad. Cena známky se mi nelíbila, ale prý jsou takhle domluveni s obecním úřadem, protože vstupné na rozhlednu se nevybírá a údržba něco stojí, tak náklady prý pokrývají ze zisku z prodeje pohlednic a známek. No, zdůvodnit se dá úplně všechno.
 
Geovýlet
Zakoupena v Bečově a následně jsme se v rámci lovu kešek vypravili na rozhlednu. Moc hezké místo.
 
Helena Žahourová
Helena Žahourová
Drahá
Známka zakoupena u prodejce přímo u rozhledny, ale fakt za 45,-Kč. Když jsem se pozastavila nad cenou, prý nemá jinou možnost, že je kupuje od překupníků...?!
 
Renda
TZ
Známku jsem koupil u rozhledny,ale cena TZ je 45kč.
To je tošku moc. Na Bečově ji mají za 30kč. Jinač rozhledna parádní a výhled perfektní.
 
Jarda
Koloniál Čejková je zrušený,zavřený a vyklizený.
 
K8
Prodejní místa
To jsou zas informace:Muzeum - kde, jaké, není tam už jendo muzeum jako prodejní místo uvedeno?Radnice-podatelna - kde? V Krásně, nebo v Sokolově, když u toho muzea je odkaz na web Sokolova? Nebo snad Bečov či Slavkov?A proč u toho muzea není odkaz na to muzeum http://www.omks.cz/cz/vypis.php?typ=krasno
 
Pavla
TZ zakoupena v koloniálu Čejková, proti koloniálu vede silnice na Bečov, po které pojedete a zastavíte u hřbitova na malém plácku=parkovišti a uvidíte již směrovku na rozhlednu. Jeto asi 500 metrů a výhled je opravdu skvostný. okolo kopce s rozhlednou vede také naučná stezka. V koloniálu byl také velký výběr pohlednic a je možno orazítkovat. Další jiné razítko s rozhlednou jsme dostali na Bečově v prodejně suvenýrů před vstupní bránou.
 
Kateřina
Krásná stavba a ještě krásnější výhled. Známku jsme zakoupili v Hornickém muzeu, které mohu vřele doporučit - strávili jsme zde více než hodinu. V Bečovském zámku známku Krásna neměli.
 
jerry720
Krásenská rozhledna.
Krásenskou rozhlednu jsem poprvé navštívil před 3 roky a od té doby se mi to podařilo ještě dvakrát, naposledy ve čtvrtek 07. 06. 2012. Auto doporučuji zaparkovat nad městečkem vpravo na plácku u hlavní silnice za odbočkou na letiště, a odtud okolo pastvin po značené pěšině dojít podél Dlouhé stoky až k rozhledně, posledních několik desítek metrů pak musíte vyšlápnout lesem do kopce. TZ jsem bez problémů sehnal v koloniálu, který je hned na křižovatce při příjezdu do města od rozhledny, kousek nad ním je městský úřad.
 
michlajz
Krásenská rozhledna je opravdu unikátní stavba, moc se nám líbila a byl z ní nádherný rozhled. TZ v Bečově v suvenýrech u zámku neměli, v Krásně v koloniálu i v hornickém muzeu v sobotu odpoledne kolem 14 hodiny byla k sehnání v pohodě. Jinak zmiňované muzeum bylo fakt super, pokud do Krásna někdo pojede rozhodně by ho neměl vynechat!!!
 
Jiří Klimeš
TZ - Rozhledna Krásno
V Bečově na zámku ani v suvenýrech TZ nemají! Mé hodnocení se týká jen a pouze bečovského zámku. V Koloniálu v Krásně jsme známku zakoupili bez problémů.
 
Janex
TZ bez problémů zakoupena v pokladně hornického muzea.
 
Páca
Krásno
Již několikrát jsme navštívili Krásenskou rozhlednu, ale vždy odjeli bez TZ. Až včera se mi povedlo tuto TZ zakoupit v koloniálu.Hornická hospoda je hned vedle koloniálu, nicméně tam ji nemají :o(.
 
Libor
19.06.2010 - TZ bez problémů v hornickém muzeu - určitě doporučuji navštívit jak rozhlednu tak i opravdu zajímavé muzeum, naše děti se tam opravdu vyřádily
 
ALKA
krásné Krásno
rozhledna nádherná,slečna v koloniálu velmi velmi milá a ochotná, jídlo u Divočáka-100 m od koloniálu nemělo chybu
 
Boťas
Krásno
Dnes známka zakoupena u velice příjemné mladé paní Čejkové v koloniálu. Adresa koloniálu je jiná, než je uvedeno, a to Hlavní 105 u křižovatky na Bečov. Hornická hospoda otevírá denně ve 14 hodin.
 
plosín
Známku jsem zakoupil bez problémů v koloniálu. Také doporučuji navštívit jak rozhlednu, tak muzeum. Opravdu zážitek.
 
Tatík
Kromě rozhledny, kterou je opravdu nutné vidět (cesta od hřbitova značená jako žlutá odbočka k vrcholu-asi 1 km, vede zčásti kolem Dlouhé strouhy, 25 km dlouhého náhonu pro propírání rud), je v Krásně i muzeum, o kterém se neprávem nikdo nezmiňuje. Kromě toho, že v muzeu mají dostatek turistických známek a pohledů i příznivou otevírací dobu (duben až říjen od středy do neděle 9-12+13-17 hod.), je v něm možné si prohlédnout parní stroj převezený z Královského Poříčí, množství důlních zařízení a sbírku kolejových vozidel o rozchodu 90 mm. S důlním vláčkem o rozchodu 60 mm se za 20,- Kč lze v každou celou hodinu svézt 2x kolem areálu včetně umělé sloje. Muzeum je pod náměstím směrem na Horní Slavkov asi 200 metrů po odbočení doprava podle šipek. Vstupné 40,-(20,-) Kč.
 
pass
Doporučuji!! Rozhledna je jednak naprosto úžasná stavba, a také je z ní hezký výhled, např. na Klínovec, Andělskou horu.. a koneckonců k ní vede i celkem nenáročná cesta..
 
radektaxi77
paráda
jsem Krásenskej rodák a rozhlednu doporučuji u Divočáka dělaj super jidlo a v Hornický hospodě dostanete veškeré info o hornictví v okolí tak ahoj
 
Jirka
prima mestecko
Znamka k dostani v mistnim kolonialu pripadne v restauraci Zdar buh, tam jsme ovsem nesli.. Primove vari v restauraci U Divocaka a je tam i vyborna atmosfera...Musime take moc pochvalit Krasensky advent - uzasny sbor v kostele, atmosfera na namesti... radi se sem vratime
 
Pinďa
Hornická hospoda
U Zdařbůchů TZ bez problémů. Otevřeno je až do půlnoci
 
JirkaK
Známku jsem koupil v místním hostinci. Známek mají dostatek a dají Vám i vybrat. Mají i pohledy. Navštívit rozhlednu stojí za to.
 
jaroslav
Známku No.91 Krásno lze zakoupit i v suvenýrech hned pod zámkem v Bečově nad Teplou.
 
Luděk
Krásno
Krásenská rozhledna je svého jména hodna, pod ní ležící městečko se stále vzpamatovává z reálného socializmu. Známky v koloniálu bez problémů, otevřeno již od 05:30 do 18:00 a v neděli od 07:30 do 17:00 - ukažte mi, kolik je známkových míst s takovouto komfortní otevírací dobou. Ono je mj. také dobré si před výletem zjistit alespoň minimum informací - pak se tady nebudou objevovat nářky takyturistů, že o půlnoci je v koloniálu zavříno. No bodejť. Koloniál je na křižovatce silnic do Sokolova a Bečova, cestou od rozhledny jej nelze minout. U silnice do Horního Slavkova vlevo na konci Krásna pěkný smírčí kříž, ale ten zuřiví motoristé dozajista přehlédnou
 
Lenka Čejková
Koloniál
Máme turistických známek v obchodě dost, ono totiž taky záleží v kolik hodin si pro ní přijdou, spát o krámu rozhodně nehodlám!!!!!!
 
preceja
V sobotu odpoledne měli v koloniálu známek dost.
 
Libor
Nejkrásnější rozhledna v Čechách!!!!
 
Pinďa
V hospodě
mají TZ vyprodané, ale vaří dobré kafe a interier odpovídá názvu. Doporučuji navštěvu zdejšího hornického muzea. Opravdu stojí za to.
 
Věrka
Známku jsme i v neděli odpoledne v pohodě sehnali v koloniálu. Otevřeno má každý den od 7:30 do 17 hodin. Příjemná paní nám dala vybrat z plné krabičky :-)
 
Jirka
Navštívil jsem už spoustu rozhleden, ale tato na Krásenském vrchu patří určitě k nejkrásnějším a hlavně k nejoriginálnějším rozhlednám. Milovníkům tohoto druhu turistiky ji plně doporučuji. A pokud budete mít z ní výhled jako já tento den, bude zážitek ještě mnohonásobně umocněn. Trasa na rozhlednu je značena z obce Krásno nepřehlédnutelnými šipkami s emblémem rozhledny. Auto je možné nechat v Krásně na náměstí, anebo je prostor u místního hřbitova (odtud je to blíže). V době mé návštěvy bylo okolí rozhledny upravené a byl zde pořádek. I samotná rozhledna je ve velmi dobrém stavu, včetně výhledových mapek na vrcholu. Takže, vzhůru na rozhledny a na tu krásenskou zvláště. Co se týče turistické známky, příjemná slečna v koloniálu na náměstí má známek dostatek a nechá Vás si i vybrat tu pro Vás nejhezčí.
 
ruza
Známka byla bez problémů dostupná v 9:00 v koloniále v Krásně. Na známce No. 91 je vyobrazena rozhledna
Krásenský vrch.
 
Kikin
S "rohlíkem" souhlasím, pěkný výhled i na Andělskou Horu.
 
JPS
V koloniálu bez problémů k dostání. Rozhledna je úžasná.
 
Linda
Paráda!!
Byli jsme s partou na Rozhledně a poté nám v místním koloniálu prodali s úsměvem známku a ještě nám ochotně
umyli broskve!!! Mají otevřeno hned od 5,30 až do večera, takže tam sehnat známku není žádný problém.
 
Dejzzy
rozhledna - dostupnost
Rozhledna na Krásenském vrchu je fakt moc pěknej rohlik. :o)Cestu po žluté turistické značce od Krásna
vřele NEdoporučuju. Je přehrazená několika dráty od odhrad s dobytkem - nebezpečí úrazu ele. proudem. Je do
nebe volající co si všechno ty jezeďáci dovolí!!!!Jděte raději po silnici ke hřbitovu, dále vpravo po moc
pěkně cestě podél potoka, po které se v pohodě dostanete až k rohledně.
 
Marcela
V Hornické hospodě na náměstíčku stále za 20,- Kč.Pokud přijíždíte autem od Toužimi, tak před Krásnem na
kopci lze zaparkovat u hřbitova, odtud je rozhledna vidět /asi 1 km/ a je tam šipka od silnice.
 
Mc.cvok
Nádhera....co víc dodat k tomuto místu????
 
Evík
Nejdříve jsme na své cestě našli Hornickou hospodu, kde mají ale otevřeno až od 11h. Přesto byli moc ochotní a
známku nám prodali přes okno. Pak jsme se vydali po ne moc dobře značené cestě na rozhlednu. Výsledek stojí
opravdu za to. Jde o kamennou rozhlednu postavenou ve 30. letech 20. st. s vnějším točitým schodištěm. Prostě
nádhera.
 
karlos
... hledejte a nezoufejte, hospoda v obci vzdálené asi 1km od rozhledny má pramálo společného s horníky, ...
spíše setmělý bar ponocující gamblery ...... ale rozhledna je skvostná...
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek