Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 962 - Staré Hrady - Libáň


Popis

Cenný renesanční zámek ve Starých Hradech u Libáně, jihozápadně od Jičína. Dnes sídlo Muzea Libáňska.

Mapa

Navštívil jsem Staré Hrady - Libáň

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Hrad a zámek Staré Hrady - Libáň
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZÁMKY
Kraj/okres:
Královehradecký kraj/Jičín
Poloha:
50°23'10.94"N 15°12'49.16"E
Hodnocení:
2.718
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 962 - Staré Hrady - Libáň
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 962 - Staré Hrady - Libáň


18.11.2023 - dostupná bez problému
05.08.2023 - dostupná bez problému
28.10.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Tomáš Procházka
Tomáš Procházka
TZ
Zámek více zaměřen na děti, ale je tam i okruh zaměřen na historii a pro dospělé. Přijde mi zajímavější když ten okruh je zpestřen i něčím jiným než jen výkladem o historii. Skoro všude jsou sošky různých draků se zajímavými jmény a u některých je i nějaká pohádka.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známka koupena na pokladně.
 
Libor Vykoupil
Libor Vykoupil
známka
Poněkud Disneyland. Frustrovaný jinoch jako průvodce měl patrně jiné ambice, než vyprávět o dracích. ale je to holt pro děti a já jsem chtěl vidět i vnitřek, nejen nádvoří vypravené jako do hodně levného filmu.
 
Luděk Slabý
Luděk Slabý
Dobré, drahé
Holky provádějí okruhy velmi poutavě. Draků a skřítků všude plno, takže super. Ceny vstupenek jsou poněkud vyšší. Jinak objekt nevypadá jako hrad, ale spíš nějaké pobořené JZD. Parkování na nějakém vedlejším dvoře za 50 kč. Restaurace je styl kantýna s umělohmotnými talíři a příborem. TZ za 35 kč.
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Dráčci
Okruhy na hradě jsou dělané pro děti,šli jsme dva(na půdu a zdravosvět) a více méně je to podobné. Expozice o dracích a skřítcích,stejné je to i ve sklepení kde jsme byli asi před třemi lety. Doporučuji tedy hlavně pro rodiny s dětmi. S manželkou jsme si nejvíc užili tedy krčmy na nádvoří kde milý pán měl opravdu vše výborné,ochutnali jsme hroudu masa,bramboráky a lívance,zde se tedy polepšili od naší poslední návštěvy,doporučuji určitě něco ochutnat.
 
Ing. Luděk Mastník
Ing. Luděk Mastník
TZ
Známka bez problémů dostupná v pokladně zámku.
 
Jan Pokorný
Jan Pokorný
pohádkové okruhy
Byli jsme jen na obou pohádkových okruzích, ceny jsou sice vyšší, ale v tomto případě (soukromé vlastnictví) to chápu. Prohlídky se nám líbily, pobavily děti i dospělé, příjemný a vtipný personál skvěle dokresluje atmosféru. Objekt je obrovský, věřím, že v létě to tu opravdu žije. Opravdu doporučuji. Jediné, co mi vadilo byla krčma - nevím, jesli to provozuje majitel hradu, ale ty smažené mraženky jsou fakt zlo! Škoda, že děcka měla hlad - ten kečup v mini misce za 10Kč mi teda vadil fakt hodně!
 
Lenka Volencová
Lenka Volencová
prohlídka
Z historie toho moc nečekejte, jen pár vět v předsíní, dál už jen samí draci a strašidla. Mnoho tisíc exponátů, jak hlásá leták, jsem tedy určitě neviděla, leda v každé místnisti skladiště všeho možného. Utřít občas prach by taky neuškodilo. Ale pro děti do pěti let určitě skvělý výlet.
 
McDave
zakoupeno dnes v pokladně zámku od velmi příjemně se tvářící čertice. Těmito tvory se to zde dnes jen hemžilo.
 
PetuleM
Nádherná stavba, na které je vidět, že je o ni pečováno s nadšením. Stihli jsme pouze jednu prohlídku, ale byla skvělá a určitě stojí zato. Veškerý "personál" je velmi příjemný a pro děti dokáže vytvořit báječnou atmosféru. Vše můžeme jen pochválit, včetně jídla v místní hradní krčmě. Doporučujeme.
 
David
Zajímavý hrad a zámek v jednom. Cena je sice vyšší, ale opravdu opravy památek něco stojí a pokud je zde soukromý majitel, tak se prostě vydělat musí. Ale pozor, na opravách je to vidět a ten objekt roste do krásy, ale bude to ještě spousta práce a námahy. Průvodkyně milé a velice vstřícné, stejně tak jako slečna pokladní. Doporučuji jako výlet pro celou rodinu. Majitelům přeji spoustu elánu a pevné nervy při dalším zvelebováni.TZ k dostání bez problémů v pokladně. P.S. A ta medovina je opravdu výborná, ještě jsem tak dobrou nepil :-)
 
mirek
cena vstupnýho je na dýlku výkladu trochu přepálená, ale na druhou stranu chápu, že soukromej vlastník na ty opravy někde brát musí... a nikde jinde jsem neochutnal tak výbornou medovinu!!!!
 
Martina
Na Sarých hradech jsme byli v neděli a moc se nám tam líbilo. Vybrali jsme ze tří okruhů prohlídku hradu - zámku s hezkou expozicí a pak kvůli dětem pohádkové sklepení. Půdu jsme vynechali, to už by bylo moc. Známek byly tři druhy, jedna stálá a dvě výroční, měli i razítka a pohledy. Líbily se nám pokladní i průvodkyně v kostýmech čarodejnic a princezny, ochutnali jsme místní medovinu a zakončili pečeným selátkem na nádvoří. Počasí vyšlo a tak to bylo supr. Rádi se vrátíme :-)
 
verusinek
Nejdražší turistická známka, jakou máme. Na hradě probíhaly Pohádkové slavnosti, takže jsme zaplatili vstupné s tím, že tam strávíme pár hodin. Bohužel po dvou minutách uviděl syn první čarodějnici, začal se bát a bylo po slavnostech. Celkově jsme tam strávili 5 minut včetně nákupu známky v pokladně zámku. :)
 
Libor
22.05.2010 - TZ bez problémů na hradě, areál jsme navštívili při příležitosti Pohádkových slavností (pro děti kostýmované postavy - princezna, čerti, čarodejnice, navíc trh a doprovodný program), k dobrému výletu přispělo konečně hezké počasí
 
Radka
Včera jsme navštívili tento zámek (či hrad), bylo krásné počasí, takže se výlet povedl. Ještě by chtělo trochu upravit prostor v zámku, určitě by to nějaké květiny či keře příjemně oživili. Známku jsme sehnali bez problémů za 30 Kč.
 
K8
jirkacek
No já nemám problém s tím, že by to nemohl být hrad a zámek v jednom, jenom nevím, proč tam jsou dvě prodejní místa, kdy jedno se jmenuje "zámek" a druhé "hrad a zámek" - to je podle mě nesmysl - prodejní místo je jenom jedno.
 
jirkacek
K8
...pokud si pamatuji z prohlídky informaci , tak zde logicky nejdříve stával hrad a v 16.století byl přistavěn přímo k hradu moderní zámek. Ještě štěstí ,že nám tuto stavbu minulý režim nezboural........
 
Burgin
Staré Hrady - 17.ledna 2010
Velice hezky provedéná expozice - Jak se žilo... a Časem zpátky do pohádky. Milá průvodkyně v kostýmu čarodějnice se omlouvala za výpadek elektřiny, ale prohlídkové okruhy jen za svitu svíček na kouzlu neubraly. Ba naopak.
 
K8
Prodejní místa
Kde je "zámek" a kde je "hrad a zámek" ? Jaký je mezi nimi rozdíl ???
 
Tatík
Cesta stále není moc značená, ale kdo dorazí do Libáně, tak Staré Hrady severně od ní najde a v obci zámek nelze přehlédnout. Nabízí se 3 okruhy po 115,- (85,-) Kč (hrad se zámkem, pohádkové sklepy a pohádkové půda). Sbírky na hradním okruhu jsou řešeny jako obchody z I. republiky (koloniál, hodinářství, káva, krčma...), například první automaty na čokoládu nebo mlýnky a přístroje na pražení kávy nemají chybu. Jen je potřeba odmyslet příšerné betonové překlady na stropech (památník písemnictví). Protože jsem šli ještě do sklepů s příšerkami, měli jsme zdarma výstavu o Safari ve Dvoře Králové. Turistických známek a pohledů dostatek u stánku při vstupu. Také doufám. ža se Staré Hrady nestanou druhými Dětenicemi!
 
Jana
rekce na pana Milana
Zámek mohu k návštěvě velmi doporučit. Klasické číslované TZ se prodávají samozřejmě za 25 Kč, za 30 Kč jsou pouze výroční, s tím se dnes setkáte na hodně místech, kdo kupovat nechce, ať nekupuje. S prohlídkou jsme byli spokojeni. Pane Milane, naučte se počítat, prohlídka hradu a zámku je více než 7 místností a hlavně jste zapomněl říct, že takovou sbírku jako je zde nikde jinde neuvidíte, žádné nudné obrazy, ale hromada zajímavých exponátů. Prohlídka trvá 45 minut, ale pokud si někdo prohlížet nechce, tak s tím průvodce asi horko těžko něco udělá. A nakonec k tomu safari, pane Milane, je to výstava, na které můžete být jak dlouho chcete, pokud jste to proběhl za 5 minut, vaše věc, ale pak se nedivte, že je to krátká doba. My jsme na výstavě pobyli 40 minut a vše jsme v klidu prohlédli.
 
Milan
pokoušejí se prodávat známky za 30 kč.za vstupné zámek+safari 160kč dospelý jsme viděli celkem 7 mistností a chodbu.doba prohlídky 35 min.takze za dost peněz,hodně málo muziky
 
jirkacek
Zámek a hrad Staré Hrady
Dne 259.8.2008 jsme zaparkovali na placeném parkovišti u hradu a šli koupit vstupenky. Je zde možnost si vybrat tři možnosti . Jen prohlídku hradu a zámku, nebo sklepení nebo prohídku ubohé Safari. Vše jde kombinovat. Vstupné na všechno dospělí 145 a děti 75 ( do šesti zdarma ) .Za hodně peněz ovšem hodně muziky. Prohídka hradu má netradiční ale zajímavé exponáty, zámek nic moc, sklepení je plné skřítků. Safari je jedna místnost - nic moc. Přesto jsme zde byli spokojeni - prohlídka asi ma 1,5 hodiny. Známky v nové verzi za 25 kč v pokladně a několik suvënýrů a výročních známek po 30 kč. Je to tu pěkné a zvláště dětem se zde bude líbit.
 
Tomáš Paračka
Staré Hrady
Cesta sice nebyla značena,ale prohlídka stála za to.Milá průvodkyně a zajímavá expozice.A sklepy byly také super!!!Vřele doporučuji a je to vhodné i pro rodinu s malými dětmi,hlavně ty sklepy,kde mají expozici strašidel :-), ale nebojte strašidla jsou to hodná :-)
 
Vilda
Staré Hrady
Bacha prodávají zde výroční TZ za 30 Kč. A okrádají. Jinak pěkné známkové místo.
 
Lenka
Staré Hrady
Pozor jen chci upozornit, 31.5. je otevřeno pouze pro zvané!!!!!!Lenka, průvodce na zámku,PS: jsou připraveny zcela nové netypické 3 okruhy, pokud by vás cokoliv zajímalo, ozvěte se na hochova@post.cz
 
Jableska
sezona
Trochu mne dostali, neověřila jsem si , kdy tady začíná sezona, a tak jsem jela zbytečně. Začínají totiž až 31.května
 
JirkaK
Zámek jsem navštívil letos v srpnu ještě jsem viděl všechny pracovny spisovatelů. Prohlídka bez problémů. Pěkné místo, ale škoda že není značené. Zde jsem poprvé spatřil sběratele zámek(i dřevěných pohledů), kterého vůbec místo nezajíma pouze TZ a pohled. Byl to starší kluk s rodiči. Byl nevychovaný, ale i ti rodiče by odcházeli pomalu v půli prohlídky. Ten nevychovaný kluk ani nic skoro neviděl a už říkal : " Nikdy sem už nepojedeme." a další podobné věci. Tak to je moje příhoda se sběratelem známek, který soudí místo i když ho skoro nevidí. A který sem jel jenom kvůli TZ.
 
Luděk
Staré Hrady
TZ bez problémů, prohlídka také. Milá a sympatická průvodkyně, ale neslibujte si od toho zázraky - jde o polovinu chodeb hlavní budovy zámeckého areálu (2 patra) a v přízemí pracovnu básníka Vrchlického - do pokojů se nedostanete. Zámek nedávno za 30 milionů od obce (která nemá na údržbu peníze) koupil podnikatel ze Dvora Králové a ten jej hodlá údajně oživit, začít se má rekonstrukcí zámecké restaurace v přední části. Zatím byly vyřezány jen náletové dřeviny. Snad to nebude cirkus Nevkus jako na zámku v Dětenicích. PNP Praha má smlouvu do roku 2015. Vstupné 20,- Kč
 
kvapa
zámek je pěný, je zde umístěn archiv národního písemnictví, původkyně nám podala vyčerpávající výklad a ochotně prodala TZ, na opravě zámku se podílelo mnoho občanů městečka ostaně to můžete posoudit vy sami osobně
 
mia
Včera jsem byla v Dětenicích a pak jsem dědu přeprosila aby jsme jeli do Libáňe.Tam jsme nenašli žádný ukazatel na zámek. Babi se zeptala prodavače v drogerii, ale ten nic nevěděl a řikal že nejbližší zámek je v Dětenicích.... Pak jsem se podívala sem na mapu a zjistila že ten zámek je ve městě "staré hrady" (V téhle mapě mi ale hledání nejde). Je to možný?
 
jeff
TZ dostupná bez problémů.Prohlídku jsme obsolvovali bez problémů, jen nás zarazilo že nás nejdříve průvodkyně provedla a potom až chtěla zaplatit vstupné.I to je u nás možné, jinak je pravda že toto místo působí jak na konci světa bez života.
 
Pavel.S
Dne 30.4. jsem v odpoledních hodinách navštívil tento zámek, který by si skutečně zasloužil více zájmu.
Ochotná paní provedla zámkem i když jsem byl sám a podala zasvěcený výklad. TZ dala vybrat akorát chyběla
pestřejší nabídka pohledů. V sousedních Dětenicích bylo skutečně o poznání živěji.
 
Jana a Ríša
Více reklamy a propagace
Více reklamy a propagace by si tento zámek zasloužil!!! Kdo jen tuší, jak byl kdysi zachráněn před demolicí,
jaké úžasné se zde za totality konyly koncerty a jiné akce!!!! ten musí být smuten nad tím, že sice na dveřích
je napsáno - Zájemci o prohlídku zvońte - ale nikdo neotevírá!!!! Pak se nedivme, že v nedalekých kýčovitých
Dětenicích je turistů jak nastláno a zde mrtvo!!!
 
Doctor Fox
Zážitek
"Ach bóže, tyhle turisti ..." - to jsou slova, která jsem si vyslechl od ne příliš ochotného
člověka, který na zazvonění otevřel. Měl jsem v plánu si zámek prohlídnout, ale po tomto proslovu jsem se na
něj vykašlal.
 
Elvis
Pohoda
Zámek Staré Hrady se tváří, jako by tam skončil život už před mnoha lety, ale po zazvonění na zvonek u dveří,
které jsou od vstupní brány přes nádvoří, nám známku bez problémů prodala velice příjemná a ochotná paní. : )
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek