Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1001 - Strahovský klášter - Praha


Popis

Premonstrátský klášter v Praze z roku 1143 s cennou knihovnou a obrazárnou.

Mapa

Navštívil jsem Strahovský klášter - Praha

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Strahovský klášter, Praha (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Široký dvůr, Loretánské nám. 110/4, Praha 1-Hradčany (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
CÍRKEVNÍ PAMÁTKY
Kraj/okres:
Praha/Praha-město
Poloha:
50°5'11.94"N 14°23'21.37"E
Hodnocení:
2.824
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1001 - Strahovský klášter - Praha


07.10.2023 - dostupná bez problému
01.09.2023 - dostupná bez problému
26.08.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Známka naproti prodeje lístků jinak dnes snížené vstupné do obrazárny která je pouze v přízemí z důvodů oprav,ale stojí za to i s knihovnou.
 
Tomáš Procházka
Tomáš Procházka
TZ
Z kláštera že suvenýrů
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z kláštera.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
TZ
Známka v obchodě v prvním patře kláštěra za 35,-. Vstupné 150,- se jeví, jako současný nižší pražský standard.Oba sály knihovny jsou neskutečné, ale opět vás pustí jen na práh, stejně jako třeba v Klementinu.Podrobnější prohlídku je třeba objednat předem, stojí 400,- a je jen na nich, jestli bude, nebo ne. Výstava starých tisků rovněž stojí za shlédnutí.
 
Josef Busek
Josef Busek
TZ
Klášter je moc pěkný prošli jsme se kolem a nakouli dovnitř. TZ už mam z dřívějška.
 
... ...
... ...
TZ
Návštěva Strahovského kláštera určitě stojí za to. Místní personál je ochotný a dozvíte se od něj mnoho zajímavostí. TZ lze zakoupit v obchůdku v prvním patře v budově, kde je knihovna.
 
Aleš Nekvapil
Aleš Nekvapil
TZ - aleŠnekovy cesty
Návštěva Strahovského kláštera dne 6. 6 . 2017 na svátek Norberta. V klášterním pivovaru jsem ochutnal vynikající pivo ,,Sv. Norbert tmavý" a Sv. Norbert IPA. A jako přílohu pivovarský gulášek. ;) Poté jsem si prohlédl celý klášter i s obrazárnou i knihovnou. V obrazárně jsou k vidění stovky nádherných obrazů od významných autorů. Pohled na teologický a filozofický sál v klášterní knihovně je ohromující.
 
L+D+D+N Nesibovi
L+D+D+N Nesibovi
TZ
zakoupena v Turista shopu v Bělehradské ulici.
 
L+D+D+N Nesibovi
L+D+D+N Nesibovi
TZ
zakoupena v Turista shopu v Bělehradské ulici.
 
Lucie Pauzová
Lucie Pauzová
TZ
Dostupná v obrazárně Strahovského kláštera, na pokladně ani v suvenýrech Strahovské knihovny ji nemají.
 
Keksa Keksović
Keksa Keksović
Nedostupná v klášteře
Přímo u kláštera mi bylo řečeno, že "už nejsou", sehnala jsem ji u Petřínské rozhledny.
 
Petra
Známku mají
TZ koupena na Petříně vedle prodeje vstupenek na rozhlednu.
 
Adéla Zemanová
Adéla Zemanová
Dostupná bez problému
TZ v Turistaschopu v Bělehradské.
 
Kateřina Adéla Hájková
Kateřina Adéla Hájková
aktualizovat prodejní místa
Tabák Pohořelec 18 je zavřen už několik let a Suvenýry Pohořelec 2, je nějaké sklo s cizincem prodavačem, který neumí česky takže dotaz na Turistické známky neměl smysl až po několika dotazech jsem se dopracovala do Obrazárny přímo v klášteře a tam konečně měli. Ale pozor v zimě mají polední přestávku.
 
Petr Pícha
Petr Pícha
Jak se oblékají pohádky
Navštívili jsme pěknou výstavu Jak se oblékají pohádky.
 
Aleš Strouha
Aleš Strouha
TZ
TZ jsem nekoupil v klášteře, protože mi zavřeli přímo před nosem kvůli polední pauze. Zklamání vynahrazeno na Petříně, kde se známka také prodává.
 
Martin PLOS
Martin PLOS
Strahovský klášter
TZ zakoupena bez problémů v suvenýrech při návštěvě Petřína. Mají tam TZ 470, 500, 1001, 1245, 1800.
 
Tomáš Smejkal
Tomáš Smejkal
Chybně uvedená prodejní místa
Pokud na pokladně a obchodě se suvenýry v předpokoji strahovské knihovny známky dojdou, těžko se TZ shání. Na adrese Pohořelec 18 je ruina a žádná trafika, na adrese Pohořelec 2 jsou suvenýry pro Rusy, s ruskou obsluhou, která nemá o TZ ani ponětí. Stejně jsem dopadl i v ostatních prodejnách se suvenýry všude kolem. Výrobce by měl údaje o prodejních místech aktualizovat a upřesnit.
 
 testado
testado
1001
Turistashop- prodejna map, Bělehradská 63, Praha 2
 
Roman
knihovna
za velké vstupné jsem viděl mezi dveřma dvě místnosti. o tom že v klášterním pivovaře stojí 0.4l piva 60kč ani nemluvím. asi na dlouhou dobu Prahu vynechám a pojedu obdivovat krásy naší země jiným směrem.
 
jerry720
Strahovský klášter.
Návštěva v sobotu 29. 10. 2011. Všude spousta lidí, v podstatě 100% zahraničních turistů ze všech koutů světa. K tomu několik svateb, no vybral jsem si asi špatný den, ale pochybuji, že to někdy jindy bývá klidnější. Přesto přeze všechno na vás dýchne majestátnost a historie tohoto místa, z vyhlídky je pak krásný pohled na část Pražského hradu, centrum Prahy i na Petřínskou věž. Škoda, že bylo v sobotu poněkud mlhavo a výhled nebyl dokonalý. TZ jsem bez problémů pořídil v pokladně obrazárny (tu najdete na nádvoří, které hlídá lev s opřenou levou tlapou o státní znak).
 
Vít Havránek
Po vstupu do pokladny mě paní odkázala do "shopu" pár schodů víš, kde mi příjemná paní s pánem známku vydali a ještě mi nabízeli ať jich vezmu víc - pro kamarády...:)
 
Břízka
známka koupena dneska v klášteře v galerii, paní v pokladně velmi ochotná
 
libor
Známka koupena dnes v klášteře bez problému.
 
Michael
Chvíli jsem pobíhal prostorami Kláštera; ten Rus, který hlídal výstavi miniatur, byl vysloveně nevlídný, ale nakonec jsem našel správnou kasu...
 
Michal
Známka zakoupena v Nerudově ulici v suvenýrech u Červeného beránka, známek tam mají dostatek (u pultu)
 
Pavla
pokud jde člověk od tramvajové zastávky, první otevřené dveře v klášteře jsou do knihovny, kde TZ nemají a pošlou vás do galerie. Galerie na začátku areálu je ale galerie Miro, kde o TZ nevědí vůbec nic, neboť paní v podkladně knihovny nemyslela galerii ale obrazárnu. Takže v Obrazárně jsou na prodej TZ i pohledy a kalendář 2011, kde je možné pohledy odtrhávat.
 
Suzynka
zakoupeno přímo v klášteře, ale pozor na polední pauzu 12.00 - 12.30
 
Kleio
Dodatek
Jo a všechny se samolepkou za 30 Kč.
 
Kleio
V pohodě...
Dnes v pohodě u suvenýrů "U červeného beránka" v Nerudově ulici. Dům poznáte podle sošky červeného beránka. Kromě typických suvenýrů - Praga, u pokladny stojánek s TZ. Nenechte se zmást první známkou, jsou pomíchané, najdete tu ještě čísla 500, 200 a 1800.
 
Vladimír
Zmatečná informace na těchto stránkách
Tabák na Pohořelci 18 žádné známky nevede.
 
Jarda
TZ jsem koupil v galerii kláštera, 30Kč bez samolepky. číslo kupónu OK.
 
Libor
dodatek
... po příchodu domů jsme zjistil, že kupon má jiné číslo než TZ, a sice 1101 místo správného 1001...
 
Libor
TZ dostupná v tabáku na Pohořelci - pan prodejce tam byl nový a tak na mně původně požadoval 130 Kč (!) za TZ, protože takovou měl u TZ cenovku - poté vše vyjasnil telefonicky s majitelem a prodal za standardních 25 Kč. V klášteře jsme byli s dětmi - aktuálně je tam výstava loutek (a obrázků) z večerníčků - loutkové scény jsou pěkně naaranžované, nicméně vstupné 150 Kč dospělí a 95 Kč děti od 3 let je celkem dost :-(
 
Petr
Známka bez problému k dostání v tabáku na Pohořelci.K dostání i známky Pražský hrad a Petřínská rozhledena.
 
ironst
v Infocentru na Újezdě známku nemají, tvrdí, že co je psáno na internetu není vždycky pravda a že ji ani neměli :-(
 
magipriba
V pokladne knihovny maji pres poledne pauzu,ale znamku lze bez problemu zakoupit v TABAKU na POHORELCI. Je to jen cca 100 metru od klastera. Meli otevreno i v nedeli v poledne. Prodavaji i znamku PRAZSKEHO HRADU a PETRINSKE ROZHLEDNY. Pivni specialy v klasternim pivovaru jsou skvele!
 
Eva
TZ v pokladně knihovny nemají. Pokladní nám sdělila, že už jí ani mít nebudou :(
 
Martin
Diky právě probíhajíci výstavě:Jak se oblékají princezny je známka momentálně vyprodaná.
 
Páv
Infocentrum na Újezdě aktuálně nemá!
 
Jirka
6.11.08 měli poslední dvě,den předtím jsem klášter nestihl,tak jsem šel do infocentra na Újezdě a neměli nic,prostě smůla
 
ondra
Vylet
Znamka v knihovne bez problemu.
 
Martina
Včera jsme navštívili Strahov, známku jsme dostali v pokladně knihovny. Rodinná vstupenka pro dva dospělé a tři děti nás stála 100,-, a myslím že to za to stálo. Sice se do Teologického a Filosofického sálu nesmí, ale i od dveří je to nádherná podívaná, co se hned tak nevidí. Trefili jsme na ochotnou paní, která místo aby jen "hlídala" návštěvníky, se s námi dala do řeči a získali jsme tak soukromý odborný výklad. Na chodbě je sbírka kuriozit, motýli, mušle, ryby apod., je na co se dívat. V obrazárně stála rodinná 50,-, šli jsme jen na malý okruh, ale i tam se nám líbilo. Sice toho k vidění moc není, ale co bysme chtěli za ty peníze, že ... :-)) Do kostela se nemohlo, koukli jsme jen přes mříže, ale je krásný. Nakonec jsme byli v Muzeu kuriozit, které je přes nádvoří. Tam nás stál vstup 190,-. Mají tam opravdu věci, které jsou vidět jen pod mikroskopem, pěkné. S touhle TZ ale vůbec nesouvisí a komunikace s rusky mluvícím pokladním taky nic moc.
 
Olina
Klášterní pivovar
vřele doporučuji návštěvu klášterní restaurace, kde si lze dát klášterní pivo, sice 0,4 l za 59,- Kč, ale skvělé
 
Luisa
Známku jsem koupili v Infocentru Around Prague na Újezdě. Koupili jsme tam kromě toho většinu Pražských známek a Sluneční hodiny.
 
Pavel
zlodějka v kase
Známku mají v pokladně. Ale bohužel v ní prodává lístky osoba ženského pohlaví, která na dvoustovku klidně vrátí o 50 korun méně - a když ji slušně upozorníte že počty se mají trochu jinak, tak nejen že se NEOMLUVÍ že vás chtěla okrást, ale ještě se na vás tváří jak na vraha... I takto bohužel vypadá soukromé podnikání v cestovním ruchu... A ani nemají pamětní razítka (jako snad jeiná výzamnější památka v Česku (!!!)...
 
Věra
Bohužel jsme zjistili že v Infocentrum Around Prague s.r.o., Praha 1, Újezd 24 známku nemají a neměli aspoň podle paní za pultem.
 
Danka
Pozor !
15.10. jsem byla v Praze a za bránou do kláštera je prodejce tur.suvenýru a TZ, který tvrdí, že letošní Známky stojí 30Kč. Na pravou cenu 25ti korun nehodlá "slevit" ! Podobných prodejců je po Praze víc. Tak pozor na ně!
 
MUDr Vladimír Henzl
Známka je k mámi s malým problémem - na jednom z rušných míst Prahy se čeká v době vrcholu turistické sezony na pokladní, která má polední pauzu od 12 do 13 hod. V sobotu !!!!
 
Hadice
Známku mají v pokladně knihovny před kostelem, vstup do dvora kláštera je za kostelem. Prošla jsem si okruh
A-konvent za 20,-Kč a byla jsem docela spokojená, za málo peněz docela dost muziky.
 
Julie
IC v Karlově ulici má mnohé zajímavé, ale mladím prodávající TS obecně je "ochota sama" Není, neví
kdy bude a zda je objednána. Kupte co mám a dáel neobtěžujte
 
Tatík
80,-Kč se mi za nahlédnutí do dvou knihoven ode dveří a pestrou směsku mušlí,motýlů a vajíček na chodbě zdá
trochu moc.Doporučuji ale muzeum miniatur naproti na nádvoří.
 
kstavk
známku měli pokladny do knihovny
 
Zdeněk
Známka opravdu není
Známka není a co je horšího v pokladně nemají ani razítko. Slečna mi ale ochotně dala prázdnou vstupenku. Tu
mi orazítkovaly v nádherné hospůdce zvané Peklo hned nad Strahovským klášterem. Doporučuji ale návštěvu
zahradní restaurace nad ní, kde jsou na rozdíl od dábelských cen v Pekle, ceny jako v Ráji.
 
Eda
Známka už opět není
Podle sdělení slečny v pokladně budou známky snad příští týden (tj. někdy po 29.8). Osobně bych chápal, že
známku nebudou mít v nějakých "Horních Kotěhůlkách" v hospodě, ale u tak známé historické památky
mě docela překvapuje, že není možné zajistit jejich pravidelné dodávání.
 
Ivča
Strahovský klášter
Pokladna v klášteře zavřená s odkazem na GALERII, ale odtud nás paní vyhodila, že je zavřeno. Známku nám
prodala paní u vchodu do knihovny, i když byla polední pauza.Škoda, že do chrámu Nanebevzetí Panny Marie se
dalo jen nahlédnout přes zavřené dveře.
 
Lucka
Tz není
TZ bude až po neděli(14.8.2005)Jinak to stojí za návštěvu.
 
raf
Známka je vyprodána!
 
Perikles
Pozor na přestávku v klášteře od 11:45 do 13:00.
 
Lukineček
Strahovský klášter
Známka k dostáni v infocentru Klementinum. K dostání je zde i VTZ Dalimilova kronika.
 
Blanka
Mají ji i v infocentru v Celetné. Mají tam hodně všech známek. I výroční Dalimilovu kroniku.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek