Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1279 - Muzeum Třineckých Železáren a města Třince


Popis

V budově na Frýdecké ulici čp. 387 je přístupná stálá expozice zaměřená na vývoj Třineckých železáren, historii města Třince a historii Těšínského Slezska. Ve spodním patře budovy muzea se v průběhu roku střídají krátkodobé výstavy. Součástí muzea je Galerie Na schodech a venkovní galerie WERK.
 

Mapa

Navštívil jsem Muzeum Třineckých Železáren a města Třince

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Muzeum Třineckých Železáren, Frýdecká 387, Třinec
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
TECHNICKÉ PAMÁTKY
Kraj/okres:
Moravskoslezský kraj/Frýdek-Místek
Poloha:
49°40'37.08"N 18°39'47.7"E
Hodnocení:
2.694
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1279 - Muzeum Třineckých Železáren a města Třince


22.08.2023 - dostupná bez problému
07.07.2023 - dostupná bez problému
17.08.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
TZ
TZ v muzeu.Moc zajímavé muzeum o historii železáren a Třinecka. Několik dalších krátkodobých výstav.
 
Jonáš Kreisel
Jonáš Kreisel
Třinecké železárny
Pěkné muzeum. Mají tam včelí úkoly. Je tam mod Třince atd. Mají tam i seznam představitelů města Třince. Doporučuji.
 
Petra
Re: TZ
Dobrý den, nerozumím tomu, proč by otevírací doba nedávala smysl. Infocentrum Třinec a Muzeum Třineckých železáren a města Třince jsou dvě odlišné instituce, které spravují dva odlišné subjekty. Rovněž z průzkumů v minulých letech byla zjištěna větší návštěvnost v neděli. Nicméně otevírací doba muzea je zmíněna na vratech areálu, webových stránkách i facebooku.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Otevřeno dnes, ale včera zavřeno. Nedává smysl mít otevřeno infocentrum v sobotu a muzeum v neděli. O víkendu ve stejný den nedostupná.
 
Zdeňka Nemravová
Zdeňka Nemravová
tz
Návštěva muzea v adventní době a byla to nádhera. Krásná výstava voňavých betlémků-nádherné dekorace. Dále zajímavá výstava Emmy a Báry Srncových a zvláštní výstava obrazů s tématikou andělů z jiných exotických krajin. Překvapily i děti a jejich výtvory. Užili jsme si krásnou vánoční atmosféru.
 
Alena Vintrlíková
Alena Vintrlíková
Po sedmi letech žádná změna
Tak jsme se po téměř 7mi letech rozhodli navštívit opět ve svátek město Třinec. Kdo by čekal, že se něco změnilo, tak by se spletl. Muzeum opět zavřeno, tentokrát se s námi divilo více lidi. Pro změnu zavřeno i Na Půdě, zbyla jen Pizzerie u kina, naštěstí, protože v Radegastovně se nevaří. Takže opět ve svátek při krásném počasí do Třince nejezdit, působí jako město duchů.
 
vladislava.raszkova@nemtr.cz
Dotaz.
Dobrý den,
mám na Vás prosbu,dcerka bude pracovat v Moravii Steel - jde koupit knížku o TŽ, o jejich dceřiných společnostech, vedení a bližších informacích - aktualizovanou?? Chtěla jsem jí to dát jako dárek.Nebo, kde bych se mohla obrátit, pro nějaké letáky? Děkuji za odpověď.Raszková 776151214
 
L+D+D+N Nesibovi
L+D+D+N Nesibovi
MUZEUM BUDE UZAVŘENO
od 17. 8. do 10/2015 z důvodu rekonstrukce.

Jinak otevírací doba: ÚT - PÁ: 9 - 17 hod., NE 13 - 17 hod.
Vstupné: dospělí 26,- Kč, studenti/důchodci 16,- Kč, děti 14,- Kč, rodinné vstupné 36,- Kč. Na to, kolik je toho v muzeu k vidění (popsáno v příspěvku níže), je to na dnešní dobu až nevídaná cena :-)
 
Josef Hájek
Josef Hájek
8/10
Město jako takové nepůsobí špatně. Lidé velmi vstřícní a ochotní. Určitě doporučuji oběd v restauraci na půdě (hned naproti muzeu). Byl jsem i v místní pizerii u kina a také jsem si pochutnal:) Muzeum musim ohodnit na výbornou. Pani moc ochotná, se vším poradila a dokonce nám i pustila film o třineckých železárnách. Stálá expozice velice zajímavá. Dočasná expozice byl Středověk. Byla to výstava autentická a člověk si mohl vyzkoušet například středověké brnění a podobně. Muzeum určitě stojí za návštěvu, jen to chce si zjistit dopředu otevíraci dobu. Ještě musím zmínit velice nízké vstupné kolem 20kč. Co ale bych chtěl vytknout - město má známky 2 a to uplně zbytečně! navíc se každá prodává zvlášt a otevírací doba je omezená. Mohly by obě známky být v muzeu a nestěžoval bych si. Také mi je líto zdejších obyvatel, protože ve městě se opravdu špatně dýchá a proto dávám 8/10
 
Jaroslav Šulc
Jaroslav Šulc
Muzeum
Velmi milá paní která Vám poví všechno co se tyká muzea. Doporučuji Vám navštívit.
 
Tomáš Parák
Tomáš Parák
Muzeum
TZ zakoupena přímo v muzeu, k dispozici je i výroční TZ 175 let Třineckých železáren. Velice pěkná prohlídka k dispozici byla i prohlídka - kávy a svatého Floriána.
 
Pavel Stehlík
Pavel Stehlík
malé ale milé
Malé ale pěkné muzeum železáren,výstava hraček a krajek.
 
Zdeněk Čurda
Zdeněk Čurda
Vstup do muzea
Po příchodu v otvírací dobu jsem musel zazvonit ač sem předpokládal že bude otevřeno. První dva pokusy bez výsledku tak jsem se byl zeptat vedle na vrátnici jestli něco neví. Neví. A tak jsem zkusil zvonek ještě jednou a po chvíli jsem slyšel jen tiché cvaknutí a z interkomu pořád ticho, zkusil jsem dveře a byly otevřeny. Mohli alespoň oznámit že dveře otvírají. Někdo by mohl lehce přeslechnout v tom hluku od cesty a z železáren. Nicméně známka získána i s výroční známkou.
 
frantisek trnovec
TZ kupena v muzeu
 
Aldy
zavŕeno,na internetových stránkách žádná zmíňka o uzavření muzea.škoda Aldy
 
AlenaV
Návštěva Třince pro mne byla velikým zklamáním. Na stránkách města ani IC se člověk nedočetl, že během červencových svátků bude cokoliv zavřeno. Po příjezdu jsme zjistili, že je zavřeno jak IC, tak i muzeum, a to celý týden od 4. až do 8. 7. Člověka, který váží autobusem tak dalekou cestu, to fakt dost naštve. Během svátků byl problém dokonce i najít restauraci, kde se slušně najíst, hospoda Záchytka opravdu není vhodné místo pro rodinu s dětmi. Nakonec jsme našli restauraci Na půdě, oázu klidu a pohody v tomto městě, kde o svátcích doslova chcípl pes.
 
Pařez
Pěkné muzeum s filmem o výrobě železa, TŽ a jejich pobočkách v ČR. V jednom patře je nově instalována interaktivní výstavka o beskydské přírodě. Část je věnována městu Třinci.
 
joshula
Bohužel známky jsou vyprodané. Mají jen VTZ 170 let železáren.
 
Achab
Třinec je fajne město
Známku mají. Mají i VTZ č. 619, 170 let Třinecké železárny. Mírným zklamáním pro mne bylo, že VTZ má na jedné straně stejný motiv jako řadová známka. Na druhé straně známky je 170 let TŽ. Tak jsem zakoupil pouze VTZ. Muzeum je pěkné. Momentálně je tu instalována výstava korejské kultury zapůjčená z Náprstkova muzea, ale hlavně! jsou zde úžasné fotografie z TŽ. Pokud si stáhnete firemní časopis HUTNIK http://www.trz.cz/trz/prilohy.nsf/(viewPublic)/TH0904/$File/th%2013-09.pdf?OpenElement, tak se na straně 13 dočtete více.A pokud vám vyhládne a budete se chtít levně a chutně najíst v příjemném prostředí, tak vězte, že tady: http://www.vidlespub.cz dostanete za 69 Kč polévku, hlavní chod, zákusek a minerálku. Je to asi 1,5 km, což je pro turistu hned za rohem:-)Pracovní povinnosti mě zavály přímo do TŽ, takže jsem měl možnost vidět "fabryku" v reálu. Z domova to mám bezmála 500 km a měl jsem trochu obavu, jaké to v Třinci bude. Byl jsem velice příjemně překvapen vstřícností a příjemnými lidmi. Návštěvu Třince doporučuji nejen fajnšmekrům na techniku, ale všem turistům. Fakt to stojí za to. Případným zájemcům pošlu foto VTZ.
 
Jan
Třinec
jeto tam vyborny jsou tam medvědi,ptaci divoka kočka,rys,vlk,železarny tamjsou vyfocene pusti vam tam film o žviřatech
 
Ilja
Doporučuji návštěvu muzea,stojí za to nechat si pustit i film přiblíží vám výrobu v městě,které,pravda moc nevoní!
 
grymil
Trinec
Cesta k muzeu vyznačená (5 min. od autobusového nádraží, ca. 20 min. od vlakového nádraží). Muzeum samostatné je zajmavé, v současné době 2 dočasné výstavy: Izrael, panenky a stálá výstava Trineckých železáren.Paní v muzeum ochotná a kompetentní.Známky Kc 25,--.MUZEUM (Údaje)Otevírací doba úterý - pátek: 9:00 - 17:00neděle: 13:00 - 17:00sobota a pondělí: zavřenoTel: 558 535 501 nebo 558 535 882email: muzeum@trz.czFrýdecká 38973961 Třinec - Staré MěstoTakže pčíjemný pobyt a lovu (na známky) zdar !MG
 
raf
Muzeum bude asi zajímavé. Bohužel v 9:00 hod v neděli bylo zavřeno. To by se dalo pochopit, ale nikde jsem neviděl žádnou informaci o otevírací době. Škoda.
 
Katka
Po dlouhém hledání jsme muzeum našli, na vratech jsme však našli ceduli od 1.7 do 9.7. zavřeno - nechápu o prázdninách v turistický sezóně týden zavřeno...
 
Honza Pásler
Dorazil jsem chvilku po 17. hod., bohužel už bylo zavřeno. Muzeum je ve vile v zahradě, zamčená je i brány do zahrady, takže jsem ani nemohl ověřit aktuální provozní dobu.
 
Zuzka30
V muzeu je výstava fotografií a medvídků. Venku stojí krásná parní lokomotiva.Je to fajn. Dobré značení cesty
k muzeu. Od Ostravy po hlavní cestě na Třinec I.
 
Ajka
v tomhle období je v Třinci opravováno několik míst a je tam špatné ovzduší v téhle době bych tam nejezdila
počkejte měsíc a budete mít hezkou vzpomínku!!!
 
janec
známku mají.jen ve Třinci nějak zapomínají na značky a ukazatele,jak tomu v jiných městech bývá zvykem..z
nádraží doprava kolem autobusového nádraží.u evangelického kostela opět doprava.naproti je výrobna lahůdek
Gastro.v současnosti je tam zajímavá výstava
 
Ivo
Otevírací doba Út - Pá 9-17, Ne 13-17.Tel. 558 535 501, 558 535 882.mail - muzeum@trz.cz
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek