Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1307 - Historické vojenské město Milovice


Popis

Muzeum Milovicka nabízí expozici zaměřenou na vznik a vývoj regionu Milovicka, vojenskou historii bývalého vojenského cvičiště od roku 1903, pobyt sovětských vojsk v ČSSR (a zejména v Milovicích) 1968-1991, ukázky vojenských uniforem, prohlídky vojenské techniky.


Mapa

Navštívil jsem Historické vojenské město Milovice

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Turistické informační centrum, Nám. 30.června 507, Milovice (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
SKANZENY A MUZEA
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Nymburk
Poloha:
50°13'44.85"N 14°52'37.25"E
Hodnocení:
2.241
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1307 - Historické vojenské město Milovice
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 1307 - Historické vojenské město Milovice


23.09.2023 - dostupná bez problému
17.04.2023 - dostupná bez problému
10.06.2022 - nemají sběratelský předmět




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z Rýmařova.
 
Vladimír Studecký
Vladimír Studecký
TZ vyprodána
V IC 10.6. TZ neměli.
 
Karel Kučera
Karel Kučera
nedostupné
IC na radnici bylo 23.3.2022 zavřeno z technických důvodů
 
Vratislav Blažek
Vratislav Blažek
TZ 1307
Známka zakoupena v sobotu v IC na náměstí v Milovicích ve 12.30 hodin i když měli mít dle jejich stránek zavřeno (pouze Po - Pá do 17.00 hodin). V sobotu mají otevřeno od 9 do 13 hodin. Mají také dvě razítka.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
Milovice
Známka bez problémů v infu na radnici. Město jako takové nic moc, je vidět, že to jsou v podstatě rozšířená kasárna. Od té doby, co je muzeum zrušené, vlastně ani nestojí za návštěvu.
 
Kristyna
znamka roku 1906
Dobry den mam doma znamku v peknem stavu s lokomotivou . je tam datum z 18 stoleti ale pod tim je jeste rok 1906 jakou by mela cenu a kam bych se mela jit zeptat na ni
 
Jiří IPSER
Jiří IPSER
No. 1307
Bez problému dostupná v infu na radnici,navštíveno při příležitosti vzpomínkových akcí ke Zborou.
 
Petr Jeřábek
Petr Jeřábek
Muzeum zrušeno
Známka by měla být přejmenována - což se již asi částečně stalo - a přemístěna do jiné kategorie. Muzeum Milovicka je totiž zrušeno.
 
Alena Mikletičová
Alena Mikletičová
Muzeum
TZ jsme zakoupili v pohodě v IC na radnici. Bohužel nás zklamala novinka, že muzeum už zde nestojí :)
 
Ivana Hrazdirová
Ivana Hrazdirová
TZ
Známka zakoupena v pohodě v IC.
 
Kamil B. z Přerova
super
Dneska zakoupena turistická známka v Milovicích. Informační centrum funguje.
Těšíme se až mladou paní navštívíme a dozvíme se novinky ve městě.
 
Jirka
známky
DOSTUPNÁ BEZ PROBLÉMŮ.
ZAKOUPIL JSEM JI V INFORMAČNÍM CENTRU A OD MILÉ SLEČNY JSEM DOSTAL MNOHO INFORMACÍ O MĚSTĚ A BLÍZKÉM OKOLÍ.
 
LENKA
INFORMAČNÍ CENTRUM
SEZÓNA (DUBEN – ZÁŘÍ):
PONDĚLÍ: 9.30-18.00
ÚTERÝ: 7.00-15.30
STŘEDA: 09.30-18.00
ČTVRTEK: 7.00-15.30
PÁTEK: 7.00-15.30
SOBOTA: 9.00-12.00
Dostupná bez problémů. Informační centrum plně funguje.
 
Jarda
TIC opět otevřeno
TIC je opět v provozu společně s knihovnou v budově radnice. Mimo sezonu je otevřeno (říjen-březen) Po-Pá 12,00-18,00. V sezoně Po-Čt 10,30-11,30 a 12,00-17,00, Pá 10,30-11,30 a 12,00-18,00, So 9,00-13,00. Známek dostatek, milá slečna za pultem.
 
Aneta Svobodová
Aneta Svobodová
informační
TZ zakoupena bez problémů u Italského hřbitova, muzeum je moc pěkné. zakoupeno u milé paní. Návštěva se tam dá dohodnout i mimo otevírací dobu =o)
 
Štefan Tomašák
Štefan Tomašák
informační
Muzeum a informační centrum na této avizované adrese již delší dobu neexistují. Ačkoli se mi ochotné pracovnice z vedlejšího nákupního centra snažili sehnat po různých možných prodejcích ( knihovna....) bohužel bez úspěchu. Po zrušení Muzea je prý doprodali a další nejsou.
 
David
Známka je bez problémů k mání v památníku u italského zajateckého hřbitova. PO-SO 10.00-12.30, správce je tam většinou déle. Expozice o italských zajatcích a hřbitov stojí za shlédnutí, z náměstí ulicí Italská cca 500 m. Zajímavý je i kostel sv. Kateřiny Antiochijské v novogotickém slohu a pomník obětem první světové války u silnice od Lysé.
 
Libor
Známku jsem dnes koupil,v městské knihovně. Měli poslední tři, ale další jsou prý objednané. Otevírací doba PO-PÁ 8-11,30 12-18 hod SO-9-11.Prázdniny 1.7-31.8 2012. PO-PÁ 10-18 SO-zavřeno. Tel 325 577 248. Já si po všech zkušenostech, radši všude volám jestli ,nemají nějaké změny.
 
Karlik
Známka
Muzeum a IC zrušeno.Známka k zakoupení v městské knihovně na radnici, hnedle vedle.
 
Bob
Známka 8.2. v pohodě dostupná na radnici v městké knihovně..
 
Mipix
Muzeum a IC v "Oficíráku" zavřené, ikdyž mělo být otevřeno (prý to tam někdo rozmlátil - říkalo pár místních), ale mají na dveřích info, že známka se dá koupit hned vedle v papírnictví, kde jí opravdu mají. "Nové" Milovice dost zklamání, čekal jsem, že od mého pobytu před cca 15 lety coby hlídajícího vojáka, to dají do kupy, ale až na paneláky (a to jen některé), které se dobře prodávají za těžký peníz, se všechno nechalo definitivně rozmlátit a rozkrást. Zmizelo spousta zajímavých míst (třeba jakési minimuzeum, kde byly medaile atd, dnes tam je herna a úplně nový dům). Pro mě vzpomínky na vojnu a možnost si porovnat staré fotky s dnešní realitou, ostatní nevím co by tam hledali? Kladný dojem je, že to tam žije, je zde spousta mladých lidí, ve srovnání s tehdejší depresivní atmosférou vybydleného města po Rusech, kde jsem nepotkal ani nohu, to je rozdíl. Přeji Milovicím, ať se jim daří a dají i ty zbytky do pořádku.
 
Libor
25.07.2010 (Ne) - muzeum o víkendu otevřeno jen v sobotu dopoledne (ačkoliv na webu je napsána i neděle do 17.00) - byla to již naše druhá návštěva, ale tentokrát jsme měli štěstí - pán z IC (muzea) byl čistě náhodou přítomen a TZ mi prodal. Děkuji! Prohlídku muzea nám také umožnil, ale kromě krásné velikánské budovatelské mozaiky je k vidění jen pár výstavních panelů s fotografiemi a články.
 
Béďa
Absolutně nedobytné muzeum.Všude zavřeno.Zkusil jsem telefonovat na jakési telef.číslo uvedené na dveřích, ač jsem se dovolat, bylo mi sděleno, že muzeum je zavřené a že mám smůlu.Škoda zbytečně ujetých kilometrů.Našel jsem i obě benzinové pumpy,ale ani na jedné TZ nevedou.
 
Jana
Muzeum a IC zavřené,nikde nebyla ani napsaná provozní doba a budova v hrozném stavu.Nevím proč nemůže být známka k dostání v cukrárně nebo resaturaci.
 
vláďa
V neděli odpoledne zavřeno, o víkendech otvírají akorát o prázdninách. Ve městě taky nic moc k vidění není, absolutně nechápu, proč se byla TZ umístěna.
 
Honza Pásler
Chtít koupit tuto TZ v půli ledna v pátek okolo 14. hod. je asi velká opovážlivost. Muzeum nedobytné, knihovna otevírá až v 15. A benzínku se mi hledat nechtělo. Jinak město samotné takové úplně normální, během dne téměř vylidněné, evidentně "bydlicí zázemí" nedaleké Prahy. Kde jsou ty časy, když zde bylo čilé centrum kšeftování mezi českými obyvateli a ruskými vojáky. (Tím nechci říci, že se mi po těch časech stýská). Náladu mi spravila až "nádražka" v nedaleké Lysé nad Labem, s vynikající plněnou paprikou za neuvěřitelných 45,- Kč
 
Honza Pásler
Chtít koupit tuto TZ v půli ledna v pátek okolo 14. hod. je asi velká opovážlivost. Muzeum nedobytné, knihovna otevírá až v 15. A benzínku se mi hledat nechtělo. Jinak město samotné takové úplně normální, během dne téměř vylidněné, evidentně "bydlicí zázemí" nedaleké Prahy. Kde jsou ty časy, když zde bylo čilé centrum kšeftování mezi českými obyvateli a ruskými vojáky. (Tím nechci říci, že se mi po těch časech stýská). Náladu mi spravila až "nádražka" v nedaleké Lysé nad Labem, s vynikající plněnou paprikou za neuvěřitelných 45,- Kč
 
Tom
Muzeum je v rekonstrukci, milá paní nás přesto pustila zdarma dovnitř, je tam několik tabulí s fotografiemi a k těm články.
 
Mišák
Měli otevřeno a velice milý pán v pokladně nám prodal TZ a přidal brožury cyklostezek.
 
Martina
MDD
Muzeum skutečně chudičké, překvapilo mě, když mi na hlavu ze stropu spadl kus omítky. Měli jsme ale velké štěstí, že v rámci mezinárodního dne dětí byla venku ke zhlédnutí vojenská technika. Označení, že mají známky je na kanceláři muzea (uvnitř budovy vpravo), kde je také funkční číslo na pána, který má muzeum na starosti. Tímto mu děkuji za ochotné přijití, prodání známky a za tunu materiálů o turistice v Polabí i celé ČR.
 
MUDr Vladimír Henzl
Muzeum je otevřeno jen v sezoně, TZ snadno k dostání v papírnictví vedle muzea (stejná budova), není však nikde označení, že známky mají
 
kaka-stock
V muzeu bylo zavřeno (a nevím kdy mají otevřeno?) a po menším hledání jsem našla TZ v papírnictví u ochotné paní prodavačky.
 
Tatík
Muzeum je v 1.patře bývalého důstojnického domu (socialisticko-vojenský stavební sloh),rozsah nevelký a expozice bez větší invence.Turistických známek dostatek v přízemí v kanceláři či infocentru,otevírací doba jen v sezóně,vstupné 25,-(15,-) Kč.Okolí zatím úděsné,vojáci (včetně střední skupiny sovětských) v Milovicích sídlili od I.světové války,kdy tu byl zajatecký tábor.Italský vojenský hřbitov (podle šipek asi 2 km) je jediné upravené místo (kromě přestavených bytovek na prodej) v širém okolí.
 
Petule M.
Po menším urputném hledání muzeum nalezeno. Ičko bylo otevřeno (9-17), známka dostupná, navíc nám ochotná slečna poradila cestu dál.
 
Pajik
zavreno
Nedele 17 hod, zavreno vsude, na IC neni napsana provozni doba, Pumpu jsem objevil (PapOil) ale tam o znamkach nic nevedi a ani nevedi kde je jeste nejaka jina pumpa. Tak nevim...Proc treba neni prodejni misto na namesti v hospode/cukrarne ktera ma otevreno porad?
 
Badys
TZ dostupná v Městské knihovně, Dukelská ulice. Po - Pá 8-11, 15-18.
 
gerbera
Do Millovic nejezděte !
TZ 1307 jen tak neseženete ! V budově Muzea, Ičko a ubytovna. Ochotná paní vedle z papírnictví nám řekla, že
prodejce p. Hlaváč se vyskytuje jen zřídka, navíc na dveřích je neúplné telef. číslo /mobil / správné : 602
341 361. Zkrátka zavřeno ! Takovýmto prodejcům by TZ neměli dávát, ale dát to do obchodu -hned vedle, který má
otevřeno i v sobotu. Sežeňte si raději razítko, protože ani pohled nikde nekoupíte.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek