Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1408 - Wothanburg - středověká tvrz


Popis

Projekt Curia Vitkov je pokusem o vybudování volné repliky venkovského velmožského sídla - kurie z 12. století. Na vyvýšené poloze nad vsí Horní Vítkov vzniká soubor objektů, které jsou typické pro tento typ raně středověkého sídla.

Mapa

Navštívil jsem Wothanburg - středověká tvrz

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Smíšené zboží, Dolní Vítkov 42 (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Infocentrum, náměstí 1. Máje, Chrastava (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Liberecký kraj/Liberec
Poloha:
50°51'26.21"N 14°58'43.53"E
Hodnocení:
2.64
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1408 - Wothanburg - středověká tvrz
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 1408 - Wothanburg - středověká tvrz
Obrázek č. 3, Turistické známky, No. 1408 - Wothanburg - středověká tvrz


22.11.2023 - dostupná bez problému
15.08.2023 - dostupná bez problému
14.05.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Tomáš Procházka
Tomáš Procházka
TZ
Z infocentra. Štvou mě podobný místa kdy je otevřeno jen při akcích a jen v létě. Sem tam nějaký místo by mě nevadilo, ale je jich čím dál více... A to nepočítám místa kde vznikne nová místa, mají celoročně otevřeno, ale o prodej známek nejeví zájem.
 
Zdeňka Nemravová
Zdeňka Nemravová
TZ
z infa v Chrastavě, ráj pro turisty/7 ks/
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Zakoupeno v infocentru.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Známka v ic Chrastava jinak dostat se k tomuto místu bylo pro mě něco jinak je tam zavřeno dělají střechy ale podívat jsem se mohl.
 
Matěj Bartoš
Matěj Bartoš
TZ
Tvrz viděna zvenčí - zavřeno. Známka v IC Chrastava
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
TZ
TZ v IC Chrastava. Připadá mi, že tvrz je uzavřená společnost bláznů do historie, kteří se tak baví, a čas od času k tomu nepravidelně přiberou i někoho cizího.Nicméně do konce roku nic podobného v plánu nemají. Podle mě by toto místo TZ mít nemělo.
 
Zuzana Lašťovková
Zuzana Lašťovková
tz
Netrefili jsme otevírací dobu, ale TZ zakoupena v místním malém obchůdku - sice bylo ještě zavřeno, ale paní nám ji prodala, přebírala právě zboží...
 
Josef Busek
Josef Busek
TZ
Místo jsme navštívili dnes moc pěkná tvrz akorát mě štve že se nedá jít do vnitř jinak moc pěkná tvrz. TZ už mam z dřívější doby.
 
Eva Šinknerová
Eva Šinknerová
TZ
TZ zakoupena v IC Chrastava, mají zde i TZ 985,1159,1870,2010.
 
Václav Toth
Václav Toth
TZ
Dostupná bez problémů v IC Chrastava.
Středověk obklopen koňmi.
Závora podlezna na tvrzi ani noha .
Zajímavý projekt kde se asi dá utéci od civilizace .
 
Eva Kratěnová
Eva Kratěnová
Život na tvrzi
Chtěla bych reagovat na zprávy ohledně závor a toho, že tvrz nejeví známky života...pokud si prohlédnete webové stránky sdružení, které tvrz buduje /http://www.curiavitkov.cz/ zjistíte, že přes rok mnohokrát ožívá pro veřejnost. Ať už jde o brigády členů, kdy je možné dostat odborný výklad nebo o víkendové akce jako Gladius a Dobývání, kdy je doprovodný program a program pro děti...nebo na počátku prázdnin "tábor" kdy uvidíte, jak se tehdy žilo...mimo tyto akce se na tvrzi většinou nikdo nezdržuje. Přesto ale je možné podlézt závoru a ohradníky a jít si hradiště prohlédnout. A doporučuji s sebou nějaká jablka nebo suchý chleba...na kopci totiž bydlí 3 koníci :-)
 
Jan Pásler
Jan Pásler
Tvrz mrtvá
Druhý neúspěšný pokus o návštěvu známkového místa. Polní silnička, která až na horním konci Horního Vítkova odbočuje jižním směrem, vede asi 100m od repliky tvrze. Bohužel, přístupová cesta k tvrzi mezi ohradníky je přehrazená závorou a ještě zapáskovaná červenobílou páskou. Z dáli je vidět, že na „tvrzi“ nejsou patrné žádné známky života. Je krásné zářijové sobotní odpoledne, kolem dost turistů, pěších i cyklistů, ale na tomto místě patrně o návštěvníky nestojí.
 
Martin Průcha
Martin Průcha
Dostupnost
Známka zakoupena v infu v Chrastavě
 
Jan Pásler
Jan Pásler
Špatné prodejní místo
V sobotu krátce po poledni není v motorestu Kančí vrch ani jediný host a personál snad ani neví, co to turistické známky jsou. "To my nemáme, my jsme tady noví..." Bohužel, až po návratu jsem se podíval na internet a zjistil, že toto původně uvedené(v atlase) místo už jako prodejní není.
Sinice mezi Kančím vrchem a Horním Vítkovem se asi v zimě neudržuje, ač v okolí (Liberec, Albrechtice) není po sněhu ani památky, tady jsou nafoukané solidní a nepříjemné závěje. V zimě doporučuji autem příjezd od Chrastavy.
 
René Pietschmann
René Pietschmann
Tvrz
V IC maji TZ s novou raznicí 1408. Curia Vítkov Replika středověké tvrze
 
Boris Hronza
Boris Hronza
tvrz
Známku dostanete bez problémů v Chrastavě a tvrz bych vůbec nehledal. Za prvé ji nenajdete a za druhé tam nic neuvidíte. Tři polorozpadlé chalupy obklopené řídkým proutím, toť vše. Tvrz jsem našel jen díky čtyřkolce a delšímu ježdění mezi krávami a ohradníky. Žádné značení, nic. Podle dokonalých internetových stránek jsme očekávali tvrz evropského významu, ale opak byl pravdou. Ale na druhou stranu, dlouho jsme se tak nezasmáli
 
jerry720
Tvrz.
Návštěva ve středu 29. 08. 2012 dopoledne. Obec je poměrně roztažená, na místo, kde se tvrz nachází, jsem se musel zeptat místních, protože cesta k ní není nijak značená. TZ jsem sehnal v "Íčku" v Chrastavě, neboť ve smíšeném zboží ve Vítkově bylo dopoledne zavřeno (otevírací doba - viz příspěvek níže).
 
Libor
Známka koupena v IC. Chrastava. Návštěvu nechávám na příští týden,protože strašně pršelo.
 
sokoj
Známka dostupná ve smíšeném zboží u příjemné paní vedoucí. Obchod je ve spodní části obce směrem na Chrastavu. Otevřeno je tuším Po-Pá 15-20 a So,Ne 9-20. Mají též TZ985. Motorest Kančí Vrch má nové majitele a o prodej by měli zájem. Tak uvidíme.
 
Bob
Známka je v pohodě dostupná v infocentru Chrastava...
 
Miloš Dvořák
známku nelze koupit
Ahoj,pro info sděluji, že středověká tvrz Wothanburg je v pohodě dostupná, ale TZ k tomuto místu nelze koupit, poněvadž Motorest KANČÍ VRCH, Albrechtice u Frýdlantu je zavřený - objekt se prodává.
 
K8
Známky nemají a objednávat je prý budou nejdříve na jaře...
 
Andílek@Prazdroj
Otevíračka motorestu
Po - So 10 - 22 hodNe 10 - 19 hod
 
Perikles
Docela zajímavé místo. Narazili jsme tam zrovna na skupinu nadšenců, kteří za velkého smíchu stavěli jakýsi srub. Nechali nás tam všechno prolézt a při odchodu jsme jim dali symbolické vstupné. Byli překvapeni. Cesta tam je snadná. Když jedete od Albrechtic, tak je tvrz vidět po levé straně. Dostanete se tam druhou odbočkou vlevo. Není značená, jen z protisměru. Je dobré nechat auto někde na kraji a dál jít pěšky. Cesta přes louku je zřetelně vidět, dráty se překonají tak, že je tam odepínatelná pružina. Pokud pojedete od Chrastavy, tak Vítkovem pořád nahoru a první odbočka vpravo za cedulí konec Vítkova.
 
Bruki
Tvrz u Horniho Vitkova je na p.d - "Soukromy pozemek - Vstup zakazan!", ale opodal cesty z Vitkova do Albrechtic je zricenina vetrneho mlyna (!)- hned u skupiny 6 větrných elektraren. Je odtud nadherny vyhled.
 
Béďa
Zbytečně vydaná známka. Když doputujete k místu přes všechny možné louky a remízky, nachytáte na sebe hroudu klíšťat, uvidíte v povzdálí jakousi dřevěnou rozhlednu (vstupní bránu) ale nežli k ní dojdete na dohled, musíte překonat několik elektrických ohradníků asi pod proudem, a tak za pomocí přeskoků je lze překonat. Když už tohle máte vše za sebou a dojdete poblíž k dalšímu oplocení s nápisem "SOUKROMÝ POZEMEK - VSTUP PŘÍSNĚ ZAKÁZÁN", tak Vás to akorát pořádně namíchne, otočíte a jdete zpět a litujete ztraceného času.Takže Wothanburgu - trhni si nohou !!!
 
vláďa
Známek dostatek v motorestu Kančí vrch v Albrechticích na silnici mezi Libercem a Frýdlantem.
 
Ondra
Známka a místo
odkaz pro Ditu: http://curiavitkov.cz/Ta známka by mohla být i někde v Chrastavě. Bylo by to dostupnější.
 
Dita
Znamku i Albrechtice jsme nasli, ale tu napodobeninu tvrzi ne. A to jsme tam jeli po velmi uzke silnici, kde potkat auto v protismeru byl zazitek, snad pul hodiny. Mohly by tu nekde byt fotky, jak to vypada.Zdravim
 
Jaroslav Putna
Chybný údaj
Dobrý den, chtěl bych Vás touto cestou upozornit na chybný údaj v tištěné podobě mapy a seznamu "Turistická známková místa 2007". U čísla 1408 máte uvedenu špatnou adresu a to Hospoda Kančí vrch,Horní Vítkov. Objekt jsme našli, ale je nedostupný, všude kolem jsou soukromé pozemky, obehnané elektrickými ohradníky. Myslím si, že je u nás dost objektů, které si pozornost zaslouží, ale tento k nim rozhodně nepatří. Není to jediný případ.Nashledanou Jarek Putna
 
Keži
Tvrz
Velmi pěkné místo,škoda jen,že není ještě hotové.To jistě ale ta parta nadšenců dotáhne časem do konce,budu jim držet palce.Jinak TZ dostupná v restauraci Kančí vrch,která ale není v Horním Vítkově,nýbrž v Albrechticích.Je to od tvrze po silnici dále nahoru směrem na Frýdlant.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek