Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1482 - Přehrada Naděje


Popis

Přehrada s kamennou hrází v hlubokém zalesněném údolí horního toku Hamerského potoka, pod severními svahy Suchého vrchu byla postavena v roce 1938 pro pohon pily v osadě Hamr, kam se voda přiváděla potrubím v zemi.

Mapa

Navštívil jsem Přehrada Naděje

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Hostinec U Tří lip, Mařenice 173/19
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
TECHNICKÉ PAMÁTKY
Kraj/okres:
Liberecký kraj/Česká Lípa
Poloha:
50°49'26"N 14°38'54"E
Hodnocení:
2.769
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1482 - Přehrada Naděje


16.09.2023 - dostupná bez problému
03.06.2023 - dostupná bez problému
25.04.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Známka koupena v restauraci kam zrovna poštou dorazila nová várka k přehradě se dá doject autem
 
Josef Bušek
Josef Bušek
Přehrada Neděje
Přehradu Naději jsme navštívili 9.5.2020. Je to zajímavá přehrada ukrytá v lesích Lužických hor. Kolem přehrady jsme šli z hradu Milštejna. Přehradu rozhodně doporučuji navštív. Akorát TZ se nedá momentálně sehnat ne kvůli viru, ale kvůli tomu že penzion na dobro skončil a nikde jinde krom Rýmařova se TZ nedá sehnat. Nedá se nic dělat
TZ seženu z Rýmařova.
 
Jakub Novák
Jakub Novák
TZ
V info Cvikov už nejsou a možná ani nebudou. Ty co měly tak měly z penzionu Naděje který je uzavřen.
 
Zdeněk Čech
Zdeněk Čech
TZ
V penzionu U Naděje TZ nejsou a podle paní majitelky už ani nebudou, penzion tam končí.
TZ jsou k sehnání v IC Cvikov.
 
Václav Toth
Václav Toth
Zavřeno
Známku nemožnost zakoupit z důvodu opětovné zavíračky . Možná by stálo za úvahu prodej přesunout do penzionu pod přehradou kde jak jsem se opakovaně přesvědčil bylo vždy otevřeno !!!!
 
Bára Nováková
Otevřeno,přitom zavřeno
Prehradu jsme dnes navstivili jiz podruhe. Prehrada je fajn a muzu tuto prochazku doporucit i pejskarum,kteri se radi v letnim obdobi projdou se svymi mazlicky k vode a k potoku.

V Penzionu U Nadeje meli mit otevreno od 15:00,k Penzionu jsme dorazili po 16.hodine a Penzion byl zavreny,takze jedeme domu bez znamky.Snad priste dopadne lepe a znamku si domu odvezeme.
 
L+D+D+N Nesibovi
L+D+D+N Nesibovi
TZ nejsou
Penzion byl zavřený, ale zkusili jsme zavolat na telefon uvedený vedle dveří a dozvěděli jsme se, že známky jsou objednané v Rýmařově, ale zatím nedorazily. Tak někdy příště.

Procházka na přehradu je dlouhá cca 1 km od parkoviště, u přehrady se dá posedět a relaxovat, ideální výlet pro malé sviště.
 
Luboš Čmuchal
Luboš Čmuchal
Otevřeno-zavřeno
Ve 14:15 jsem přišel k penzionu, beru za kliku a zamčeno. Na okně cedule s otvírací dobou od 15:00. Dobrá, počkám, podívám se kousek za penzion. V 15:10 stále zavřeno, tak jsem zavolal na číslo uvedené na otvírací době. "Dobrý den, máte otevřeno?" "Ano, máme, ale až od 5 (17)." "Ach jo, to mám smůlu, v 5 budu už v Liberci, já bych chtěl jenom známku." "Jo, hned vám ji přinesu", pravila ochotná paní (asi paní majitelka) na druhém konci telefonu. Další problém byl, že jsem měl jen velikou bankovku a hodná paní musela 2x ven. Poprvé s TZ, podruhé s vrácenými penězi. Cvikovské pivo jsem, bohužel neochutnal, protože mě tlačil čas.
 
Martin Průcha
Martin Průcha
Dostupnost
Známka zakoupena v penzionu u Naděje
 
Milan Urban
Milan Urban
TZ
TZ zakoupena v penzionu U Naděje. Voda ledová.
 
Honza Pásler
Možná už je na poště
"Nemáme, ale možná už jsou na poště. Tak snad zítra" Hm, tak po smůle v Mařenicích opět smůla. Jinak přehrada Naděje je obklopená vysokým smrkovým lesem, asi musí mít pořádně studenou vodu, neměli jsme odvahu to vyzkoušet. Ale okolní smrkové lesy jsou překrásné.
 
Renda
Dnes jsme byli v penzionu U Naděje a známku ještě nemají,ale dají razítko.
 
jerry720
Vyprodaná známka.
Přehradu jsem navštívil ve středu 29. 08. 2012. Auto lze zaparkovat u rozcestníku na malém plácku, odkud je to po asfaltové silničce k přehradě asi 1 km. Na hráz se dá vstoupit a ujít po ní pár kroků, ale i to stačí na pořízení pěkné fotky. TZ byla v Penzionu U Naděje vyprodaná, paní říkala, že je po sezóně a dalši už objednávat nebude. Ochotně nabídla razítko jako důkaz o návštěvě místa.
 
Petra
penzion dnes sice neměl otevřeno, nicméně paní byla uvnitř a známku prodala. Šla jsem to s malými dětmi, takže jsem projela obcí Naděje téměř až k osadě Hamr, na plácku v lese u značky zákaz vjezdu jsme nechali auto, sešli po silnici z kopečka dolů k prvním domkům, narazili na žlutou a pokrčovali po ní. K přehradě to trvalo cca půl hodiny vč. sbírání klacků a házení kamínků do potoka :-) Jinak všude už jsou dřevěné lávky, cesta je v pohodě zvládnutelná i s malými dětmi (naši 2,5 a skoro 5 let), procházka určitě stojí za to a i když se k přehradě dá dojít po silnici, rozhodně doporučuju jít značenou cestou. Přehrada jako taková je víc romantická než nějaké velké vodní dílo, ale stojí za to se k ní vydat.
 
Roman82
Přehrada bezvadná...
Přehrada Naděje je zcela bezkonkurenční. Vlastně uprostřed nikoho, v době, kdy jsme ji navštívili, zde nikdo nebyl. Voda byla hezky teplá a hlavně naprosto čistá (prý je ale trochu víc radioaktivní - ale koupe se tady). Prostě pohádka. Turistickou známku mají poněkud bokem, v penzionu U Naděje, v místní části Cvikova Trávník. Dojde se tam po turistické značnce, známek mají dostatek. Za návštěvu to zde rozhodně stojí.
 
vláďa
Známek v penzionu dostatek za starou cenu 25,- Kč bez známečky.
 
Vašek
Kdo chce známku, ať sem nechodí ve všední den. V zimě penzion otevřen přes den jen So-Ne. Byl jsem tu v pátek a měl jsem smůlu.
 
raf
Cesta k přehradě je značená. Od penzionu U naděje pokračujete dále po modré a od sanatoria v Mařenicích dál se jde po žluté. Pravda ukazatel na rozcestí směr přehrada chybí. Kdo však si nastudoval mapu tak ho nepotřebuje. Jinak od místa zvaném Hamr se cesta takřka ztotožňuje s potokem(říčkou). Než dojdete k přehradě musíte ho překonat nejméně 4x. K dispozici není žádná lávka. Jenom kameny, bystrý proud vody a spousta spadlých stromů a větví okolo. Kdo má rád adrenalin, tak ten si cestu k přehradě opravdu užije.
 
Stoupa
TZ bez problému v penzionu :-) cesta k přehradě bohužel neznačená, museli jsme se doptat a z vesnice je to tak na půlhodinku chůze...jinak cestu vám zpestří i spousty starých válečných bunkrů v lese, přehrada je pěkná a o kus dál je ledová jeskyně - ta bude asi přes zimu zavřená, takže jsme se do monstrózního krpálu, co k ní vede, ani nešplhali :-D
 
miloš
Dnes sice mělo být v penzionu otevřeno,ale z důvodu nemoci je momentálně zavřeno.
 
skalda
přetože má penzion v pondělí zavřeno,ochotný pan vedoucí nebo majitel mi známku prodal...
 
vilík
Přehrada ujde, ale to značení k ní to jsem ještě nezažil. Od obce Trávník není jediná cedule kudy se k přehradě dostat.
 
efík
penzio je otevřen od 11.00 a to po-ne.
 
janča
znánka dostupná v penzionu u Naděje v obci trávník.Přehrada krásná v malebných majestátných lužických horách,super výlet.
 
Keži
Restaurace s penzionem funguje bez problémů,najdete jí v obci Naděje po levé straně při cestě na zříceninu Milštejn a k přehradě.Paní majitelka ochotná,dala placku vybrat a pohled mi prodala za 5kč místo sedmi-chyběly mi totiž 2kč.Chválím ji!
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek