Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1619 - Zámek Chotoviny


Popis

Klasicistní zámek z let 1770–80 vybudoval na místě tvrze ze 13. století kardinál Kašpar Migazzi. Dnešní podoba zámku je z roku 1873, kdy byl novorenesančně upraven Janem Nádherným. Rod Nádherných vlastnil zámek do roku 1945, po té byl zámek zkonfiskován a rodina uprchla nejprve do Rakouska a posléze do USA.

Mapa

Navštívil jsem Zámek Chotoviny

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Prodej dočasně pozastaven
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Návštěvnické centrum Turistických známek, Rýmařov
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZÁMKY
Kraj/okres:
Jihočeský kraj/Tábor
Poloha:
49°28'44"N 14°40'52"E
Hodnocení:
2.591
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1619 - Zámek Chotoviny


19.08.2022 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)
01.08.2022 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)
24.07.2021 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Jitka Kočí
Jitka Kočí
místo
to je marný boj - zámek je krásně opraven, ale absolutně "nedobytný" a nedá se ani pořádně vyfotit, přes bránu je potaženo téměř neprůhledná látka s cedulkou "zákaz fotografování".... škoda, je to nádherná stavba
 
Linda Valentová
Linda Valentová
Nepřísupný zámek
Za branou zámku pochodoval sekuriťák se psem a když jsem si chtěla zámek vyfotit (abych si nechala poslat známku),vylezl ven a velmi nepříjemně se zeptal,jestli někoho hledám. Když jsem sdělila účel návštěvy, řekl pouze "dovnitř nemůžete",zalezl a ostentativně za sebou zavřel bránu na důkaz, že turisté tu nejsou vítáni:-( Souhlasím s předchozím příspěvkem-TZ místo ke zrušení...!
 
Petr Jeřábek
Petr Jeřábek
Místo ke zrušení
Zámek vlastní nějaký rusák. Jméno hrdě uvádí na zavřené bráně, kde je též umístěna nesmyslná cedule "zákaz fotografování". Dne 3. 6. 2017 zcela zbytečná cesta. Zrušit.
 
Michal Hrma
Michal Hrma
TZ
Chotoviny navštíveny, zámek z venku přes bránu parku vyfoceny, o známku jsem si napsal do Rýmařova
 
Václav Král
Václav Král
tz
koupena v Janovicích
 
Vít Martinů
Vít Martinů
Re: Re: tz Chotoviny
Na mapě jsem je našel jen u Frýdku-Místku.
 
Ondřej Němeček
Ondřej Němeček
Re: tz Chotoviny
A kde jsou Janovice? Díky za upřesnění.
 
Adam Křenek
Adam Křenek
Re: Re: Re: tz Chotoviny
Rýmařov-Janovice.
U frýdku místku jsou u Bašky a Pržna ale Janovice jsou také část Rýmařova
 
Jan Hejna
Jan Hejna
Re: Re: tz Chotoviny
Re: Ondřej Němeček
Janovice jsou výrobní místo a celkové sídlo turistických známek. Janovice u Rýmařova
 
Vít Martinů
Vít Martinů
Bude nebude?
Dobrý den,
jelikož je tu napsáno, že je prodej známek pozastaven dočasně, tak jsem se chtěl zeptat, zda bude prodej známek v budoucnu pokračovat (popř. kdy)? Děkuji
 
Silencerx
Zámek jsme navštívili a známku koupili ještě v roce 2009. Původní majitelka pak zámek prodala (údajně občanům ruské národnosti) a je již dlouhodobě nepřístupný. Co jsem slyšel od místních, tak zřejmě trvale. Bohužel.
 
VEKRA
Re: majitel
Ano majitelem je Ruský miliardář-obchodník s cennými papíry
 
Petr Fiedor
Odpovědi
Vláďa: Děkujeme, máte správné informace. Jen doplňuji, že zámek zůstává otevřen při zvláštních příležitostech (výstavy, svatby, ubytování atd.). Jen turistických známek máme už pouze 7 a další objednávat nebudeme.Bohumil Šmucr: Je vidět, že si z prohlídky hodně pamatujete, a to jsme velmi rádi. Jen malá oprava: kazetová podlaha z francouzských parket v červeném sále je z roku 1873-75, a tělocvik na ní byl opravdu provozován nepřetržitě od roku 1953-2001.Kotyzová, Jihlava: Otevírací dobu na internetu neinzerujeme my, ale provozovatelé informačních serverů. Divila byste se, jak je těžké donutit tyto provozovatele aktualizovat informace. Rozhodnutí provádět od 5 osob nahoru bylo učiněno z ekonomických důvodů a je běžné na většině památek. Rada: zkuste přijít na Konopiště a dožadovat se prohlídky, když budete sama. Pavel: Zámek Chotoviny je zcela funkční, tzn. přijede-li majitelka, je otevřeno všude, protože je doma. Pokud jste zjistil, že je otevřeno všude, pravděpodobně jste chodil okolo zámku, který má 5 vstupů a bral jste za kliky. Pak se ovšem nedivte, že s Vámi bylo jednáno arogantně a buďte rád, že nemáme hlídacího psa. Z "technických důvodů" má zavřeno občas každá instituce, a vy jste se prostě trefil. Pokud to nechápete a jste i přes takto jednoduchou a jasnou informaci schopen se dožadovat vstupu, pak jste nejspíš osel, a ti na zámek nepatří.Luboš: Děkuji za zastání, dobře si vás pamatuji, byl jste tu se synem - slušně oblečen, příjemně naladěn, slušně jste požádal a tak nebyl důvod Vám nevyhovět. Stejně jako všem ostatním, kteří se umějí na zámku chovat.S pozdravem - Petr Fiedor - správce zámku Chotoviny
 
vláďa
Příští víkend letos naposled
Zámek je v současné době v prodeji, turistická sezona končí 30.8.2009. Otevřeno je nyní pouze o víkendech a prohlídka je každou celou hodinu. Známek měli plný stojánek.
 
Bohumil Šmucr
My jsme tam byli letos na jaře. Trochu trable dostat se na prohlídku, čekali jsme asi hodinu, protože okruh před námi šel evidentně dřív než podle rozvrhu měl. Prošli jsme si park a přístupnou expozici dokumentů o anabázi pna Nádherného. Prohlídka byla nakonec super, hlavně nás zaujala podlaha snad ze 17 století, kterou po předělání na školu nalajnovali na hřiště a poté co se zámek měl zpřístupnit údajně jen stačilo odstranit lajnování a podlaha bez větší renovace drží dodnes, přestože na ní děcka dováděla snad 50 let při tělocviku. To je ukázka řemeslné práce. V současnosti prý probíhají nějaké tahanice a zámek je snad na prodej. Možná proto ty problémy.
 
Kotyzová,Jihlava
Velké zklamání,přestože na internetu inzerují otevřeno út-ne, na dveřích visela otvírací doba jen v so a ne a jenom pro více než 5 lidí .Jelikož jsem byla sama, neměla jsem šanci a i když slečna viditelně neměla co na práci mi bylo řečeno,že má zakázáno méně lidí provádět.A známku taky neměli,takže moje cesta byla absolutně ztráta času a peněz.Tímto zaměstnancům zámku velice děkuji za nic.
 
Pavel
Z technických důvodů zavřeno.Mimo kanceláře všechny dveře odemčené.Když jsem se probojoval k tomu ,že se mnou někdo mluvil,dočkal jsem se pouze arogantního jednání.Zavřeno bylo,protože přijela majitelka,známky i razítko jsou v kanceláři od které nejsou klíče.Známky mají stejně už asi jenom tři a nové objednávat nebudou.Prostě srážka s v.... Odjížděl jsem dosti znechucen a přemýšlel jsem nad výkřiky "ano,ano,zaslouží" při hlasování o nových známkách,lidi začněte myslet!
 
Luboš
Velmi ochotný pan správce zámku, P.Fiedor (608302892),tz nejen prodal, ale i provedl částí zámku a zahrad, mimo otvírací dobu.
 
JirkaS
Zámek po rekonstrukci a ačkoli jsem dorazil těsně před otevírací dobou v 10 hodin známku jsem sehnal v pohodě.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek