Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 163 - ZOO Děčín


Popis

ZOO Děčín na západním břehu Labe, ve čtvri Podmokly.

Mapa

Navštívil jsem ZOO Děčín

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Zoo Děčín - pokladna
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZOOLOGICKÉ ZAHRADY
Kraj/okres:
Ústecký kraj/Děčín
Poloha:
50°46'45"N 14°11'53"E
Hodnocení:
3
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 163 - ZOO Děčín
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 163 - ZOO Děčín


29.03.2024 - dostupná bez problému
09.08.2023 - dostupná bez problému
08.08.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Anička
Známka
Vsou dobrý
 
Libor Douša
Libor Douša
TZ
Nákup v pokladně ZOO, mají pouze nový motiv.
 
Milan Eliáš
Milan Eliáš
nová známka (jiný motiv)
Známku s novým motivem mají pouze na vrátnici v
ZOO. V infocentru v Děčíně ji nemají.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra Knihovna.
 
Richard Špilka
Richard Špilka
Známka
Dostupná na kaše zoo.
 
Václav Toth
Václav Toth
TZ
Znamka dostupná na kase ZOO. Zoo je docela malá taková pro lidi co neznají zvířata co žijou v našich lesích. Jsou tam ale i krásné druhy jako medvěd a klokani.
 
Vratislav Blažek
Vratislav Blažek
TZ 163
TZ 163 ještě měli v zásobě, ale TN jako vždycky na pokladně ZOO nedostupná. Jsem z Ústí a do děčínské ZOO jezdíme podporovat chov zvířat každoročně.Je vidět,že se stav ZOO zlepšuje a jsou tu již nové nebo se dokončují další stavby-klece i výběhy pro další zvířátka. Škoda tedy,že si do Rýmařova nezavolají o TN. Mají také razítko-sice malé,ale milé...tak snad se příště s TN už polepší!.?
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
zoo
Hezká malá zoo na kopci jak kráva.TZ k mání na pokladně.Zoo jsme navštívíli 17.6., bylo 30°a většina zvířat se drze schovávala někde v chládku. Já nevím, že nedostanou nějaké školení - přijel návštěvník tak šup a dělat liščí, mývalí, vlčí a jiné kusy :-) A když jsem viděl pracovní nasazení budovatelů nových pavilonů, tak se jich zvířata nejspíš nikdy nedočkají.
Třeba se s klesajícími teplotami nasazení lidí i zvířat zlepší :-)
 
Tomáš Hlásek
Tomáš Hlásek
zoo
Super,opravdu jedna z nejhezčích ZOO.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Zoo je opravdu moc hezká a všichni jsme si to užili, co bylo jako bonus navíc byl bílý klokánek kterého nám klokaní maminka ukázala, vřele doporučuji
 
Libor Hančar
Libor Hančar
Krásné lesní prostředí - 15.8.2018
Pokud zavítáte do Děčína, tak určitě navštivte místní ZOO. Je zde příjemné lesní prostředí a celkové uspořádání. Řekl bych, že ze 70% zde mají zvířata, která je možné potkat u nás v ČR od ptactva až po medvěda. Na závěr doporučuji ochutnat hamburgery ve stánku u vstupu, jsou výborné :)
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Zoo v pěkném prostředí.
Sice menší zoo, ale v moc pěkném zalesněném prostředí. Některé kotce byly prázdné a byly tu i takové, které bych v dnešní době nepovažovala za odpovídající. Na druhou stranu jsou zde i výběhy moderní s krásně vystiženým prostředím daného druhu. Opravdu zábavné bylo pozorovat makaky, mají veliký výběh a člověk si s nimi užije mnoho legrace. Pro návštěvníky je zde řada interaktivní zábavy ve formě naučných panelů, poznávačky našeho ptactva na stromech, herních prvků. Návštěvu určitě doporučuji. K zoo patří ještě část ve městě zvaná Rajské ostrovy, bohužel ta ale za moc nestojí, snad jen že je vše za jedno vstupné, tak se tam mrkněte též.
 
Tereza Míšková
Tereza Míšková
TZ Zoo Děčín
Souhlasím s ostatními komentáři. Zoo je malá a útulná. Ve všední den, kdy jsme zoo (kolem 15té hodiny) navštívili, působila ospalým dojmem. Takové "město duchů". Exotické druhy zvířat nejsou zastoupeny ve velkém počtu. Jsem však přesvědčená, že je důležité znát i druhy, které žijí (aspoň zatím) na našem území ve volné přírodě. TZ jsou k dispozici přímo na pokladně zoo nebo v infocentru, kde můžete zakoupit i ostatní TZ z blízkého okolí. Návštěvu doporučuji, avšak bych ji spojila i s Pastýřskou stěnou, případně s procházkou na rozhlednu nebo někam do okolí. Výlet pouze do zoo by mohl být zklamáním pro někoho, kdo jede z větší dálky.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Zoo Děčín
Známka koupena v IC v budově knihovny u řeky. TZ mají i přímo na pokladně zoo. Vstupné do zoo je v zimní sezóně přijatelných 70 kč za dospělého. Zoo je malinká, ale za to pěkně udělaná, projít se dá tak za hodinu a půl.
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Dostupnost
TZ i v IC v knihovně na nábřeží.
 
Roman Šťastný
Roman Šťastný
...
málá útulná Zoo ze 70let , ale návštěva v tomto období asi nebyla dobrá volba ,polovina výběhů prázdná , nebýt zvířat z ptačí říše a několika pobíhajících vlků a lam , asi bych nepostřehl že jsem v Zoo , spíš to je taková krátká placená procházka po parku , třeba v sezoně bude líp
 
Pavel Semanský
Pavel Semanský
neděle
Malá ale hezká zoo,která je otevřena denně,se nám líbila,navštívili jsme i pobočku Rajské ostrovy.
TZ s dalšími suvenýry se prodává v pokladně u vstupu.
 
Mirek Kňourek
Mirek Kňourek
...
Tak já nevim, Zoo Chleby je daleko menší a byl jsem daleko nadšenější. Děčínská je taková celá ospalá, trochu jako město duchů. Větší zážitek je skutečně "obyčejná" vyhlídka z Pastářské stěny.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
ZOO
Zoo je docela malé a v porovnání s ostatními v ČR se tu zastavil čas. Dominantou je určitě medvěd Grizly, pro děti je tu hezký lanový park.Poté kolem areálu je možnost si vyzkoušet orientační schopnosti v terému dle mapy, která je na pokladně.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
29. 7. 2013
datum návštěvy
 
jarda
Známka byla dostupná bez problému, jinak ale žádný další suvenýr nebo nějaká výroční TZ, krásný výhled z nedaleké Pastýřské stěny doporučuji.
 
libor
Známku jsme koupili bez problému na pokladně zoo.
 
eMPage
Řeknu vám, krpál jak kráva. Daleko zajímavější než ZOO mi přišla Pastýřská stěna. Nádherný výhled do okolí a hlavně, skvělá cesta po červené DOLŮ odkud to vypadá stejně impozantně.
 
Ondra
Zoo je malá, útulná a moc hezká. Opravdu doporučuji :) známka v pohodě na pokladně spolu s dalšími suvenýry...
 
KEŽI
ZOO DĚČÍN
ZOO byla i v zimě super!Jen nefunguje občerstvení,tak si vezměte něco s sebou jako my.Škoda,že právě dnes jim tam umřela taková barevná cizokrajná veverka,ta druhá tedy zůstane sama,bohužel jsme právě my byli svědky toho nálezu.TZ No.163 dostatek,také VTZ Rok žáby 2008 a VTZ rok zoologických zahrad 2010,samozřejmě měli i Turistické vizitky.V zimě mají zlevněné vstupné z 90kč na 70kč.Součástí vstupenky jsou i akvária a terária hned dole pod kopcem vlevo asi 300m od ZOO.
 
Gabriela Krumlová
Do této ZOO jezdíme moc rádi, sice je to tu malé, ale zase hezká procházka...
 
Jana Čtveráková
známka bez problémů, dokonce mají několi výročních na ochranu zvířat. Je to celkem malinká ZOO, ale pěkně udělaná, se spoustou atrakcí a naučných stezek pro děti
 
Petr
V pohodě
Známka bez problémů,nabídnuty i nějaké výroční.JInak děčínská zoo je sice snad nejmenší u nás,ale líbí se mi tam.Expozice zvířat Českosaského Švýcarska podle mě nemá chybu!!!
 
brumlik
tz bez problemu,pekne ZOO az na to ze v zimni dobu malo zviřat venku ,ale rajske ostrovy velmi pěkne
 
Andromeda
Pozor, do ZOO nesmí psi. A to ani malá plemena v tašce.
 
Zuzana
Malá, hezká, perfektní, krásné hřiště, jenom v občerstvení by se hodilo i něco zdravějšího k jídlua nejlepší jsou stějně prasátka Babirosa, nechají se podrbat :)
 
Lukáš
TZ jsem koupil v IC Děčín IV ul.Prokopa Holého 808/08 u nádraží.V IC mají hromadu známek - momentálně 2 výroční a asi 10 TZ prý objednávají i další.TZ které tu měli:163,181,182,188,189,857,945,1413,1545,1626.
 
Solim
Vše OK až nato, že mě počůrala veverka jinak fajn
 
Petr
ZOO Děčín je sice menší,ale zajímavá a poučná.V krásném prostředí,pěkně upravená a čistá.Opravdu se nám moc líbilo.Pěkná zvířata názorné ukázky z života fauny i flóry.Fajn dětské hřiště.Návštěva určitě na celý den.A nakonec(nebo na začátek) doporučení restaurace na výborné pochoutky.V Děčíně u Tesca je restaurace Švejk.Opravdu jedinečná kuchyně a super obsluha a můžou tam i pejsci :-).Mějte se fajn ahoj
 
TortugaPearl
Krásná, i když maličká, ZOO, kterou asi vyjadřuje nejlépe přívlastek INTERAKTIVNÍ. U každého výběhu je informační tabule, která umožní poznat detaily z života zvířátek doslova všemi smysly - V důmyslných "přihrádkách" si můžete např. prohlédnout, jak třeba vypadá opičí strava, pohladit si medvědí srst, a doknce si i přičichnout k vůni deštného pralesa. ZOO bude zvláště pokud s sebou vezmete děti určitě výletem na dlouho!Takže: DOPORUČUJI, DOPORUČUJI, DOPORUČUJI!!! :o)
 
Balíci
Pěkná Zoo. Hned na začátku se vyblbnete na různých prolézačkách mezi stromy. Nejdřív jsme nevěděli kudy se máme vydat, ale všechny cestičky jsou propletené a viděli jsme vše. Jenom popisky u zvířátek, nic moc. Známek mají dost a ještě jsme zakoupili výroční na záchranu Madagaskaru. Pod Zoo, v centru jsou Rajské ostrovy. Určitě se tam podívejte. Nevěřili jsme se co se dá udělat s obytným domem.
 
VENCA
Takže kdybych se měl rozhodovat,jestli se mi líbí víc zoo Děčín a nebo zoo Ústí nad Labem,dal bych Ústí.Asi proto,že v Ústí jsou zvířata smíchaná(se lvy tam jsou třeba lemuři kteří tam volně pobíhají,lachtani ale i zvířata s ČR.Zato Děčín je taková "lesní zoo"protože tam najdete skoro jenom lesní zvěř.Samozřejmě jim to nevyčítám.Ale známku mají hezčí.Medvěda,zato Ústí si tam udělalo jen logo ZOO ÚSTÍ NAD LABEM.nic víc.Dřív tam měli lachtana a ten se mě moc líbil.
 
Vláďa
Masopust
Útulná ZOO, která určitě stojí za návštěvu. Právě zde probíhala oslava masopustu, takže i něco navíc oproti normálu. Jak jsem si všiml na info tabulích tato akce nebyla jediná, která v ZOO letos probíhá. Expozice Rajské ostrovy, která je mimo ZOO v městě taky stojí za návštěvu.
 
Tatík
I v zimě otevřeno (9-16 hodin), turistických známek dostatek v pokladně. Zoo je komorní, tak na 60-90 minut. Pod sešupem (Pastýřskou stěnou) je pak část zvaná Rajské ostrovy ve 4 patrech domu, s mořskými živočichy, stoji za shlédnutí!
 
pepin
TZ v Zoo ?
11.srpna jsem jel z Letního turistického srazu v Krásné Lípě a zastavil jsem se v Děčíně v Zoo. Zahrada byla pravda moc pěkná, ale turistickou známku už prý týden nemají. Zkusil jsem to ještě dole v infocentru - jentak kdyby náhodou, ale bohužel. Mělo by se zvážit jestli by to nestálo zato umístit ji i sem...
 
simsmania
zoo decin
je to po liberci snad nejhezci zoo v cr .maj tam ty pekny koukaci,cuchaci a sahaci desticky a je to moc pekny i zviratka.je to sice mala ale za to moc utulna zoo
 
Jirka
Zoo Děčín
Byl jsem v zoo v Děčíně ,prohlídka zvířat je pěkná,ale v den kdy jsem tam bylbyla bohužel pokladna
zavřená. Vstup bez placení. Do Děčína jsem jel kvůli TZ.TZ zoo Děčín by měla býti umístěna v nějakém z
děčínských infocenter nejlépe DEZKA(naproti hl. nádraží).
 
DJ_BuBen
docela to ujde....akorát je to trošku přeplácaný ale jinak pěkná zoo....jak už bylo řečeno kam se hrabe praha
:D
 
shawadu
Na svých cestách jsem v posledních letech navštívil vetšinu Zoologických zahrad. Můžu tedy srovnávat. Zoo v
Děčíně určitě stojí za shlédnutí,ale pouze jako příklad,jak Zoo nemá vypadat. Naprostý chaos a mizerný
informační servis. Je to ale můj subjektivní názor. Jako opačný příklad mohu uvést Zoo v Lešné u Zlína. Tu
jsem zatím vyhodnotil jako nejlepší. Tak držím palce.
 
Petra P.
Návštěva ZOO opravdu stojí za to. Hlavně pro děti. Krásné hřiště a celá prohlídka areálu je formou stezek pro
děti. Fakt super. Doporučuji ještě zajít k nedalekému zámečku na ledovou kávu :o). Krásný výhled na Děčín.
 
Michal Kohlert
ZOO
Myslím si, že zoo Děčín je suveréně nejlepší zoo v ČR. Kam se hrabe zoo Praha. V zoo Děčín jsou zvířata blízko
sebe takže nemusíte chodit dlouhé cesty od zvířata ke zvířatu. Navíc je nádherný výhled na Děčín, Labe a úplně
nový atletický stadion (pokud budete mít štěstí můžete z nedalekého zámečku vidět i Pendolino). Jediný problém
je poměrně veliký kopec na kterém zoo je. Když zajdete na 500m již zmiňovaný nepřístupný zámeček můžete se
jednak pokochat krásným výhledem, ale je tu i restaurace. Docela mě zaujmul starý nefunkční výtah, který zde
byl vybudován v době komunismu. Tak se určitě přijeďte podívat do Děčína!
 
marcela
ZOO, kde jsi?
Manžel opět nepochodil. Vyškrábal se na kopec snad nejvyššího kopce v Děčíně a jaké bylo jeho překvapení, když
našel zavřenou pokladnu a nikde žádnou ceduli. Po čekání v mraze se rozhodl jít směle dovnitř areálu a hledat
někoho, kdo by mu prodal známku. Hledal až našel paní v budově, která mu řekla, že neprodává a když tam není
ekonomka, tak nemůže dát ani pohled s razítkem nebo něco podobného a zavěsila. Rozhodl se tedy navštívit zoo
obchůdek pod kopcem. Byla tam nějaká ochotná mladá pani (slečna) a snažila se mu situaci vysvětlit, ale moc to
nešlo, protože ani ona mu nemohla známku prodat, ale dala mu alespoň potvrzení.Co napsat na závěr? Raději
už nic.
 
Karel
Pekne ZOO
Doporucuji navstevu ZOO. Je umistena v krasnem lesoparku a je videt ze se o ni dobre staraji. Pekne pavilony a
udrzovane cesty. A pro rodiny s detmi je zde spoustu atrakci.
 
Petr Špička
Hezká ZOO, výborně upravená, jen trochu malá
 
Verča
mam moc rada toto město je zde nádherná Růžová zahrada i Panská jízda ale i muzeum stojí zato vidět
 
tt
5.10. se koná dětský den v zoo
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek