Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1827 - Muzeum historických kočárů v Čechách pod Kosířem


Popis

Muzeum historických kočárů bylo otevřeno v roce 2009. V muzeu je ojedinělá a největší sbírka historických kočárů a luceren, k dnešnímu dni je v muzeu 56 kočárů, bryček a saní a také největší smuteční kočár na světě. http://www.historickekocary.cz/


Mapa

Navštívil jsem Muzeum historických kočárů v Čechách pod Kosířem

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Muzeum historických kočárů, Čechy pod Kosířem
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
SKANZENY A MUZEA
Kraj/okres:
Olomoucký kraj/Prostějov
Poloha:
49°33'4.36"N 17°2'4.52"E
Hodnocení:
2.957
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1827 - Muzeum historických kočárů v Čechách pod Kosířem


30.09.2023 - dostupná bez problému
02.09.2023 - dostupná bez problému
24.08.2023 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Muzeum se nejspíše otevírá na prohlídky každou celou hodinu, nechtělo se mi čekat, jinde jsem nesehnal.
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
TZ
Kdo nezažil, neuvěří.
 
wenzel
Muzeum kočárů
Toto muzeum řadím mezi za nejhezčí a nejzajímavější, které jsem kdy navštívil. Množství krásných a plně funkčních kočárů a saní se nachází ve velkém patrovém komplexu, k vidění je zde také největší kočár na světě. Ać jsme na komentovanou prohlídku přišli s několikaminutovým zpožděním, bylo nám za snížené vstupné dovoleno se připojit ke skupině, zakoupit TZ a poslechnout si tak poutavý výklad ředitele muzea v dobovém oblečení. Od návštěvy muzea uplynul již týden, ale já každý den jsem myšlenkami v tomto muzeu. Pokud budete mít cestu okolo, určitě se zastavte.
 
Lenka Batková
Lenka Batková
TZ a TN
Krásné místo, neuvěřitelně poutavé i pro malé děti. Za vším je vidět obrovské nadšení a veliká práce a úsilí mnoha řemeslníků při záchraně kočárů. Doporučuji navštívit.
 
Michal Stolin
Michal Stolin
Muzeum kočárů
Velice nádherné místo. Úplně úžasný pan majitel prováděl a velice poutavě vypravoval. Trvalo to asi 40minut a bylo to fakt hezký a poutavý. Vřele doporučuji
 
Přemysl Homolka
Přemysl Homolka
Muzeum kočárů
je zcela ojedinělá a naprosto úchvatná expozice, kterou jsme navštívili při výletu na akci Poslední puchýř 2019. Vystavené exponáty a zejména zanícený výklad majitele určitě stojí za návštěvu. Určitě DOPORUČUJI !!
 
Michal Brabec
Michal Brabec
...
Zde nejde jen o prohlídku kočárů, ale o šou, kterou majitel muzea předvádí ! SUPER
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Muzeum kočárů
Jedním slovem SUPER. Jak exponáty, ale hlavně pán co nás provázel. Neskutečný zážitek, něco takového jsem už dlouho nezažil. Známek mají samozřejmě dostatek. 22. a 23. července se v zámeckém parku uskuteční akce JOSEFKOL 2017, kde budou exponáty z muzea k vidění i v akci.
 
Dana Kudělková
Dana Kudělková
kočáry
DOPORUČUJI ... toto místo si známku 100% zaslouží.Přesto, že je museum nyní v rekonstrukci, stojí za podívanou. Skvělý a hodně zajímavý výklad, který nadchne snad každého.
 
Jaromír PALÁSEK
Jaromír PALÁSEK
Muzeum kočárů
Rozhodně navštívit - nádherná ukázka řemesel
 
lubomir tesar
lubomir tesar
TZ
Známka zakoupena na akci Josefkol,kterou sme si užili s celou rodinou. Obrovská spokojenost. Byli sme tam poprvé,ale určitě ne naposled
 
Eva Kunešová
Eva Kunešová
TZ
Muzeum bylo bohužel přes deklarovanou otevírací dobu zavřené.
 
Barbora Havlová
Barbora Havlová
Muezum
Muzeum krásné, výklad jsme si vyslechli nadvakrát, protože jsme přišli v půlce už probíhající prohlídky, ale oba průvodci byli výborní. Informace zajímavé, podané s nadšením, veškeré otázky byly zodpovězeny, jako bonus pozvánka na letošní Josefkol, kam se určitě vydáme taky.
 
Honza
Návštěva
I přesto, že jsme si mimo sezónu domluvili návštěvu na poslední chvíli, přijali nás a poskytli nám k prohlídce úžasný komentář. Všem jen doporučujeme, krásný zážitek pro každého
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Muzeum historckých kočárů
Známka bezproblémov dostupná na pokladně muzea.
 
Muzeum kočárů
Vážení,
zcela určitě doporučuji návštěvu tohoto skvostného muzea. Jsem přesvědčen, že budete uchváceni množstvím funkčních kočárů, ale především ojedinělými skvosty, které jsou k vidění na celém světě pouze zde (např. největší smuteční kočár). Výklad průvodkyně báječný. Navíc v těchto horoucích dnech je v muzeu velmi příjemná teplota. TZ dostatek a k tomu nádherné razítko.
 
Lysohorsky
Čechy pod Kosířem Muzeum historických kočárů
ANO ! můžu to potvrdit. Pan průvodce měl opravdu fascinující a kvalitní výklad. Na průvodci jde vidět že nejspíš je to majitel, řemeslník a rozumí kočárům a jejím výhodám. Opravdu zapalený pro svou praci, předvedl i praci lokaje. v muzeu shlednete i film JOSEFKOL 2011 zahajení. Opravdu jsou zde skvosty a unikátní kočáry. Zpočátku jsem měl nerv nad drahým vstupným 60,-, ale později během výkladu tak jako já přestanete litovat a rádi zavzpomínáte na 19.st dobu kočárů i první republiky. Návštěvu muzea můžu jedině doporučit, jděte tam . Stojí to za zážitek! nezapomeňte na hasiče a jejich muzeum a samozřejmě zámek se zámeckým parkem a rozhlednou !!!!! Jeďte tam. :)
 
Kolchar
Muzeum kočárů
Muzeum historických kočárů je vskutku unikátní projekt, který nemá v ČR obdoby. Rozhodně nikdo návštěvou neprohloupí, neboť sbírka je početná a spatříte neskutečné historické unikáty (vše funkční !), má kvalitní výklad a rozhodně je velmi zajímavá. Když k tomu připočtete možnost návštěvy muzea hasičské techniky hned naproti a nádhernou zámeckou zahradu u zdejšího zámku v obci, máte postaráno o pěkný výlet. V obci je kvalitní penzion a další dvě(?)místa k občerstvení. Nad obcí je nádherný PP Velký Kosíř, kde lze celkem pohodlně dojít i na vrchol s vrcholovou knihou (brzy zde vyroste kamenná rozhledna), vede zde naučná stezka...Nedaleko je tvrz Drahanovice, lázně Slatinice... TZ bylo dostatek a jistě bude žádané i zdejší razítko. Na závěr bych rád poděkoval p.Obrovi za splnění jeho snu a přeji mu další kousky do sbírky :-)
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2901 Turistických známek
2887 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek