Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 260 - Lednice UNESCO


Popis

Rozsáhlý novogotický zámek západně od Břeclavi, součást architektonického a krajinářského Lednicko - Valtického areálu, chráněného UNESCO.

Mapa

Navštívil jsem Lednice UNESCO

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Suvenýry, Lednice, Zámek 1
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Občerstvení U Lukášků, 21. dubna 644, Lednice
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také výletku
Trafika Zámecké náměstí, Lednice
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Vinotéka U Lukášků, 21. dubna 644, Lednice
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Občerstvení u zámku
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Turistické Infocentrum, Zámecké nám. 68, Lednice
Toto místo prodává také turistickou známku
Obchod se suvenýry u pokladny II. okruhu, Zámek Lednice
Toto místo prodává také turistickou známku
Suvenýry na zámku Dekora, Lednice
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZÁMKY
Kraj/okres:
Jihomoravský kraj/Břeclav
Poloha:
48°48'9"N 16°48'16"E
Hodnocení:
2.961
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 260 - Lednice UNESCO
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 260 - Lednice UNESCO


05.07.2023 - dostupná bez problému
18.06.2023 - dostupná bez problému
01.08.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Jakub Lahučký
Jakub Lahučký
TZ
Zakoupeno v IC Lednice.
 
Eva Berankova
Eva Berankova
TZ
Bez problémů dostupná na pokladně zámku. Samotná prohlídka super a to hlavně díky skvělé slečně průvodkyni.
 
Lukáš Čecháček
Lukáš Čecháček
TZ
Dostatek v IC
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známku mám ze zámku, kde měli doslova známkové hody.
 
Zuzana Skřivánková
Zuzana Skřivánková
Znamka
Velkolepý zámek se zahradami a rybníkem. Navštíven i skleník a ukázka dravých ptáků.
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Lednice UNESCO
Známka zakoupena v TIC na Zámeckém náměstí, Lednice. Velmi pěkné místo, včetně okolí. Se zajímavým výkladem plavba od Minaretu k Janovu hradu. V občerstvení u Minaretu velké množství TZ.
 
Petra Urbánková
Petra Urbánková
TIC
Zámek, zahrady i celý areál jsou nádherné.
šli jsme z Lednice pěšky na Janův hrad, odtud lodí k Minaretu a pěšky na zámek.

U zámku úžasná cukrárna se spoustou dortíků.

Známku jsme koupili v TIC, bohužel ty dvě slečny, co tam sedí nejsou zrovna to pravé ořechové, informační letáčky nic moc, známek měli 4 druhy.

Nejvíc známek měli asi v suvenýrech na zámku a na Minaretu.

Pokud půjdete areálem z Lednice do Valtic, vemte si velkou svačinu a většinu známek nakupte tam, kde na ně narazíte.
 
Jiří IPSER
Jiří IPSER
Lednice
Známka zakoupena přímo na zámku při Vojenském pochodu ,moc pěkné místo i celé okolí určitě stojí za návštěvu.
 
Jitka Dvorská
Jitka Dvorská
Lednice
Byli jsme tu dva dny, stihli jsme tak dva prohlídkové okruhy, návštěvu skleníku i minaretu. V kočáře jsme jeli k Janohradu a zpátky lodičkou. Na kole jsme objeli celý park se všemi památkami.
Opravdu je tu hodně k vidění, takže jsme si na místě prodlužovali pobyt o jeden den, abychom to všechno viděli a pokochali se.
TZ měli dostatek na zámku i v infocentru. A k dispozici mají i mnoho razítek.
 
wenzel
Lednice
Chtěli jsme navštívit druhý prohlídkový okruh (na prvním jsme byli už vícekrát). 1. prohlídka měla začínat až v 10:00, ale když se u pokladny sešlo 7 lidí, tak zavolali průvodce a šli jsme už o cca 45 minut dříve, zacož na zámek děkujeme. Ráno celkem mrtvo, ale po konci prohlídky hlava na hlavě. Na jaře je krásná zahrada, když kvetou tulipány.
 
Petr Helstein
Petr Helstein
15.4.2017
Prohlídky jsou kapacitně omezeny takže pokud přijedete třeba v 9:30 a není místo můžete si na prohlídku počkat třeba i hodinu, dvě.Takže doporučuji vyrazit brzo, auto jsme nechali na parkovišti před zámkem, když jedete ze směru od Podivína. 10Kč/hodina, na centrálním parkovišti už chtěli 20Kč a u TIC to je dokonce 25Kč. Takže pokud půjdete na prohlídku třeba až po dvou hodinách pak k minaretu a pak na nějaké jídlo, cena za parkovné pěkně narůstá. Zámek je krásny, taktéž přilehlý park ve kterém teď právě kvetou tulipány. Bohužel výklad mladé průvodkyně nemůžu vůbec srovnat s výkladem paní průvodkyně na zámku v Miloticích. Holt léta praxe, bohužel častý jev, kdy na vás průvodce vychrlí spoustu dat, porcelán je takový makový obraz namaloval mistr ten a ten. Takže pokud nejste zaryty dějepisec tak si na konci prohlídky vybavíte jen krásny nábytek obrazy výzdobu ale už nic moc víc. Což je škoda.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Zámek Lednice
Turistická známka zakoupena na pokladně zámku, v prodeji mají i výročku z minulého roku. Prohlídkový okruh jsme si vybrali ten hlavní - reprezentační sály, jedním slovem prostě nádhera, to se musí vidět. Zámek je hojně navštěvovaný, při prohlídce je povolené fotografování bez blesku. Návštěvu rozhodně doporučujeme, kdo nechce na prohlídku, procházka zámeckým parkem je taky fantastická.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
16. 10. 2016
Krásný zámek, krásný park, luxus který se nikde jinde nevidí. TZ mají dostatek na všech prodejních místech.
 
Tomáš Parák
Tomáš Parák
Lednice UNESCO
Známka zakoupena v TIC Lednice.
 
Nela Beranová
Nela Beranová
Zámek Lednice
Nádherný zámek, který stojí za návštěvu. Přilehlý park je také moc krásný s mnoha památkami a přírodou. Známka zakoupena v IC v Lednici.
 
Martin
TZ 260
TZ zakoupena v IC v Lednici na Zámeckém náměstí.
 
Rosťa Blažková
turistické známky
Turistickou známku dostanete i v Muzeu hraček na Pekařské ulici v Lednici- speciální Muzeum hraček
 
František Zachař
František Zachař
provoz
Známka zakoupena v ludiprázdném IC na náměstí. Zámecký areál přeplněn návštěvníky, stejně jako město auty. Parkování na centrálním parkovišti 50Kč na celý den. Na louce za My Hotelem 40Kč za den.
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Zamek
TZ v IC Zámecké náměstí, erudovana pani a ještě mi doporučila výroční známku Lednicko- Valtický areal z roku 2013, velmi pěknou.
 
David
Děkujeme průvodkyni
V pátek 8. srpna 2014 jsme navštívili zámek v Lednici. Na druhém okruhu v 10,30 jsme dostali průvodkyni, která svoji práci opravdu dělá ráda a rozumí jí. Necelá hodinka v zámku byla skvělá, hlavně díky jejímu civilnímu výkladu, vtipu a přehledu, který měla. Mockrát jí děkujeme, protože nás nabila pozitivně na celý den.
 
Jan Ladislav Lác
Jan Ladislav Lác
TZ
Zámek nádherný . TZ byla k dostání na zámku i na minaretu. Na minaretu mají velký sortiment TZ. Tolik sem jich nikde neviděl, mají tu známky s celého Lednicko-Valtickáho areálu. Dokonce tu mají i výroční TZ Lednicko- valtický areál 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 a 2014. Jen škoda, že není TZ hraniční zámeček a tři grácie
 
jerry720
Zámek Lednice.
Poslední návštěva zámku v sobotu 06. 04. 2013. TZ jsem bez problémů sehnal v pokladně zámku.
 
Petra
Známka v dostatečném počtu v suvenýrech po levé straně vedle průjezdu, kterým se prochází na 2. prohlídkový okruh. Známek dostatek.
 
Martina Jarošová
Známka zakoupena v zámku při prodeji vstupenky II.okruhu,který je za 150,- a známka za 30,-Známku u Minaretu jsem už nedostala,protože tam byl velice příjemná paní,která už v 16.15 měla spočítanou pokladnu a uklizeno,přitom otevřeno ale bylo do 16.30.Bohužel.
 
Eliška
Známka v Dekoře už za 30,-. Bohužel zklamání, už léta se těším na tento výlet a když jsme se konečně odhodlali, našli jsme zámek pokrytý lešením a igelitem, všude kolem míchačky, prkna, lopaty... nepořádek.. Škoda, ale opravit se musí. Tak snad to brzy dokončí a my máme o důvod víc vrátit se do tohoto nádherného koutu naší vlasti.
 
magipriba
V suvenýrech Dekora známka za správnou cenu (25,-),což v Lednicko-valtickém areálu zdaleka není pravidlem.
 
Tatík
Zvládli jsme I. okruh (se schodištěm bez jediného hřebíku v knihovně), prohlídka za 120,- Kč trvala jen 40 minut. Na II. okruh, skleník, grottu, dravce a akvária Malawi musíme příště, prostě jeden den nestačí, když chce člověk vidět i minaret a Janohrad. Turistické známky měli jen v kiosku u minaretu.
 
zdeez
známka u pokladny I. okruhu za 27 Kč, v infocentru poblíž pokladny II. okruhu za 25 Kč, mají i Minaret a celkem levné pohlednice
 
marty
lednice
známka jak na zámku tak v IC vyprodaná, ale to je prý normální, jediné kde se daly sehnat jsou suvenýry Dekora, mají i Janův hrad
 
lida
Lednice
V zámku, který se honosí zápisem do UNESCO nebyla známka k sehnání. Prý dostávají jen 20 ks a to nestačí. Škoda. Jinak plně souhlasím s tím, co napsal Aleš v roce 2007.........
 
Pavlína
Cena zámky
Tak už i v minaretu stojí obě známky 27 Kč. Ne, že by mne to finančně položilo, ale je to nepříjemné překvapení.
 
vláďa
Známka zakoupena v infocentru na náměstí spolu s VTZ 25. let naučné stezky NPR lednické rybníky a 250. let od narození Josefa Hardtmutha. Zámecké interiéry jsou moc pěkné a průvodkyně byla skvělá.
 
Michaela Surá
Cena známky
Známka byla dostupná přímo v zámku, jen mě zarazilo, že cena byla o 2 Kč dražší než je běžné.
 
Jarda
Zámek Lednice
Turistická známka zámku k dostání u pokladny 1. okruhu je předražená. K dostání v bufetu u Minaretu za normální cenu. Jinak zámek v opravách, průvodkyně se hodně snaží, pěkný je i skleník. Jarda
 
Roman Vagner
Suvenýry Dekora jsou u silnice směr Podivín,, na okraji lednického zámku. Otvírací doba: Po- zavřeno. Út-Pá: 10-12 a 13-17, So-Ne 13-17. Tel: 728/165029. Byl sjem zde mimo sezonu. do 28.2.09 měl dovolenou. v sezóně je to možná jinak nevím.. proto jsme uved i číslo. IC je na náěmstí naproti radnice, v těsné blízkosti autobusové zastávky: Po-Čt: 9-11 a 12-15, Pá: 9-11 a 12-12:30, So a Ne: zavřeno. Tel: 733/531874. Známku č. 260-plnej košík, Minaret ani jeden, měli VZT 200 let Janova hradu. Ostatní místa prodeje jsem nenašel.. trafika nidke na náměstí není, nebo jsem slepej. Ještě jsou suvenýry přímo u pokladny zámku, ale otevřeno pouze s otvírací dobou zámku. POLOVINA ZÁMKU JE NYNÍ ZAHALENA Z POLOVINY V LEŠENÍ.
 
Roman
vyměním
za kupón k této známce dám 20 žolikových kuponů a kupony číslo 90, 216, 54, 8 a další
 
Aleš
Prohlídka zámku by mohla být lepší
Zámek v Lednici asi je perla a vůbec, ale:* z venku tak vůbec nevypadá,* značení pro turisty (kde co je) není nic moc,* rozdělení na prohlídkové okruhy je poněkud křečovité a působí příliš okatě dojmem, že je třeba z návštěvníků vyrazit co nejvíc.* Hlavní (první) okruh byl poměrně krátký s nesdílnou průvodkyní, která jen přeříkávala nějaký naučený text, který stejně ani pořádně neuměla. Cizinci dostanou jen výklad napsaný v jakémsi sešitě a jsou z něho trochu zmatení. Navíc v době naší návštěvy na zámku natáčela slovenská televize, filmaři všude překáželi a myslím, že kvůli nim byl zkrácen i prohlídkový okruh. To je jen domněnka, nikdo nás o tom neinformoval a cena zůstala stejná jako jindy.Nejlepší dojem nakonec zanechala produkce SEIFEROS, což jsou ukázky dravých ptáků. Mají svůj areál, na který se jde přímo z parkoviště pod zámkem (nejedná se tedy o dravce přímo v parku - tam jsem nebyl a nemůžu podat zprávu). Dravci byli úžasní a neméně dobrý a zábavný byl i podaný výklad. Tohle rozhodně doporučuju, zvlášť pokud máte děti. (Jen je neposílejte hladit krkavce! :-)Pro milovníky akvarijních ryb se dá doporučit i návštěva akvária Malawi. Jsou tam většinou krásní tlamovci, něco málo i mořských ryb i když některá akvária jsou silně zařasena a v jednom bylo vidět i docela značné napadení sinicemi.Turistická známka byla ke koupi na informačním centru, které je zastrčené v otřískané budově poblíž vstupu.
 
Alena
Zámek byl krásný,ale známka vyprodaná.Nedoporučuji návštěvu v úterý,protože je to první otevírací den v týdnu a vysoký počet turistů by mohl způsobit , že na svou prohlídku budete čekat i tři hodiny.
 
Simča S.
Program na celý den....
Z Janohradu (TZ 228) jsme dorazily na zámek. Prohlídka je rozdělena na 4 okruhy, ale pokud by chtěl čověk vidět vše, co areál nabízí, je to asi na více dní (dravci, střelba z kuší, skleník, výstavy, akvárium....).TZ jsme nedovezly. Paní v prodejně suvenýrů tvrdila, že jsou obědnané, ale zatím nedorazily. Jinak byla velmi ochotná, poslala nás do IC a do prodejny Dekora, ale neuspěly jsme ani tam. Z IC nás poslali do cukrárny a do občerstvení, ale byla to jen ztráta času :-(. V IC nám dali ochotně razítka, prodali pohledy, vyhledali bus spoje domů.... Škoda, že někdo v takto turisticky frekventovaném místě nedokáže TZ objednat zavčas. (Shodou okolností jsme je také v této době objednávali a Rýmařov je dodal do 8 dní, což je na plnou sezónu ještě únosné.). Pak jsme pokračovaly k Minaretu (TZ 856).
 
Kamiluška
Je to opravdu nádherné sídlo, ač má dost oprýskanou fasádu. Za zhlédnutí rozhodně stojí přízemí i horní patro. Minaret je bohužel právě v rekonstrukci, takže je přístupný jen první ochoz. Každopádně projít se k němu obrovským anglickým parkem se rozhodně vyplatí...
 
Markéta
Zámek je super, i minaret, jen hrad je dost daleko. Doporučuji všem nadšencům akvaristiky navštívit akvária, jsou super obřích rozměrů.Jen pozor na polední pauzu.
 
alexey
lednicko-valticky areal
a jsou jeste stranky www.lednicko-valticky-areal.cz
 
Pavel
Výlet
Bylo tam krásné počasí a doprovodný program taky super jako například vyjížďka drožkou po zámacké zahradě,loďičkou po kanálech v areálu zámku,vystoupení skupiny historického šermu a ukázky výcviku dravých ptáků.
 
zdenek
moc lidí
Byl krásný den, teplo, spousta lidí (až moc)
 
alexey
www.zamek-lednice.info
 
Alexey
Zamek lednice
nasel jsem novou stranku o tomto miste. a hezkou))) http://www.zamek-lednice.info
 
Kafu
Lednice
Známka jde koupit jen u pokladny zámku je o ni obrovský zájem -já jsem ji (konečně) získal až při třetí návštěvě Lednice . AHOJKY
 
Aleš
V suvenýrech Dekora jsem sehnal novou Tur.známku 10.výročí zápisu lva do seznamu UNESCO-Joker.+Razítko do vandrbuchu mají ji i Informacích na parkovišti před vstupem do zámecké zahrady.
 
Pavel
Známka je dostupná všude , ale v suvenýrech DEKORA mají všechny tři . pokud pojedete na Janův Hrad dostanete
se tam jen pěšky po hrázi (místní vám poradí ) po povodni je to ale jediné co nefunguje . Jinak samozřejmě
vřele doporučuji
 
Roman
Dám pět kupónů z výročních turistických známek za kupón z Lednice.
 
Edita Nováková
Zámek je nádherný, průvodci zkušení a schopní. Návštěvu nezbývá než pouze doporučit!
 
Hana Burianová
Kouzelný zámek
Stojí za to. Ale bacha na paní průvodkyni!! Mladá, ale protivná blonýna. Už ji ti turisté lezou na nervy!!
 
Roman
Vyněním dva jokerové kupony z výročních turistických známek za kupon ze zámku Lednice. R.Paruzek@email.cz
 
broučci
TZ je dostupná na každém kroku, na sezónu jsou vybaveni dostatečně. Navštívili jsem akvárium, skleník a
dokonce už tu byla i prohlídka dravců, vřele doporučujeme.
 
Martina
Známku jsem koupila dneska na školním výletě ve stánku u Minaretu.
 
Verunka
O dovolené jsme se vypravili z Pavlova do Lednice po krásné cyklotrase. Městečko i zámek je nádherné a moc se
nám líbilo i v celém Valticko-lednickém areálu - musím uznat, že to nemá chybu. Jeli jsme na kole i na Minaret
a Janův hrad a moc se nám to líbilo. V areálu je také nádherná botanická zahrada, která nás moc zaujala. Skoro
se nám ani odtamtud nechtělo.
 
Luděk a Drahuška
Má smysl psát něco o takovém pojmu, jakým je zámek Lednice, resp. celý Lednicko-Valtický areál. Nutnost pro
každého milovníka historie a nádherných scenérií (doporučuji si zde zajet na více dní a prochodit celý
komplex, stojí to za to). Opravy fasád zámku se již chýlí ke konci, takže za chvíli se bude zámek skvět v celé
své kráse.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek