Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 2139 - Parostrojní pivovar Lobeč u Mšena


Popis

Pivovar je v Lobči poprvé písemně připomínán už v roce 1586, stávající stavba má zachováno rozsáhlé renesanční jádro. Současnou podobu ale získal areál na konci 19. století přestavbou v parostrojní závod, kterou charakterizuje věž hvozdu, komín strojovny a budovy sklepů v zadním traktu. Na návštěvníky čekají komentované prohlídky, stálá expozice o historii pivovaru a obecně o zlatých letech českého piva přelomu 19. a 20. století, řada obnovených prostor (stará varna, sladovna,půdy, kancelář pana sládka, sklepy a lednice). http://www.ceskyrajdetem.cz/dr-cs/14984-pivovar-lobec.html


Mapa

Navštívil jsem Parostrojní pivovar Lobeč u Mšena

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Parostrojní Pivovar v Lobči (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HISTORICKÉ PIVOVARY
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Mělník
Poloha:
50°27'39.48"N 14°40'0.42"E
Hodnocení:
2.923
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 2139 - Parostrojní pivovar Lobeč u Mšena


23.08.2023 - dostupná bez problému
18.08.2023 - dostupná bez problému
18.08.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Matěj Bartoš
Matěj Bartoš
TZ
Na výčepu známek dostatek, Pivo i jídlo super
 
Václav Toth
Václav Toth
TZ
Známka zakoupena u výčepu přímo v pivovaru spolu s výborným pivkem.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z pivovaru.
 
Ondřej Fiala
Ondřej Fiala
Skvělé místo
Pivovar je skvělý tip na výlet, stojí za to tomu obětovat půl dne, dát si pivo a jídlo ve výčepu a o víkendech absolvovat prohlídku s majitelem. Je obdivuhodné, jak se podařilo pivovar obnovit. Jen pozor na délku prohlídky - deklarováno je 80 minut, případně 110 minut i s ochutnávkou. V našem případě to ovšem bylo s ochutnávkou 150 minut, protože majitel se rád zapovídá. Což není na škodu - dozvíte se spoustu zajímavých informací, jen to chce mít dostatek času.
 
Libor Horáček
Libor Horáček
Vlakem, pešky, autobusem
Prohlídka úžasná. Průvodce vykládá více o historii pivovaru než o výrově piva. Což já osobně uvítal. Koupit jen známku a zase jít je opravdu škoda.
Pěšky lze od železniční stanice Skramouš po modré turistické trase, nebo ze stanice Vrátno po silnici. Já zvolil silnici, přišla mi v dnešním počasí výhodnější.
 
Petr Orvoš
Petr Orvoš
TZ
U kasy v restauraci pivovaru za 40,- Kč. Docela tu bylo hodně lidí, ale byl víkend a léto. Kdo chce na prohlídku je potřeba si hlídat časy, v sobotu to bylo od 14:30 hod. V Lobči je ale k vidění i muzeum E. Štorcha, kousek od pivovaru s Lovci mamutů a docela hezkou expozicí a předzahrádkou. No a o kousek výše zámek. Celkově se tu dá dost vidět. Jídlo výborné, piv na výběr hodně a platit se dá i kartou.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Pěkné místo známku jsem koupil u výčepu.Ale bylo tu hodně lidí tak jsem zase šel.Určitě se sem vrátím a ochutnám hlavně jídlo a pivo.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
TZ
Známka se nějak dostala i do Turistashopu v Praze na Bělehradské.
 
libor tluka
libor tluka
skvělé místo
doporučuji navštívit,skvělé pivo ,které se nepije každý den,známku mají
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Parostrojní pivovar Lobeč u Mšena
Známku jsem zakoupil v Informačním centru a Muzeu TZ, Opavská 1357/74, Rýmařov (18.1.2019).
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
TZ
Pivovar jsme navštívili při výletu dnes, v pátek. Dostali jsme kromě turistické známky skvělé pivo, domácí limonádu a výpečky, pohovořili s majitelem a obdivovali, jak krásně je pivovar renovován. Skvělé místo!
Je třeba sledovat aktuální otevírací dobu na internetu.
 
Oldřich Jasenský
Oldřich Jasenský
Prohlídka
Bohužel mimo prázdniny je prohlídka pouze v sobotu ve 14:30. Jinak výčep otevřen v pátek a sobotu. Ostatní dny zavřeno. Viz. internetové stránky pivovaru.
 
Václav Tobiáš
Václav Tobiáš
Dostupnost
Je čtvrtek dopoledne. Zavřeno. Jeden hodný pán mi poradil, abych zaklepal na okno a že mi otevřou. Zřejmě byl informovaný. Otevřeli, prodali známku. K té jsem koupil pivní hořčici a pivní želé. Už se těším, až ochutnám.
 
Anna,Jiří a Michal Bartlovi
Anna,Jiří a Michal Bartlovi
Pozor
Pozor na otevírací dobu. Jen v pátek od 17 do 22 a v sobotu od 13 hodin. Prohlídky pouze v sobotu od 14,30. Tak znamku nemame, škoda. Snad se to v sezoně změní.
 
Michaela Braunová
Michaela Braunová
známka
Přijeli jsme,zazvonili a byli jsme moc mile obslouženi a zakoupili i pivo domů a dokonce na ochutnání 18ti stupňové tmavé ve skle.Moc krásný pivovar i vše ostatní v Lobči.
 
Jiřina Červenková
Jiřina Červenková
Návštěva pivovaru
Pivovar je velmi zajímavý, a průvodce velmi obětavý. Jela nás na návštěvu větší skupina, tak jsme si prohlídku raději domluvili předem telefonicky, ale kromě naší cca 15člené skupiny se tam sešlo ještě asi dalších 25 lidí, nic méně pan průvodce si poradil i s tak početnou skupinou. Vstupné za 50,- s ochutnávkou piva za 100,- (a rozhodně se tady pivem při ochutnávce nešetří!!!)
Provedou Vás od sklepa po půdu a pak novým provozem pivovaru. Zatím se vše dává postupně dohromady, shánějí prostředky kde můžou a jsou to opravdu nadšenci!! Nohu všem doporučit!
 
Václav Král
Václav Král
známka
dostupná v Turistashopu na Bělehradské
 
hlodavec
-
Dnes známka koupena v muzeu E. Štorcha. Dopoledne v pivovaru zavřeno, nikdo nikde, tak jsem to zkusil u Štorcha. Na lobečském zámečku se dnes konal sraz veteránů Veteránské rojení. Krásná přehlídka starých dobrých aut a motocyklů.
 
Martin Bartoš
Martin Bartoš
-
Zakoupeno v Turistashopu v Praze (Bělehradská 63). V Lobči jsem už několikrát byl, ale uvnitř pivovaru ještě ne, tak snad se to někdy podaří.
 
Jarda Fredo
Cituji z Facebooku pivovaru
Letošní návštěvnická sezóna s pravidelnou dobou prohlídek v technické památce Parostrojního pivovaru v Lobči u Mšena začíná až od června. Pokud však budete mít cestu kolem ještě v dubnu či květnu, můžete zkusit zazvonit a požádat nás. Budeme-li doma, rádi Vás přivítáme. Nejjistější ale rozhodně bude, domluvit si Vaší návštěvu v pivovaru předem.
Kromě výstavy na sladové půdě, která bude k vidění individuálně, je možné domluvit si cca hodinovou prohlídku památkového areálu s průvodcem. Nově si letos můžete odnést turistickou známku nebo nálepku.
(zvoňte na zvonek vlevo u vrat, nebo tel.: 777 314 716)
 
Štěpán
Re: zavřeno
Dobrý den, já tam byl tento víkend kdy se tento pivovar světil a bylo to super jak prohlídka tak pivo. Úžasný zážitek zvlášt když je vidět z čeho se to dalo dohromady. Doporučuji .....
 
Béďa
zavřeno
Bohužel pivovar je nedobytný. Nikde nikdo. Šel jsem se informovat do muzea v obci, ale ani tam nic nevědí. Tak snad někdy příště......
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek