Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1138 - Miletín


Popis

Původně podhradí stejnojmenného hradu, později městečko severovýchodně od Hořice. Barokní a empírový zámek, obklopený krajinářským parkem. Rodiště spisovatele K.J.Erbena.

Mapa

Navštívil jsem Miletín

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Kemp - koupaliště, Miletín
Toto místo prodává také turistickou známku
Rodný domek K. J. Erbena, Miletín
Toto místo prodává také turistickou známku
Cukrárna Erben, Nám. K.J. Erbena 11, Miletín
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Infocentrum Mateřídouška, Miletín
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HISTORICKÁ MĚSTA
Kraj/okres:
Královehradecký kraj/Jičín
Poloha:
50°24'21.31"N 15°40'48.27"E
Hodnocení:
2.854
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1138 - Miletín


14.03.2024 - dostupná bez problému
01.10.2023 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)
16.09.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Martina
Nedostupná
Známku jsme dnes nesehnali, Íčko zavřené, Rodný domek J. Erbena pouze na objednání předem, v Cukrárně Erben vyprodaná, v druhé cukrárně nevedou :-( Náměstí celé rozkopané, věž zavřená pro nedostatek peněz na opravu... V současnosti výlet do Miletína nic moc...
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známka koupena v infocentru.
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
TZ
Zakoupena bez problémů v níže zmíněné cukrárně pana Erbena, který je příbuzným slavného rodáka. Modlitbičky byly vyprodané, ale počkali jsme si na novou dávku. ;-)
 
Libor Horáček
Libor Horáček
Prohlídka
Prohlídka spojuje domek K. J. Erbena, klášterní sklepení a muzeum českého amatérského divadla na zámku. Je na zavolání na místě. IC Mateřídouška dostanete telefonní čísla, na které je třeba zavolat. A za nějakou dobu již jdete.
Na stránkách je sice napsáno, že je prohlídka v 10:00 a 14:00 hodin, já ji měl dnes ale už od 9:30. A trvala kolem 2,5 hodiny.
Výklad pana průvodce byl velmi zajímavý a hlavně lidský.
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
Kde koupit
Potvrzuji dostupnost TZ v cukrárně Erbenovy Miletínské modlitbičky na náměstí. Mají otevřeno v sobotu a v neděli i takto mimo sezonu a známek dnes plný stojánek.
Zájemce upozorňuji, že rodný domek K.J.Erbena není rodný domek K.J.Erbena, nýbrž nový kamenný domek na místě původního dřevěného...
 
Gabriela Smolová
Gabriela Smolová
Cukrárna
Známka je k dispozici i v cukrárně Erbenovy Miletínské modlitbičky (doporučuji, je to pochoutka).
 
L+D+D+N Nesibovi
L+D+D+N Nesibovi
TZ
jsme koupili v cukrárně na náměstí - jenom ty motlitbičky už byly při nedělním odpoledni vyprodané, škoda :-)
 
Nela Beranová
Nela Beranová
Krásné příjemné městečko
S pěknou naučnou stezkou a rodinným domkem K. J. Erbena. Známka zakoupena v Íčku na náměstí.
 
Eva Kunešová
Eva Kunešová
TZ.
Známka k dostání v IC společně s pěknými razítky. Modlitbičky skutečně chutné.
 
Jiří Kozel
Jiří Kozel
TZ
Doporučuji si projít cestu K.J.Erbena.V infocentrum si vyzvednout pamětní list a jít ochutnat Erbenovi miletínské modlitbičky a miletínské modlitbičky.
Cesta je příjemná a jistě stojí za vydění.
 
Jiří Kozel
Jiří Kozel
Re: TZ
oprav si y na vidění
 
Zdena
TZ
Známku v domku paní neměla ale koupila jsem ji na náměstí v cukrárně Miletínské modlitbičky
 
J akub Weissiwaltrova
V rodném domě K.J. Erbena k dostání bez problémů. Průvodkyni si zavoláte na mobilní tel. číslo a dostaví se - poutavý výklad a pak i prohlídka podzemích chodeb - stojí za vidění a je to i poučné
 
Eda
Miletín - setkání s dobrou vílou i s polednicí
Byl jsem v Miletíně na počátku května 2012. TZ byla bez problémů k dostání v místní trafice Mateřídouška (dostanete se k ní průchodem od hotelu na náměstí - nemůžete minout). I když nápis na trafice hlásá, že je zde rovněž infocentrum, mnoho informací jsem zde nezískal. Obsluha byla sice přívětivá, ale jediné, co jsem od ní zjistil, bylo telefonní číslo na paní Grofčíkovou, která je dobrou vílou, jež provádí v rodném domku K.J. Erbena. Paní Grofčíková mě velmi ochotně provedla po celém domku. Návštěvu expozice (doplněné zajímavým výkladem) mohu každému jen doporučit.Horší je to s druhým muzeem v zámku, které je věnováno amatérskému divadlu. V údajném "infocentru" žádný kontakt na provozovatele nemají. Když jsem se chtěl aspoň podívat na zámek zvenku a pootevřel branku u vchodu do areálu, začala na mě vulgárně řvát opodál stojící starší dáma, že je zámek zavřený a že tu nemám co pohledávat. Na moji výhradu, že se snad mám právo podívat do muzea, mi začala vyhrožovat, že mě v areálu klidně zavře, jakmile tam vlezu. Kulturně neobohacen jsem se raději vzdálil. Není radno dráždit polednici - o tom už psal místní rodák K.J. Erben. Ale je pravda, že mě takový nekonvenční přístup k návštěvníkům překvapil - co vy na to, miletínští radní?
 
libor
Známka koupena bez problému.Paní přišla opravdu po zavolání za chvilku.
 
olda
Prohlídku rodného domku K.J.Erbena je sice nutné domluvit po telefonu (číslo je poznamenáno i za oknem domku), ale s ohledem na to, že paní průvodkyně a její přítel bydlí v domku téměř u něj, tak to není problém. Když jsem tudy procházel, zavolal jsem na dané číslo a bez problému jsem si domluvil prohlídku hned na daný čas. Kromě prohlídky RD je také možné se stejným průvodcem navštívit i miletínské podzemí. Miletínem a jeho okolím vede NS K.J.E. na níž je možno shlédnout například studánku, dřevěnou sochu polednice, vodníka, Boží muka aj. Velmi zajímavý je též gotický kostel Zvěstování P.M. Ze zámku jsem moc neviděl, neboť byť by v něm mělo být muzeum, tak byla brána uzavřena bez jakéhokoliv odkazu na možnost případné prohlídky. Náměstí se sochou K.J.Erbena aj. také velmi pěkné...
 
Zero
Prohlídka rodného domku bez problémů, po zavolání přišla paní během chvilky. TZ jsem bral poslední, ale prý má ještě doma, tak je přenese do domku. V cukrárně na náměstí K. J. Erbena mají TZ taky.
 
Theercak
Známky dostupné vedle městského úřadu v Infocentru a trafice Mateřídouška.
 
Petrklíč
Miletínské modlitbičky
Miletín je příjemné městečko.Cukrárna na náměstí nepřehlédnutelná a Modlitbičky excelentní lahůdka.
 
Václav K.
Místo pěkné, i domek, jen prohlídku je nutno tel. objednat, pozor na to! TZ zakoupena v domku, paní zrovna otevírala okna, tak jsme měli štěstí.
 
Burgin
Miletín - 14. ledna 10
Rodný domek K.J.Erbena spal zimním spánkem. V cukrárně na náměstí to ale žilo, sladký život i známky tam mají.
 
Radka
Domek K. J. Erbena jsme navštívili, ale nepořídili jsme, protože všechny návštěvy musí být objednány. Známku jsme zakoupili v Miletíně v cukrárně a koupili jsme si tam i miletínské modlitbičky, které nám moc chutnaly.
 
Rosťa a Maruška
Cukrárnu na náměstí jsme našli, bylo i otevřeno ,ale známku neměli,protože den předtím ( v sobotu) tam prý byl nějaký pochod a všechny známky vykoupili.
 
vláďa
Známka bez problémů zakoupena v sobotu dopoledne v cukrárně na náměstí.
 
Durdilová
Dobrý den, proč nenabízí Miletín tur. známku i na jiném místě než v rodném domku K.J.Erbena? Projížděli jsme na kolách a tudíž je nemožné si v tu chvíli tel. domlouvat prohlídku a známka je tím pádem nedostupná. Díky a turistickým známkám přeji hodně úspěchů
 
jirkacek
Domek, sklepy a modlitbičky
Dne 27.8.2008 jsme ze Zvičiny jeli do Miletína , kde jsme si telefonicky s hodnou paní Sedlářovou domluvili prohlídku.Prohlídku rodného domku provádípaní Sedlářová mobil : 724 925 692.Otvírací doba : po - út zavřenopo telefonické dohodě st - ne od 10,00 - 17,00 hodin.Možno objednat prohlídku i na po a út pro hromadný zájezd a to minimálně 48 hodin dopředu.Vstupné do rodného domku : děti a důchodci 10,- Kč dospělí 20,- KčMožnost navštívit miletínské sklepy.Vstupné do rodného domku a skplepů : děti a důchodci 15,- Kč dospělí 30,- KčDověděli jsme se o žoïvotě K.J. Erbena i o jeho díle zajímavé věci. Potom nás paní zavedla okolo kostela do starého sklepení , kde mniši nechali vykopat únikové podzemní chodby z kostela, vedoucí až do lesů u hradu Pecka. Je zde k vidění i studna - dříve jediný zdroj vody v obci. Děkujeme paní Sedlářové za prohlídku i pěkné razítka a hlavně za ochotu. Nakonec jsme šli do cukrárny pana Erbena ochutnat dnes už legendární modlitbičky , koupili jsme si i krabici sebou. A co že ty modlitbičky jsou a jak vznikly se dovíte při prohlídce od paní Sedlářové . Bylo zde moc hezky.
 
Keži
Erbenovy Miletínské modlitbičky
Známku jsem zakoupil v neděli v 15.55 v cukrárně a výrobně Miletínských modlitbiček u majitele pana Erbena,který nám ochotně sdělil,že jsou příbuzní od bratra básníka K.J.Erbena.A co že to ty modlitbičky jsou? Zajeďte a ochutnejte! Mňam!
 
Pinďa
Hupky, dupky do cukrárny.
Miletínského Káju Erbana 1138 mají v cukrárně na náměstí. Ořechová roláda a punčové řezy jsou mňam, mňam. Motlitbičky mám zatím schované na potom. Až je sním, tak dám zprávu.
 
Vašek
Jo a v cukrárně neměli ani jednu.
 
Vašek
Škoda
Byli jsme s dětmi navštívit rodný domeček, byla sobota, vrcholící turistická sezona, paní průvodkyně nebyla přítomna, na zvonek u jejího domku nikdo nereagoval a její mobilní číslo padalo do schránky, takže bohužel...
 
Honza Pásler
Snad se do Erbenova rodného domku někdy podívám...
Domek otevřen asi opravdu jen na požádání, když si dojdete pro paní průvodkyni, která bydlí asi 50m odtud. Dnes bohužel nebyla doma, což se mi loni na podzim stalo také. Možná budu mít štěstí a do domku se někdy podívám.Známka nakonec koupena v cukrárně na náměstí, kde prodávají místní specialitu "miletínské modlitbičky". Co to je ? Neprozradím! Přijďte ochutnat.
 
Jableska
TZ lze dostat i v cukrárně pana Erbena.
 
Fylkir
Rodný domek K.J. Erbena
Miletín je krásné městečko, má ale obecní úřad...takže údaj na známce "město" je nadnesený. Je tu
krásně, pokud si odmyslím silnici protítající náměstí - vládne tu klid a pohoda. Jako výchozí bod k
turistickému výletu - například na Zvičinu, je to tu ideální místo. Známku mají v rodném domku K.J. Erbena,
který se nachází asi 100 metrů z náměstí ve směru na Lázně Bělohrad. Pokud není paní v domku, můžete si za ní
zajít. Bydlí ve vedlejší ulici a ochotně vám poskytne veškeré informace a dá vám známku vybrat.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek