Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 133 - Koněpruské jeskyně


Popis

Vápencové jeskyně jižně od Berouna, úkryt padělatelů micí.

Mapa

Navštívil jsem Koněpruské jeskyně

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Koněpruské jeskyně - suvenýry (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
JESKYNĚ A PROPASTI
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Beroun
Poloha:
49°54'58.25"N 14°4'7.97"E
Hodnocení:
2.882
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 133 - Koněpruské jeskyně
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 133 - Koněpruské jeskyně


27.08.2023 - dostupná bez problému
17.08.2022 - dostupná bez problému
04.07.2022 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Známka zakoupena ve stánku suvenýry jinak po návštěvě jeskyně doporučuji si projít stezku zlatý kůň.
 
Alena Kosťunová
Alena Kosťunová
TZ
Známka koupena na pokladně.
 
Vladimír Huml
Vladimír Huml
TZ
TZ zakoupena v pokladně. Skvělý pan průvodce (ten vlasatý, vousatý :-D )
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známka v jeskyních.
 
Vratislav Blažek
Vratislav Blažek
TZ 133
Ve stánku suvenýrů naproti pokladně měli TZ ještě dostatek, TN bohužel ne! Razítka měli dvě,ale pouze dosti ošoupaná...jeskyně je nádherná,stojí za návštěvu.
 
Dominik Mališ
Dominik Mališ
TZ
Dostupná bez problému s příjemnou obsluhou.
 
Radek Pavlišta
Radek Pavlišta
Koněpruské jeskyně
Stojí za návštěvu!
 
CharlesRed
Click here
Click here...
 
wenzel
Koněpruské jeskyně
Jeskyně pěkné, ale v Javoříčských nebo na Macoše se mi líbilo více. Prohlídka je pěkná v malé skupině, v těchto jeskyních nejsou prostory pro velké skupiny. Za poplatek se dá koupit fotografování. Známky se neprodávají v pokladně, ale ve stánku se suvenýry naproti. V brzkých ranních hodinách byl ještě zavřený, takže jsme známku koupili až po návštěvě jeskyní. pokud přijedete opravdu brzo (my zde byli v 7:45), tak ušetříte na parkovném, jelikož výběrčí parkovného ještě nerozbil svůj stan. Z louky před pokladnou a také na stezce u východu z jeskyní je "krásný" výhled na nedaleké vápencové lomy
 
Richard a Richard Röderovi
Richard a Richard Röderovi
TZ
Známka zakoupena v Muzeu betlémů v Karlštejně. Byla poslední. Navíc tam mají 11 dalších číslovaných TZ a spoustu výročních.
 
Oldřich Dolejší
Oldřich Dolejší
Pěkné
Všem doporučuji, velmi pěkná prohlídka, výborný průvodce, TZ, pohledy razítko k dostání v suvenýrech naproti pokladnám.
 
Pavel Štrejl
Pavel Štrejl
návštěva
Doporučuji.
 
Jaroslav Brabec
Jaroslav Brabec
Paráda
Venku třicet ve stínu, v jeskyních příjemných 10,5 stupně, takže super ochlazení. Skvělá průvodkyně Šárka a nádhera miliony let starého místa. Co víc si přát od výletu :-)
 
Honza
Honza
Koněpruské jeskyně
Velmi pěkná prohlídka, která navíc v dusném počasí bodla a příjemně zchladila. :-) Trochu na škodu ale byla přílišná velikost naší návštěvnické skupiny (přeci jenom je v těchto těsných prostorách něco jiného jít v 15 nebo 30 lidech), navíc vždycky se najdou tací, co neustále musí žvanit a být vtipní, přestože by ostatní třeba rádi slyšeli výklad.
 
Martin JAROLÍMEK
Martin JAROLÍMEK
Dostupnost známky.
Tato TZ s novou raznicí je k dostání i v Muzeu betlémů v Karlštejně. Viděl jsem jí tam v úterý 29. 12. 2015.
 
Vít Mrhal
Vít Mrhal
Návštěva Koněpruských jeskyní.
Pěkná a odborně provedená prohlídka těchto úchvatných jeskyní. Známka též bez problémů dostupná v suvenýrech naproti pokladně.
 
Pavel Semanský
Pavel Semanský
Neděle
Dne 28.9 novější verze TZ bez problému dostupná v suvenýrech naproti pokladně,spolu s mnoha minerály,pohledy,magnetkami,mapami atd.
Téměř hodinová prohlídka jeskyní se nám moc líbila,a tak vstupné neřešíme.
Po prohlídce,nebo před doporučujeme příjemnou procházku po okružní naučné stezce Zlatý kůň,která je dlouhá 3,5 km,a za 90 minut se dá lehce zvládnout.
 
Jan Ladislav Lác
Jan Ladislav Lác
TZ
Jsou to nádherné krasové jeskyně, výklad k prohlídce byl zajímavý stejně jako pověst o objevení jeskyně.
TZ bez problému zakoupena v suvenýrech naproti jeskyni.
 
Luděk Slabý
Luděk Slabý
Re: Příliš drahé vstupné
Tak to je teda masakr. Už ani nemám chuť tam jet...
 
Jirka
Příliš drahé vstupné
Myslím si, že vstupné 130Kč+ povolení fotit za 40Kč + parkovné je příliš drahé za hodinovou prohlídku s velice jednoduchým popisem průvodce.
 
Míša
Známka zakoupena v suvenýrech, k tomu i moc pěkné náušničky :) a k mání je spousta dalších upomínkových předmětů. Prohlídka trvala 50 min a výklad byl velmi dobrý. Pravda je, že by klidně mohl být i více obsáhlý, především co se týče třeba delších úseků trasy, kdy člověk prochází a nic se nedovídá. Na konci se ocitáte v pěnězokazecké dílně, máte možnost vyslechnout pěknou pověst a zažít si na vlastní "oči" jeskynní tmu. Prohlídka za to určitě stojí. Doporučuji i naučnou stezku, jež je hned vedle.
 
Pavel
Výlet
Dnes jsem byl po pár letech v jeskyních,dost mě udivilo vstupné které bylo za 130,-Kč,ale co bylo horší strašný nezájem paní průvodkyně,která byla dost znuděná že nám musí něco vykládat,plno věcí vynechala oproti naší minule návštěvě,dejte si pozor na silnější průvodkyni kterou naší přátelé nazvali oberfirher.Jinak mi tato jeskyně piíjde přehnaně vyumělkovaná a samí beton,je to odraz dnešní doby jak za každou cenu vyrejžovat prachy.Děkuji a již nikdy víc.
 
JHS2308
TZ
Známka k dostání naproti kase v suvenýrech. Moc se mě jeskyně líbily - je na co se koukat. Příjemná průvodkyně s odborným výkladem.
 
Petr
Výlet
Prohlídka nádhera, velice ochotný průvodce, známka v obchůdku se suvenýry naproti kase, na parkoviště cca 500 m je tam i naučná stezka, ale tu jsem neprošel. Prohlídka jeskyně asi 1 hod teplota 10 stupňu Ideální když je pařák :-))
 
gallisek23
Výlet
Včera jsem navštívil s rodinou jeskyně. Bylo pondělí 29.8.2011 a prohlídka byla v 11hodin. Bylo nás tam asi celkem 10 lidí tak to stálo opravdu za to. Mladá průvodkyně tomu opravdu moc rozuměla a tímto jí chci moc děkovat. Prohlídka stála opravdu za to. TZ mají naproti kase opravdu hodně a ještě další věci k turistice. Vstup pro dospělého je 130,-Kč a parkoviště je asi 500 metrů pod vstupem a stojí pro osobní auto 30,-Kč. Jinak je i zajímává naučná stezka. Tak zase můžu napsat, že návštěva byla moc pěkná.
 
David
TZ
známka koupena naproti pokladně v suvenýrech, koněpruské jeskyně stojí za shlédnutí.
 
iška
Turistických známek mají dostatek v kiosku se suvenýry proti pokladně. Paní prodavačka byla moc ochotná, všechno nám ukázala a vysvětlila a přidala i nějaké propagační materiály o jeskyních. Prohlídku jsme měli skoro jen pro sebe, šli s námi jen 2 další lidé. Díky tomu nám pan průvodce ukázal při východu z jeskyní i pár zkamenělin trilobitů a jiných mořských potvůrek.
 
jerry720
Koněprusy
Poslední návštěva v neděli 17. 04. 2011. Tentokrát jsem jel do Koněprus s cílem projít naučnou stezku, která je zde zřízena. Začíná naproti budově pokladny, vede přes vrchol Zlatého koně, dolů do Houbova lomu a dále přes lom Kobyla zpět k parkovišti. Měří celkem 3 km, má 11 zastavení a kromě sestupu do Houbova lomu není nikterak náročná, dá se zvládnout v klidu za 90 minut. TZ a další suvenýry lze pořídit ve stánku naproti pokladnám. Docela pěkným šokem byl pohled na ceník vstupného do jeskyní, dospělák zaplatí 130 kaček!
 
Libor
jeskyně určitě doporučuji navštívit, uvnitř stabilní teplota 10 stupňů, takže v těchto jarních dnech aspoň nezažijete takový teplotní šok .-), taky doporučuji prohlídku po ránu, max. v 10 hodin (bylo nás asi 15), skupina po nás byla nesrovnatelně větší, takže neměla takový komfort :-)
 
Marcela
TZ k zakoupení v suvenýrech. Prohlídka trvala necelou hodinku, takže to zvládnul i náš 3letý syn. Mají otevřeno každý den ještě do konce října.
 
Longer
Perfektní průvodkyně, krásné jeskyně a íplná tma když se zhasne :-) Určitě doporučuji
 
magipriba
Známka za 30,- se samolepkou v pohodě k dostání ve stánku se suvenýry,vstup do jeskyní za 120,-. Vzhledem k tomu,že byla neděle,byla to pořádná "masovka". Průvodkyně dosti unylá. Rozhodně doporučuji udělat si malou vycházku do okolí. Asi jeden kilometr po žluté se nachází krásné vyhlídkové místo zvané Jelínkův most a hned kousek od něj skalní most Aksamitová brána. Pokud byste šli po žluté dále směrem na Králův Dvůr,rozhodně si nenechte ujít vrchol Koukolovy hory s nově opravenou kapličkou a nádherným výhledem na Beroun a okolí.
 
Michaela Bendová
tak jsem si dneska udělala kolečko Beroun - Koněprusy - Srbsko - Tetín - Beroun. Počasí vyšlo, známky všude dostupné bez problémů (i když je sobota, tak mají všude otevřeno i odpoledne), lidé příjemní a milí. V Koněprusech TZ 133 k zakoupení ve stánku se suvenýry, v Srbsku se prodávají TZ 1185 a 1194 + další 3 VTZ, k tomu v restauraci U kapličky vynikající svíčková, pak neznačenou stezkou kolem vody s překrásným výhledem na skály do Tetína (TZ 1102, dostupná v muzeu na návsi) a hajdy domů. Výsledek: 4 TZ + 3 VTZ za jeden den, super.
 
mac mac
Pěkná prohlídka, výborná průvodkyně. Jen bezohlední ruští turisté by neměli brát unavené děti kolem tří let do jeskyně...
 
Lucie Šmídová
Tak vizitky nejsou a nebudou prý do konce sezóny, známek je habaděj. Jeskyně jsou pořád super, vlhké, studené a okouzlující!!!
 
michal jakouš
známek dostatek v suvenýrech dle mne nejlepší doba na prohlídku hodinu před zavíračkou o prázdninách v 16 00 málo lidí .cena parkoviště 30kaček.jeskyně nádhera stojí za to vidět.vstup pro dospělé 120 kaček.děti 3 A5 let zdarma
 
Králová
V jeskyních jsme byli 10.7.2009 v 12:10 hod. Prohlídka jeskyní byla moc zajímavá díky našemu průvodci, kterému bychom chtěli ještě jednou poděkovat. Jeskyně jsou moc krásné, stojí za návštěvu.
 
kabalenka
Jeskyně moc pěkné, z berounského nádraží sem jezdí autobus, jinak tu jsou 2 parkoviště. Prohlídka je asi na hodinku a vede přes půl kilometru. Interiéry jeskyně jsou nádherné.
 
Jana a Milan
Byli jsem na prohlídce v 15,50, takže slečna průvodkyně již byla trochu unavená a hlavně jí vyvedli z rovnováhy veselí návštěvníci :-) Ale i tak to stálo za to, jeskyně jsou moc pěkné a prohlídka trvá necelou hodinu. Návštěvu jeskyní můžeme vřele doporučit.Známky dostupné bez problémů na místě v suvenýrech.
 
Katerina Hajkova
Byla hnusna zima a prselo,ale v jeskynich bylo tepleji!Pote pesky do Srbska po zlute cca 7km,prochazka pekna,ale strasne bahno!
 
Lenča
Prohlídka jeskyní skvělá, až na velké množství lidí. Bylo nás asi 40. to bylo trochu přecpané ale jinak jsem si to užila. Nejvíc mě ovšem naštvali v suvenýrech. Neměli TZ!!!
 
Vláďa
TZ dostatek v suvenýrech. Prohlídka je opravdu pěkná, hlavně když přijedete v dopoledních hodinách a vaše skupina čítá cca 15 lidí. Okolo půl jedenácté, když jsme z jeskyně vylezli, bylo všude lidí jako much. Přivstat si se vyplatí.
 
Standa Blahuš
Koněproské jeskyně
ahoj jsou to krasne jeskyne dobry pro rodinu
 
dan
Znamky se da koupit v muzeu betlemu Karlstejn
 
zdenda
měli jsme štěstí, bylo málo lidí, konkrétně na prohlídce jsme byli 2, takže super!!! Paní nás provedla skvěle, rád bych se zůčastnil průzkumu spodního patra, které je pro veřejnost nepřístupné. V jeskini 100%vlhkost vzduchu a teplota kolem 10 stupňů, takže paráda. Určitě doporučuju!!!!
 
Tatík
Jeskyně jsou i po třiceti letech, co jsem tu nebyl, krásné. Jen ten proud návštěvníků ( dnes po 15 minutách skupiny i 40 lidí) jim neprospívá... Turistických známek i pohledů dostatek v suvenýrech proti pokladně. Vstupné již 100,- (50,-) Kč, parkovné a fotografování za 30,- Kč.
 
jnech
Známku mají v Muzeu betlémů na Karlštejně
 
Tereza Březinová
Je to tam opravdu velmi hezké ........
 
Fat Hippo
Web
http://www.caves.cz/jeskyne.php?jazyk=CZ&jeskyne=KON Může se hodit sem nahlédnout nebo
http://www.gweb.cz/jeskyne/default.asp . Zdrávi došli !
 
granule
Prohlídka trvá cca 1 hodinu, otevřeno IV.-VI. 8-16, VII.-VIII. 8-17, IX 8-16, X. 8-15, poslední prohlídka
začíná v uvedený čas konce prohlídek, takže v květnu je poslední prohlídka v 16.00. Vstupné 80,-, důchodci
60,-, děti, studenti, ZTP, mateřské školy 40,-, individuální prohlídka 800,-. Parkovné 20,-Kč, focení 10,-Kč,
filmování 50,-Kč. ZNámka zakoupena v suvenýrech i pohled. Razítko mi dali v pokladně. Možnost naučné stezky,
necelé 4 km od jeskyně. Tel. 311622405
 
Petr
Za prohlídku stojí určitě i NAUČNÁ STEZKA ZLATÝ KŮŇ, která je ale na začátku ŠPATNĚ ZNAČENA!!, POPIS CESTY: od
východu z jeskyní jděte na doleva na vyhlídku podle značek NS (druhá pěšina doleva od východu z jesk.). Poté
jděte podél zábradlí dolů po pěšině. U další zastávky (asi Dřeviny) nechoďte zpět k východu z jesk.(podle
značek pro opačný směr), ale jděte pěšinou doprava dolů podél okraje lomu (podél zábradlí). Dál už je cesta
lépe značena, až na úsek od zastávky č.8 (za silnicí). Jděte stále po pěšině nebo cestě, ale pozor -před
vstupem do vysokého listnatého lesa jděte po nevýrazné pěšině doleva (lepší cesta rovně je stará NS -na
stromech jsou vybledlé značky, které matou).
 
Brauny
Skvělá jeskyně prohlídky co 10 minut. Super výstup z Havlíčkova Mlýna přes Aksamitovou bránu ke Koněpruským
jeskyním (jen pro otrlé jedince).
 
dana
SUPER JESKYNĚ!!URČITĚ NAVŠTIVTE!VIDĚLI JSME I NETOPÝRY...
 
Milan
Cesta k jeskyni (mimo jine)
Zajimavy vyklad, podivane neni zas az tolik.Turisticka cesticka z Beruona do jeskyn (modra do nejakych
Mlynu, pak zluta) je zaujimava a cestou se da dvakrat koupat. Jednou v starem lomu (pruzracna zelena voda) a
podruhe v o kilometr vzdalene prehrade. Pri lome pozor: jest-li si myslis, ze jdes po znacce a vidis steny
lomu, tak po znacce nejedes :-)
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek