Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1357 - Královské město Podivín


Popis

Jihomoravské město Podivín leží na dolním toku řeky Dyje a mírném návrší Dolnomoravského úvalu. Mezi nejznámější památky patří napřiklad Janův hrad, Kostel sv. Petra a Pavla, Kaple svatého Cyrila a Metoděje.

Mapa

Navštívil jsem Královské město Podivín

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Trafika, Komenského 949, Podivín (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Domácí potřeby, Palackého 710, Podivín
Toto místo prodává také turistickou známku
Městský úřad, Podivín (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HISTORICKÁ MĚSTA
Kraj/okres:
Jihomoravský kraj/Břeclav
Poloha:
48°49'35.19"N 16°50'44.57"E
Hodnocení:
2.467
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1357 - Královské město Podivín


03.08.2021 - dostupná bez problému
01.05.2021 - nemají sběratelský předmět
05.08.2020 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z Rýmařova.
 
Eleven 011
Eleven 011
město Podivín
Tak v Podivíně jsem byl nedávno a bylo super, že jsme šli na pizzu a hnedle vedle bylo železářství a jiné potřeby a tam měli TZ, tak paní ochotně prodala TZ, asi za 35-40 už si to nepamatuji. A bylo super, že jsem udělal asi 12 kroků a byl jsem zase v pizzerii. Pěkné to bylo. Město bylo celkem hezké, doporučuji navštívit. ST
 
Lukáš Čecháček
Lukáš Čecháček
TZ
Dostupná v trafice. Nicméně za 49,-!!!! Nevím, jestli zrovna na tomhle chce pan majitel zbohatnout...
 
Josef Kotek
Josef Kotek
TZ 1357
Radnice se stěhuje, trafika nemá tak aspoň železářství ;-) nezklamalo
 
Martina Cicvárková
Martina Cicvárková
Pozor kde kupujete známku
Do Podivína jsme se jeli podívat jen na kostel cestou do Velkých Bílovic. Areál byl otevřený, zezadu zajímavý středověký portál. Jinak ve městě není nic moc k vidění. Známku jsme na úřadě nepořídili - zavřeno. Zkusili jsme prodejnu naproti - nevedou. Kousek je trafika, kde vedou, ale pozor - za neuvěřitelných 45 Kč!! Hledali jsme Domácí potřeby Hřebačka, ale nenašli jsme. Nakonec nám poradili místní a známku jsme koupili kus od kostela na kraji ulice Palackého v železářství. Není na něm ale napsáno Hřebačka, nýbrž Kovomat - je to sytě zelený domek. Měli i pohled s kostelem, který se jinde nedal sehnat (ani na poště) :-)
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Královské město Podivín
Známku jsem zakoupil v Informačním centru a Muzeu TZ, Opavská 1357/74, Rýmařov. Město navštíveno jako výchozí místo při cyklo výletu Lednicko-Valtickým areálem.
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
TZ
V prodejně domácích potřeb je na zdi spousta háčků s různými klíči, když si chcete přidělat kopii, a mezi nimi jeden háček s turistickými známkami. Krásné.
 
Petr Helstein
Petr Helstein
15.4.2017
Hojte TZ jsem sehnal u Minaretu v Lednici teď o velikonocích. O víkendu je to jinak bez šance. Trafika zavřená a na městském úřadě taky. Dominantou města je kostel jinak se nenašlo nic co by nás zaujalo nebo stálo za shlédnutí přímo ve městě.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
16. 10. 2016
Byli jsme zde v neděli. Zaparkovali jsme ve městě poblíž kostela a náš výlet dále pokračoval do lednického areálu. TZ se nám v neděli nepodařilo sehnat, ani nikde v areálu ji neměli :-(
 
Tomáš Parák
Tomáš Parák
Královské město Podivín
Známka zakoupena v občerstvení u Minaretu Lednice.
 
Marie Siostrzonková
Marie Siostrzonková
TZ
TZ zakoupena bez problému v Železářství Hřebačka.
 
Miloslav Vlček
Miloslav Vlček
Minaret
V občerstvení u Minaretu mají velké množství známek,takže jsem ji koupil tam před návštěvou Podivína.Pro jistotu ,protože v některých obcích je sehnání známky spojeno s velkým dobrodružstvím ,čemuž se rád vyhnu.
 
Pavel Janošek
Pavel Janošek
Podivín
Zakoupeno v občerstvení u minaretu
 
Oldřich Chocholáč
Oldřich Chocholáč
Dostupná
na Městském úřadě v Podivíně.V domácích potřebách v daný moment nebyla, v trafice nedaleko kostela už znamku neprodávají.
 
Jana Letochová
Jana Letochová
1357
Lze koupit i v občerstvení u Minaretu v Lednici.
 
Eliška
V sobotu pozdní odpoledne známka k nesehnání. Kostel vypadá hezky, ale jinak nás město jako takové celkem zklamalo. Škoda.
 
Tatík
15.8.2012
Turistické známky měli v trafice. Podivín jako cíl na výlet neobstojí...
 
Libor
17.07.2012 (út) - TZ zakoupena okolo poledne v domácích potřebách (zelený domek u silnice, cestu nám poradili v potravinách), zajímavá věž kostela, jinak trochu zklamání ... i restaurace vaři jen pá, so, a ne :-(
 
Standa
Známku jsem sehnal v trafice na náměstí, oproti předchozím příspěvkům musím konstatovat, že stála obvyklých 30 Kč. Majitel už byl zřejmě poučen jak se to s cenou TZ má, nebo je možná za tu vyšší cenu nikdo nechtěl. Městu i známce dominuje krásný kostel...
 
Petra
Známka zakoupena dnes dopoledne při cestě přes Podivín - domácí potřeby, železářství či co to bylo (na křižovatce Bratislavská x Komenského x Palatského - asi 2. dům v řadě na této ulici), ochotná paní, známek dost
 
skaroupka
známku jsem koupil v sobotu 16.6.2012 v Podivíně (v železářství naproti besednímu domu)
 
Milan
V sobotu po poledni bylo v Podivíně mrtvo takže známku nemáme.
 
Pasek
Do trafiky ne
Známku jsem koupil v místní trafice, ale za 40 Kč, což mě tak zaskočilo, že jsem se ani nehádal. Známk
 
Husita
Královské město Podivín
Včera jsme jeli opětovně do zámku Lednice a na oběd jsme se zastavili v Podivíně. TZ byla ke koupení v trafice na náměstí nedaleko restaurace "U Františka", kde jsme si dali sice polední menu, velmi dobré a za příznivou cenu. Za vidění stojí farní kostel sv. Petra a Pavla, velmi stará památka (zal. 13. století) se zajímavě řešenou hranatou věží.
 
jirkacek
Královské město Podivín
Podivín jsme navštívili během dovolené na Slovácku 2010. Doporučuji auto zaparkovat u kostela - zde se nachází nej památky města a Městský úřad , kde jsme koupili známku a dostali razítko města.Dále doporučuji ještě shlédnout židovský hřbitov - klíče jsme si půjčili právě na MÚ.Fotky a další informace o městě najdete na www.turistika.cz , vyhledejte uživatele jirkacek a moje turistické cíle.
 
MARKOS
AHOJKY. VE ČTVRTEK KOLEM 8:30 BYLO NA MÚ ZAVŘENO. ZNÁMKU JSEM SEHNAL V KVĚTINÁŘSTVÍ,KTERÉ JE ASI 50M ZA DOMÁCÍMI POTŘEBAMI VE KTERÝCH UŽ ZNÁMKY NEVEDOU. V KVĚTINÁŘSTVÍ NA KOMENSKÉHO ULICI JICH MĚLI DOSTATEK. OTEVŘENO:PO-PÁ/7:30-12,13-17 SO/7:30-10. HODNĚ ŠTĚSTÍ.
 
vláďa
Na MÚ známka dostupná pouze v úřední hodiny tj. v pondělí a ve středu. V domácích potřebách měli známek dostatek.
 
Pivoš
Když se dáte od vlaku po žluté značce, což znamená po silnici pořád nahoru a zhruba rovně, asi po 600 metrech je na levé straně to železářství+domácí potřeby. Těsně před tur.ukazatelem. Otevřeno po-pá 7.30-17, so 8-11. Známku mají. Teprve pak je za točkou doleva obecní úřad, v provozu pouze po a st.
 
Roman Vagner
Na městkésm úřade otvírací doba: kalsika Po- St od rána do odpoelden.. asi od 8-17. Domácí potřeby jsme nikde nezahlídl. já měl šětstí že tam byla nějaká paní ve čtvrtek, kolem 13 hodiny a známku mi prodala.
 
jarson
smíšene zboží zavřeno, hot arcade napul zrušen napůl prý funguje majitelka není ksehnaní, úřad o víkendu nedostupní. Tak pekně děkuji.Co tak předat prodej tz do hoteluMyslim že se jmenuje merkur kterí jede nonstop!
 
Alešák
zavřeno
Byl jsem tam v neděli 24.9. To, že bylo zavřeno na úřadě a v odchodě jsem předpokládal, ale bohužel hotel Arcáde se asi trochu opravuje, takže známka nebyla a dozvonit se taky nedalo. Na cedulce bylo napsáno, že mají otvírat 28.9., tak snad to bude pravda.
 
Karolína Bártová, TIC Velké Pavlovice
Předražená známka
Ahoj sběratelé!Tak jsem docela naštvaná. Sice známku už mají i v hotelu Arcade a lze zakoupit i o víkendui, ale je předražená. Stojí 30,- Kč. Známka je pěkná, jsou na ní všechny významné dominanty města. Karolína
 
lucka
A co ti, co navštíví město Podivín o víkendu dejme tomu v odpoledních hodinách? Městský úřad zavřený, domácí potřeby Hřebačka taky, a hotel Arcade HNUS FIALOVÝ- o ničem neví, neotravujte!!! Nepříjemný personál!!! Ještě že jsem získala razítko a vizitku v jedné cukrárně naprodi besedního domu a udělala si pár foteček a známku si nechám poslat
 
Aleš
Jako první kupující jsem známku sehnal na Měst.úřadě přímo od p.Starosty+razítko městského erbu do vandrbuchu.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2891 Turistických známek
2828 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek