Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1361 - Naučná stezka Lužické a Žitavské hory


Popis

Stezka vede východní částí Lužických a Žitavských hor,  z části sleduje linii takzvaného lužického zlomu. Česko–německou hranici překračuje na hraničních přechodech Hrádek nad Nisou – Hartau a Petrovice – Lückendorf.

Mapa

Navštívil jsem Naučná stezka Lužické a Žitavské hory

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Hotel Jítravský Dvorec, Jitrava u Rynoltic 70 (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Pension Sportturia, Polesí 59, Lužické hory (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
LUŽICKÉ HORY
Kraj/okres:
Liberecký kraj/Liberec
Poloha:
50°48'6.42"N 14°51'12.96"E
Hodnocení:
2.938
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1361 - Naučná stezka Lužické a Žitavské hory


15.08.2023 - dostupná bez problému
02.08.2023 - dostupná bez problému
15.10.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Matěj Bartoš
Matěj Bartoš
TZ
Zakoupena v pensionu Sportturia v Polesí. Na bráně sice velká cedule ,,zavřeno,, ale zrejme pan majitel nas na zahradku pustil a krome znamky prodal i perfektne vychlazene Svijany. Za to moc díky
 
Jan Plaček
Jan Plaček
Známka
Restaurace a hotel je jedna budova.Buď přijdete z boku do restaurace a nebo z hlavní cesty hned do recepce.Známku mají v obou případech.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Bílé kameny
Turistická známka koupena v restauraci U podkovy v Jitravě u Rynoltic. Z naučné stezky navštíveny jen bílé kameny, které jsou opravdu impozantní i z dalekého okolí. Návštěva kamenů při západu místa a i tak zde byla spousta lidí. Výhled z kamenů nádherný. Krásné místo.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
Sloní kameny
Krásné místo. Nechápu, proč se TZ jmenuje tak hloupě, když jsme jeli loni okolo na výletě na Grabštejn a Lemberk, tak jsme tuhle známku přeskočili jako "jenom nějakou naučnou stezku" :-) (uznávám, že je to jen naše vlastní chyba, ale kdyby se známka jmenovala TZ1361 - Sloní kameny, tak by to snad pomohlo).
 
Milan Kudláček
Milan Kudláček
TZ
V Hostinci u Podkovy mají známek dost.Sloní kameny je krásné klidné místo
 
Ing. Luděk Mastník
Ing. Luděk Mastník
TZ
Známka bez problémů zakoupena v Hostinci u Podkovy v Jitravě.
 
Pavla
bíle kameny
autem lze zaparkovat na opačné straně než je benzínka. Hotel Jitrava má na dolním konci vesnice zřejmě nově otevřenou samoobslužnou restauraci s dobrým jídlem za nižší ceny, než má hotel. Jmenuje se pivnice a na silnici jsou na ní žluté reklamy s namalovanou podkovou. Kameny jsou krásně vidět již z malého parkoviště, stojí za to vidět.
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Sloni
Sloni na místě, známka v hotelu vedle pipy
 
Martin Průcha
Martin Průcha
Dostupnost
Známka zakoupena v restauraci patřící k hotelu Jitrava
 
jerry720
Sloní kameny.
Návštěva ve středu 29. 08. 2012. Auto doporučuji zaparkovat u benzínové čerpací stanice, která se nachází u odbočky do obce Jítrava, přejít frekventovanou silnici I/13, kde narazíte na turistický rozcestník a odkud vás turistická značka po necelém 1 km dovede ke Sloním kamenům. Při troše fantazie si lze představit, že do lesa skutečně zachází stádo slonů:-) TZ jsem bez problémů sehnal v Hostinci U Podkovy v Jítravě, kde jsem se i výborně najedl - gulášová polévka a telecí kostky na slanině s rýží neměly chybu.
 
Libor
Známku jsem koupil v hostinci u Podkovy. Jidlo tam sice není levné, ale za kvalitu se platí. Hostinec je součástí hotelu Jitrava.
 
black demon
V penzionu Sportturia seženete TZ bez problémů.Chata Polesí je otevřena ale bez TZ.Trochu divné když se honosí na štítu logem KČT.
 
Jirka
v chatě Polesí známku neprodávají
 
Zdeněk Smutný
Chata otevřena
Chata Polesí je od 1.3.2010 opet v provozu tešíme se na Vaší návštěvu
 
petr kl
Chata KČT Polesí je dle místních již delší dobu uzavřena. Známka koupena v penzionu Sportturia za 35 Kč.
 
Pařez
Omyl. Koupena 4.2.08. - v pensionu Sportturia, mají i svůj suvenýr. Naučná stezka hezká i v únoru (a potmě..). U Sportturie je hezká skalní vyhlídka Havran.
 
JirkaK
Sloní kameny jsou vidět ze silnice Jablonné - Chrastava. TZ jsem bez problému koupil v chatě Polesí i se suvenýrem 13.7.2007.
 
Pavel.S
Tz dne 15.9. se nepodařilo získat protože je vyprodána a dle paní provozovatelky další objednávat již nebude protože končí a stěhuje se na jinou chatu, neb se prý nedohodla s vrchními turisty KČT na nájemném. Jinak přestože tvrdila, že tento den nevaří, tak nabídla výtečné špekové knedlíky a zelňačku.Místo TZ nabídla suvenýr chaty Polesí, kterých má ještě dost a pohled s razítkem pro Rýmařov. Jinak potvrzuji nádherná příroda v okolí.
 
Vláďa
Chata v Polesí je přímo vzorovou, takto bych si představoval servis pro turisty. Příroda v okolí je kouzelná, všem doporučuji návštěvu tuhoto místa.
 
Keži
Polesí
Perfektní paní hostinská,usměvavá a ochotná,domácí strava jako od babičky,prima posezení a obsluha,vynikající jídla!Vřele doporučuji-právem ZLATÉ MÍSTO.Placek měli dost a dost.
 
Jana Kolářová
Jana Kolářová
Na chatě Polesí jsme se stavili náhodou,když jsme služebně projížděli Rynolticemi.Bylo 7 hodin ráno,když jsme zazvonili,ani jsme nedoufali,že nám někdo v tuto dobu a v tento čas otevře.A stalo se, mírně rozespalá,ale ochotná paní vedoucí nám otevřela,známku prodala a ještě kafe uvařila a snídani nabídla.To nebylo na kšeft,to byla obyčejná lidská ochota.Teď tam luxuje a nám umožnila přístup na net.DĚKUJEME
 
Honza Pásler
Stalo se před 5 lety...
K chatě Polesí se mi váže jedna úsměvná, 5 let stará vzpomínka: Tehdy jsem etapově putoval z nejnižšího místa (Hřensko) na nejvyšší (Sněžku). Noclehy jsem měl víc jak měsíc předem zamluvené. Když jsem 13. června večer dorazil na Polesí, nebylo jediné volné místečko. Paní zapátrala v rezervační knize a prohlásila: "Ale vy jste měl přijít 13. května - a nepřišl jste". Jestli jsem se při objednávání zmýlil já, nebo se přeslechla ta paní, bylo už jedno. Nakonec mě uložili (s velikou slevou) na gauč v kamrlíku za kuchyní, plném jakýchsi přepravek s láhvemi. Už tenkrát jsem si velice cenil jejich ochoty, snahy vyjít vstříc jedinému hostu, byť jen na jedinou noc, přestože měli chatu plnou a kšeft jistý. Mohli přede mnou přece zabouchnout dveře a poslat mě o dům dál.
 
SLÁVEK
DOSTUPNOST
V CHATĚ POLESÍ MAJÍ TZ OD RÁNA DO VEČERA ( DNES JSEM JI KUPOVAL V 7.30 HOD.) - PANÍ KŘIVÁNKOVÁ MOC FAJN.Z HLAVNÍHO TAHU LIBEREC - DĚČÍN ODBOČIT V RYNOLTICÍCH DOPRAVAA - SMĚR ČERNÁ LOUŽE A POTOM DOLEVA NA POLESÍ - PODLE CEDULÍB - NEBO MÍSTNÍ KOMUNIKACÍ Z RYNOLTIC - JE TO DALEKO BLÍŽC - NEBO Z HRÁDKU NAD NISOU NA TZ JSOU ZOBRAZENY SLONÍ KAMENY
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek