Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1457 - Velký Kamýk


Popis

Ocelová rozhledna na západ od Písku u obce Velké Nepodřice.

Mapa

Navštívil jsem Velký Kamýk

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Obecní úřad Dobev
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Informační centrum, Velké náměstí 113, Písek
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ROZHLEDNY
Kraj/okres:
Jihočeský kraj/Písek
Poloha:
49°18'49.5"N 14°3'58.84"E
Hodnocení:
2.844
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1457 - Velký Kamýk


13.08.2023 - dostupná bez problému
10.06.2023 - dostupná bez problému
19.05.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Šárka Křenková
Šárka Křenková
Písek
Známka zakoupena v Písku nově v přestěhovaném íčku na náměstí.
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Velký Kamýk
Známka v Písku momentálně nedostupná. IC ve Sladovně již nefunguje a stěhuje se zpět na Velké náměstí č.p. 1. Snad by ho měli otevřít již příští týden. Na rozhlednu pohodová cesta z Písku po červené značce a byl i krásný výhled, hlavně na vrcholy Šumavy.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra v Písku.
 
wenzel
Velký Kamýk
Na rozhlednu jsme se vydali až okolo osmé hodiny večerní cestou z Písku a rozhledny Jarník. V tuto pozdější hodinu je okolí rozhledny plné komárů, takže kdo sem půjdete navečer, repelenty sebou! Z rozhledny výhled omezen na dvě strany díky vzrostlým stromům v lese, který je hned vedle rozhledny. Vidět lze především Písek a okolní vesnice, pole, louky a lesy. Na konci obce Velké Nepodřice je relativně nové miniparkoviště, odkud to sem trvá po červené značcce cca 5-10 minut. TZ zakoupena v píseckém IC.
 
L+D+D+N Nesibovi
L+D+D+N Nesibovi
TZ
už prodávají Písaříkovi, č.p. 54, ale za 50,- Kč! Starý typ známky, bez pohledů a bez razítka :-(

Rozhledna je volně přístupná, od parkoviště cca 500 m po červené.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Velký Kamýk
Ačkoli jsem očekávala dost lidí, potkali jsme jich nakonec velmi málo. Auto jsme nechali v Mlakách, ale stejně tak se dá krásně zaparkovat právě v Nepodřicích. Udělali jsme okruh po žluté a červené a nakonec jsme se k autu vrátili po cyklostezce spojující obě vsi. Rozhledna není žádná extra krasavice, ale jedná se o zpřístupněný vysílač, takže se to dá pochopit. Oceňuji upravené prostředí i s lavičkou a přístřeškem k odpočinku. Kdo nemá rád rošty, tak zde se mu moc líbit nebude, ale zvládnout se to dá, přestože dost foukalo, nebylo to na konstrukci vůbec znát. Výhled na okolní vesničky a kopečky.
 
Miroslav Slovjak
Miroslav Slovjak
TZ 1457
Rozhledna je volně přístupná. TZ lze jsem koupil v obci Velké Nepodřice 22 asi v 19:00 hod. Je to asi druhý domek pod parkovištěm, které se nachází cca 500 m od rozhledny. Paní nabídla i pohlednici a razítko.
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
Kde koupit
Rozhledna volně přístupná, dostupná po červené turistické značce z Písku.
Známka je v prodeji také v Písku, v IC Sladovna.
 
Josef Paták
Josef Paták
Turistická známka
Rozhledna otevřená. Prodejní místo žádné. Pak je psáno prodejní místo v obci čp 22. Ale nikdo Vám neotevře:(
 
Vladimír Huml
Vladimír Huml
TZ
Koupena v IC Písek.
 
Ivo Žižka
Ivo Žižka
Dostupnost TZ
V IC Sladovna Písek
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Kamýk
Hurá, sláva! Známka konečně dostupná nekde jinde a to ve Sladovně v Písku!
 
Martin Minařík
X. ROČNÍK VELIKONOČNÍHO VÝŠLAPU NA ROZHLEDNU VELKÝ KAMÝK VE VELKÝCH NEPODŘICÍCH U PÍSKU
X. ROČNÍK VELIKONOČNÍHO VÝŠLAPU NA ROZHLEDNU VELKÝ KAMÝK VE VELKÝCH NEPODŘICÍCH U PÍSKU

Neděle, 27.března 2016
od 10:00 hod.
Louka pod rozhlednou
(na konci obce Velké Nepodřice)

Přijďte přivítat jaro jako každoročně s příjemnou procházkou na rozhlednu Velký Kamýk ve Velkých Nepodřicích , kde na louce pod rozhlednou Vás čeká občerstvení, živá hudba, pečené jehňátko, klobásy, domácí bramboráčky a další pochutiny včetně alkoholických a nealkoholických nápojů a mnoho další zábavy.
Vítáni všichni bez rozdílu věku!

Další informace si můžete vyžádat e-mailem na adrese bavorak.m@seznam.cz nebo tel. 774555278 p. Minařík - předseda osadního výboru Velké Nepodřice

Sponzoři akce : Obecí úřad Dobev,
Auto Kápl-Malé Nepodřice ,Řeznictví-uzenářství Jirotka,Zborník Písek a další
 
Ondřej Fiala
Ondřej Fiala
TZ nedostupná
Na zazvonění nikdo nereagoval, tudíž známka nedostupná.
 
Renáta Tomášková
Renáta Tomášková
turistická známka
Známku jsme koupili v domku s číslem 22. Jsou tam dva zvonky - jeden z nich nefunguje. Známku nám prodal pán, který nám ji hodil z okna, protože s mu nechtělo chodit dolů :-D Peníze jsme mu nechávali na zídce před domem :-)
 
Rozhledna Velký Kamýk
...
Přímo u rozhledny není informace o místě, kde je možné koupit si turistickou známku.
 
Petra Školoudová
Petra Školoudová
známka
Nedalo se dozvonit. Ani v poledne ,ani večer.
 
Martin
VIII. ROČNÍK VELIKONOČNÍHO VÝSTUPU na rozhlednu Velký Kamýk ve Velkých Nepodřicích
Dne 20.4.2014 – velikonoční neděle od 10:30 hodin se koná velikonoční výstup na rozhlednu Velký Kamýk ve Velkých Nepodřicích. Občerstvení na louce pod rozhlednou na konci obce Velké Nepodřice.
Program : zahájení 10:30 hodin
! dobrovolný ! výstup na rozhlednu
volný program –např. opékání špekáčku (pro děti jsou zdarma)
Jízda na koních , …..
Po celou dobu konání akce je připravena hudba, občerstvení (alko-nealko a teplé a studené nápoje), pro labužníky domácí bramboráčky, klobásy a možná i pečený kozlík nebo jehně 
Možnost zakoupení turistické známky a pohledů rozhledny.
Ukončení cca v 17:00 hodin kde se celá akce přemístí do klubovny SDH Velké Nepodřice na návsi ve Velkých Nepodřicích.
Pořadatelé akce : Osadní výbor Velké Nepodřice, SDH Velké Nepodřice, Obecní úřad Dobev .
 
Zuzana Majerová
Zuzana Majerová
Velky Kamyk
Známka stále dostupná v dome č.p. 22. :-) Rozhledna pekná, vzdialená asi 600m od parkovišta.
 
Libor
14.08.2011 (neděle dopoledne) - TZ dostupná v domě čp. 22 ... jen paní zaslechla zvuk zastavujícího auta před domem, hned se vyklonila z okna s otázkou: "Známku?". Rozhledna (vysílač) s pěkný výhledem cca. 600 m od parkoviště (cestou vlevo).
 
juddy
Velký Kamýk
Pro známku třeba sestoupit do vsi pod rozhlednou a ve druhém domě od parkoviště narazíte na ochotnou paní, která vám známku za příjemnou cenu prodá.
 
jerry720
Uspěl jsem.
Protože jsem měl v sobotu 02. 04. 2011 cestu okolo rozhledny a vloni jsem s koupí TZ neuspěl, tak jsem zkusil štěstí a povedlo se. TZ už mám ve své sbírce. Prodejní místo je v domku čp. 22, je po levé straně při cestě k rozhledně (parkovišti), asi třetí od konce. V okně je vyvěšen dřevěný štít označující prodejní místo. Paní mi TZ bez problémů prodala, mají ještě zásoby TZ bez nálepek za 25 kaček.
 
Mirek
rozhledna
Rozhledna má 532m (alespoň je to na TZ), má 163 schodů (sám jsem to počítal) a je šikmo! Navíc nahoře když zafoukal malinko vítr, celá rozhledna se kývala. Jinak krásný rozhled. TZ jsme koupili buď ve 2. nebo ve 3. baráčku od rozhledny. Moc pěkné!!!!!!
 
jerry720
Rozhledna Velký Kamýk
Rozhlednu jsem navštívil 29. 05. 2010, přístup k rozhledně značený bez problémů, branka do objektu rozhledny byla otevřená. Výhled na západ omezen vzrostlými stromy, výhled na Písek s Jarníkem je super. TZ jsem nesehnal, škoda, na avízovaném prodejním místě jsem nikoho nezastihnul.
 
Tatík
Turistická známka a pohled od Fukalů s razítkem bez problémů dnes v č. 22 ve Velkých Nepodřicích za 35,- Kč. Nahoru vede červená turistická značka, od ní pak asi 300 metrů značená odbočka k rozhledně. 162 schodů, trvale otevřeno, výhled daleký.
 
euroskeptik
v čp. 22 nedaleko parkoviště TZ na zazvonění dostupná, zvonek fungoval, paní ochotná, jen pozor na slepičí poklady kolem vrat.
 
Karolína
Rozhledna
Rozhledna byla pěkná a bylo pěkné počasí, takže byl dobrý výhled. Za takového pěkného počasí může člověk vidět až na Šumavu - Boubín a Bobík. Co se týká placky zakoupila jsem bez problému. Akorát pan Salát chtěl přesnou sumu. Pokud Vám neotevře tak se domnívám je to proto, že je to umělec a pracuje ve své dílně.
 
Hanka
Reaguji na Jirku, i my jsme bouchali na vrata(zvonek nefunguje), auto před domem a otevřená okna. Prosím KČT, aby dávali známky do veřejných míst, alespoň do hospody, kde je spoleh, že známku dostanete. nebo ať zřídí automat přímo na místě na prodej známek.Jinak rozhledna pěkná, viditelnost daleko.
 
Petr
Nejsou doma?
V 11:57 nikdo neotevírá ani na opakované zvonění. Uvnitř však někdo je: před domem stojí auto a okna jsou pootevřena. Smůla.
 
Jirka
krásná vyhlídka
Na rozhlednu se dostanete opravdu na hlavní křižovatce obce doleva (doprava je nějaký smrdutý kravín) a pojedete stále za nosem až asfalt končí a uvidíte pouze jakousi přípravu asi na informační panel. Zde se zanechá automobil a pokračuje se po cestě vzhůru. ROzhledna samotná je otevřená a volně přístupná.Známka, razítko a další info v domně č.22. KOlik ovšem stojí TZ opravdu nevím -za pohled, razítko a TZ chtěl pán 40,-
 
lada
smůla
U rozhledny nebyla žádná zpráva, kde známku sehnat - navíc ji tam ani nemají kde prodávat, na mapě informace o čísle 22 není, no, máme fotku, tak snad dostaneme známku poštou. Nebylo by špatné, kdyby byla ve vesnici v koloniálu.
 
Simča .
:-)))
Paní v č.p. 22 zrovna vybírala brambory, ale ochotně odběhla pro TZ a pohled s razítkem :-)
 
Radka
krásné počasí, krásná vyhlídka co víc si přát
 
Tonda
Rozhlednu jsem navštívíl v sobotu odpoledne 28.7.2007. V některých knihách o rozhlednách jsem se dočetl, že rozhledna je "přístupná je díky díře v plotě". Není to pravda, brána je otevřena, zařízení vysílače je oploceno samostatně. U rozhledny je dostatečná informace o tom, kde lze známku koupit a díky tomu jsem u p.Saláta v domě čp.22 ve Velkých Nepodřicích získal nejen známku, ale i razítko.
 
Honza
Kde se dá známka koupit, už bylo napsáno. Nenechte se odradit a zabouchejte na vrata, protože zvonek jsem nikde nenašel. Jinak výhled stojí rozhodně za to.
 
Bára
Jak již bylo uvedeno, známku lze koupit u pí. Salátové ve Velkých Nepodřicích. Paní však chodí do práce, takže doma bývá až odpoledne nebo samozřejmě o víkendu. Nicméně na Obecním úřadě v Dobevi je velmi ochotná paní, která vážně zvažuje část známek od pí Salátové převzít, aby byly dostupné prakticky non-stop. Naváhejte a zkuste kontaktovat Obecní úřad v Dobevi (u rozhledny je uvedeno tel. číslo).Jinak rozhledna je fajn, výhled moc pěkný
 
Rani
Známku jsme sehnali ve stavení č. 22 ve Velkých Nepodřicích, u rozhledny byla pouze informační cedule, kde se dá známka koupit, ale jinak je v okolí moc pěkná krajina
 
JirkaS
Známku si zakupte raději u pí.Salátové ve Velkých Nepodřicích. Je to předposlední stavení (č.p.22) vlevo cestou k "rozhledně". Rozhledna je nově vybudovaný vysílač s plošinou, a i když je nepřetržitě otevřena nikdo tam většinou není. Od posledního stavení je to cca 1km po lesní cestě.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek