Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1490 - Štěchovice


Popis

Ve známé trampské písni o babičce Mary se mimo jiné zpívá "Štěchovická laguna když dřímá... ". Zlato se netěží již několik stovek let a laguna zanikla výstavbou přehradní hráze.

Mapa

Navštívil jsem Štěchovice

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Obecní úřad Štěchovice (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Obchůdek Zvonek, Štěchovice (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Infocentrum Štěchovice (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
VLTAVA
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Praha-západ
Poloha:
49°51'2"N 14°24'22"E
Hodnocení:
2.729
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1490 - Štěchovice


29.04.2023 - dostupná bez problému
09.09.2022 - dostupná bez problému
16.08.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Dana Berková
Dana Berková
Infocentrum
Infocentrum ve Štěchovicích je zrušeno, nevíme od kdy a na jak dlouho, vedle v multifunkčním centrum prodávají TZ + další suvenýry. Takže není možné se nechat vyfotit s Maxiznámkou - Svatojánské proudy, není umístěná ani v multifunkčním centru. Známky jsou zakoupila v Obchůdku Zvonek.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Známka zakoupena v multifunkčním centru i s nálepkou hned vedle vodní elektrárny.Jinak jsem se odtud vydal dále pro známku svatojánské proudy která je na dosah.
 
AJA AJA
AJA AJA
TZ
v obchůdku Zvonek
 
Martin Kratochvíl
Martin Kratochvíl
TZ
Známka zakoupena v IC ve Štěchovicích
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známka bez problému zakoupena v obchůdku zvonek.
 
... ...
... ...
Třebenice
Pozor, v Třebenicích žádná prodejna potravin není, tak na ni nespoléhejte a radši kupte TZ jinde!
 
Libor Horáček
Libor Horáček
Vlakem, pešky, autobusem
Stojí za navštívení. Podívat se na elektrárnu a kostel. A obchůdek Zvonek má zajímavé věcičky. Jinak jeden výchozí bod pro cestu do Svatojánských proudů.
 
Oldřich Burian
Oldřich Burian
nové prodejní místo
Hurá, již mnohokrát jsem projížděl Štěchovice na kole, ale IC i prodejna Zvonek byly vždy zavřené. Ale dnes jsem se dostal až do MULTIFUNKČNÍHO centra pod hrází a tam jsou známky úplně v pohodě a každý den k sehnání. Milý pán u recepce se snažil vyhovět jak jen uměl :-)
 
Radim Kubelka
Radim Kubelka
Známka
Známka zakoupena v obchůdku Zvonek, akorát pán nebyl moc sympatický.
 
Luboš
opuštěný kiosek?
Volně položená na prázdném stánku na konci cesty NS Svatojánské proudy
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
TZ
zakoupena v hospodě u Taterů v Třebenicích - je to sice trochu z ruky, ale velmi příjemný asi majitel, měl k dispozici i další známky - Smetanova vyhlídka (1529), Slapskou přehradu (1865), Svatojanské proudy (778) a několik různých výročních (hlavně ročníky z Prahy do Svatojánských proudů).
 
Vladimír Huml
Vladimír Huml
TZ
Zakoupeno v obchůdku Zvonek.
 
Zdeňka Nemravová
Zdeňka Nemravová
tz
na Bělehradské-dostatek
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Štěchovice
Infocentrum u autobusového nádraží je prý už 2 roky mimo provoz, ale známka zakoupena bez problémů dopoledne v den státního svátku v obchůdku Zvonek.
 
Lenka Kulik
Lenka Kulik
Obchůdek ZVONEK
Víkendy pro turisty - Info zavřeno.
V některých místech opravdu je těžké o víkendech sehnat TZ. V obchůdku Zvonek mají v sobotu do 12 hod. Bylo štěstí že majitel pracoval na dvorku a tak nám známku ochotně prodal a i razítko jsme dostali.
 
Jana Knappe
Jana Knappe
Zavřeno :-/
Bohužel, zde jsme o víkendu nepochodili..... Ve všech prodejních místech měli zavřeno :-/ Zklamání
 
Štěchovice
TZ zakoupena v prodejně suvenýrů Zvonek, mají i vlastní turistické razítko. Původní prodejní místo, kde jsem kupoval TZ v roce 2008 již neexistuje (IC městyse Štěchovice). Při dotazu v pizerii nám bylo sděleno, že původní IC bylo zrušeno nejméně před 2 roky, od té doby nemá obecní úřad síly na to, aby ceduli IC někdo sundal, aby informace nebyly zavádějící. Jinak od naší poslední návštěvy v roce 2008 se toho ve Štěchovicích zásadně nic nezměnilo, snad jen cukrárna Hájek. Jinak vcelku málo zajímavé místo.
 
Martin Průcha
Martin Průcha
Dostupnost
Známka zakoupena v obchůdku Zvonek
 
Ruda
TZ
TZ jsem sehnal na OÚ, i v mimo pracovní době velmi příjemná paní, dostupná i výroční TZ Obnovení mohyly A.B.Svojsíka.
 
Miroslav Ryšavý
Nové prodejní místo TZ
Nově otevřené prodejní místo TZ ve Štěchovicích
Obchůdek ZVONEK, kousek od autobusové zastávky smšrem na Třebenickou stezku.
otevřeno PO - PÁ 8 - 17
SO 8 - 12
 
Zuzana
***
Známka zakoupena v Třebenicích v hospodě u Taterů.
 
Mirek
Lze sehnat známku
TZ je k dostání v obchůdku ZVONEK naproti veterině asi 100m od autobusu směrem na Třebenickou stezku
 
Tomáš Bartoš
Tomáš Bartoš
Nelze sehnat známku
V občerstvení vedle točny autobusů nám řekli, že informační centrum už je dávno zrušené. Obsluha zmíněného občerstvení tvrdila, že TZ objednávali už dávno, ale stále jim nepřišla.
 
Jan Lutrýn
Ztracené známkové místo
Toto známkové místo je nejspíš už zcela ztracené. IC je podle vedoucí v restauraci vedle (nevím, proč by známky nemohla prodávat) již dávno zrušené, jen "zapomněli sundat ceduli". Úřední hodiny ObÚ jsou pro většinu zájemců nedostupné, v trafice (kde by také mohli TZ prodávat) mají jen zmíněnou VTZ "800 let Štěchovic". A není ani pořádně kde získat důkaz o návštěvě...
 
Lenka
IC jsme vůbec nenašli, Obecní úřad jsme ve sváteční den ani nezkoušeli... :(
 
Libor
17.03.2013 (neděle) - IC zavřeno, tudíž TZ nemáme. Přitom v neděli dopoledne otevřena cukrárna, restaurace, tabák i potraviny (v tabáku a v restauraci měli jen VTZ z roku 2005, TZ nemají) .... špatné prodejní místo, nechápu! Pěkný kostel, most přes Vltavu.
 
Michelangelo Fusaro
Tak na úvod, město jako takové toho moc dneska nenábízí. Asi nejzajímavější je ten most, výhled na kostel a... logo města. Známková místa jsou dvě: Infocentrum a Obecní úřad. Ovšem, Infocentrum spíš už vůbec není, na dveřích za poslední rok zmizel i nadpis, a ty jsem vlastně nikdy neviděl otevřené; takže by se známka měla prodávat v přilehlé hospodě, tam ji ovšem neměli (logo taky ne, ale dřevěný kruh ano), a ani nevypadali že by nějakého turistu uměli nalákat. Druhá možnost je obecní úřad, a tam jsme ji (s trpělivostí) dostali, byli všichni moc milí a snažili se. Ale otevírací doba Po a St 9-12 / 13-16 je těžko "tourist friendly"...
 
Eliška
je to tak...
Souhlasím s Motejlem, místo je celkově hůře značeno.Začínám pochybovat, zda se za těmi zamčenými dveřmi nějaké "íčko" nachází, na těch zamčených dveřích v té chodbě nebyl žádný nápis "infocentrum" a ani otvírací doba (jen venku na těch hlavních dveřích). Známka v tom občerstvení OK k sehnání a možná to občerstvení funguje právě i jako to íčko, zapomněla jsem se na to zeptat, tak nevím. Motejl má pravdu, není tam nikde nalepená ani samolepka jako označení místa prodeje TZ. Pátrání 3xzdar :)
 
Motejl
Štěchovice
Byl jsem tam 22.7.2012, což byla sobota. Před nějakou dobou jsem tam byl také a "íčko" bylo zavřené. A ve všední den se tam člověk, byť žije v Praze, nedostane. I teď bylo opět zavřené, ale všiml jsem si, že hned vedle (přes chodbu) je vlez do občerstvení a tam TZ měli. Možná se teď pletu, ale vůbec nikde nebylo označení místa prodeje TZ. Ponaučení do budoucna: nestahovat kalhoty, když k brodu je daleko, ale obejít okolí a pátrat.
 
jerry720
Štěchovice II.
Po minulém neúspěchu jsem se ve Štěchovicích zastavil ve všední den (pondělí 28. 03. 2011) a TZ jsem na prodejním místě bez problémů pořídil. TZ s nálepkou za starou cenu 25 kaček. Mají i spoustu dalších suvenýrů.
 
Jan Lutrýn
Štěchovické "turistické informační centrum" je zase jedno z míst, kde si myslí, že turisté chodí pouze v pracovní dny (otevírací doba pouze po-pá 9-16). Chtěli mít informační centrum, ale chodili jim tam lidi... Přesuňte známkové místo do některé hospody, máte jich tam dost a mají otevřeno i o volných dnech!
 
jerry720
Zavřeno
Poslední zastávka ve Štěchovicích v sobotu 25. 09. 2010. Obecní úřad o víkendu logicky uzavřen, Informační centrum a občerstvení u autobusového nádraží, které je označeno logem Turistického známkového místa, je otevřeno od pondělí do pátku, od 09.00 h do 17.00 h. Takže jsem s TZ neuspěl. Štěchovice a okolí ale určitě stojí za pozornost, je to oblast zaslíbená trempům a trempingu vůbec.
 
straccan
Známka k dostání v IC (občerstvení u autobusové zastávky) za 25.
 
Makky
TZ není ve Štěchovicích k sehnání!!!!!!IC je zrušeno. Volala jsem i na úřad, kde se dá známka sehnat o víkendu. Bylo mi řečeno, že ani na úřadě TZ nemají, pouze výroční, 800 let Štěchovic. Jedině prý obchod Nápoje-tabák. Tam ale mají také pouze výtoční TZ. Takže o štěchovickou TZ si budu muset napsat do Rýmařova. Docela to zamrzí, že některá místa mají TZ a moc si toho neváží a sposta turistů odchází zklamaných. Přece jen, úlovek v podobě TZ, potěší nejvíc!!!
 
Petr
IC do 7.8 má dovolenou
 
Jirka
Turistické informace, kde mají známku prodávat, mají o víkendu zavřeno!!! Asi čekají nejvíc turistů v úterý dopoledne! Skoro česká klasika....
 
AFIk
Znovu nevím jestli je TZ k dostání. Ač podle napsané otvírací doby má mít v sobotu otevřeno do dvou hodin a v půl druhé již zavřeno...to bych ještě překousl,ale nepřesknu,když jsem uvnitř zahlédl nějakou osobou,tak jsem zaťukal na okna a ta osoba se přede mnou schovala,tak to mě docela naštvalo
 
Radek and Jana
Dne 11.8.2008 TZ dostupná bez problémů v IC u autobusového nádraží. Mají i pěkné razítko.
 
Tomáš
Známka je k dostání v občerstvení u IC i v době, kdy má IC zavřeno.
 
Jirka
Zanmak v pohode k dostani v IC - spolu s vyrocni znamkou 120 let hasicu stechovice a pochodu praha stechovice
 
Fredo
Nějaký vtipálek tam dal datum 25.2.2007 že je dostupná není to pravda.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek