Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 123 - Město Tábor


Popis

Slavné husitské město, městská památková rezervace.

Mapa

Navštívil jsem Město Tábor

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
ČD centrum Tábor (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Infocentrum, Žižkovo nám. 2, Tábor (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Husitské muzeum, Žižkovo náměstí 1, Tábor (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Vyhlídková věž děkanského kostela, Tábor (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
LUŽNICE
Kraj/okres:
Jihočeský kraj/Tábor
Poloha:
49°24'40.76"N 14°39'20.79"E
Hodnocení:
3
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 123 - Město Tábor
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 123 - Město Tábor


06.03.2024 - dostupná bez problému
30.09.2023 - dostupná bez problému
28.09.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
tz
TZ v IC.Centrum Tábora je neskutečná změť uliček a podloubí, průchodů. Moc pěkné.
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
TZ
Bez problémů na uvedených prodejních místech, jen věz kostela pouze v sezóně a Husitské muzeum je na Žižkově náměstí, nikoliv na náměstí Mikuláše z Husi, tam je pouze ředitelství... V íčku mají mnoho dalších známek z okolí a několik výročních. Tábor je krasné město, vracíme se pravidelně, ale návštěvu doporučuji spíše v sezóně, teď je většina turistických cílů uzavřena.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Bývala dostupná na vrcholu věže.
 
wenzel
Tábor
Jedno z nejkrásnějších historických center u nás. Dominantu náměstí tvoří kostel, vše dokreslují historické domy, dlažba a úzké uličky. Kromě podzemí, husitskéhomuzea nebo kostela, které jsou přímo na náměstí, je zde k navštívení také strašidelné podzemí nebo muzeum čokolády a marcipánu. Bašta, motiv TZ, se nachází cca 5 minut chůze z kopce od náměstí. Vřele doporučuji navštívit také vodopád, který naleznete přes ulici vedle schodů pod hrází Jordánu. PArkování přímo v centru není ideální, je lepší využít prostory u Housova mlýna, plovárny nebo parkovací dům. TZ města Tábora a dalších (i výročních) v IC na náměstí.
 
Oldřich Jasenský
Oldřich Jasenský
Infocentrum na náměstí
Známka dostupná v infocentru na náměstí společně s další číslovanou TZ a dvěma speciálními.
 
Josef Busek
Josef Busek
TZ , VTZ ,STZ
TZ dostupná bez problému v informačním centru spolu s dvouma jokerama 100 republiky a 7. ročník měsíc věží a rozhleden a moja první známky ze speciální edice husitské města. Město moc pěkné hlavně Žižkovo náměstí škoda že radnice byla pod lešením ze naší navštěvy a restaaurace u dvouch koček doporučuji navštívit dobře vaří a mají pěkně vybavené interiéry.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
Tábor
Překrásné město s velice příjemnou atmosférou. Dlouho jsem nemohl přijít na to, co se mi tu tak líbí, než mi to došlo. Nikde neuvidíte ani jeden odpadek. Všude čisto, i v těch nejzapadlejších sotva půl metru širokých uličkách, kterými je díky tomu radost se potulovat, nejhorší co uvidíte jsou trochu oprýskané fasády, které ale zase podporují atmosféru starobylosti.

Malá rada pro motoristy. Souhlas s předchozími příspěvky ohledně dopravy, projíždění centrem a hledání místa na zaparkování může být docela hektické. Doporučuji parmovací dům v ulici Čsl. Armády hned u nejjižnějšího výběžku rybníka Jordán. Parkování 10kč/h nebo 40kč/den a je krásně v dochozí vzdálenosti od všeho podstatného.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
22. 7. 2017
TZ z infa na náměstí. Město je moc hezké, TZ místu je zde také požehnaně, chce to výlet na celý den.
 
Pavel Semanský
Pavel Semanský
pátek
TZ města spolu s dalšími TZ lze zakoupit v infu na náměstí,spolu s dalšími upomínkovými předměty.
V Táboře doporučujeme ještě navštívit ,,neoznámkovaná" místa,jako Muzeum Lega(denně 10-18),nebo Muzeum pivovarnictví(út-so 12-16).
 
Linda Valentová
Linda Valentová
krásné,historické město
Tak krásné centrum má málo měst, byla jsem umešena-jen mě udivuje, že se tam smí autem! (vlastní zkušenost-když jsem hledala parkoviště,kde na odpoledne zanechám svého draka,abych si Tábor mohla projít, navigace mě hnala uličkama,kde jsem fakt měla občas strach,že se nevejdu:-) Je to škoda-ač motorista,tohle by měli omezit!!!!
 
Jiří Dvořák
Jiří Dvořák
Známka
je k sehnání asi všude v celém Táboře na prodejních místech.
 
dickee@seznam.cz Bayer
dickee@seznam.cz Bayer
.
Město Tábor, resp. jeho historický střed města, mě velice mile překvapil, jak pěkně je opravené a udržované. Byl jsem zde skoro před 30 lety a za tu dobu se změnilo opravdu hodně. Náměstí je velice pěkné s možností venkovního posezení v restaračních zahrádkách s možností navštívení kostela, věže (mimo jiné s vlastní TZ), strašidelného podzemí a přlehlých okolních uliček jako pěknou procházkou ve stínu starých historických domů.
Velmi příjemné je chvilka rozjímání a posezení v klidu Děkanského kostela na náměstí.
TZ včetně TN zakoupena na náměstí v Íčku, které je velmi pěkně zásobené s příjemnou obsluhou. Známky měly i z jiných okolních míst za standardní cenu 30 Kč v dostatečné zásobě.
 
L+D+D+N Nesibovi
L+D+D+N Nesibovi
TZ
je možné zakoupit v infocentru i v Husitském muzeu. Na věži kostela jí neměli.
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Tábor
TZ v infocentru na náměstí bez problému,navíc milá obsluha..
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Tabor
TZ zakoupena v IC.
 
Vladimír Hruška
Vladimír Hruška
TZ
V sobotu 13.12. íčko v Táboře zavřeno (ale mělo být otevřeno, viz stránky http://www.taborcz.eu/vismo/o_utvar.asp?id_org=16470&id_u=2268&p1=30151)... no nic, vysápal jsem se pro ni na věž :)
 
Milan Šperka
Milan Šperka
Známka koupena bez problémů v Infocentru, k dostání i na mnoha dalších místech.
Město s nádherným historickým centrem, návštěvu lze doporučit každému.
 
Radim Jelen
Radim Jelen
TZ a značení
TZ mají kde se člověk podívá-papírnictví, Ičko, zámek... A za 1 s hvězdičkou je značení. A pivečko mají vynikající :))
 
Pavel Semanský
Pavel Semanský
čtvrtek
TZ dostupná v infocentru,v Husitském muzeu,i v muzeu ve věži Kotnova.V nabídce i další TZ.
Info otevřeno květen-září po-pá 8.30-19.00,a so+ne 10-16.
Říjen-duben po-pá 8.00-16.00,so+ne zavřeno.
 
Mirek Kňourek
Mirek Kňourek
...
ic sice začínají sezónu přes víkendy až v květnu (což v případě tábara moc nechápu), ale naštěstí se známky dají pořídit přímo v muzeu, na věži, atd.
 
Libor Marek
Libor Marek
14.09.2013
sobota, Husitské slavnosti, TZ bez problémů v IC na náměstí. Krásné město, ale to parkování bylo děs ... doporučuji navštívit mimo slavnosti.
 
K8
Prodejní místo v Benešově???
Zámecká prodejna MODRÉ Z NEBE, BenešovTo je zase nějaká legrace, že...
 
Roman
Doporučuji navštívit Husitské muzeum, Táborský poklad, věž děkanského kostela, strašidelné podzemí. IC v sobotu a v neděli zavřeno. Známka Tábora č.123 spolu s Vyhlídkovou věží děkanského kostela č. 1981 zakoupena na vyhlídkové věži. Mají v nabídce jen tyto dvě. Jinak známek dostatek. V Husitském muzeu mají pouze TZ č. 123 město Tábor. V expozici Táborský poklad mají též jen TZ č 123 město Tábor.Doporučuji ještě zajet kousek za město Tábor na Větrovy do zoo. Je to nejmladší zoo u nás. Mají tam TZ č. 1887 Zoologická zahrada Tábor :)
 
Gogol
Tabor je nadherne mesto. Doporuci navstevu muzea, ale podzemi bych fakt vynechal. Nacpou 30 lidi do siku do predu daji pruvodce ktery rekne na zacatku 5vet a na konci 3..... Vyhled z veze je uzasny a jeste bych doporucil pobliz veze strasidelne muzeum. Kdo ma deti nemel by s navstevou vahat. Uzasne misto kde se pobavi i postrasi deti i dospeli :)
 
Tatík
25.2.2012
V sobotu bylo otevřené jen Husitské muzeum (s podzemím). Vstupné 100,- (60,-) Kč, od dubna do září již otevřeno denně 9-16.30 hod. Expozice včetně filmu bezvadná. Turistických známek dostatek v pokladně.
 
Petr
Je zřejmé,že každý to vidí jinak...já bych podzemí každému doporučil.Popravdě mě spíš nenapadá,co bych v Táboře a jeho okolí nedoporučil :-)
 
Longer
Husitské muzeum určitě stojí za navštívení, podzemí bych ale moc nedoporučoval - velice nezajímavé...
 
jerry720
Tábor
Můj tip-vyšlápněte 200 schodů (prý je jich ale 250) a rozhlédněte se z oken bývalého bytu kostelníka na věži děkanského kostela Proměnění páně na táborském náměstí. Z výšky 50 metrů budete mít Tábor jako na dlani. Jenom pozor na jednu překážku cestou na vyhlídku-musíte podlézt nefunkční zvon nebo se kolem něj protáhnout trámovím:-) TZ bez problémů zakoupena dne 18. 08. 2010 v "Íčku" na náměstí.
 
kabalenka
Husitské muzeum v rekonstrukci, otevřeny jen podzemní chodby. Prohlídka asi 20 min, ale nic extra to není. TZ tam mají už za 30kč. Navštívili jsme rovněž Kotnov-věž i muzeum. Obojí moc pěkné, stojí za návštěvu.
 
Lucka
Známku jsme si koupili v infocentrum za 25,- (starou) společně se známkami číslo 124 - Harachovka (30,-), 346 - Hýlačka (30,-) a 362 - Poutní místo Klokoty (30,-)
 
macmac
IC otevřeno naštěstí i v neděli. Známky neměli, ale na věži jich bylo dost spolu se vším možným (známky,mince,hračky,odznáčky..). Na věž je to 200 schodů. Doporučuju prohlídku podzemím, dostanetu helmu a projdete se pod náměstím.Parkování u pivovaru.
 
Milča
Táborská věž na náměstí
IC je již v provozu, známku mají. pokud bude otevřena i vyhlídková věž, vřele doporučuji! pán má suvenýry doslova vychytané, najdete tam známky hned čtyři a samolepky do deníčku, pokud lepíte. největší odměnou vám ale bude ten pohled na všechny světové strany, ještě úžasnější to bude s dalekohledem. schodů je hodně, opravdu hodně, ale stojí to za to!
 
Nalim L.
Smůla smůlovatá
IC v rekonstrukci, vyhlídková věž zavřená, prodejna hraček Modré z nebe též, jediné otevřené místo bylo muzeum, respektive vstup do histor. podzemí, kde ale známku neměli. Takový byl stav ve čtvrtek 26. února 2009.
 
Iva
Byli jsme v Táboře v neděli a pondělí (16. + 17.11.) a všude bylo zavřeno. V neděli a ve svátky je zavřené infocentrum, muzeum, obchody, táborský poklad... Turistickou známku jsme tedy nesehnali a dokonce ani pohled. V jediné otevřené trafice pohledy nemají, v jednom hotelu nám nabídli jen pohledy se zimní tematikou - zasněžené :-( Jinak je ale Tábor nádherné město, určitě se sem vrátíme.
 
magipriba
Na vezi v pohode k sehnani vsechny 4 taborske znamky-mesto Tabor,Hylacka,Klokoty i Harachovka,rozhled pekny . Prijemny zazitek jsme meli i z restaurace U RYTIRE,kousek od namesti v ulici Budejovicka,dobra jidla,rozumne ceny,prijemna obsluha,venkovni terasa s bajecnym vyhledem na Luznici a smerem k Hylacce.
 
Mirek
***
město Tábor jsem navštívil po hodně dlouhé době a byl jsem nadšen.Výhled z věže kostela na náměstí nemá chybu.Znánky bez problému dostupné v obchůdku na věži.
 
Petr M.
Krásné historické město. Známky měli na Kotnově i v infocentru. Za návštěvu stojí muzeum husitství (i když celkem časově chaotická expozice) a sklepení (vede skoro pod celým náměstím).
 
Katka
Známku Tábora jsem sehnala na Červené Lhotě.
 
Martina
ahoj, v sobotu 25. srpna jsem byla v Táboře. Známku v inf. centru ani v muzeu neměli. Na Kotnově známka též nebyla. Zřejmě mnoho turistů...
 
Linka
Stará část je moc pěkná. V so v IC známku neměli, v muzeu prý ano, nestihli jsme otvírací dobu, ve věži měli známky snad z celého okolí a vůbec, spoustu dalších věcí, pro některé možná atraktivnější než výhled.Seženete tam např. i louskáček na ořechy. Podtrženo sečteno, do Tábora určitě vyražte.
 
jirka
TZ pouze v prodejně suvenýrů Modré z nebe na náměstí a ve věži + další 3 .
 
Tomáš
Mimo sezónu otevřeno pouze v pracovní dny
Chystal jsem se na výlet do Tábora, ale zjistil jsem, že mimo sezónu jsou památky otevřeny jen v pracovní dny. No, tomu moc nerozumím, ale bohužel se tam budu muset vydat až tak někdy v květnu, protože v pracovní dny překvapivě pracuji.
 
Luděk
Tábor
Táborskou TZ v IC momentálně nemají (je objednaná a čekají ji každým dnem), musíte vedle do muzea. A mají jen
Tábor - Klokoty a Hýlačka už jsou v prodeji přímo na těchto místech (s čímž souhlasím...). V záhlaví stojí, že
děkanský kostel je v Jeronýmově ulici, což je vedle autobus. nádraží, ale on je přímo na náměstí Jendy Žižky -
tak jen abyste nebloudili jako já
 
Petr
Věž
V sobotu byl z věže nádherný výhled na celý Tábor a okolí. Výstup na věž stojí za to i když první část
schodiště je dost stísněná.
 
Maca
Město a vyhlídka
Žižkovo náměstí(staré centrum)stojí za vejlet,muzeum není špatný,je tam spousta psaní a super makety
historických bitev(ty jsou opravdu povedený).Podzemní chodby jsou spestřením muzeální prohlídky,škoda jen,že
po opravách dláždění jedné z ulic starého města,prosakuje do pozemí voda a kanalizace,ale pouze po
dešti.Průvodce podzemím podal maximální výklad k tomu minimu,co je v podzemí k vidění.Výhled z kostelní věže
je super,je zde možnost zakoupit známku Klokoty-poutní místo a na klášter je i vidět.Jo a určitě navštivte
vilu prezidenta Edvarda Beneše v Sezimově Ústí.Mají tam pěknou expozici o prezidentovi Edvardu Benešovi a
videoprojekci s výběrem několika programů.Vstup tam stojí 40.- za dospěláka.Do Tábora super vejlet.
 
granule
IC bohužel otevřené jen PO-PÁ 8.3O-19, SO,NE 10-16, škoda, že i v so, ne nemají otevřeno dýl. jinak
www.tabor.cz Věž děkanského kostela stojí za výšlap. Je to sice 197 schodů a při výstupu musíte podlézt i
zvon. Dostanete se do výšky 50 metrů. Nahoře mají pohledy, razítko, známku Tábora a také známku Klokoty.
Jinak je zde ráj pro sběratale známek, mincí, bankovek, odznaků a mnoha dalších věcí. Tábor jak na dlani.
Příští týden se koná v Táboře velká akce zahájení turistické sezóny, koncert, turistické pochody a další akce
(i přes Hýlačku) a 21. povedou trasy přes Tábor při pochodu Praha - Prčice. V Táboře to tedy finišuje s
přípravami, dodělává se náměstí atd.
 
Scotty
Informační centrum bylo dnes velmi dobře zásobeno. K dispozici jsou i známky s motivem Klokot (č.362) a
rozhledny Hýlačka (č.346). Mohl jsem si vybrat ze značně velké krabice :-) Chválím táborské IC ! :-)
 
Staon
Známku jsem dostal bez problémů na věži kostela. Měli tam i Klokoty.
 
pajulin
Smíšené zboží na věži...:o)
Sic měli v informačním centru zavřeno, ale po vyšlapání pár schodů, zdolání zvonu nám pán nabídl známku Tábora
i Klokot a také tam nabízel mončičáky, drahé kameny, známky.....prostě určitě si ěnco vyberete.......Při
návštěvě Tábora doporučuji návštěvu Dobré čajovny.....
 
Hugo
V infocentru už Bechyňská dráha není, stejně tak není ani v infocentru v Bechyni. Posledních pár kousků se
nakonec podařilo objevit u paní vydávající klíče k rozhledně Hýlačka. Zbývá jich tam tak odhadem 20, možná už
úplně posledních, zájemci spěchejte.
 
Zdeny
Pan Šikulka
Vyškrábali sme se nahoru věž a žasli, jakej si tam z toho pán udělal kšeft ! Běžte se tam podívat a na 100
% si něco koupíte :-) Jenom by nás zajímalo, kam chodí na záchod ...
 
Luboš
5 TZ
V infocentru mají TZ Tábor, Hýlačku, Klokoty, Jihočeského kapříka 2004 a Bechyňskou dráhu.
 
Petr Novák
známku neměli vinfu na náměstí ale objednajíji, zato měli jak známku bechynské dráhy,. tak Klokoty a Hýlačku,
takže místo jedné jsem si odnesl tři...P.
 
Pavel Kopečný
Nedostupnost tur. známky
Dne 19.7.2003, JSEM S RODINOU NAVŠTÍVIL MĚSTO TÁBOR.BOHUŽEL PO SHLÉDNUTÍ JAK KOTNOVA, TAK HUS. MUZEA JSME
BOHUŽEL NESEHNALI TUR. ZNÁMKU.jAKÝM ZPŮSOBEM JI SEŽENU ?DĚKUJI P.KOPEČNÝ
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek