Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1663 - Rozhledna Na Skále


Popis

Rozhledna se nachází mezi obcemi Přešín a Železný Újezd, stojí na skalnatém ostrohu v nadmořské výšce 672 metrů n.m. Rozhledna je přístupná celoročně.

Mapa

Navštívil jsem Rozhledna Na Skále

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Rozhledna Na Skále, Železný Újezd
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ROZHLEDNY
Kraj/okres:
Plzeňský kraj/Plzeň-jih
Poloha:
49°33'42"N 13°40'3"E
Hodnocení:
2.8
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1663 - Rozhledna Na Skále


06.05.2023 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)
18.06.2022 - dostupná bez problému
04.08.2021 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
TZ
TZ nemám, vzhledem k termínu v pokladně nikdo nebyl. Pěkný výhled po kraji na můj letošní první sníh.
 
Zdeněk Novotný
Zdeněk Novotný
Na volno
Nikde nikdo = rozhledna volně přístupná, ovšem známka nedostupná.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z pokladny u rozhledny a cápek stále stejně nalitej jako v předchozích komentářích.
 
Libor
Tz
TZ dostupná bez problémů. Pěkná vyhlídka po okolí
 
Jan Johánek
Jan Johánek
TZ
21.5.2020 pokladna kolem poledne zavřená.Na rozhlednu mě pustili řemeslníci opravující dláždění.Takže výhlídka pořádku, ale TZ nemám.
 
Richard Rienessl
Richard Rienessl
TZ nedostupná
Před návštěvou rozhledny jsem si ověřil zda bude někdo na rozhledně přítomen a bude možné známku koupit. Na OÚ Čížkovice mi bylo potvrzeno, že rozhledna bude 21.4.2019 přístupná a obsluha mi TZ prodá. Vše dopadlo tak napůl. Rozhledna byla přístupné, ovšem člověk který tam byl měl místo TZ odhadem tak 2 promile v krvi.
 
napoleon
otevřeno
Do konce týdne otevřeno,pak na telefony uvedené,u stánku.
 
Vlastimil Blažek
Vlastimil Blažek
Přímo na kase
TZ 1663 zakoupena (společně s pohlednicemi) přímo na pokladně rozhledny. Až zaplatíte (30 Kč za TZ, 15 Kč za vstup), bude Vám zapůjčen též dalekohled, abyste si tu úchvatnou vyhlídku vychutnali i z blízka. Místní domorodci sršeli humorem, ptají se na vše možné a vše možné také prozradí. Cestou od parkovištátka, kam nás navigace dovede po zadání GPS souřadnic přímo z této stránky, se line krátká cesta přímo k rozhledně. Ta je navíc plná lesního ovoce, a tak se nasvačíte na ten "vejšlap" kousek od rozhledny :) Rozhodně všem doporučujeme
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
TZ
zakoupena na rozhledně. My jsme zase cestou potkali paní s dítětem na malinách. :D
 
Jan Pásler
Jan Pásler
.
K rozhledně nás dovede pohodlná lesní cesta z parkovišťátka u silnice Železný Újezd - Přešín (5 minut volné chůze). Pod rozhlednou se z lesa vynořila babička s dědou a s vnoučaty s kyblíkem plným borůvek a společně se sympatickým pánem, prodávajícím vstupenky, nám poskytli mnoho zajímavých informací o pamětihodnostech v okolí.
 
Václav Tobiáš
Václav Tobiáš
Rozhledna
Krásná procházka od parkoviště lesem, pěkně po rovině. Tak to mám rád. Nahoru jsem samozřejmě s holemi nelezl. Ale jinak všem doporučuji. A je tam také borůvčí, tak třeba bude úrada...
 
Milan Doležal
Milan Doležal
rozhledna
Známka zakoupena v klubu přátel pod Maštýřem, což je jakási minihospůdka na okraji obce Přešín. Jinak lze známku zakoupit přímo pod rozhlednou v pokladně. Vstupné na rozhlednu je 15Kč.
 
MARTIN PŘIBÍK
MARTIN PŘIBÍK
NA SKÁLE
Rozhledna je momentálně stále volně přístupná ( ačkoliv otevírací doba na ceduli pod rozhlednou oznamuje konec provozu datem 31.10.). V nedalekém Železném Újezdě pak najdete skvělý hostinec POD ROZHLEDNOU se svérázným vrchním, šesti druhy čepovaných piv a obstojnou kuchyní. Známky sice nemají, ale pohled rozhledny s razítkem zde v rámci konzumace dostanete zdarma.
 
Jakub Šavlík
Známku jsem zakoupil v klubu přátel pod Maštýřem 16, příjemná paní měla i výroční známku, 770 let města Přešín. U rozhledny není nikdo, ani TZ a ani se neplatí vstupné. (21.4.2013, neděle)
 
veru
Známka nebyla na pokladně u rozhledny. Po ostatních místech, kde by známku také měli mít jsem se nepídila.
 
Petr
Známky jsem objevil na 3 místech. V pokladně u rozhledny, pak v Klubu přátel pod Maštýřem a pak v centru Přešína, hned u silnice, nevím jak blííže identifikovat ;) ale je tam cedule, že se zde prodávají známky. Každopádně to bylo pro mě první místo kam jsem na kole přijel, tak jsem ji hned koupil. Pán má i nějakou výroční, ale o tu jsem se nezajímal. Z rozhledny (15 Kč vstup) je pěkný výhled na všechny strany. Doporučuju ;)
 
Kateřina
Odedneška, t.j. 12. 8. 2011, mají známky ve stánku přímo u rozhledny. Vstup na rozhlednu 15,-Kč a je odtud moc pěkný výhled.
 
jerry720
Už jí mám.
Druhý pokus o získání známky jsem podnikl v sobotu 16. 07. 2011 odpoledne a bez problémů jsem uspěl. TZ mají dostatek v občerstvení v Klubu přátel pod Maštýřem v Přešíně 16, mají i VTZ 770 let obce Přešín. Prodejní místo v Přešíně najdete jednoduše, když pojedete od rozhledny, tak hned na začátku obce je křižovatka, kde zaparkujte a vlevo přes sad vede silnička k uvedenému prodejnímu místu.
 
jerry720
Rozhledna Na Skále
Návštěva v sobotu 21. 05. 2011 okolo 15.00 h. Z parkoviště k rozhledně je to sotva 150 metrů, z ochozu rozhledny je krásný kruhový výhled na Brdy, jižní Plzeňsko, Prácheňsko, Písecko, pěkně je vidět i hřeben Šumavy. Rozhledna je volně přístupná, sice tam byla nějaká cedulka o vstupném, ale to nikdo nevybíral. Na prodejním místě v Přešíně jsem neuspěl, na zvonek u občerstvení ani u vrat nikdo nereagoval. Tak snad někdy příště ...
 
vikki
V níže popisovaném domě v Přešíně nikdo nebyl. Volali jsme na mobil, ale pán nám řekl, že akorát odjel pryč, takže známku nemáme. Rýmařov by měl lépe zvažovat, kde zřizuje prodejní místa, aby známky byly alespoň v letní sezóně bez problému dostupné...
 
magipriba
Ve čtvrtek 13.8. v půl čtvrté odpoledne byl stánek se suvenýry (alias pokladna) uyavřen a rozhledna volně přístupná. Podle cedulí s nabídkou prodávají pouze vstupenky á 15,- ,tři druhy pohledů á 5,- a jakýsi přívěsek á 30,-. Známku si nechám poslat.
 
Lumča
Turistickou známku lze koupit buď v Klubu přátel pod Moštýřem, anebo je náhradní prodejní místo na druhé straně vesnice v domečku naproti kamennému domku.
 
Luboš
Tz k dostání pouze v obci Přešín č.p.16. Je to hned první dům v obci při příjezdu směrem od rozhledny na křižovatce na levé straně (vjezd k němu u garáže jenž stojí poblíž silnice). V něm sídlí Klub přátel pod Maštýřem (737744980/737562042). Jinak paní ve stánku po dobu naší návštěvy nekouřila a byla velmi milá.
 
zárubka
Ve stánku se vstupenkami známku nemají. Ano paní kouří a kouří a kdy starosta dodá známky skutečně neví. Ale na informační tabuli je přehledná mapka kde se známka prodává. Je to cca 1km od rozhledny hned na okraji obce Přešín. Nikoho jsem tam sice nezastihla, ale po zavolání na přiložené tel.číslo u informací o známce, přišel ochotný pán a známku mi prodal.
 
yerry
paní ve stánku pod rozhlednou skutečně neustále jen kouří a známky stále ještě nemá a ani vůbec neví, kdy budou. otevírací doba je na oznamovateli uvedena velice stroze : od 1.dubna do 31.října
 
Béďa
Rozhledna otevřena, paní co prodávala vstupenky, neustále kouřila.Známky neměla, žluté pohledy taky ne. Vstupenky jsou graficky pěkné.Rozhled byl po okolí dobrý. Na rozhlednu je poměrně hodně schodů, plošina je tvořena z děrovaných pororoštů. Jinak pohoda. Na stromě byl přitlučený oznamovatel kdy je otevřeno, ale zapoměl jsem si to opsat.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek