Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1677 - Letecké muzeum Deštná


Popis

Expozici Leteckého muzea vytvořili členové Klubu historie letectví v Deštné, je rozdělena na válečnou a poválečnou část. Muzeum připomíná osudy československých letců, kteří bojovali za druhé světové války.

Mapa

Navštívil jsem Letecké muzeum Deštná

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Letecké muzeum Deštná (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
SKANZENY A MUZEA
Kraj/okres:
Jihočeský kraj/Jindřichův Hradec
Poloha:
49°15'54"N 14°55'22"E
Hodnocení:
2.889
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1677 - Letecké muzeum Deštná


11.07.2023 - dostupná bez problému
06.07.2023 - dostupná bez problému
20.09.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Zakoupeno na pokladně muzea.
 
Libor Douša
Libor Douša
prodej známky
Bez problému. Příjemný majitel s pochopením pro sběratele, ne nutně návštěvníky.
 
dickee@seznam.cz Bayer
dickee@seznam.cz Bayer
.
Velice zajímavé a moc hezky vedené letecké muzeum. Moc pěkná je vzpomínka na všechny pochované Československé piloty v Anglii, kdy každý z nich má u svého jména nádobku s hlínou - zeminou skutečně sebranou z jejich hrobu.
Možno též zhlédnou tématické dokumentární filmy o tom jak dobrovolný spolek nadšenců vyhledával v Anglii zapomenuté hroby právě našich letců a tyto hrobečky rekonstruoval a evidoval.
Je zde mnoho zajímavých exponátů jak z období 2. svět. války a tak i z doby následné - modrního československého letectví.
TZ známka zakoupena přímo v muzeu za standardní cenu 30 Kč. Zásoba byla dostatečná.
 
Pavel Kopřiva
Pavel Kopřiva
gratulace
Gratulace všem, kdo se o toto muzeum zasloužili. Nejrpve jsem si myslel, že za 60 Kč vstupného bude zážitek nic moc, protože jsem se mýlil. Muzeum je o hodně větší, než se může zdát. Vystavených věcí je opravdu hodně, modelů letadel taktéž a celkově jde o moc pěkné prostředí. Z pietní místnosti čs. letců v Anglii jsem měl husí kůži. Zážitek!
 
Zuzana Lašťovková
Zuzana Lašťovková
tz
Návštěvu vřele doporučuji, expozice je zajímavá i pro ty, kdo tuto tématiku jinak moc nemusí...
 
Mipix
V Deštné skončí asi každý, kdo jede na Červenou Lhotu z Hradce a čeká tu na nenavazující autobus. Město nijak extra zajímavé, ale mají tu překvapivě dvě muzea, bohužel obě mimo sezónu, takže jsme neviděli. Obě TZ muzeí k mání na ouřadě.
 
Falconny
Velmi příjemná a ochotná paní, která mě do muzea pustila i s voříškem Jackem, který mi dělal doprovod :) Ochotná, milá - velmi doporučuji návštěvu !!! :)
 
Eda
23.8. byly známky vyprodány, ale velmi ochotná paní v pokladně mi slíbila, že mi známku zašle, jakmile ji budou mít. Nechal jsem tam potřebný obnos a opravdu - dnes, 26.8., se známka objevila v naší schránce. Takže velké díky, s takovou spolehlivostí jsem se při svých známkových toulkách setkal zatím jen výjimečně.Příjemným překvapením bylo pro mě i samotné muzeum. I když nepatřím k leteckým fanatikům (nerozeznám Spitfire od Messerschmita:-)), dokázala i mě celá expozice a promítaný film "chytnout" natolik, že jsem tam strávil skoro dvě hodiny. Hluboký obdiv všem jindřichohradeckým nadšencům, kteří toto muzeum dali dohromady!
 
CernyLetec
Do muzea jsme jeli na doporučení mého bratra, který tam jak říkal strávil půl dne a opravdu stojí za to se tam podívat. Nejvíce mě zaujaly vraky letadel, které nedaleko Deštné havarovaly, vše je doplněno zajímavým povídáním a exponáty.
 
jerry720
Letecké muzeum
Letecké muzeum v Deštné jsem navštívil ve středu 18. 08. 2010. Ten objekt je zcela nenápadný (myslím si, že to dříve bývalo kino) a najdete ho vlevo od parkoviště u prodejny COOP. Uvnitř je to ovšem paráda. Gratuluji všem nadšencům, kteří dali toto muzeum dohromady. Moc se mi líbiliy vystavené modely plastikových modelářů. TZ jsem bohužel nesehnal, slečna v pokladně říkala, že je doprodala a čekají na další zásilku. Dospělé vstupné je 50 kaček.
 
Lucka
Známku (již novou za 30,-) jsme koupili v pohodě v muzeu. Provaznické muzeum, kde prodávají známku 1548 se nachází hned naproti leteckému...
 
Tatík
Muzeum je opravdu v Deštné na náměstí proti muzeu K. Klika. Minulý příspěvek Rudy jen doplním otevírací dobou-v sezóně úterý až neděle 9,30-17 hod. Vstupné 50,- (20,-) Kč, turistických známek a pohledů dostatek v pokladně. Najdete zde i množství modelů letadel, zbytky v okolí sestřelených spojeneckých i německých letounů, dokumentaci hrobů našich letců ze II. světové války po celé Evropě a shlédnete dokumetární filmy. Pro fandy letectví paráda!
 
Ruda
opravdu překvapení
Když jsme s přítelkyní jeli na Červenou Lhotu, řeklu jsme si, že bychom se mohli podívat do Deštné do provaznického muzea. Zaparkoval jsme v Deštné přímo proti leteckému muzeu, což bylo velké překvapení. Na dveřích jsme uviděl samolepku turistické známkové místo,tak jsem ta zavítal a opravdu to chyba nebyla. Muzeum je opravdu moc hezky udělané, člověk se může dokonce podívat do kokpitu Migu-15. Je tam i malá expozice útvaru civilní obrany z Jindřichova Hradce.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek