Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1735 - Šikmá věž - Český ráj


Popis

Šikmá věž je pískovcová skála na které se nachází vyhlídka a najdeme ji u původního hlavního vstupu do Prachovských skal z obce Horní Lochov. Nedaleko je Hotel Pod Šikmou věží, stavba této budovy začala v roce 1899 a byla pojmenována Penzionát spolku českých turistů - je to jedna z nejstarších turistických chat a také nejstarší v Prachovských skalách.

Mapa

Navštívil jsem Šikmá věž - Český ráj

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Hotel pod Šikmou věží, Horní Lochov 32 (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Hlavní parkoviště Prachov
Toto místo prodává také turistickou známku
Turistické centrum Český ráj, Prachov (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ČESKÝ RÁJ (www.rajnet.cz)
Kraj/okres:
Královehradecký kraj/Jičín
Poloha:
50°27'46"N 15°17'23"E
Hodnocení:
2.763
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1735 - Šikmá věž - Český ráj


22.06.2023 - dostupná bez problému
18.05.2023 - dostupná bez problému
25.12.2022 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Jan Fridrich
Jan Fridrich
TZ
Známka bez problému, příjemné posezení v restauraci.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
tz
TZ jsem koupil v kiosku u Muzea přírody.Výstup dá zabrat, jsou to jen schody, schody a na konci něco podobné schodům na půdu. Ale výhled pěkný i když bylo pod mrakem.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z Rýmařova.
 
Petr Glajch
Petr Glajch
TZ
Známek dostatek v Hotelu pod Šikmou věží.vizitky bohužel nemají.prijemny personál a jídlo skvělé
 
Milan Rulc
Milan Rulc
TZ
Na šikmou věž jsme si vylezli, ale známku bohužel nemáme, protože jsme si Prachovské skály chtěli projít celé a pak už jsme z časových důvodů nechtěli jet na hotel. Možná by nebylo od věci, kdyby se známka dala sehnat na pokladnách u všech vstupů do Prachovských skal (nabídli nám pouze známku 151 - Prachovské skály). Při příští návštěvě se pro známku zastavíme v hotelu
 
FCB
Známku
jsme koupili v Hotelu pod Šikmou věží, kde jsme zaparkovali auto. Parkoviště je jen pro hosty hotelu, ale po domluvě s personálem, že cestou zpět se tam stavíme na oběd, nás tam zaparkovat nechali. Do Prachovských skal je to odtud kousek a navíc bez vstupného.
Z věže samotné je nádherný výhled, ale takových je ve skalách více, takže souhlas s ostatními, že TZ pro tuto věž trochu nechápu.
P.S. V hotelu vaří výborně!!!
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
TZ
známka zakoupena v "ičku" vedle muzea Českého ráje u parkoviště v Prachově
 
Matěj Bartoš
Matěj Bartoš
TZ
Bez problému v hotelu
 
wenzel
Šikmá věž
Vyhlídka sama o sobě pěkná, ale proč má zrovna tato vlastní TZ mi trošku uniká. V Prachovských skalách jsou daleko atraktivnějš vyhlídky bez vlastní TZ (což je samo o sobě vzhledem k systému TZ dobže), ale nepřijde mi, že by Šikmá věž musela mít vlastní TZ. Známka koupena v penzionu pod Šikmou věží, odkud se dá do skal dostat zdarma.
 
Kamil Knybel
Kamil Knybel
TZ
TZ zakoupena v hotelu Pod Šikmou věží. Příjemné místo s domácím pivovarem Hendrych (moc dobrý). Odtud možný vstup do Prachovských skal bez placení vstupného.
 
Zuzana Lašťovková
Zuzana Lašťovková
tz
tz zakoupena v suvenýrech vedle Prachovského muzea, výhled úžasný - využili jsme toho, že na vyhlídce nikdo nebyl a v klidu tam posvačili...
Jako v pohádce...
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Šikmá věž
Známka zakoupena v hotelu pod Šikmou věží.
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Penzion
Vyhlídka je opravdu pěkná.Penzion pod vyhlídkou kde jsme se občerstvili,je také pěkný,zřejmě prošel opravou.Personál byl milý,ovšem samotnou známku zde nemají,ta je k zakoupení v Prachově v suvenýrech u muzea Českého ráje.
 
Jiří Suchomel
Jiří Suchomel
Bez komentáře...
Ze samotné Šikmé věže výhled krásný. V penzionu známky nemají, avšak v Prachově, u muzea Českého Ráje již jsou k sehnání ;-)
 
Michal
Znamku nemaji
Pry jeste neni sezona...
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Šikmá věž
Škoda, že na známce není vyobrazena i skalní vyhlídka Šikmá věž. Je z ní opravdu kouzelný výhled. Známka zakoupena v kiosku se suvenýry v Prachově u vstupu do skal.
 
Eva Kunešová
Eva Kunešová
TZ.
Známka zakoupena v muzeu přírody Prachov, které bylo sice zavřené, ale přítomný mladík známky prodal.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
16.8.2015
Známku se dá pořídit pouze v hotelu pod Šikmou věží, jinde jsme ji nesehnali. Od hotelu se po červené(zlatá stezka) dostanete do Prachovských skal, bez vstupného :-)
 
Nela Beranová
Nela Beranová
Pěkná vyhlídka
Moc krásná vyhlídka do okolí, známku lze koupit také v infocentru.
 
Jakub Adamec
Jakub Adamec
Známka
Hotel Pod Šikmou věží je krásné místo na nástup do skalního města, ale TZ je tu z nepochopitelných důvodů za 39,-Kč. Za normální cenu je k dostání u ostatních prodejních míst v okolí.
 
dickee@seznam.cz Bayer
dickee@seznam.cz Bayer
.
Šikmá věž v Prachovských skalách je pěkná vyhlídka na zelené turistické značce. Je od tud moc pěkný výhled směrem na Jičín a okolní kopce.
TZ zakoupena v hotelu Pod Šikmou věží. Dostupná bez problémů, ale za vyšší cenu (39,-- Kč). Proč je však na známce vyobrazen právě hotel a né vyhlídka, mi není však zela jasné.
 
Martin Janata
Martin Janata
Tak
jsem zkusmo opětně koncem srpence zavítal do hotelu Pod Šikmou věží za účelem potrápení obsluhy všetečným dotazem, jestli jim už ty známky nedorazily a překvapivě...nic. Suvenýry vedle muzea jsme tentokrát minuli, tak buď příště, nebo pravděpodobněji to jistí pošta z Rýmařova :-)
 
Radim Kubelka
Radim Kubelka
Známka
Známka dostupná v suvenýrech vedle muzea přírody. Vyhlídka hezká.
 
Martin Janata
Martin Janata
Známka
nebyla, prej to údajně Rýmařovu trvá objednávku známek zpracovat a poslat :-). Nicméně v hotelu Pod Šikmou věží měli plno no. 151.
 
Pavla Setničková
Pavla Setničková
Dostupnost
Obsluha velmi vstřícná, ale známku nemají. Jsou objednané, ale zatím nedorazily. Bylo mi ihned dané razítko hotelu jako důkaz, že jsme místo navštívili.
 
Petr Polák
Petr Polák
Dostupnost
Navštívili jsme vyhlídku Šikmá věž. Podle instrukcí v Atlasu TZ jsme směřovali k Hotelu pod Šikmou věží. Známku neměli, odůvodňovali to tím, že jím ještě nepřišla zásilka známek, kterou měli objednanou. Odkazovali nás na Prachov - muzeum přírody, tam však znánka vůbec není uvedena. Jinak Hotel v poledních hodinách zcela prázdný.
 
Václav Zubr
Václav Zubr
Dostupnost
Známka dostupná u občerstvení vedle Muzea přírody.
 
Lucie Koberová
Lucie Koberová
Lucka
Místo moc hezké a výhled krásný, ale TZ opět není a obsluha nejeví žádný zájem když TZ scháníte (možná ni nevědí že ji maj prodávat). Známku ani neprodávají v Prachovských skalách roscestí u Tur. chaty (TZ pouze Prachovské skály).
 
O. Vybíral
Známku ochotně přinesla servírka v Hotelu Šikmá věž včetně reprintu mapy Parchovských skla z 1. republiky.
 
Karel
Známka k dostání v infocentru
Při dnešní návštěvě měli známku v infocentru u vstupu do Prachovských skal ve směru od Prachova. Známek měli dostatek.
 
Boban
Hotel a okolí bez chyby, personal O.K. jen ta známka ne a ne.
 
Eda
Proč jsem tam vůbec chodil?
Hotel pod Šikmou věží si pamatuji ještě z "totáče" - tenkrát tam byl neuvěřitelně slušný vedoucí a celá budova tak trochu dýchala atmosférou prvorepublikových turistických chat. Když jsem se dne 30.4.2012 odvážil vzít ve zmíněném zařízení za kliku, byl jsem otřesen. Nejen, že neměli známky, ale hotel byl úplně zavřený a kolem se válela spousta rozbitého, vyhozeného nábytku a jiných předmětů. Že by následek nějaké bujaré pitky? Nápis umístěný na dveřích hlásal, že prý budou mít otevřeno od 1. května (rok neuvedli, tak nevím...). Vzhledem k tomu, že hodinky mi ukazovaly asi 17 hodin a v dosahu nebyla jediná živá duše, jsem na pochybách, zda se jim tak strašný "brajgl" vskutku podařilo během jediné noci uklidit. Ale třeba jim pomohly čarodějnice :-)
 
Kanar.21
Zrušit známkové místo... Neuspěl jsem stejně jak řada lidí přede mnou :( Borec tam sice byl jakýsi, byla tam i cedule k výčepu který nebyl vidět, hotel vypadal jak v rekonstrukci, bohužel mě borec oznámil že TZ budou možná za měsíc... Fakt super :( Zrušit, nebo přemístit prodej TZ do Prachovských skal !
 
Bruno
pardon, níže uvedený komentář patří rožínce
...
 
Bruno
kýč!
učelově vydaná kvůli propagaci kýčovité atrakce... tz není, ale když už tady jste, tak se půjdete podívat dovnitř, ne? kolik vám prodám lístků?
 
George
Škoda pokaženého dojmu-jinak nádherné prostředí
15.10.2011 jsem neuspěl stejně jako uvádějí všichni přede mnou. Známky-nemáme, pohledy nebo razítko-nemáme, jiný suvenýr-nemáme. Původně jsem si zde chtěl dát něco k pití, ale po tomto úvodu jsem raději od prázdné restaurace vzal nohy naramena. Proč v takovýchto místech stojí o vydání známky, když potom nejsou ochotni ji objednávat a prodávat. Doporučuji prodej známky rozšířit o další místo, např. v info v Prachovských skalách, nebo zrušit. Přeji všem lepší zážitky na cestách, než tenhle můj.
 
Libor
27.08.2011 - Hrůza. Byl jsem jen další z řady, který neuspěl ... prý "momentálně nemají". Účelově vydaná TZ kvůli penzionu...
 
Miloš
Dnes jsem se stavěl pro známku a pravděpodobně narazil na stejnou slečnu,kterou hosté asi otravují.Na dotaz,zda mají známku,odpověděla,že došly,ale jsou objednané.Když jsem namítnul,že to tvrděj už od asi od června,obrátila,že se jim to už letos nevyplatí objednávat.Také bych byl pro,aby se známka prodávala v pokladně do skal,případně turistické chatě a byl na ni motiv Šikmé věže.
 
tomino1
Navštívil jsem to tam podruhé v krátké době a ta samá slečna mi odpověděla bohužel známky došli ale jsou objednané. Tak jsem ji řekl, že to samé mi říkala v červnu. V tu chvíli ji došli slova začala schánět šéfa. Tak jsem jim objema řekl, že alespoň nemusí hostům lhát a ty známky raději objednat. A podle toho co zde čtu je nespokojeno a obelháváno více turistů. Tak se snad polepší.
 
Zero
TZ opravdu nejsou, člověka to uamrzí. když je to jediné prodejní místo, zvláště v hlavní turistické sezoně. Dle předchozích komentářů mi přijde, že TZ víc nejsou, než jsou. :-(Obsluhující slečna však byla milá a ihned nabídla vizitku s razítkem.Též bych se úřimlouval za další prodejní místo. (jenže potom těžko říct, kolik turistů by zavítalo do hotelu)Docela by mne zajímalo, kolik sběratelů TZ musejí denně zklamat.
 
Zdenek
Takové prodejce zrušit
Ahoj turistům. Mám podobné zkušenosti jako ostatní. Otevřeno až od 11:00, tak jsme se zastavili až odpoledne. Slečna zřejmě naštvaná, že jsme ji vyrušili z osahávání mobilu a rozhovoru s kuchařem (sál byl jinak prázdný) vyštěkla jen hrubým tónem strohé, sic výstižné "došly". Mizerné jednání, špatná dostupnost (v hlavní turistické sezoně známky nejsou!? - co příprava, předzásobení na jaře!? - jiná místa bez potíží). Uvítal bych taktéž spíše zobrazení skalního útvaru Šikmá věž a prodej známky na pokladně Prachovských skal. Hodně krásných turistických zážitků přeje Pařez
 
Roman Ondra
Krásné místo, ale známku tady neseženete
Ahoj všichni sběratelé. Na "Šikmé věži" je to krásné, ale v hotelu známku nemají. Bohužel je to jediné místo, kde se dá sehnat. Nechápu, že nemají zásobu známek. Takže si ji musíte objednat poštou. Bylo by dobré, kdyby se známka prodávala třeba u vstupu do Prachovských skal. Zdraví RO
 
kuttna
Hotel je sice docela hezký, ale není určen pro běžného sběratele turistických známek. Šikmá věž by byla jako motiv známky vhodnější. No a v současné době jsou známky vyprodány.
 
Míra
Typický příklad známky, která projde hlasováním...Šikmá věž je sice pěkná, ovšem hotel nikoliv. Proč je na známce zrovna hotel???Navíc 6.7.2011 známku neměli, ani pohled, ani razítko... Ach jo, hlavně že je známka na každým rohu...
 
frisco
Prachovské skály jsou v PONDĚLÍ otevřeny, hotel NIKOLIV !!! Aspoň v pondělí 27. června 2011 byl zavřený.
 
Honza Pásler
Šikmá věž - jeden z mnoha skalních útvarů Prachovských skal. Mohlo by se zdát, že tato skála má svou známku, ale na ní je vyobrazen hotel (vyšší cenové třídy) Pod Šikmou věží, nevím, nevím, jestli zrovna tohle místo si svou TZ zaslouží.
 
Jiří Kottner
Na hotelu Pod Šikmou věží je vylepena cedulka : listopad - březen zavřeno.
 
Theercak
Dnes jsem v hotelu pod Šikmou věží známku v pohodě koupil, mají jich dost. Pravda, že razítko ani pohledy nejsou. Jestli známky nebyly, už se asi objevily:) Jinak příjemná obsluha tam byla, to zas jako jo:))
 
Petr
Známku v hotelu Šikmá věž neměli (ani pohledy, ani razítko), obsluha ale byla příjemná :-)
 
burgin
Dostupnost TZ je bez problému a i prodejní cena známky je již v normálu.
 
Jenda
Stala se chyba. Známka samozřejmě stojí a bude stát 30 Kč! V této ceně již je prodejní marže započítána, což si prodejce neuvědomil. Nezlobte se, prosím. O nápravě bude neprodleně jednáno.
 
Rita
Předražená známka
Známky opravdu jsou, ale stojí 40,-Kč !!! Tak že si jí můžou nechat!!! Snad to v Rýmařově brzy zjistí. Raději si jí nechám poslat.
 
Jenda
Známky jsou!!!
Od soboty 10. července 2010 budou známky v prodeji. Dneska večer jsem je tam dovezl. Přeji všem turistům krásné zážitky a doufám, že se vám bude v okolí Šikmé věže líbit.
 
Petr
prosba o info
Příští týden se chystáme, mimo jiné, i na šikmou věž. Nevíte někdo zda již TZ budou k dostání? Děkuji za info.
 
Jenda
Známky ještě nedorazily z Rýmařova
Prosím o strpení, známky ještě nepřišly poštou.
 
Burgin
Chyba je u mne. Omlouvám se. Nějak jsem přehlédl, že TZ je teprve v přípravě.
 
Burgin
Tak nevím, kde je chyba. Obsluha ani paní vedoucí hotelu o žádné TZ - Šikmá věž nic nevědí. Kafe mají ale dobré a výhled z Šíkmé věže byl dnes nádherný.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek