Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1751 - Veteran arena - muzeum historických automobilů Olomouc


Popis

Veteran Arena v Olomouci je muzeum historických automobilů nabízející neobvyklou podívanou pro nejširší veřejnost a všechny milovníky historických vozidel.

Mapa

Navštívil jsem Veteran arena - muzeum historických automobilů Olomouc

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Muzeum historických automobilů, Olomouc (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
SKANZENY A MUZEA
Kraj/okres:
Olomoucký kraj/Olomouc
Poloha:
49°36'14"N 17°16'36"E
Hodnocení:
2.87
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1751 - Veteran arena - muzeum historických automobilů Olomouc


28.09.2023 - dostupná bez problému
18.08.2022 - dostupná bez problému
10.07.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Václav Toth
Václav Toth
Tz
Známka zakoupena na pokladně přímo v muzeu. Nablýskané auta dob kdy jsem ještě nežil doplněny spoustou motorek a různých artefaktů spojený s automobily.
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
TZ
Veteran arena je sbírkou veteránů, krásně opravených a nablýskaných. Aby to bylo opravdové muzeum, chtělo by to vylepšit informace a trochu lépe uspořádat exponáty. Pokud je ve sbírka spousta modelů Wikov, tak by mohly být systematicky uspořádané a více informací o historii firmy. Obdobně pro Tatru, kde jsou vystaveny dva podvozky a bylo by možné vysvětlit, v čem je jejich přednost. Navíc uspořádání exponátů (většina čelem do sálu, zadkem ke zdi) znemožňuje prohlídku ze všech stran, takže třeba T603 je asi v pěti verzích, ale zezadu neuvidíte ani jednu...
Promarněná příležitost, jak ze sbírky udělat opravdové muzeum. Myslím, že za ty peníze by si to návštěvník zasloužil.
TZ bez potíží na pokladně.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Bohužel jsem zde byl v zavírací den, takže nic.
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
Muzeum uzavřeno
Jsou zde dost staré komentáře, tak jen info pro připadné návštěvníky: v muzeu probíhá rekonstrukce, bude uzavřeno minimálně do dubna 2019. ;-)
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Veteran aréna
Známek dostatek, otevřeno Út-Ne od 10 hodin. Vstupné 149,- Kč, ale milovníci starých aut si zde příjdou na své.
 
Zdeněk Hamada
Zdeněk Hamada
Autíčka
TZ koupena v muzeu.Vstupné je vyšší, ale stojí to za to.Přijdou si tu na své nejen milovníci aut.V muzeu jsou vystaveny také staré gramofony a rádia nebo různé telefony.Auta jsou přesto největším lákadlem - jsou krásné, nablýskané a některé i pojízdné.Úplně se vidím jak fičím po silnici a vítr mi čechrá zbytek vlasů.Doporučuji.
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Muzeum historických automobilů
Automobiloví nadšenci si zde určitě přijdou na své.
 
Jaroslav Melichar
Jaroslav Melichar
VCM Olomouc
Částečně souhlas s níže uvedeným. vstupné mě vyšlo na 200,- s povolením fotografovat (50,-) V muzeu se nachází vozidla Tatra a Wikow (místní provenience z Olomoucka) + pár ostatních veteránů. Pokud by byla cena nižší, lze jen doporučit. Za cenu 150,- ... uff,no..za tuto cenu jsem viděl lepší muzea.
 
Eliška Hlavinková
Eliška Hlavinková
Muzejní noc 16. 5. 2014
Výstavu jsme navštívili v rámci Muzejní noci, kdy bylo vstupné snížené (za 55 Kč). Moc pěkná výstava. Byla zde nejen auta z doby první republiky, ale také výstava starých telefonů, rádií a gramofonů.
 
Jaroslav Melichar
Jaroslav Melichar
Re: Naprosté zklamání
zajímavý protimluv.. v muzeu veteránů byla vozidla príliš stará a primitivní, z novějších tam měli pouze Tatrovky (předpokládám, že mluvíte zejména o T603 a T613 v souvislosti s minulým režimem), kterých jste viděli dost...co vlastně tedy by v muzeu veteranu měli mít vystavené?

na druhou stranu částečný souhlas, že jsem navštívil hezčí muzea
 
Čermákovi
Naprosté zklamání
Návštěva Veteran Areny pro nás byla obrovským zklamáním. Nachází se v moderní hale v jakých bývají hypermarkety - pro muzeum starých aut naprosto nevhodné a sterilní prostředí bez špetky atmosféry. V těsné blízkosti starých aut, které jsou ještě na kliku je dokonce umístěn ultra-moderní nábytek! Je jisté, že kdo tohle vytvořil opravdu neměl pro zařizování muzea ani trochu vkusu a citu. Dva znudění zaměstnanci-důchodci se tam celou dobu naší návštěvy bavili o svých soukromých záležitostech, v rozlehlé hale bylo každé jejich slovo obzvlášť slyšet díky ozvěně a rušili tím klid, který by byl žádoucí, pokud by si chtěl návštěvník přečíst popisky u exponátů. Navíc "nenápadně" chodili téměř celou dobu za námi. Sice chápeme, že někteří návštěvníci se chovají nevhodně, dotýkají se exponátů, ale hlídat i ty slušné takovým způsobem, že je to až obtěžující, nám v době kamerových systémů připadalo nevhodné.

Většina veteránů navíc byla nezajímavá a jednalo se opravdu o příliš stará a primitivní vozítka, z novějších tam měli pouze Tatrovky, kterých jsme za minulého režimu viděli víc než dost. Motocykl "Pařez", který rovněž pamatuje skoro každý nebo jej dokonce ještě někde má, by pravděpodobně zaujal jen návštěvníka mimozemské civilizace.

Navštívili jsme již jiná muzea veteránů, která měla na rozdíl od tohoto působivou atmosféru, nechyběly ani zahraniční prémiové značky a přitom vstupné bylo podstatně levnější. Tady je základní vstupné trojnásobné, což nám připadalo nehorázné i vzhledem k tomu z jakých vozů je expozice složená – z 99% jde o tuzemské značky. Celkově na nás muzeum zapůsobilo ve smyslu "levně nakoupit, draze prodat".
 
Jiří Kunášek
Jiří Kunášek
Veteran arena
Za studentské vstupné 95,- jsme navštívili muzeum veteránů. Koupe TZ bez problémů, muzeum nabízí velké množství aut, dále rádia a telefony. Určitě jde o zajímavou návštěvu.
 
Kanar.21
Známka zakoupena v kavárně, vstupné nám přišlo vysoké (2 dospělí + dítě 3 roky - 240 Kč), tak jsme výstavu oželeli.. Škoda že jsme si nevšimli toho že když navštívíme Zoo tak bude vstupné jen 55,- na osobu - toho jsme si všimli až na odchodu ze Zoo a to už Veteran Arenu pomalu zavírali.. Za 55,- na osobu bychom se určitě dál podívali...
 
Jelen
Známku sem koupil v klidu v kavárně. Otevírací doba do 30.9. !! je út-ne 10-17h
 
Tatík
V zimní sezóně otevřeno středa-neděle 9-17 hod., vstup je přes kavárnu vedle, kde mají turistické známky. Protože jsme byli ve stejný den i v zoo, fungovalo zlevněné vstupné 55,- Kč. Expozice v přízemí a na galérii stojí za podívání nejen pro milovníky veteránů.
 
Honza
TZ bez problému zakoupena v muzeu. Vstupně je opravdu vyšší ale nám se autička libila velice!
 
eMPage
Trochu vysoké vstupné na to, že tam nesmíte ani fotit, na mě to jsou bohužel až příliš stará atura, kdyby to byla taková 70.léta...
 
Kolchar
TZ je v místě dostatek. Přesto mě osobně moderní muzeum dost zklamalo - vinou je přemrštěné vstupné. Slogan "za hodně peněz málo muziky" je na místě :-( Ani razítko není valné úrovně (bohužel). Je mi jasné, že to vše hodně stálo, ale za 140,- Kč tam nikdo lézt zbůhdarma nebude. A platba 50,- za foto, ani nemíním komentovat. Jako rodinný výlet třeba k doplnění ZOO se mi to zdá dost drahý špás. Myslím, že je mnohem víc míst v ČR které si zalouží TZ díky velké návštěvnosti místa - jen je zde lépe prezentovat!!! Přesto všechno nechci nikoho odrazovat - Tatrovky jsou naleštěné pěkně :-) Milovník veteránů bude jistě spokojen.
 
Péťa
Známek mají v muzeu dost, slečna na pokladně dá ochotně vybrat, jakou chcete. Samotné muzeum je pěkné, ještě stále září novotou. Vystavené automobily vypadají velice dobře, téměř všechny jsou v perfektním, restaurovaném stavu. Muzeum samo by se spíš nez Veteran Arena mělo jmenovat Tatra Arena :-) Většina vystavených vozidel pochází právě s produkce Kopřivnické automobilky. Mě osobně jako fanouška Tatry potěšila kolekce vystavených vozů T-603 a T-613/T-700 a také vystavené podvozky bez karoserie. Je na nich krásně vidět jednoduchost a účelnost konstrukce vozů z Kopřivnické automobilky.Návštěvu muzea lze rozhodně doporučit všem milovníkům veteránů a značky Tatra obzvlášť. Ty ostatní snad neodradí poněkud vyšší vstupné (139,- Kč na osobu + 50,- korun příplatek, pokud chcete fotit).
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek